Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
mn ::
http://theorema-watches.com/en/automati...
Hvala za odgovor. Gre se za tole uro:
http://www.tufina-uhren.de/Theorema/Ano...
Stvar je ena od teh kvazi "Made in Germany" kitajcev, z visoko priporočeno ceno in visokim popustom. Čeprav sem dal zanjo cca 100 EUR, sem jo vseeno preplačal :)
Kakorkoli, ura mi je všeč in kakih 100 EUR bi bil še pripravljen investirati zanjo, pod predpostavko, da dobim za njo zadovoljiv mehanizem.
Na web strani piše za mehanizem "S 2280" 35 jewels, na uri 20 jewels.
Hvala za odgovor. Gre se za tole uro:
http://www.tufina-uhren.de/Theorema/Ano...
Stvar je ena od teh kvazi "Made in Germany" kitajcev, z visoko priporočeno ceno in visokim popustom. Čeprav sem dal zanjo cca 100 EUR, sem jo vseeno preplačal :)
Kakorkoli, ura mi je všeč in kakih 100 EUR bi bil še pripravljen investirati zanjo, pod predpostavko, da dobim za njo zadovoljiv mehanizem.
Na web strani piše za mehanizem "S 2280" 35 jewels, na uri 20 jewels.
Pa še youtube link kjer se vidi tudi mehanizem. Kakor sem gledal slike S 2280 ga v moji uri verjetno ni.
Okapi ::
Še najtežje bo verjetno ugotoviti, kateri mehanizem je to. Je sicer precej specifičen, glede na funkcije, ampak pod oznakjo 2280 nisem na hitro nič našel.
Za začete piši Theoremi in povej, da bi rad imel zamenjal mehanizem. Če ti ga ne bodo mogli prodati, ti bodo verjetno vsaj povedali, kaj išči na straneh, ki prodajajo mehanizme.
O.
Za začete piši Theoremi in povej, da bi rad imel zamenjal mehanizem. Če ti ga ne bodo mogli prodati, ti bodo verjetno vsaj povedali, kaj išči na straneh, ki prodajajo mehanizme.
O.
Našel. Očitno je v uri Hangzhou 2350 movement.
http://forums.watchuseek.com/f72/what-m...
Menda klon Seiko 7009 z dodanimi komplikacijami:
http://www.watchfreeks.com/115-watch-mo...
Considered crap. Ne bom menjal. Menjava za movement drugega proizvajalca verjetno ne pride v poštev?
http://forums.watchuseek.com/f72/what-m...
Menda klon Seiko 7009 z dodanimi komplikacijami:
http://www.watchfreeks.com/115-watch-mo...
Considered crap. Ne bom menjal. Menjava za movement drugega proizvajalca verjetno ne pride v poštev?
Seikota z vsemi temi komplikacijami, kot jih ima HZ 2350, po mojem sploh ni. Brez njih pa dimenzije ohišja verjetno ne bodo prave. Dovolj spreten urar bi jih verjetno znal prestaviti, vsaj če so Kinezi naredili dovolj natančen klon, ampak to bi zelo podražilo vse skupaj.
O.
O.
Seikota z vsemi temi komplikacijami, kot jih ima HZ 2350, po mojem sploh ni. Brez njih pa dimenzije ohišja verjetno ne bodo prave. Dovolj spreten urar bi jih verjetno znal prestaviti, vsaj če so Kinezi naredili dovolj natančen klon, ampak to bi zelo podražilo vse skupaj.
O.
Nisem našel Seiko mehanizma z enakimi komplikacijami.
Niti nisem pričakoval, da bi bila stvar mogoča za ceno ki bi jo bil pripravljen plačati. Ampak vprašati ni greh. Je pa sama ura na prvi pogled izdelana precej dobro (za no-name kitajca). Samo srce (mehanizem) je sranje, ki se občasno (sicer zelo redko) odloči malce počiti.
