Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi
vander ::
Na Slowatch sem gledal ure znamke Skagen in mi je všeč njihov dizajn. Zanima me kvaliteta teh ur oz. ali ima kdo izkušnje z njimi.
StandAgainst ::
Jaz imam eno kakšno leto in pol. Za 1x ni bilo nič narobe. Točna pa tudi je (quartz).
RejZoR ::
Na Slowatch sem gledal ure znamke Skagen in mi je všeč njihov dizajn. Zanima me kvaliteta teh ur oz. ali ima kdo izkušnje z njimi.
Skagen je dizajnerska znamka iz skandinavskih koncev. Če smo iskreni, nič posebnega. Ni pa slaba če ti je slučajno kakšen model res všeč.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
vander ::
Če malo poenostavim, bi moral za kvalitetnejšo uro v rangu 300€ izbirati med Citizenom, Seikom ali kaj drugim?
Okapi ::
Če malo poenostavim, bi moral za kvalitetnejšo uro v rangu 300€ izbirati med Citizenom, Seikom ali kaj drugim?
Rečmo sam tko, da je večina "Swiss Made" ur krepko precenjenih samo zato ker nosijo ta napis. Japonci po drugi strani pa naredijo prav tako lepe ure s prav tako kvalitetnimi materiali in izdelavo. Običajno za manjšo ceno. Ene sicer moti, da gor piše Seiko, ampak za nekatee (kot npr zame) pa raje vidim svetleč SEIKO emblem na dialu kot pa neko presrano švicarsko firmo in izdeluje samo ohišja za tuje mehanizme al pa Seiko, ki praktično vse razvije in izdela sam. Men to pomeni več.
bluefish ::
Casio bo predstavil še dva nova modela ur iz serij G-Shock in Edifice: http://www.engadget.com/2014/03/26/casi...
Tale je super huda, samo bo najbrž tudi cena.
Tale je super huda, samo bo najbrž tudi cena.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Tale z GPS bo deloval podobno kot Seiko Astron GPS. Nice. Čeprav cena bo ziher čez jurja...
ramiz?! ::
A so ročne ure Nixon vredne svoje cene? Ker se mi zdijo kar zasoljene cene, glede na to da nimajo neke tradicije, vsaj ne da bi jaz vedel...
No kakšno je vaše mnenje za Nixon ure...
No kakšno je vaše mnenje za Nixon ure...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ramiz?! ()
Evo, sicer sem enkrat sam pri sebi že sklenil, da pocenski kitajskih ur ne bom več kupoval (ne zato, ker bi bile zelo zanič, ampak ker jih nekaj že imam, pa v konkurenci boljših nimajo šans, da bi prišle kdaj na roko).
No, pa me je potem ena vseeno še premamila. Rolexov beli Explorer II mi je bil takoj, ko sem ga prvič videl, zelo všeč (edini Rolex, ki mi je zares všeč). Škoda, ker je tam okoli 5-10x precenjen;-) Ponaredkov nočem kupovati, ker ocenjujem, da so tisti boljši prav tako precej precenjeni. Se pravi bi prišel v poštev kakšen "homage", teh pa prav veliko ni takih. Ena možnost bi bila Alpha, ki stane 70 evrov (+ 20 evrov, če se v paketek zapiči carina). Druga možnost je Bagelsport, ki stane 26 evrov, kar je zoprno, ker je ravno malo čez 22 evrov, ampak je vseeno skoraj 3x ceneje. Bagelsport sicer ni pravi GMT - 24-urnega kazalca ne moreš posebej nastavljati (pri Alphi ga lahko), ampak to v resnici ni posebna slabost, ker te ure itak ne bi vzel s sabo na potovanje. V glavnem, pred dvema tednoma sem kliknil buy in danes je poštar prinesel malo debelejše pismo s Kitajske - vsebina carine ni zanimala:-)
Prvi vtis je presenetljivo dober - za 26 evrov. Vse je videti na svojem mestu. Kot običajno so šparali s svetlečo barvo, ki je samo na kazalcih, pa še tam je bolj boga. Povečevalno steklo je bolj za okras, ker komaj kaj poveča datum. Zapestnica je solidna, z vijaki v členkih (zanemarimo malenkost, da mi enega ni uspelo odviti, ampak se tudi nisem prav hudo trudil za zdaj, zapestnico se da vseeno dovolj skrajšati). Sponka je videti hudo cenena in za lomit nohte trda pri odpiranju, ampak se jo da razrahljati. Kar se mehanizma tiče bi v resnici raje videl kremenčev mehanizem, ampak OK, tudi cenena kitajska mehanika bo za silo v redu. Timegrapher je pokazal, da prav zelo točna ni, verjetno tam okoli +20 do + 30 sek/dan, ampak beat error in amplituda sta (za zdaj) videti solidna.
