» »

Tablicni racunalnik ainol novo flame/fire

Tablicni racunalnik ainol novo flame/fire

easyrider3 ::

Kako se kaj obnese zgoraj omenjeni tablični računalnik, ker ja za tako ceno in lasnosti zelo prepričljiv?

http://www.lionshop.si/v-trgovino/racun...

Drugače je pa tale omenjena tablica skoraj ista kot zgornja edino kar nima bluetoth, zadnje kamere in malo manj močno baterijo je pa cenejši za 30 eur.

http://www.lionshop.si/v-trgovino/racun...

BlaY0 ::

Tole drugo sem nabavil za 115 EUR bruto. Trenutno je na carini in čakam da jo dobim (enkrat ta teden). Drugače ima pa tudi malo manjšo resolucijo (1024x600). Poročam, ko dobim.

easyrider3 ::

No super in ko jo boš dobil in jo malo dal skozi boš lahko potem povedal svoje mnenje o tablici.

Najbolj me zanima kako je z sprejemom Wi-fi,ker nekatere tablice slabo sprejemajo.

A mi lahko poveš od kje si nabavil za 115 Eur tablico,kolko pride pa carina?

Zgodovina sprememb…

sloxl8 ::

Imam Auroro (prvo izdajo z 8GB) in moram reči, da je "a lot of fun for the buck".
(+) Zaslon je svetel, ločljivost je za 7" sprejemljiva, tudi vidni kot je zelo dober, baterija drži precej dolgo.

(-) Včasih se nekoliko zatika (verjetno prepočasen procesor), pogrešam zadnjo kamero.

Ker sem tablico kupil izključno za streamanje glasbe z računalnika na receiver prek wi-fi, je zame odličen nakup.

BTW, Wi-Fi sprejema dobro.

easyrider3 ::

Potem če že pri prejšnjem modelu z 8Gb in 1.2 MHz deluje dobr Wi-fi je to kar super zadevca.

Sem ze gledal tudi za znamko tablice GoClever in veliko uporabnikov pravi,da ima slab Wi-fi

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

T75 ima v redu sprejem
LPOK.d

BlaY0 ::

easyrider3 je izjavil:


A mi lahko poveš od kje si nabavil za 115 Eur tablico,kolko pride pa carina?

http://www.focalprice.com/

Bila je znižana na 95 EUR neto (trenutno košta 112 EUR neto) + davek pri nas znese 114 EUR bruto. Carine do 150 EUR ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

Evo, zdaj jo imam (Aurora II) par dni (sem že zrootal :D). In prve izkušnje/vtisi so sledeče. Izdelava in izgled sta solidna. Host mode s trenutnim stock ROM-om ne deluje (baje v kratkem pride JB in tam naj bi zadeva funkcionirala). Suspend/unsuspend povzroči da v zvočniku "poči". Tipke na robu imajo malo lufta. IPS panel je OK, zelo dobro se vidi pod vsemi možnimi koti. Zadeva se lahko polni prek priloženega 2A polnilca (svoj konektor za napajanje) ali prek mini USB-ja. Procesor ne deluje na max (1.5 MHz) ampak na max 1.3 (performance mode) oziroma 1.2 (normal mode)... baje so imeli probleme s pregrevanjem in so spustili clock. z JB ROM-om naj bi te težave odpravili. Določen folk jamra zaradi WiFi sprejema, meni se zaenkrat zdi OK... en kitajec je že zbildal custom kernel z izboljšanim WiFi gonilnikom in pravijo da je OK. Edina slaba oziroma zelo slaba stran te tabletke je pa "poddimenzioniral" touch panel. Uporabljajo FocalTech FT5206GE1 touch kontroler, ki je v bistvu namenjen 2.8" oziroma 3.8" panelom, posledično so driving žice med sabo oddaljene za 1 cm kar pomeni, da s prsti dela OK, s pisalom pa sploh ne ali zelo slabo (ker ima konica premajhno površino jo žice ne zaznajo). Prav tako se horizontalne žice v portretu prav hudičevo dobro vidijo na dnevni svetlobi kar zna biti moteče. Poleg naštetega je tu še (očitno) kernel driver bug zaradi katerega touch panel ne funkcionira do 20 pixlov od robov, zato je treba pazit recimo pri raznih programih, ki imajo za izhod iz full screena "slide from edge" (web browser).

Torej, če ti ni žal dati 30 EUR več za ALU ohišje, BT, dodatno kamero, zmogljivejšo baterijo in res dober 1280x800 IPS panel, potem ti priporočam Fire.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

huek111 ::

Bravo BlaY0 ! Če bi vsi tako opisovali izdelke, z nakupi ne bi smelo biti težav!
Res pohvalno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huek111 ()

Okapi ::

Ker sem tablico kupil izključno za streamanje glasbe z računalnika na receiver prek wi-fi, je zame odličen nakup.
Kateri program uporabljaš za streamanje?

