» »

Enaa + računalnik brez OS

Enaa + računalnik brez OS

1
2
3

Aljoša ::

Menda si res premalo pozoren bralec!
Včeraj sem ža napisal "Toro69, na Gambit trade d.o.o., ne EnaA.com ne kdorkoli povezan z nami nima nič z dopisom, ki ga je prejel tvoj prijatelj. Prodajalec ali prodajalka, s katerim se je tvoj prijatelj pogovarjal, je zagotovo večkrat vprašala, kako bo z operacijskim sistemom. Razloga za to sta vsaj dva. Eden je to, da želimo prodati več. Drugi pa je ta, da notesnike kupujejo tudi kupci z manj znanja in verjemi, nič kaj prijetno ni potem poslušati, da smo jim prodali računalnik brez operacijskega sistema s katerim nimajo kaj početi (če seveda ne doplačajo za licence). In tu se zgodba za nas konča. Naši zaposleni nimajo nobenih navodil, da tovrstne podatke beležijo in zbirajo ter posredujejo naprej.
Gambit trade d.o.o. je res največji Microsoft partner v Sloveniji a obenem tudi popolnoma neodvisno podjetje. Naše obveznosti do Microsofta spoštujemo, tako pri nas ne boš dobil "črne" verzije programa in to je tudi vse. "

Zvezdica27 ::

ni panike, lepo, da se trudite za kupce. Lepo je to slišati.

Gre se za posredoavnje podatkov brez privolitve. Ok, nisem prebral pozorno da gre za firmo: a če je sodelavec s.p., ne gre za "pravo firmo". Če gre za kak d.o.o. je zadeva druga. Je kupil na svojo firmo ali na tujo (to bi bila tudi morda goljufija)...

Kljub temu opozarjam: 143. člen KZ-1: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...

Izdaja poslovne skrivnosti itd... 236... lej, brezveze, Lejte: ne berem pozorno, nimam časa, brez vpogleda v splošne pogoje posloavnja, morebitno individualno pogodbo (leasing?) in predvsem vpogleda v dopis MS ali BSA itak nima smisla praskat.

Ampak: kot sem napisal, ker tip (firma) očitno nima interesa uploadat dopisa, bomo od zdaj naprej verjeli Aljoši. Vsaj jaz bom. Lajanje ne bo pomagalo. POnudil sem pomoč, če noče pa nič.

I am out. Over and out.

zz

broken/link ::

ampak ja, če bi vidli scan, bi veliko lažje debatirali o tem ...

Uporabnik ::

Evo, bom jaz prilepil dopis.

Kot prvo, naj povem da je dopis prišel kmalu za tem (cca 1 teden) ko sem kupil prenosnik z ubuntu sistememom pri enaa. Ne bom sodil ali obstaja povezava, je pa dejstvo.

Dopis se mi zdi sporen pri drugem odstavku: "Če je informacija, ki smo jo prejeli v zvezi z vašim podjetjem..."

Dopis

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Ziga Dolhar ::

Ah, tole je že precej znan dopis odv. Roka Korena. Pretežno fishing expedition. Ignoriraš.
https://dolhar.si/

stb ::

Se ne bi raje prej pozabaval in vprasal kaksne konkretne informacije (dopis je en sam FUD) o svojem podjetu zelijo da demantiras? Potem pa jih ignoriras :-)

Furbo ::

Predvidevam, da bi ob takem vprašanju rekli, da si ponovno preberi prvi odstavek dopisa.

Vsak pa seveda predvideva, da so mu v podjetje poslali agenta 007, ki je preveril legalnost nameščene programske opreme ali pa, da ga je po slovenski maniri kdo prijavil.

Sicer je pa kar zdravo imeti legalno programje na računalniku (komplet z računi), če je napisan na firmo. Toliko o tem, kako poceni pridejo računalniki podjetja.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

St235 ::

Ker imet nameščeno brezplačno programsko opremo je tak problem? Predvsem pa licenca poslovnega uporavbika ne stane nič več kot fizično osebo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

fosil ::

Pri marsikaterem programu dejansko stane več.
MS Office je že tak primer.
Poleg tega je kar nekaj programov, ki so za brezplačni za nekomercialno rabo, firme pa morajo plačat.
Tako je!