Pa še ena zanimivost - na šipci je spodaj vgravirana rolexova kronica;-) Dokaz, da te ure delajo z istimi sestavnimi deli (in verjetno v istih delavnicah), kot ponaredke.
V glavnem, za videti, kako mi je oblika res všeč, bo menda čisto dovolj. Potem pa mogoče pride na vrsto kakšen boljši homage, če bo kaj takega na vidiku (menda tudi Invicta dela nekaj takega, ampak še nisem naletel na ta model).
O.
No, pa me je potem ena vseeno še premamila. Rolexov beli Explorer II mi je bil takoj, ko sem ga prvič videl, zelo všeč (edini Rolex, ki mi je zares všeč). Škoda, ker je tam okoli 5-10x precenjen;-) Ponaredkov nočem kupovati, ker ocenjujem, da so tisti boljši prav tako precej precenjeni. Se pravi bi prišel v poštev kakšen "homage", teh pa prav veliko ni takih. Ena možnost bi bila Alpha, ki stane 70 evrov (+ 20 evrov, če se v paketek zapiči carina). Druga možnost je Bagelsport, ki stane 26 evrov, kar je zoprno, ker je ravno malo čez 22 evrov, ampak je vseeno skoraj 3x ceneje. Bagelsport sicer ni pravi GMT - 24-urnega kazalca ne moreš posebej nastavljati (pri Alphi ga lahko), ampak to v resnici ni posebna slabost, ker te ure itak ne bi vzel s sabo na potovanje. V glavnem, pred dvema tednoma sem kliknil buy in danes je poštar prinesel malo debelejše pismo s Kitajske - vsebina carine ni zanimala:-)
Prvi vtis je presenetljivo dober - za 26 evrov. Vse je videti na svojem mestu. Kot običajno so šparali s svetlečo barvo, ki je samo na kazalcih, pa še tam je bolj boga. Povečevalno steklo je bolj za okras, ker komaj kaj poveča datum. Zapestnica je solidna, z vijaki v členkih (zanemarimo malenkost, da mi enega ni uspelo odviti, ampak se tudi nisem prav hudo trudil za zdaj, zapestnico se da vseeno dovolj skrajšati). Sponka je videti hudo cenena in za lomit nohte trda pri odpiranju, ampak se jo da razrahljati. Kar se mehanizma tiče bi v resnici raje videl kremenčev mehanizem, ampak OK, tudi cenena kitajska mehanika bo za silo v redu. Timegrapher je pokazal, da prav zelo točna ni, verjetno tam okoli +20 do + 30 sek/dan, ampak beat error in amplituda sta (za zdaj) videti solidna.
Pa še ena zanimivost - na šipci je spodaj vgravirana rolexova kronica;-) Dokaz, da te ure delajo z istimi sestavnimi deli (in verjetno v istih delavnicah), kot ponaredke.