O.

kmetek ::

dokler ni treba poslati na garancijo, uživaj ;)

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: LuGi ()

TheHijacker ::

Kje bi dobil Ainol Novo 7 Fire najceneje?

Se splača iz Kitajske pa potem sam plačaš davek ali je boljše dati malce več pa recimo iz Anglije uvozit?

Ima že kdo ta Fire model doma in ga lahko malce pokomentira?
http://www.google.si

sloxl8 ::

Okapi je izjavil:

Ker sem tablico kupil izključno za streamanje glasbe z računalnika na receiver prek wi-fi, je zame odličen nakup.
Kateri program uporabljaš za streamanje?

O.


Na mašini, kjer imam shranjeno glasbo, teče aWaRemote Server. Vsa glasba je v Winampovi knjižnici, v Winampu je dodatek RemoteSpeakers, ki na mreži zazna Airplay zvočnik/receiver in nanj streama glasbo. Na tabletu pa imam aWaRemote odjemalca, s katerim iščem komade po Winampovi knjižnici, predvajam playliste iz Winampa ali pa sproti sestavljam svoje.

Prej sem preskusil tudi iTunes kot knjižnico, ki samodejno zazna Airplay receiver, in iTunes Remote for Android, pa sem obupal, ker je dodajanje glasbe v iTunes obup (pri Winampu ti lahko samodejno skenira določeno mapo), prav tako pa tudi urejanje playlist in iskanje.

BlaY0 ::

Cena za Fire in Aurora II z linka v prvem postu je zelo solidna (očitno SLO distributer). Cena zdaj za Auroro že zelo lepo pada za Fire pa pač še ne. Se pa vidi koliko časa ja katera tablica zunaj... Elf II ima že precej velik community, Aurora II malo manjši, Fire pa ga praktično še nima, tako da ni zanj niti še resnega review-a. Je pa Ainol ob konstantnem buzeriranju folka konec avgusta le izdal source tako za Android kot za kernel in napredek je takoj viden. CM10 za Auroro II že ima podporo za host mode, gonilnik za touch panel je bil popravljen, tako da ni več 20 pixlov neaktivnega robu, WiFi gonilnik se izboljšuje...

Skratka, če je source na voljo, se vse popravi in to v roku enega meseca! Potem se pa samo še tvika in izboljšuje reči ter dodaja nove funkcionalnosti...

BlaY0 ::

Še popravek... USB host mode je seveda podprt tudi v stock ICS ROM-u vendar so v kernelu gonilniki samo za nekaj osnovnih naprav.

SimplTech ::

Po večmesečnem mencanju sem tudi sam včeraj končno oddal naročilo za prvo Android tablico. Vzel sem Ainol Aurora II.

@BlaY0: ker vidim da imaš stvar že nekaj dni v uporabi, imam nekaj vprašanj:
1. Si dobil zraven stenski polnilec? Če je bil zraven, a je imel US ali EU priklop?
2. Kot berem si še testiral CM10 rom. Ali je za nadgradnjo iz stock firmwera na CM potrebna SD kartica ali ne? Sem totalni noob v Android svetu zato sprašujem malo osnovna vprašanja.
3. Kako se kaj obnese CM10, še kakšna spoznanja v tem času od kar ga uporabljaš?

RockyS ::

S kje si naročil?

TheHijacker ::

Sam sem tudi naročil Aurora II model. Direktno preko Ainol Store. Sem vzel zraven še EU plug, usnjen etui in HK poštnino (naj bi prišlo prej). Ker sem dal like na Facebook strani pa dobim še free screen protector. Skupaj 95€. Čaka me še davek in carina. Sporočim, ko ga dobim.
http://www.google.si

SimplTech ::

@RockyS: vzel sem na Buyincoins (link)

V septembru imajo 8% popust na vse tablice (koda: SEP8TABLET), tako da sem dal 87 EUR za samo tablico (pošiljanje je zastonj).

easyrider3 ::

A mi lahko kdo od vas ki ste kupili to tablico pove če so tiste cene na internetni strani Ainol Store,Buyincoins v ameriških dolarjih ker če so potem je kar super cena za kupit pri njih.

TgT ::

se ti ne zdi, da bi lahko vedel razliko med $, € in £? >:D
Hit'N'Run

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TgT ()

easyrider3 ::

Vem jaz dobr razliko med valutami ampak za sigurn raje še vprašam koga,ki ga je že naročil in plačal saj on mi TOČNO lahko pove koliko je cena pa naj se gre v eurih,dolarjih ali funtih.

SimplTech ::

@dstojs: no jaz ti lahko potrdim za Buyincoins, cena je 123,99 USD - 8% popust (9,92 USD). Na koncu plačaš 114,07 USD (ali cca. 87 EUR).