Zvezdica27 ::

lp,

lej, če se ti da s tem zafrkavat se daj. Dopis lahko mirno vržeš v oni okrogli fascikel pod mizo.

Če pa se boš, jim napiši, kje so dobili te informacije itd.

Nekdo nekje je dobil dostop do izdanega računa - ali na matični firmi ali na računovodstvu ali na MS (če si vrnil winse in so ti dali keš nazaj oz. popust). Če imaš čas, pojdi nazaj v trgovino in zahtevaj pogovor z direktorjem prodaje kako in kaj je zdaj to.

Podatki o firmi so samo poslovna skrivnost in če imajo na enaa, BSA ter MS tripartitno pogodbo, pa da je kaj navedeno v pogojih poslovanja, so kriti. Gospodarkso pravo je bolj direktno, mnaj varovalk.

Glede na dopis, ne verjamemo več enaa zatrdilom zgoraj. Povej koliko se ti da zafrkavati s tem, sem pa skoraj 100% da so se pokrili z medsebojno pogodbo, pa nekam v splošne pogoje poslovanja dali to (ali pa v pogodbo z MS).

zz

Uporabnik ::

Jaz se ne mislim s tem ukvarjat, dokler to ne bo potrebno, ker čas je denar :) Sem samo prilepil dopis, ker se mi je še valjal po mizi.

Kar se pa enaa tiče, pa ne mislim menjavat nakupovalnih navad, ker imamo pri njih izredno dober support.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Uporabnik ()

fosil ::

Lahko sicer da to ni uradna praksa enaa, ampak imajo kakšnega notranjega izdajalca.
Pred kratkim je bila podobna zgodba s pacienti na urgenci, ki so po obisku dobivali pošto s strani odškodninskih agencij, ki so jim ponujale svoje storitve.
Tako je!

@nny ::

A ni tako, da se računalnika brez OS sploh ne sme prodajati? Popravite me, če se motim.

Drugače pa cela štorija svinjarija...definitivno čez rob!
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

mtosev ::

freedos je tud os btw
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

JesusChrist ::

OP: Tvoj kolega bi rekel da bo uporabljal Linux, kaj pa njih briga kaj on ma.

Drugače pa če tak dopis dobim domov samo leti v koš :D
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

@nny ::

Seveda je freedos tudi OS! Na mojem je bil nek installable Linux, ki mu je pač sledil "pravi" Linux. Sledi vprašanje čemu je potem avtor sploh dobil tak dopis in če je fishing take vrste sploh legalen?
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

St235 ::

Zakaj ne bi bil legalen? Pač enostavno vprašanje ali uprorabljajo legalno programko opremo. Nič drugače kot če bi dobili 100 in ena reklama tipa, ali vodite kadrovske zadeve v skaldu z zakonom? in ali želite kupit naš novi priročnik.

Vsekakor je pa konec veselja, če Enaa ali katera koli druga trgovina dejansko posreduje podatke o tem kdo je kupil računalnik brez win licence.

Glugy ::

Ma pošlješ jih nekam. Ne odgovoriš pa pustiš da pridejo pote (maš pa sam Linux naložen). Naj pridejo barabe..naj zapravljajo svoj denar za inšpektorje. Naj jih jemljejo neresno. Čimveč takih! Sam ignorirat, pa met legalne zadeve gor. Naj se j****o s svojo ošabnostjo. K da je Microsoft edini z uporabnimi poslovnimi in osebnimi programi? Ja valda? kaj pa misljo da so??

Malcolm_Y ::

Zanimivo. Mislim, da je ključni problem od kod je Microsoft Slovenija dobil podatek o nakupu.