V glavnem, za videti, kako mi je oblika res všeč, bo menda čisto dovolj. Potem pa mogoče pride na vrsto kakšen boljši homage, če bo kaj takega na vidiku (menda tudi Invicta dela nekaj takega, ampak še nisem naletel na ta model).
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
johanblond ::
Katerega urarja (in ne zlatarja) predlagate (v Ljubljani), za ugodno in kvalitetno popraviloNesi pokazati Kajfežu na Trubarjevi. Sicer ne vem, kako dober je, je pa prijazen in ti bo pa znal prav svetovati, kaj se splača narediti z Atlanticom, če se sploh splača kaj narediti, kazalce v Zzerota ti bo pa tudi znal notri dati.
O.
Hvala za to informacijo, sem pa dolžan še odgovor:-)
Šel do Kajfeža, se vidi da gre za pravo urarsko delavnico, pokazal uri, takoj brez besed ju je odprl, da lahko točno pove.
Pri Zerro-tu takoj povedal kaj in kako - zlomljene osi - popravilo 40 €.
Pri Atlanticu tudi vzel nekaj sekund več, diagnosticiral problem, preveril cene delov in dal oceno popravila 100 € (tudi izvedel, da gre za mehanizem ETA 2783).
PS: Glede na trenutno stanje obeh ur in stroške popravila sem se odločil, da ne bom popravil ur in rajši investiral v nakup Orient-a ali pa celo Seiko-ta automatic (kar mi je tudi pošteno svetoval Kajfež).
Če koga zanima, "Singapurec" ima že spet na zalogi nekaj črnih in belih Seamastrov.
http://www.seagull.sg/category.php?id=79
IMHO odličen nakup za 100 evrov in od vseh ur, ki jih imam, še največ nosim prav belega seamastra.
http://www.seagull.sg/category.php?id=79
IMHO odličen nakup za 100 evrov in od vseh ur, ki jih imam, še največ nosim prav belega seamastra.
cebelar123 ::
Malo sem spet gledal ure in najdel dve zanimivi. Če mogoče ve kdo kaj več povedat o teh urah bi bilo super.
Link do cene:
http://www.watchismo.com/mondaine-A672....
Link do cene:
http://www.watchismo.com/xeric-xeriscop...
Link do cene:
http://www.watchismo.com/mondaine-A672....
Link do cene:
http://www.watchismo.com/xeric-xeriscop...
urosz ::
http://www.watchshop.com/mens-bulova-wa...
mamljiva ponudba. sam ne mi pokupit cele zaloge zdaj, ker se še odločam :D
mamljiva ponudba. sam ne mi pokupit cele zaloge zdaj, ker se še odločam :D
urosz res lepa ura, sicer za mene malo premali premer ampak vseeno lepa.
Tale Bulova firma se meni zmeraj bolj dopade in samo še vprašanje časa je kdaj bom kaj kupil od njih.
Tale Bulova firma se meni zmeraj bolj dopade in samo še vprašanje časa je kdaj bom kaj kupil od njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
Uf, spet bo trpel prašiček. Sem našel eno ful zanimivo uro.
Ticino Full Skeleton
http://pilotwatchesplus.com/shop/ticino...
Zadevo poganja Sea-Gull mehanizem, je pa hand wind. Sicer me sekundni subdial mal moti, pa nima urnih markerjev, ampak je mehanizem zelo lepo dekoriran, pa še mal me mika, da bi imel eno (prvo) z ročnim navijanjem.
Ticino Full Skeleton
http://pilotwatchesplus.com/shop/ticino...
Zadevo poganja Sea-Gull mehanizem, je pa hand wind. Sicer me sekundni subdial mal moti, pa nima urnih markerjev, ampak je mehanizem zelo lepo dekoriran, pa še mal me mika, da bi imel eno (prvo) z ročnim navijanjem.
Mufasa ::
Mel bi eno srebrno z temno modro/marine stevilcnico pa da ni velika. Kak predlog, budget 100-200.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mufasa ()
Ejsi_Disi ::
So kar velike tele Festine, no, prejšnji modeli. Sam imam 2013 letnik. Kar ornk zalogaj
Rock n' roll ain't noise pollution!