V resnici sodobna tehnologija (CNC, laserji ...) omogoča izdelavo zelo dobrih in poceni ur (ohišij). OK, GrimReaper najde pomanjkljivosti povsod, ampak če nisi ravno pikolovec in ure gledaš s pol metra ali dlje, je pa ura lahko hitro čisto OK. Pri mehanizmih pa je predvsem stvar nadzora kakovosti, ki pri najcenejših močno šepa, ampak z malo sreče celo najcenejši čisto v redu delajo. Ko sem dal na timegrapher onega Bagelsporta za 25 evrov, nisem mogel verjeti. Ni ravno COSC, ampak zelo stabilnih +8 sek/dan je odličen rezultat.
Pa še to - več kot dajo gor komplikacij, več možnosti je, da se bo kaj zatikalo. Pri poceni kitajcih je zato bolje ostati pri osnovah, če hočeš kaj več, pa naj bo v uri Seagull st25.
Pa še to - več kot dajo gor komplikacij, več možnosti je, da se bo kaj zatikalo. Pri poceni kitajcih je zato bolje ostati pri osnovah, če hočeš kaj več, pa naj bo v uri Seagull st25.
Sem našel eno italijansko trgovino, ki je bolj nekakšen diskont za ure, z zelo ugodnimi cenami. Recimo tale G-Shock GX-56-1A stane samo 85 evrov.
Ampak je en mali zajeb - minimalno naročilo v tej štacuni je 500 evrov.
O.
Ampak je en mali zajeb - minimalno naročilo v tej štacuni je 500 evrov.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
RejZoR ::
A ni to King G-Shock? Oz ima samo izgled enak (to so oni enormni G-Shocki)?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ja, je kar ogromna, 53x17 mm.
Ampak za hec bi jo vzel, za 85 evrov. Da bi samo zaradi tega še kakšne druge ure tam kupoval, da bi prišel do 500 evrov, se mi pa zdi malo pretirano.
Oziroma, mogoče bi to celo naredil, če bi imeli recimo letošnjega Pro-treka 6000, ampak ga nimajo.
Že od prej mi je recimo v oči padel tale Seiko, ki ga imajo tu za 190 evrov, kar je za EU zelo dobra cena. Pod 250 je drugje nisem uspel najti.
Pa recimo mehanska klasika SKX171K1 za 154 evrov je tudi ugodno.
Ampak tako zelo poceni pa že spet niso, da bi za 500 evrov ur tu kupil.
O.
the largest case design in G-Shock history for a robust look of strength and power.
Ampak za hec bi jo vzel, za 85 evrov. Da bi samo zaradi tega še kakšne druge ure tam kupoval, da bi prišel do 500 evrov, se mi pa zdi malo pretirano.
Oziroma, mogoče bi to celo naredil, če bi imeli recimo letošnjega Pro-treka 6000, ampak ga nimajo.
Že od prej mi je recimo v oči padel tale Seiko, ki ga imajo tu za 190 evrov, kar je za EU zelo dobra cena. Pod 250 je drugje nisem uspel najti.
Pa recimo mehanska klasika SKX171K1 za 154 evrov je tudi ugodno.
Ampak tako zelo poceni pa že spet niso, da bi za 500 evrov ur tu kupil.
O.
Ales ::
Khm, khm! Če koga zanima, na eBayu sem ravnokar opazil enoroga... errr... rabljeni Seiko Alpinist s krem številčnico.
Ne gre za SARB013 pač pa za starejši 4S15-6000 (z drugimi besedami, SCVF007), letnik 1996. Je pa z Japonske, tako da bi bil na koncu cena + poštnina cca. 13 EUR + DDV + stroški postopka...
Dražba se konča 10.9. popoldan.
Zgleda pa... hm, kako bi se temu reklo? V razmeroma ohranjenem prvotnem stanju? Številčnica je ok (tista pikica pod "Water" mislim, da je na steklu, ker se malo premika okoli... ali pa ne...), steklo je tako tako, ohišje kar ok. Tole zapestnico tudi če ne bi dal zraven. Rabi malo pedenanja, mogoče tudi s tehnične strani.