Si predstavljate, da pri zastopniku kupim nov avto, s sedeža Save pa dobim dopis, da vejo, da sem kupil nov avto in jih zanima katere zimske gume bom dal gor?

stb ::

Predlagam kratek odgovor:

Dne x.y. smo prejel vas dopis v katerem nas pozivate, da naj "ce je informacija, ki smo jo prejeli v zvezi z vasim podjetjem napacna" izpolnim prilozeno izjavo. Nikjer v dopisu niste navedli niti vsebine niti vrste niti vira prejetih informacij, zato vasemu pozivu brez ustrezne dopolnitve ni mogoce v celoti ustreci.

Priloga: nas cenik

Zvezdica27 ::

lp,

dejstvo je, da mi ne vemo kak pravni odnos/pogodbo ima enaa z MS in BSA. In kako je to posredovanje podatkov o kupcih urejeno v pogojih poslovanja. Zlahka je takle način zaviti v pogodbo, da so pokriti, samo kdo ima čas to drezati.

Isto je recimo z Leclerc kartico (nisem šel brati pogojev), kjer oni lahko firmam naprej posredujejo tvoje nakupovalne podatke... in potem te profilirajo, aha kupuje bio hrano in hopa te domov pokliče bio trgovec s ponudbo.

Kapitalizem, nič slabega, business as usual.

In na koncu je tako, da se noben ne zbuni in oni lepo mirno nadlegujejo ljudi - ni pa nelegalno niti jim ne moreš zameriti.

Pač, "dobra poslovna praksa", ker imajo pa vsi z enaa "izjemno dober support" je to win-win situacija.

zz

McClane ::

Trgovec NE SME posredovati osebnih podatkov svojih kupcev drugim firmam, pa ima lahko napisano kar želi v pogodbah. Vprašaj informacijsko pooblaščenko pa boš videla odgovor.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Aljoša ::

Prosim, da nehate povezovati EnaA.com s tem kar počne Microsoft oz. BSA z dopisi, ki jih pošiljajo na slovenska podjetja. Ne EnaA.com, ne Gambit trade d.o.o. ne katerokoli meni znano slovensko podjetje Microsoftu ne pošilja podatkov o kupcih Microsoft programske opreme. Če bi bilo to res, bi bila zadaj ena največjih IT afer ne samo v Sloveniji, vsi vpleteni pa bi se soočili z visokimi kaznimi. Prepričan sem, da ni med nami nikogar, ki bi prevzel tak rizik nase zgolj zaradi partnerskega odnosa z Microsoftom.

šernk ::

Aljoša: lahko trdiš to za vse zaposlene? Samo nekdo od zaposlenih, ki pozna nekoga xy je dovolj, da gredo takšni podatki naprej.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

solatko ::

McClane - Ime firme niso osebni podatki. Sicer je pa bolje, da ga lepo povprašajo, kot, da mu na vrata potrka tržni inšpektor, ki ugotovi, da programska oprema na službenih računalnikih ni originalna.

Sicer pa ni itak nobenga problema, če je SW legalen (ne glede na to ali je linux, windows...., seveda mora bit tudi ostalo programje v okviru pro licence. Torej tudi freeware oprema, ki je free, samo za osebno uporabo), bo tudi ob obisku inšpektorja, šlo samo za domnevno uporabo nelegalne opreme.
Delo krepa človeka

Zvezdica27 ::

lep pozdrav,

firme nimajo osebnih podatkov.

In pa: če se strinjaš, lahko firme prodajajo tudi tvoje osebne podatke. Soglasje mora biti.

V tem primeru je najbrž stranka - firma zahtevala povračilo dela kupnine na račun povračila za win, podpisali so pogodbo z MS, keš se je vrnil. Kaj je bilo v tej pogodbi NE VEMO, a sklepam, da je bila kaka klavzula o posredovanju podatkov. Če tega ni bilo, se lahko dreza.

Druga opcija je, da je kupila stranka - firma računalo brez OS ali z linuxom in potem je nekako BSA oz. ta odvetnik to izvedel. Spet: treba gledati pogoje poslovanja itd, pogodbo o nakupu itd. Če je kaka klavzula not, so pokriti. Če je ni, gre za feler, lahko za KD in se splača drezati.