Taspodnja je win hands down. Mal spominja na Royal Marines s kovinsko zapestnico minus čudni kazalci plus radio controlled. I like :)
Spodnja je dobra, ja, samo tak tip ure (3 kazalci v trpežnem ohišju) v bistvu že imam, celo dve - Alpinista in Oceanusa. OK, saj tudi črno s štoparico imam, ampak bi raje imel kaj malo boljšega. Kupi kdo nerabljenega Pulsarja za 100 €?
http://www.amazon.co.uk/Pulsar-PS6029X1...
http://www.amazon.co.uk/Pulsar-PS6029X1...
Najdu eno zanimivo Casio Edifice:
http://www.watchshop.com/mens-casio-edi...
Najbolj zanimiva mi je zaradi vintage rjavega bezela in diala. Jo naredi res lepo.
http://www.watchshop.com/mens-casio-edi...
Najbolj zanimiva mi je zaradi vintage rjavega bezela in diala. Jo naredi res lepo.
klemenSLO ::
Pri starmu atu so se našle stare ure :)
Kako bi to lahko 'ocenu'? A se kdo kej spozna al pač najbližji urar?
Kako bi to lahko 'ocenu'? A se kdo kej spozna al pač najbližji urar?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
klemenSLO ::
A zadaj na pokrovčku piše kateri modeli so to?
Mislm da ne. Samo ime firme oziramo nekje je serijska pomoje.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Ziga Dolhar ::
Včeraj sem po naključju opazil tole uro:
Roamer of Switzerland: Watch Details
Mi je ratala precej všeč. Avtomatik, 400 evrov, steklo na hrbtni strani s pogledom na mehanizem.
Roamer of Switzerland: Watch Details
Mi je ratala precej všeč. Avtomatik, 400 evrov, steklo na hrbtni strani s pogledom na mehanizem.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Ziga Dolhar ()
Kitajski švicar Ena od množice firm, ki je kremenčevo revolucijo preživela samo z imenom. Okoli leta 1975 je firma nehala delati ure, potem so si jo malo podajali in na koncu je pristala pri nekih Kitajcih iz Hong Konga. Mehanizem notri je pretežno kitajski (klon švicarskega), s par v Švici vgrajenimi deli, da lahko dajo na uro oznako Swiss Made.
Ta model, ki ti je všeč, je bolj ali manj posnetek Omege Aqua Terra. S čimer ni seveda nič narobe, je pa 400 evrov za moje pojme kar dosti za tako uro. Zelo podoben kitajski Seagull dobiš recimo za 100 evrov, za 400 evrov pa dobiš ure, ki so (skoraj zanesljivo) bolj kakovostno narejene od Roamerja. Ampak v resnici še nobenega Roamerja nisem od blizu videl, tako da ne mi preveč verjeti.
Na nemškem Amazonu je 337 evrov s poštnino vred - kar je že malo bolje.
Ta model, ki ti je všeč, je bolj ali manj posnetek Omege Aqua Terra. S čimer ni seveda nič narobe, je pa 400 evrov za moje pojme kar dosti za tako uro. Zelo podoben kitajski Seagull dobiš recimo za 100 evrov, za 400 evrov pa dobiš ure, ki so (skoraj zanesljivo) bolj kakovostno narejene od Roamerja. Ampak v resnici še nobenega Roamerja nisem od blizu videl, tako da ne mi preveč verjeti.