Ne gre za SARB013 pač pa za starejši 4S15-6000 (z drugimi besedami, SCVF007), letnik 1996. Je pa z Japonske, tako da bi bil na koncu cena + poštnina cca. 13 EUR + DDV + stroški postopka...
Dražba se konča 10.9. popoldan.
Zgleda pa... hm, kako bi se temu reklo? V razmeroma ohranjenem prvotnem stanju? Številčnica je ok (tista pikica pod "Water" mislim, da je na steklu, ker se malo premika okoli... ali pa ne...), steklo je tako tako, ohišje kar ok. Tole zapestnico tudi če ne bi dal zraven. Rabi malo pedenanja, mogoče tudi s tehnične strani.
Hmm, zdi se mi, kot da sem tega enkrat že videl. Tisto spraskano povečevalno steklo se mi namreč zdi zelo znano. Mogoče je bil tale, od istega prodajalca, samo da je imel kovinski pas?
http://www.ebay.co.uk/itm/Japan-1995-SE...
Ampak se ne spomnim, kaj se je potem zgodilo s tistim. Verjetno je šla cena čez 400 dolarjev in se mi je zdel predrag.
Na WUS menda še vedno en iz Avstralije prodaja enega za 450 dolarjev, ki je videti bolje ohranjen in s kovinsko zapestnico.
O.
http://www.ebay.co.uk/itm/Japan-1995-SE...
Ampak se ne spomnim, kaj se je potem zgodilo s tistim. Verjetno je šla cena čez 400 dolarjev in se mi je zdel predrag.
Na WUS menda še vedno en iz Avstralije prodaja enega za 450 dolarjev, ki je videti bolje ohranjen in s kovinsko zapestnico.
O.
Zdaj sem našel tistega Alpinista, ki sem ga enkrat že gledal. Prodajal ga je isti, leča je prav tako kar lepo spraskana, ura je pa druga, malo mlajši letnik (1998, se vidi tudi po serijski številki), šla je pa za 416 dolarjev.
http://www.ebay.com/itm/Japan-1998-SEIK...
Do enih 300 dolarjev bi dal, več pa ne. Dvomim, da bo dovolj.
O.
http://www.ebay.com/itm/Japan-1998-SEIK...
Do enih 300 dolarjev bi dal, več pa ne. Dvomim, da bo dovolj.
O.
Ni mi ravno jasno, zakaj Seiko ne prodaja SARB013 in 017 hkrati, kot počnejo pri večini teh podvariant. Ustvarjajo famo? Prodajalec je pa zgleda opazil, da vlada zanimanje za krem Alpinisti in da redkost teh ur žene cene rabljenih v višave.
Sicer se pa popolnoma strinjam, za uro v tem stanju in s to zapestnico bi mogoče bilo 300 USD kar ok. Že to je pravzaprav precej, ampak glede na trenutno stanje na trgu zna res cena iti še višje. No, bomo videli 10.9....
Sicer se pa popolnoma strinjam, za uro v tem stanju in s to zapestnico bi mogoče bilo 300 USD kar ok. Že to je pravzaprav precej, ampak glede na trenutno stanje na trgu zna res cena iti še višje. No, bomo videli 10.9....
Obstaja še par kremnih Alpinistov. Tale mi zelo všeč - je sicer kremenčev, ampak HAQ, 20 sek/leto, pa GMT in pozna prestopna leta. Je pa skrajno redek in še dražji od mehanskega, tam okoli 700-1000 dolarjev. Škoda, da nima tudi retro kazalcev.
Pravzaprav se tudi SARB013 nenavadno redko pojavi, vsaj izven Japonske, čeprav ne bi smel biti tako drag.
