» »

Počasen internet

Počasen internet

monsterson ::

Danes mi je začel internet na prenosniku ful zafrkavat.
Na drugem prenosniku in računalniku internet dela popolnoma sprejemljivo. Mislim da ne gre za virus, ker ga avira in microsoft security zaznata. Stvar je že res kritična, ker tudi ko tipkam mi računalnik 'ne more sledit'.

Internet naj bi delal 20/20, ampak trenutna dela recimo 1%.

Prosim za pomoč

LP

Dahakka ::

Skeniraj z AVG-jem - moje mnenje in predlog

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dahakka ()

toxius ::

monsterson je izjavil:

Danes mi je začel internet na prenosniku ful zafrkavat.
Na drugem prenosniku in računalniku internet dela popolnoma sprejemljivo. Mislim da ne gre za virus, ker ga avira in microsoft security zaznata. Stvar je že res kritična, ker tudi ko tipkam mi računalnik 'ne more sledit'.

Internet naj bi delal 20/20, ampak trenutna dela recimo 1%.

Prosim za pomoč

LP

Več stvari mi pade na pamet:
- "umiranje" diska
- 2 AV programa so bolj slaba kombinacija (Avura in Ms sec. essentials.... js bi pustil samo od M$)
- večje število programov odprtih v ozadju, ki se po možnosti naložijo ob zagonu...
....

V bistvu nima tukaj niti malo veze internetna povezava....

NeMeTko ::

Pa si prepričan, da ti INTERNET dela počasi in ne cel računalnik?
Si preveril v Task Managerju, kako obremenjen procesor imaš, če morda kakšen proces nenavadno veliko CPUja kuri?

Ne vem kaj je bilo s računalnikom, zdej dela ok (sam se mi di da slabše kot bi moral oz kot je en mesec nazaj)
Se mi je pa v Chrome naselil tale hudič

http://shrani.najdi.si/?3Q/V4/2Czo5nOT/...

Da še obrazložim sliko - Neko besedo kar spremeni v link, potem pa vrže ven neke nagradne igre, ankete, reklame...

A mogoče kdo ve kako se to odstrani? Je blazno nadležno.

Računalnik sicer zdaj dela ok, samo pri videih na youtube pa na začetku mal poštrajka (slika zmrzne, zvok pa večinoma dela).

@NeMeTko
Mal mam probleme s Task Manegerjem (testno obdobje se je izteklo)
A obstaja še kakšen drug program

Zgodovina sprememb…

para! ::

Task manager nima testnega obdobja, pritisni CTRL + SHIFT + ESC in se ti bo odprl.

Glede na sliko in opis si dobil neko smet za chrome. Kako se odstrani bo povedal kdo drug, lahko pa googlaš ime smeti, verjetno nisi edini, ki ima težave.
Death before dishonor!

Rešitve za 'chrome smeti' ne najdem...

http://shrani.najdi.si/?3D/7Z/4YjyYlPj/...

CPU očitno ni problem, je pa res, da mi ga chrome ko melje na polno rabi več kot 50%, ča pa zafilam opero (odprti isti youtube linki), pa mi nikoli ne 'kuri' več kot 20.

Internet se je sedaj postavil nekje na 12/10, kar je pol toliko kot bi moral oz. kot je pred to 'muho'.
Kaj lahko sumim? Na vseh računalnikih dela do 12/10. Na siolu so mi rekli, da vse štima in da bi mogu internet šibat 20/20.

Drugače pa ima moj brat blazne probleme s cpu-jem. Ko laptop prižge mu potem skos dela 70%. Velik ga kuri Msframework, ki ga pa sploh ne more zbrisat!!!????

monsterson je izjavil:

Rešitve za 'chrome smeti' ne najdem...

http://shrani.najdi.si/?3D/7Z/4YjyYlPj/...

CPU očitno ni problem, je pa res, da mi ga chrome ko melje na polno rabi več kot 50%, ča pa zafilam opero (odprti isti youtube linki), pa mi nikoli ne 'kuri' več kot 20.

Internet se je sedaj postavil nekje na 12/10, kar je pol toliko kot bi moral oz. kot je pred to 'muho'.
Kaj lahko sumim? Na vseh računalnikih dela do 12/10. Na siolu so mi rekli, da vse štima in da bi mogu internet šibat 20/20.

Drugače pa ima moj brat blazne probleme s cpu-jem. Ko laptop prižge mu potem skos dela 70%. Velik ga kuri Msframework, ki ga pa sploh ne more zbrisat!!!????

Pravilen test pipce oz. pasovne širinew oz. kar hitrosti interneta je, da ODKLOPIŠ VSE računalnike in z enim direktno s kablom greš na ndt.arnes.si (tudi TVje izklopi) in boš dobil realno sliko... Lahko se povežeš direktno na modem preko IPja in tudi tam boš našel podatek s kakšno sinhronizacijo je povezan v net...

sej jaz tako delam teste. In še to dam drug kabel ('original'-1m), pa mi tko pokaže. Očitno gre za nihanje, ker prd pol ure mi je 15 minut šibal 2MB, zdej se pa spet ne premakne čez 700kB/s.

Probavam pa itak skos z različnimi računalniki oz. vsemi tremi (zapored, ne na enkrat).

A za Chrome res noben ne ve...???

Zgodovina sprememb…

monsterson je izjavil:

sej jaz tako delam teste. In še to dam drug kabel ('original'-1m), pa mi tko pokaže. Očitno gre za nihanje, ker prd pol ure mi je 15 minut šibal 2MB, zdej se pa spet ne premakne čez 700kB/s.

Probavam pa itak skos z različnimi računalniki oz. vsemi tremi (zapored, ne na enkrat).

A za Chrome res noben ne ve...???

Kaj ti to gledaš? Prenos torrentov mogoče?
Zalege v Chromu se rešiš tako, da brišeš profil od chroma
http://evansims.com/6425/resetting-your...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naučimo se vstaviti sliko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10522295 (247) Yossarian
»

nvidia gtx 750 (ti) 2 monitorja,na drugem ni slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
152229 (2047) Senitel
»

Slotech mi ne odpre

Oddelek: Omrežja in internet
214251 (3355) crniangeo
»

Pomoc problem