Na nemškem Amazonu je 337 evrov s poštnino vred - kar je že malo bolje.
drooer ::
Imam uro na spodnji sliki
Rabil bi zamenjati sprednje steklo ki je
polno prask. Potrebno bi bilo tudi manjše popravilo sponke za zaklep (nevem kako se pravilno reče :) )
Koliko približno bi me stalo popravilo... Se sploh splača? Nekje na netu sem našel novo za cca 80EUR...
polno prask. Potrebno bi bilo tudi manjše popravilo sponke za zaklep (nevem kako se pravilno reče :) )
Koliko približno bi me stalo popravilo... Se sploh splača? Nekje na netu sem našel novo za cca 80EUR...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drooer ()
Furbo ::
Precej poceni bi bilo, pasek ti popravi večina urarjev zastonj, verjetno je potrebno kaj samo zakriviti v pravilni položaj, stekelce pa tudi ni drago. Bom v ponedeljek vprašal kolega urarja koliko pride vse skupaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
ian wolf ::
Pozdrav vsem.
Se opravičujem, če je že bilo povedano. Zanima me ali ste že naročali na Creationwatches.com in kako oni pošiljajo? Je v paketu račun in znesek paketa?
Kako so vam ocarinili paket? Vrednost ure je 184USD s poštnino vred.
Sem včeraj naročil eno žensko Orient uro in me zanima koliko si bo naša država vzela pogače?
Hvala in lep pozdrav.
Se opravičujem, če je že bilo povedano. Zanima me ali ste že naročali na Creationwatches.com in kako oni pošiljajo? Je v paketu račun in znesek paketa?
Kako so vam ocarinili paket? Vrednost ure je 184USD s poštnino vred.
Sem včeraj naročil eno žensko Orient uro in me zanima koliko si bo naša država vzela pogače?
Hvala in lep pozdrav.
Errare humanum est...
Tukaj boš doplačal DDV in pa pošto slovenije, da ti dostavi pošiljko iz carine na dom. Od oke 40dolarjev doplačila DDV, potem pa je tu še par evrov za pregled blaga in pa pošta slovenije. Po moje bi moglo vse skupaj priti nekje 245USD oziroma 180Eurov. Carine do 150eurov ni.
Furbo ::
Imam uro na spodnji sliki
Glede na to da gre za novodobni seiko 5 (verjetno ima steklen hrbet), urar pravi da ga zgoni do konca in kupi novega. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Drugače pa nov kovinski pas dobiš za 10 evrov na ebayu, nova šipca je tudi okoli 10 evrov, zamenjava šipce pa vzame 10 minut dela, če imaš pravo orodje in veš kaj delaš. Samo enega dovolj prijaznega urarja moraš dobiti.
Tole sem imel že dolgo časa ogledano (slikca ni moja). Orient M-Force Red Beast (EL06001H). Rdeč dial, črni bezel in srbeno ohišje in zapestnica ji data en poseben čar. Sem se odločal med M-Force in G-Shock Aviatorjem, pa je čar mehanskih ur prevladal :D Bo pa naslednjič Aviator :D
www.orientuhren.de za 450 EUR s poštnino.
Na eBay/Amazon bi jo moral uvozit in bi z davkom in vsem sranjem prišla še dražje. Velikost pa ne vem no, začuda mi velike ure še vedno lepo sedejo, pa imam bolj kot ne žensko zapestje XD
Na eBay/Amazon bi jo moral uvozit in bi z davkom in vsem sranjem prišla še dražje. Velikost pa ne vem no, začuda mi velike ure še vedno lepo sedejo, pa imam bolj kot ne žensko zapestje XD
Škoda, ker nisi prej povedal, bi prihranil 100 evrov. Na www.newcam.it je 330 evrov + 20 evrov poštnine. Iz Singapura bi pa prišla še malo ceneje (240 evrov + poštnina + 22% DDV).
O.
O.
Sem gledal to na newcam, pa mi nekak ni potegnilo. Prihranek gor ali dol. Ne vem kje iz singapurja si gledal za 240 EUR. Najcenejšo za nek tak denar sem našel na CreationWatches, ampak je nedobavljiva in je tko že kar nekaj časa.