Potem je pa tu še najnovejša različica, ki uradno sicer ni Alpinist, ampak SARG005 podobnosti ne more skriti. Nov stane okoli 350 dolarjev (+ poštnina, DDV). Nima retro kazalcev, številčnica z natisnjenimi številkami je za moj okus slabša , je pa malo večji, kar bo komu všeč, pa šipco ima zadaj, kdor bi rad videl 6R15 (nič posebnega, sicer ).
In še, kot zanimivost, po naključju imam sedaj, ko tole tipkam, na roki Seagulla m169s, ki je nenavadno podoben SARG005 - barva številčnice, črne številke, oblika kazalcev (še posebno sekundnega), kroni na 3 in 4 (pri Seagull je druga krona pravzaprav gumb, za GMT), in še "chapter ring" je podoben, čeprav pri Seagullu seveda ni kompas, ampak ima črtice na 1/5 sekunde.
Pravzaprav se tudi SARB013 nenavadno redko pojavi, vsaj izven Japonske, čeprav ne bi smel biti tako drag.
Potem je pa tu še najnovejša različica, ki uradno sicer ni Alpinist, ampak SARG005 podobnosti ne more skriti. Nov stane okoli 350 dolarjev (+ poštnina, DDV). Nima retro kazalcev, številčnica z natisnjenimi številkami je za moj okus slabša , je pa malo večji, kar bo komu všeč, pa šipco ima zadaj, kdor bi rad videl 6R15 (nič posebnega, sicer ).
In še, kot zanimivost, po naključju imam sedaj, ko tole tipkam, na roki Seagulla m169s, ki je nenavadno podoben SARG005 - barva številčnice, črne številke, oblika kazalcev (še posebno sekundnega), kroni na 3 in 4 (pri Seagull je druga krona pravzaprav gumb, za GMT), in še "chapter ring" je podoben, čeprav pri Seagullu seveda ni kompas, ampak ima črtice na 1/5 sekunde.
Zgodovina sprememb…
Trenutno se en ta kvarčni Alpinist prodaja na eBayu za precej visoko cifro. Nisem ga omenjal, ker na splošno ne gledam preveč kvarčne ure, čeprav nimam nič proti njim, sploh proti tem malo bolj oblikovno ali tehnično zanimivim.
Pri SARG005 (oz. cela serija od SARG001 do 009) me ravno številčnica ne pritegne toliko. Saj so same po sebi ravno tako lepe ure, enako tudi ta Sea-Gull....
Par dni nazaj sem naletel tudi na Orient EM7E004F (cela serija je, npr. še ORIENT EM7E002W, EM7E003D, EM7E005H itd., vse so lepe), ki je prav tako zanimiv, pa vseeno malo drugačen (leva, desno je ER2C006F):
Poznaš Seiko SNK797 in Seiko SNK801? Mogoče bi se prej odločil za katerega od teh, če bi iskal približen nadomestek za SARB013 ali 017 oz. nekaj v Explorer stilu. Slika z malo modificiranima:
Par tednov nazaj sem se šele zavedel, koliko aftermarket modifikacij obstaja za Seiko ure, predvsem za diverje. Nisem si predstavljal. Večina teh cenejših diverjev uporablja čisto navaden 7s26 mehanizem in posledično veliko teh modov paše na kateri koli Seiko 5 s tem mehanizmom... Novi kazalci, npr., brez problema.
Pri SARG005 (oz. cela serija od SARG001 do 009) me ravno številčnica ne pritegne toliko. Saj so same po sebi ravno tako lepe ure, enako tudi ta Sea-Gull....