Ves point pa je v temu, da je v biznisu strožji standard "dobrega gospodarstvenika". Takele malomarnosti se lahko zelo hitro kaznuje.

Ampak vedeli ne bomo nikoli, Aljoša pa čisto rahlo zavajujoče odgovarja. MI NE SPRAŠUJEMO ALI POSREDUJETE PODATKE O KUPCIH MS PROGRAMOV, mi sprašujemo ali posredujete podatkje o tistih, ki zahtevajo odstranitev win ali nakup z linux. Sprašujemo ali je pogodba z MS na to temo, sprašujemo ali je pogodba z BSa na to temo (ali vseh treh). Sprašujemo, kje je to napisano v splošnih pogojih poslovanja...

Saj če ne boš odgovoril ni frke, bo pač nekdo enkrat to vprašal pri kakem nakupu pa se bo izvedelo...

To da ste pokriti, ne dvomim, ker je šala mala se pokriti. Zanima nas samo ali to delate (in odgovor je - da, ker ni verjetno, da bi računovodstvo vaše ali kupčeve firme imelo taka razmerja z MS ali BSA). Edini logičen zaključek je, da to pride preko vas. Morda niti ti ne veš za to.

zz

stb ::

Mogoče pa Aljoša lahko svojo izjavo:

Aljoša je izjavil:

Ne EnaA.com, ne Gambit trade d.o.o. ne katerokoli meni znano slovensko podjetje Microsoftu ne pošilja podatkov o kupcih Microsoft programske opreme.

popravi v takšno, ki ne dopušča različnih interpretacij (npr da BSA pa vseeno dobi podatke o tistih, ki NE kupijo Windowsov):
"Ne EnaA.com, ne Gambit trade d.o.o. nikomur ne pošilja nobenih podatkov o kupcih." ?
Bi to šlo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

Aljoša ::

Tole me vse bolj spominja na Moniko Levinsky in Billa Clintona. A sta seksala ali ne? Kar se mene tiče sta, pa naj se temu kar sta delala reče kakorkoli.
Torej, sam ne mislim pazit, da bo vsaka moja besede pravno in še kako korektna, vsekakor pa je mišljena resno in resnično in za njo 100% stojim. Torej, še enkrat: "Ne EnaA.com, ne Gambit trade d.o.o. nikomur ne pošilja nobenih podatkov o kupcih.", razen seveda državnim organom skladno z zakonodajo.

FlyingBee ::

Bolje rečeno, ne Monika ne Bill nam ne bosta oba naenkrat priznala ali sta seksala in ali lahko temu rečeta kako drugače :-)

zakon je zakon, vse ostalo pa interpretacija

stb ::

Aljoša, hvala!
S tem se izognemo brskanju po drobnem tisku in ugibanju in špekulacijah o vsebinah pogodb oz neformalnih dogovorov med vami in MS. Žal pa to ne izloči možnosti, da posamezni zaposleni (v prostem času, ob kavici) ne dajejo namigov BSA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

draciel ::

pomoje že malo pretiravate, če mene vprašate. Kakor je povedal Aljoša..
Sicer pa avtorja teme sploh ni več tukaj. Mogoče gre samo za očrnitev ugleda enaa ..

kuglvinkl ::

draciel je izjavil:

pomoje že malo pretiravate, če mene vprašate. Kakor je povedal Aljoša..
Sicer pa avtorja teme sploh ni več tukaj. Mogoče gre samo za očrnitev ugleda enaa ..


Firme se znajo same branit...

stb ::

stb je izjavil:

Aljoša, hvala!
S tem se izognemo brskanju po drobnem tisku in ugibanju in špekulacijah o vsebinah pogodb oz neformalnih dogovorov med vami in MS. Žal pa to ne izloči možnosti, da posamezni zaposleni (v prostem času, ob kavici) ne dajejo namigov BSA.

