Forum » Pomoč in nasveti » Teleing: Sprememba IP-ja
Teleing: Sprememba IP-ja
MasterKiD ::
Uporabljam Teleing-ov internet in nevem kako spremeniti ip. Vpisal sem že nekaj komand v CMD in resetiral sem modem, ampak IP ostaja enak. Kako bi ga lahko spremenil? :)
NeMeTko ::
Če si z računalnikom direktno povezan na ponudnika, ti verjetno on določi IP preko dhcp strežnika na svoji strani.
Tako se moraš sprijazniti z IP-jem, ki ti ga je dodelil.
Sicer lahko pobaš izvesti ukaz ipconfig /release in ipconfig /renew, vendar je velika verjetnost, da boš dobil dodeljen spet isti IP naslov, kot si ga že imel pred tem.
Če pa si izza routerja, je zgodba spet druga. Vendar v tem primeru ne vem, ali bi rad imel drugo zunanjo IP adreso (so te kje banali na IP naslov?), ali bi rad imel drugo IP adreso v svojem notranjem omrežju.
Tako se moraš sprijazniti z IP-jem, ki ti ga je dodelil.
Sicer lahko pobaš izvesti ukaz ipconfig /release in ipconfig /renew, vendar je velika verjetnost, da boš dobil dodeljen spet isti IP naslov, kot si ga že imel pred tem.
Če pa si izza routerja, je zgodba spet druga. Vendar v tem primeru ne vem, ali bi rad imel drugo zunanjo IP adreso (so te kje banali na IP naslov?), ali bi rad imel drugo IP adreso v svojem notranjem omrežju.
Frenckie ::
Eni pa mislijo, da se IP naslove menja kakor se komu zahoče. Naj pazijo kaj delajo po internetu, da ne bo bananja.
Imam dinamični IP mojega ponudnika, pa se mi v nekaj letih še ni spremenil, čeprav je bil modem med dopustom izključen kar nekaj dni (dobil stari IP).
Imam dinamični IP mojega ponudnika, pa se mi v nekaj letih še ni spremenil, čeprav je bil modem med dopustom izključen kar nekaj dni (dobil stari IP).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Več IP naslovovOddelek: Omrežja in internet | 7039 (6053) | Bakunin |
» | Wi fi ojačevalecOddelek: Omrežja in internet | 4634 (4395) | Lujz113 |
» | Dinamični IP problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4598 (4031) | NeMeTko |
» | Statični IP problem !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1980 (1747) | Invictus |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4574 (4053) | amigo_no1 |