Par dni nazaj sem naletel tudi na Orient EM7E004F (cela serija je, npr. še ORIENT EM7E002W, EM7E003D, EM7E005H itd., vse so lepe), ki je prav tako zanimiv, pa vseeno malo drugačen (leva, desno je ER2C006F):
Poznaš Seiko SNK797 in Seiko SNK801? Mogoče bi se prej odločil za katerega od teh, če bi iskal približen nadomestek za SARB013 ali 017 oz. nekaj v Explorer stilu. Slika z malo modificiranima:
Par tednov nazaj sem se šele zavedel, koliko aftermarket modifikacij obstaja za Seiko ure, predvsem za diverje. Nisem si predstavljal. Večina teh cenejših diverjev uporablja čisto navaden 7s26 mehanizem in posledično veliko teh modov paše na kateri koli Seiko 5 s tem mehanizmom... Novi kazalci, npr., brez problema.
Lep mod! Nisem ga še videl prej, sem pa zdaj šel iskat po tej sliki in prišel do te teme:
My Poor Man's Alpinist Mod
in nato še do tega, da se je konec maja v drugem poskusu prodal na britanskem eBay-u za £99.00:
Seiko-5-SNK801-Alpinist-Homage-Mod-automatic-green-dial-custom-hands-amp-strap
Pri SNKxxx seriji zdajle vidim, da ima Seiko poleg 7xx in 8xx še SNK131 in SNK135, z 9-ko na številčnici... Hm.
edit: dodal sliko zgoraj
My Poor Man's Alpinist Mod
in nato še do tega, da se je konec maja v drugem poskusu prodal na britanskem eBay-u za £99.00:
Seiko-5-SNK801-Alpinist-Homage-Mod-automatic-green-dial-custom-hands-amp-strap
Pri SNKxxx seriji zdajle vidim, da ima Seiko poleg 7xx in 8xx še SNK131 in SNK135, z 9-ko na številčnici... Hm.
edit: dodal sliko zgoraj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
Najcenejše na eBay. Konkretno od WestonWatchStraps od katerih sem ga dobil najhitreje (like 3 al 4 dni). Drugega Sand Khaki pa imam naročenega iz USA in je trenutno v LA-ju sodeč po trackingu. Sta pa oba od Hadley-Roma.
Najdu eno zelo zanimivo uro:
http://eone-time.com/
EONE Bradley
Kvarčna ura z mehanskim prikazom časa, ki ga lahko razbereš na otip. In celo cena ni tko grozno visoka, okol 240 EUR z davkom vred.
EONE Bradley
Kvarčna ura z mehanskim prikazom časa, ki ga lahko razbereš na otip. In celo cena ni tko grozno visoka, okol 240 EUR z davkom vred.
ulemek ::
Zanimiva zgodba, zanimiva ura. Da bi bila mehanska, skoraj ne vidim možnosti, a bi jo vseeno imel. Pleten jekleni pašček ni novost, je pa redkost. Ostali, ki so na voljo so pač trendovski, usnjeni s prešito tkanino. Cena je sprejemljiva.
Me pa zanima kako se tista krogljica premika. Ima svoj kanal in jo premika magnet al kako. Nisem nikjer zasledil tega...
GrimReaper ::
A bi vi regulirali uro (ima Miyoto 9011), če med nošenjem prehiti za 2s, in med ležanjem s krono navzgor zaostane za nekje 2-3s. Na koncu tedna bo pomoje sicer prej mal v minus kot v plus, ampak tam do 5s ni panike. Ali pa jo dam kak dan vmes face up, s čimer pridobi okol 8s.
V vseh drugih položajih pa precej prehiteva, od 7-10s.
Po eni strani je crown up še bolje, ker jo ni treba postavljat na zapestnico. Čeprav če jo lepo postaviš, se clasp niti ne dotakne casebacka.
Tako da pomoje sploh brezveze odpirat. Če bi jo dal v minus, bi pa verjetno med nošenjem zaostajala, in če bi jo dobro zreguliral, v ležanju face up pridobila vsaj toliko. Kar pa v bistvu ni nič boljše kot sedaj.
V vseh drugih položajih pa precej prehiteva, od 7-10s.
Po eni strani je crown up še bolje, ker jo ni treba postavljat na zapestnico. Čeprav če jo lepo postaviš, se clasp niti ne dotakne casebacka.
