» »

Nakup TV do 3000e

Nakup TV do 3000e

negot ::

Kupil bi TV za gledanje filmov iz pc, internetna tv Amis predvsem šport, oddaljenost gledanja 3m, dnevno gledam cca 8 ur, dal bi cca do 3000e, če bi bila velika razlika v kvakiteti slike in zvoka lahko tudi več.
Posebno pozornost dajem na kvaliteto slike, zvoka, predvajanje z usb-formati, slo podnapisi.
Velikost 50-65", kaj bi bilo ta trenutek najkvalitetnejše v tem rangu, kje bi si to lahko ogledal in kje bi bil najugodnejši nakup ter poprodajne storitve, montaža, servis in podobno, lp in hvala za odgovore!

Goody ::

Če tudi več kot 3k, je tale ravno pravšnji zate:

http://www.techradar.com/news/televisio...

flameir ::

Goody je izjavil:

Če tudi več kot 3k, je tale ravno pravšnji zate:

http://www.techradar.com/news/televisio...


prevelika (zame).

negot ::

enako, lp:)

negot ::

kje v Sloveniji je na ogled največ kvalitetnih tv, da lahko v živo preverim kvaliteto slike in zvoka, lp:|

fpbs ::

Malo si oglej to stran. Veliko od tega se prodaja tudi pri nas. Za dober zvok, boš moral kupit tudi hišni kino.
http://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=1430_5...
Moja izbira za toliko denarja ( kar se mi zdi malo preveč) bi bila: LG TV 55LM960, plus hišni kino HX 966. To znese cca 3000€.

o__O ::

Mislim, da pri nas ne boš našel trgovine, ki bi imela razstavljena več kot 1 do 2 modela v tem cenovnem razredu. Za približek lahko mogoče primerjaš enake modele manjših diagonal.
Sam si lastim Samsung UE55D8000 in sem z njim zelo zadovoljen. Res je, da se najdejo TVji z bolj natančnim prikazovanjem barv, vendar so po mojem mnenju samsungovi TVji serije 7 in 8 po funkcionalnosti in dizajnu daleč pred konkurenco. Če bi v tem trenutku kupoval TV v tem cenovnem razredu, bi se verjetno odločil za UE55ES8000.
Glede zvoka bi ti v sakem primeru priporočal nakup hišnega kina. Zvočniki v flat TVjih so usmerjeni v tla in ne v prostor, kar pomeni tudi slabši zvok.

Lp

negot ::

V čem je razlika med omenjenima modeloma samsunga razen v dizajnu in primerjava z sharp aquos LC-60LE840E, kateri se mi po videzu, prebranem tudi zelo dopade, če kdo ve kje bi si ga mogoče lahko ogledal in če je to letošnji model, lp:)

negot ::

Prosim še za mnenje o Samsung UE60D8000 60", nekako se mi zdi da bi mi najbolj ustrezal 60" model, lp

s1m0n ::

Če že pol ES8000 serijo! Je 55" model nekje 2400€ nisem pa ga nikjer pri nas zasledil le osebno videl v Avstriji (mediamarkt)

negot ::

kakšna je razlika med es8000 in es8080, lp

Siddh ::

glej če lahko najdeš kak tv z 4K resolucijo, zaenkrat še je malo neuporabno za filme, če pa igraš igre pa lahko gor priklopiš en res dober računalnik in gejmaš na extremni resoluciji :D


Anney ::

Mogoče pogledaš kaj za tej seriji:

Pametni LED-televizor serije 9000

Televizor serije 9000, ki je prejela priznanje za najboljši 3D-televizor leta 2011-2012, odlikuje inovativnost na področju 3D-tehnologije, slike in povezljivosti. Tehnologiji Perfect Pixel HD Engine in Full HD LED Pro zagotavljata najpristnejše slike. S funkcijama Ambilight in 3D Max filmi dobesedno oživijo.

http://www.philips.si/c/televizorji/900...

Našel sem ga tu, pri nas ne:
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/PH...

Če znaš malo nemško maš tu eno temo:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-116...


Mene osebno je philips prepričal z ambilightom (Serija 7), mi nekako najbolj sede, ostale funkcije me niti ne zanimajo tolk, samo da slika v full HD teče gladko, razmišljam pa o nabavi 21:9 TVja in mi razne smart funkcije in vgrajene kamere niti ne pridejo prav.

o__O ::

Razlika med D8000 in ES8000 je ta, da je ES letošnji model. Kar se bombončkov tiče ima ES8000 upravljanje z glasom in gibi (malo neuporabno imho), možnost priklopa miške in tipkovnice in kamero. Naj bi imel tudi možnost nadgradnje procesorja (future proof) - nimam pojma kako bi se naj to obneslo. Gre pa za enak panel kot pri D8000. Glede 8080 mislim da gre za neko regijsko kodo. Videl sem že 8009, ki pomeni da je bil tv narejen za nemčijo (nisem prepričan).

Lp

Zvezdica27 ::

lp, za gledanje z razdalje 3m je to totalni overkill... z vidika velikosti ekrana.

Ampak totalni totalni overkill. Saj bi rekel debilizem, pa te ne bi rad žalil.

Lepo, da iščeš kvaliteten TV, a bolje ti je kupiti kaj cenejšega in čez nekaj let zamenjati, ko bodo višje resolucije standard... (4k sljin, sljin). da boš pa 576p signal (Amis TV) gledal na 3m na 60" ekranu... upam, da razumeš. Tudi 50 je prevelik, verjemi

Jaz bi ti svetoval 46 kot maksimum za to razdaljo, celo 42 !!! Kak vrhunski model + za ta keš še receiver in zvočniki in je to to.

Jaz recimo imam na 3m 40" in mi je ravno prav, tudi 42 bi šlo. Več pa ne.

zz

s1m0n ::

Zvezdica27, to je popolnoma stvar posameznika! To, da je nekaj "overkill" vsaj pri velikosti diagonale ne igra vloge.
Še vedno tukaj drži, da je več bolje! Tudi meni ne bi pasal 50" na 3m a nekomu drugemu pa bo mogoče zelo ustrezalo.

o__O ::

Pri gledanju 60" iz razdalje 3m je treba predvsem paziti, da ima TV dober upscaling. Zna pa se zgodit, da ti na taki razdalji SD slika pri nobenem TVju ne bo všeč.

Lp

Zvezdica27 ::

lp,

res je, njegov denar, njegove oči. Jaz vem, da pri prijatelju še 46 komaj gledam na cca 3m. Enostavno ne morem cele slike zajeti s pogledom, 60 si pa SPLOH ne predstavljam.

zz

fpbs ::

Tudi jaz bi se pri taki razdalji odločil za maximalno 55". Če mu odgovarja večji, naj ga vzame. Lahko pa tudi počaka na drugo leto, ko bodo začeli na tržišče prihajati OLEDi, ki združujejo vse najboljše lastnosti LCDeja in plazme.

s1m0n ::

Ja OLED pa bo res dostopen tam pri 7-8k€ gor :)

negot ::

, zelo zanimivo branje, kako se obnese v praksi, sam se kar nagibam k sharpu lc-60le925e, katerega po tej tabeli lahko gledam z2,3m, 80" pa z 3m, lp

fpbs ::

s1m0n je izjavil:

Ja OLED pa bo res dostopen tam pri 7-8k€ gor :)

Za "negota" to ne bo problem.

negot ::

ha, ha, ha, verjetno res ne, lp:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV 65" do 700€

Oddelek: Zvok in slika
202957 (1682) e-marko
»

Televizija do 700€

Oddelek: Kaj kupiti
3812181 (10480) bedak

Več podobnih tem