Omenjena možnost je seveda le ugibanje brez neke trdne osnove, da ne bo pomote in zamer.

fosil ::

Je pa čisto možno da podatke posreduje kdo od zaposlenih in zato od tega odvetnika dobi določeno provizijo.
V vsakem primeru pa bodo morali pri enaa uredit zadevo, ker zadeva meče slabo luč na firmo.
Tako je!

Aljoša ::

Počasi bi že bil čas, da nehate pisati neumnosti. Mislim!?: "Podatke posreduje nekdo od zaposlenih in zato od tega odvetnika dobi določeno provizijo"? S kakšno lahkoto obtožujete ljudi okrog sebe! Zdaj so kriminalci že odvetnik, nekdo od mojih sodelavcev, sokriva je EnaA.com in seveda tudi jaz kot eden izmed odgovornih v podjetju. Oprosti, fosil, ampak nimam občutka, da stojiš z obema nogamana tleh in veš kaj pišeš.
Za vse ostale pa še enkrat: EnaA s tem, kaj pošiljata BSA in Micorosoft slovenskim podjetjem nima nobene zveze.

St235 ::

Seveda, ker scenarij v katerem nekdo od zaposlenih zlorabi svoj položaj za dodaten zaslužek je popolnoma nemogoč znanstvenofantastičen scenarij, ki se dogaja samo na Veneri.

fosil ::

Ne, saj imaš prav, gre za čisto naključje.
Tako enaa, kot vsi zaposleni tam so najbolj pošteni in pridni ljudje kar jih je.
Tisti ki slučajno mislimo drugače ne stojimo trdno na tleh, ker take stvari se v tej državi ne dogajajo.
Saj vsi vemo da tovrstne prijateljske povezave v sloveniji ne obstajajo.
Pa še en link do podobnega primera, ki pa je seveda pri enaa popolnoma nemogoč - klik
Tako je!

Aljoša ::

Lahko misliš drugače. Ne bom pa tiho, medtem ko obtožuješ moje sodelavce brez kakršnekoli osnove. Jaz jim verjamem! So pošteni, vsaj toliko kot ti, jaz in večina ostalih ljudi po svetu.

fosil ::

Vsekakor lepa gesta, da si pripravljen dat "roko v ogenj" za vse svoje zaposlene.
Čeprav glede na velikost firme, statistika deluje proti tebi.
Določen procent ljudi na žalost ni poštenih in večja ko je firma, več možnosti je, da je kakšen tak vmes.
Lahko si pač še naprej zatiskaš oči, ali pa zadevo preveriš.
Možno je seveda tudi, da gre res samo za naključje.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Aljoša ::

Proti meni lahko deluje statistika, a na moji strani so dejstva. Tudi to, da vsako tako zadevo vzamemo kot izhodišče za interno kontrolo. Ljudem verjamem, a to še ne pomeni, da jih postavljam pred skušnjave.

Furbo ::

Aljoša je izjavil:

Lahko misliš drugače. Ne bom pa tiho, medtem ko obtožuješ moje sodelavce brez kakršnekoli osnove. Jaz jim verjamem! So pošteni, vsaj toliko kot ti, jaz in večina ostalih ljudi po svetu.


Fantje pač merijo ostale po sebi. To samo kaže na to, kako sami razmišljajo in delajo. Jaz se zaradi tega ne bi preveč sekiral.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

fosil ::

Jah seveda, če človek pomisli na kaj takega potem je sam kriminalec.
Nekateri pač ne živimo v svojem, z vato zavitem pravljičnem svetu in smo že kaj v življenju dali skozi in zato vemo, da se žal na tem svetu dogajajo tudi svinjarije.
Sicer pa, če so pri enaa vsi zaposleni poštenjaki, potem ne ostane veliko možnosti kako podatki pridejo do BSA-ja.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

draciel ::

jaz bi to temo zaklenil, ker je videt da je samo še prerekanje eden čez drugega, brez nobene osnove. Nisem na nobeni strani vendar tako rekoč dokaza da je bilo to res kar je avtor teme navedel ni. Ko se ga je vprašalo po scanu dokumenta z pobrisanimi podatki je izginil. Jaz nekako dvomim da je bilo to res ( čeprav se v sloveniji dogajajo raznorazne packarije ), Oziroma verjamem da je prijatelj avtorja dobil pošto , vendar ne po krivdi enaa. Tako da brez osnove nimate kaj metati slabo luč na gambit podjetje.

