Forum » Programiranje » [Javascript] Pomik div-a
[Javascript] Pomik div-a
Potito ::
Živjo,
Moj namen je narediti div (na katerem je izpisano up. ime) kateremu se pod menu (profil,člani,odjava) prikaže in zdrsne v stran (se razširi iz obstoječega diva - z leve proti desni) ko gremo čez z miško. V bistvu to sem že nekako realiziral s CSS-om. Ampak je bolj suhoparno. Problem predsavlja širina prvega (širina je pogojen z dolžino up. imena) diva. Saj če je prevelik potem drug div ni viden v celoti (premalo odmika). Sedaj bi želel, da se drugi div dovolj odmakne oz. slide-a (ne glede na širino prvega diva). Ko pa grem z miško proč od prega diva pa se drugi div pomakne levo oz. "spravi pod prvega". Nimam veliko znanja iz JS-a zato pa sprašujem vas. Mogoče JQuery bi bilo primernejše orodje?
LP
Moj namen je narediti div (na katerem je izpisano up. ime) kateremu se pod menu (profil,člani,odjava) prikaže in zdrsne v stran (se razširi iz obstoječega diva - z leve proti desni) ko gremo čez z miško. V bistvu to sem že nekako realiziral s CSS-om. Ampak je bolj suhoparno. Problem predsavlja širina prvega (širina je pogojen z dolžino up. imena) diva. Saj če je prevelik potem drug div ni viden v celoti (premalo odmika). Sedaj bi želel, da se drugi div dovolj odmakne oz. slide-a (ne glede na širino prvega diva). Ko pa grem z miško proč od prega diva pa se drugi div pomakne levo oz. "spravi pod prvega". Nimam veliko znanja iz JS-a zato pa sprašujem vas. Mogoče JQuery bi bilo primernejše orodje?
LP
4kik4 ::
jquery ima možnost slidanja, sam ni nujno, da vedno čisto pravilno dela (vsaj meni ni, sam ok, sem začetnik ;) )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11270 (10008) | lisjak |
» | JavaScript offsetTop in brskalnikiOddelek: Izdelava spletišč | 993 (925) | shorvat |
» | linkanje med div-i?Oddelek: Izdelava spletišč | 1636 (1454) | MrBrdo |
» | JavaScriptOddelek: Izdelava spletišč | 1448 (1293) | Gandalfar |
» | Javascript:sprememba/naložitev nove slike v DIVOddelek: Izdelava spletišč | 2657 (2492) | JayKay |