Seveda je treba plačati še DDV (20%) in stroške postopka (cca 5 EUR) ko vse skupaj prispe v SLO.

easyrider3 ::

SimplTech daj povej kako si kaj zadovojlen z tablico in koliko časa zdrži kaj baterija?
Trenutno se še vedno odločam med modeloma AURORA 2 in mogoče FLAME/FIRE. Zadnji omenjeni Fire ima nekaj več dodatkov(zadnja kamera 5 Mp,bluetooth,malo boljši display vendar ni take omembe in tisto kar mi je najbolj pomembno,baterijo ima dosti bolj močno). Saj,če pri Aurora 2 zdrži baterija vsaj 5-ali več ur je super in bi najbrž vzel kar to tablico,ker Fire pride nekje okrog 50 Eur dražji.
Je pa res to,da je super imeti na tablici Bluetooth in mogoče zadnjo kamero,ker lahko na hitro preneseš iz kake druge naprave slike ali podatke. Ko bi bila razlika cene med tema dvema modelima tam nekje 20-30 Eur potem zagotovo kupim AINOL NOVO 7 FIRE sedaj sem pa še v dvomih.
A drugače sploh obstaja kakšen usb bluetooth adapter za android sistem???

BlaY0 ::

@SimplTech: Zraven dobiš US polnilec. Tisti adapter iz US v EU dobiš pa za slab $ v vsaki DX-like štacuni. CM10 nisem nič testiral. Ni bilo še časa. Za update iz recovery mode-a načeloma rabiš SD kartico, se bi pa dalo tudi brez.

SimplTech ::

BlaY0 hvala za informacije. Bom ob priliki vzel še US na EU adapter.

dstojs: jaz še čakam da dostavo tablice - trenutno je na poti. Tudi sam se gledal vse 3 modele od Ainola (Elf 2, Aurora 2 in Fire). Fire mi je bil všeč razvno zaradi dodatnih bombončkov (zadnja kamera in bluetooth), a sem na koncu na Ainol forumu videl da ima kar nekaj uporabnikov težave s to tablico - težave z driverjem za touchscreen. Lahko si sam malo prebereš in mogoče se boš lažje odločil (link).

Glede uporabe eksternega USB dongla preko USB OTG kabla vem samo to, da je to podprto v CM10 rom-u, a nisem še zasledil informacije o dejanski uporabi.

BlaY0 ::

Ne, kot sem napisal, host mode deluje tudio v ICS oziroma CM9. Konkretno sem preskusil miško, tipkovnico, disk in razne ključke na stock ROM-u. Razni 3G dongli naj bi delovali ali pa je konfiguracija po Linuxaško trivialna. Kernel je prilično svež, tako da bi praktično vse "lahko" delovalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

easyrider3 ::

A si že dobil tablico SimplTech? Poročaj malo kako se obnese?

SimplTech ::

Dobil tablico kakšna 2 tedna nazaj.

Čakal sem mislim da cca. 3 tedne na dostavo. Sama tablica je bila okoli 85 EUR in potem še DDV in carinski postopek za 23 EUR. Vse skupaj me je prišlo okoli 110 EUR. Za ta denar sem vsaj za moje pojme dobil dosti (IPS ekran, dvojedrni procesor, 1GB RAMa, 16GB pomnilnika).

Še malo okoli same tablice:
- prijetno me je presenetila trdnost in kar kvalitetna izdelava (za to ceno seveda)
- IPS ekran je dober (žive barve)
- zraven sem dobil adapter, slušalke, USB in OTG kabel
- tablica ima tovarniško nameščeno folijo proti praskam na ekranu
- Wlan deluje brez težav po celem stanovanju
- glede malo slabše odzivnosti touchscreena je pisal že BlaY0. Tu se pojavi slaba kombinacija mojih debelih prstov in malega ekrana. Zato sem kar takoj po nakupu naredil flash z alternativnim ROMom (Feiyu 1005)

Po zamenjavi stock ROMa z alternativo je občutek veliko boljši (odzivnost ekrana je občutno popravljena), vse kar sem probal deluje. ROM je že rootan, tako da lahko odstraniš vse kitajske aplikacije, uporabljaš CiFS manager, delaš backup z Ti Backup...

Glede na vse lahko zaključim da sem z nakupom zadovoljen, sploh je zelo dober community na slatedroid forumu. Namreč največja težava vseh kitajskih tablic so po moje ravno slabi in neizpiljeni ROMi.

Če te pa zanima še kaj konkretnega pa kar napiši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tablični računalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
238554 (2590) petzup
»

7" tablica

Oddelek: Kaj kupiti
273479 (2035) mk818764
»

Tablični računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
61418 (1203) red_baron

Več podobnih tem