Po drugi strani pa Aljoša kot njihov zastopnik deluje skrajno neprofesionalno na tem forumu.

St235 ::

Hja, če prebereš temo boš videl, da ne gre samo za en primer, pa tudi dopis je linkan malo višje.

O (ne)profesionalnosti aljoše in enaa je blo pa res že precej povedanega v sorodnih temah.

Aljoša ::

Še enkrat sem preletel tole zgodbo od začetka do konca. Menim, da sem že na začetku posredoval dovolj jasna pojasnila in stališče, da enaA.com s tem nima zveze. Drugi udeleženci so tudi nakazali rešitev. Prejemnik takega pisma ima vso pravico, da od pošiljatelja zahteva pojasnilo, od kod je dobil naslov in podatke o njem, ki so bili osnova za pismo. Če odgovora ne da pošiljatelj, lahko pri tem pomagajo tudi ustrezni državni organi. Kljub temu se je namesto o BSA in Microsoftu (ki se na pisanje itak nista odzvala) tule več govorilo o enaA.com, ki se je po kakšnem tednu premora vedno znova znašla na obtožni klopi. In res je, da so potem, ko se je enaA kljub temu vedno znova ponavljala v vse bolj čudnih kombinacijah, tudi moji odgovori postali bolj osebni in s tem tudi manj profesionalni. Hvala za kritiko. Nikomur ne želim, da se najde v podobnem položaju.

[D]emon ::

Hja, lej piki, dejstvo je, da je OP kupil racunalnik pri enaA in dobil tisti dopis... Pa ti lahko zaradi mene stojis na spici od Aljazevega stolpa z obema nogama v luftu. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Ziga Dolhar ::

Kaj pa dejstvo, da mnogi niso kupili računalnika pri enaA, niti kje drugje brez OS-a, pa so vseeno dobili ta dopis?
https://dolhar.si/

Zvezdica27 ::

lp,

napisal sem že, da nimamo osnovnih informacijah o poslu:

1) opcija: kupil je računalo in zahteval odstanitev win - v tem primeru je lahko podatek prišel na BSA od MS. Tu bi Aljoši verjel (morda vsi prehitro pišemo)
2) opcija: kupil linux mašino: edina edina edina edina edina edina opcija je, da je prodajalec to sporočil naprej (pogodb in pogojev poslovanja še vedno nihče ni prebral, nimam časa) Tu Aljoši ne verjamem.

Ne verjamem, da zaposleni sami mimo firme sporočajo podatke. To bi se hitro izvedelo.

Pri biznisu je skrbnost "dobrega gospodarstvenika" zelo stroga: vsaka malomarnost se kaznuje.

Torej: ali lahko izvemo za katero opcijo je šlo: opcija 1 ali 2. Kupec? Aljoša?

zz

aja: če pa vsi to dobivajo, ne glede na trgovino, je pač opciaj 1 verjetnejša, da torej MS to da naprej.

Aljoša to gotovo ve, pa ne pove, pove samo da enaA ni tista - logični zaključek: gre za opcijo 1 in MS je krivec.

zz

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Kaj pa opcija 3)
- BSA random posilja te dopise podjetjem?

Zvezdica27 ::

lp,

možno je. res je, samo ali je to realno? Da kar pišeš podjetjem... hm. seveda je. Ok, tudi to je opcija.

zz
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft zahteva popis programske opreme (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
17332789 (17856) Mavrik
»

EnaA in njihov katastrofalni sistem za odjavo od spam-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
6713094 (9219) fosil
»

Kje kupiti Windows 7 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
6212266 (8871) Pesimist
»

Enaa.com podaljšek

Oddelek: Loža
418838 (7733) Šimpanz

Več podobnih tem