Tako da pomoje sploh brezveze odpirat. Če bi jo dal v minus, bi pa verjetno med nošenjem zaostajala, in če bi jo dobro zreguliral, v ležanju face up pridobila vsaj toliko. Kar pa v bistvu ni nič boljše kot sedaj.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Do +-10 sek/dan se po mojem ne splača komplicirati, še zlasti, če to ni edina ura, ki jo nosiš.
O.
O.
Furbo ::
EONE Bradley
Pa to je za tiste, ki imajo težave z vidom, ne pa za geeke. A si boste kupili še tipkovnice z brailovo pisavo?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
GrimReaper ::
Do +-10 sek/dan se po mojem ne splača komplicirati, še zlasti, če to ni edina ura, ki jo nosiš.
O.
Več kot 3s na dan je zame preveč, pa ne da bi v praksi rabil tako točnost. Sicer pa kot kaže sem pravilno predvideval in bo v petek zjutraj nekje -4s, popoldne pa -2s.
Vem da se je treba minusa izogibat, ampak ne če je tako majhen, bolje pa kot v položaju z dialom navzgor kjer prehiteva za več kot 40s na 5 dni.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
EONE Bradley
Pa to je za tiste, ki imajo težave z vidom, ne pa za geeke. A si boste kupili še tipkovnice z brailovo pisavo?
Dej ne bluzi. Kje pa striktno piše, da je ne smem imet jezst? Gre se za unikatnost in to vsekakor je. Torej, zakaj je ne bi smel imet čeprav vidim? In s tem posredno podprem še človeka, ki jo je razvil in ki ne vidi?
ulemek ::
EONE Bradley
To uro je enostavno odčitati tudi vizualno, zgleda pa zanimivo! Tipkovnica z brailovo pisavo pa je čisto nekaj drugega.
Ziga Dolhar ::
Oceanus z GPSom. Samo 1500 evrov je rahlo preveč za impulzivni nakup.
Okapi, čemu ponavadi služijo GPSi na teh urah?
(Pa da ne gre za "športno" uro tipa Garmin...)
https://dolhar.si/
Sergio ::
Najbrz za prikaz tocnega casa, GPSji to znajo fantasticno natacno posiljat :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Tezaab ::
Nic. To je point. Namesto, da imas uro, ki zna prebrat radijski signal tocnega casa (ki ga posilja ene par razlicnih tipov oddajnikov in ti mora ura podpirat vse, ce se pogosto premikas po svetu), ti tu doloci cas s pomocjo signala GPS.
Ne. To znajo že radijsko vodene. Fora GPS ur je v tem, da znajo uskladit čas z atomsko in dejansko vejo v katerem časovnem pasu si. Če letiš z letalom v New York se bo ura sama nastavila na NY časovn pas. Pri radijskih pa moraš še vedno sam prestavljat.
In seveda da delujejo tud na območjih brez oddajnikov, Južna Amerika, Kanada, Afrika in bližnji vzhod, avstralija in oceanija itd...
In seveda da delujejo tud na območjih brez oddajnikov, Južna Amerika, Kanada, Afrika in bližnji vzhod, avstralija in oceanija itd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Kot so že omenili - sprejem signala GPS je po vsem svetu, radijski signal pa pokriva nekako pol kopenskega dela severne poloble (in je marsikje zelo slab, že pri nas je sprejem večinoma možen samo ponoči in na prostem).
Druga prednost je samodejno prepoznavanje časovnega pasu, s tem da je to pri radijsko vodenih urah lahko zelo preprosto opravilo. Pri Oceanusu recimo potegneš ven krono, z njo premakneš sekundni kazalec na oznako časovnega pasu, kjer si, jo potisneš nazaj in kazalci se premaknejo na pravi čas. Na ta način lahko tudi na hitro ugotoviš, koliko je trenutno ura kjerkoli na svetu.
Ne vem pa, kako to prepoznavanje časovnega pasu pri urah s GPSjem deluje na mejnih področjih. Ker ni problem, da ura ugotovi, da nisi več v Kansasu, temveč v New Yorku, ampak v ZDA je recimo eno mestece ravno na meji med Ohiom in Indiano, ki sta v različnih časovnih pasovih. Že nekaj časa se sprašujem, ali imajo te ure v čipu natančno zapisane koordinate meja vseh časovnih pasov, da natanko vedo, kdaj prečkaš mejo?
Recimo med Indijo in Bangladešem je pol ure razlike, meja med država pa je na nekem področju totalno shizofrena, z enklavami znotraj enklav. Tule je shematska slika.
Ali pa še en primer iz ZDA.
O.
Druga prednost je samodejno prepoznavanje časovnega pasu, s tem da je to pri radijsko vodenih urah lahko zelo preprosto opravilo. Pri Oceanusu recimo potegneš ven krono, z njo premakneš sekundni kazalec na oznako časovnega pasu, kjer si, jo potisneš nazaj in kazalci se premaknejo na pravi čas. Na ta način lahko tudi na hitro ugotoviš, koliko je trenutno ura kjerkoli na svetu.
Ne vem pa, kako to prepoznavanje časovnega pasu pri urah s GPSjem deluje na mejnih področjih. Ker ni problem, da ura ugotovi, da nisi več v Kansasu, temveč v New Yorku, ampak v ZDA je recimo eno mestece ravno na meji med Ohiom in Indiano, ki sta v različnih časovnih pasovih. Že nekaj časa se sprašujem, ali imajo te ure v čipu natančno zapisane koordinate meja vseh časovnih pasov, da natanko vedo, kdaj prečkaš mejo?
Recimo med Indijo in Bangladešem je pol ure razlike, meja med država pa je na nekem področju totalno shizofrena, z enklavami znotraj enklav. Tule je shematska slika.
Ali pa še en primer iz ZDA.
The Navajo Reservation in Arizona observes DST, while the Hopi Reservation does not. Jeddito is in a small piece of the Navajo Reservation that is surrounded by the Hopi Reservation, which is in turn surrounded by the rest of the Navajo Reservation. This means that Jeddito is in UTC-6, is surrounded by UTC-7, but the UTC-7 area is surrounded by UTC-6.Me prav zanima, ali te ure z GPSjem znajo spreminjati časovni pas, ko greš iz rezervata Hopijev v rezervat Navajev, ker samo splošne meje med UTC-6 in -7 v tem primeru niso dovolj.
O.
Zgodovina sprememb…
Yossarian ::
No, pa je le moja.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Furbo ::
Lepa urca
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
RADO pač. Tudi blagovna znamka se plača.Ja, saj.
Nič ne rečem, lepa urca, ampak tako lahko dobiš tudi bistveno ceneje. Recimo razlika v spodnjih dveh urah je približno 1:20.
Recimo Citizen Stilleto je tretjino do četrtino Radota, pa je IMHO boljša ura (in enako lepa).
O okusih sicer nima smisla razpravljati, ampak čisto tako, za ilustracijo, tale se mi recimo zdi še celo malo lepša.
Zgodovina sprememb…
Cervantes ::
Tale Cadence je pa res špica od elegance. Daš link?
Sem že nasel, hvala.
Sem že nasel, hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Tu imaš pa še dva kupona za popust pri Cadence. Nisem čisto siguren, koliko velja in ali še veljata
happy843
happy6144
O.
happy843
happy6144
O.
Cervantes ::
Katera točno je tista zgoraj? A je Thor?
Ha! Ampak v Slovenijo pa ne pošiljajo. US only.
Ha! Ampak v Slovenijo pa ne pošiljajo. US only.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Kako ne pošiljajo?
International:
Global Priority. Shipping for one watch costs $15; Delivery time from 5 to 15 business days