Sem gledal to na newcam, pa mi nekak ni potegnilo.Zakaj? So čisto normalna štacuna. So tudi na ebayu, če te skrbi varnost (da dobiš denar nazaj, če gre kaj narobe). Imajo 99,8% odziv (okoli 2000 pozitivnih in 4 negativne). Na ebayu je ta M-Force sicer 20 evrov dražji, verjetno zaradi provizije, kot če kupiš neposredno. Vseeno pa je prihranek velik in jaz recimo ne bi nič razmišljal.
Kar se Singapura tiče, je pa Skywatches.
http://www.skywatches.com.sg/reviews/or...
Zgodovina sprememb…
GrimReaper ::
Aramarja sem danes še enkrat poslal nazaj, samo 15 ur power reserva ni šans da sprejmem.
Sicer pa danes zgleda že vsak lahko odpira uro, caseback sem dobil nazaj tako popraskan, kot ga meni ni uspelo prvič ko sem dobil orodje. Pač kakšen milimeter komaj opazne, ne pa 2cm, itak se pa proba prej čimbolj zaščitit.
Pa tudi to isto uro sem prej doma odprl (to pa priznam da sem se zelo namatral) in nato zaprl samo z lepljivo žogico, tko da nebi smelo bit problemov. Če bi sami imeli žogico, pa sploh ne. Vprašanje pa kaj bi bilo šele, če je sam nebi prej odtegnil.
Ampak tega jim nisem šel pisat, ker spet vprašanje kaj bi dobil nazaj če bi šli to popravljat.
Sicer pa danes zgleda že vsak lahko odpira uro, caseback sem dobil nazaj tako popraskan, kot ga meni ni uspelo prvič ko sem dobil orodje. Pač kakšen milimeter komaj opazne, ne pa 2cm, itak se pa proba prej čimbolj zaščitit.
Pa tudi to isto uro sem prej doma odprl (to pa priznam da sem se zelo namatral) in nato zaprl samo z lepljivo žogico, tko da nebi smelo bit problemov. Če bi sami imeli žogico, pa sploh ne. Vprašanje pa kaj bi bilo šele, če je sam nebi prej odtegnil.
Ampak tega jim nisem šel pisat, ker spet vprašanje kaj bi dobil nazaj če bi šli to popravljat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Jezst nisem s 3 krakim orodjem popraskal še nobenega casebacka. Lepo nastaviš dimenzijo, daš notri in zmanjšaš, da je lepo na tesno. Pol pa samo odviješ. Drugače pa če hočeš bit ziher daš čez celofan, da ne popraskaš ničesar.
Se ti tega Aramarja sploh splača pošiljat okoli?
Se ti tega Aramarja sploh splača pošiljat okoli?
Se ti tega Aramarja sploh splača pošiljat okoli?Načeloma bi morala biti čisto OK urica, z eto notri. Pa pošiljanje na Nizozemsko tudi ni ravno draga zadeva.
Drugače pa ravnokar razmišljam o še enem Alpinistu, prejšnja generacija, z vsaj na papirju boljšim mehanizmom 4S15. Rabljen iz Avstralije, za 330 evrov.
Zgodovina sprememb…
GrimReaper ::
Priporočeno (tracking) in prednostno sem dal 7€, kar ni drago. Prvič naj bi bilo popravilo 85CHF.
Drugače je precej lepa ura, ampak neke kvalitete tukaj ni. Sam dial (ter luneta, čeprav samo aluminijasta) je še najboljša stran ure, pa ETA Top movement, če bi seveda deloval kot bi moral.
Zato sem tudi v fazi varčevanja za Oris Maldives, ki je podobna po izgledu, ampak precej bolj kvalitetna. To (okol 2000€) je pa tud max cena, ki sem si jo postavil za eno uro, drugače bi lahko delal samo za ure. Tako da Omega, Tudor in podobne za okol 3k€ pač odpadejo.
Drugače se pa na WUS že pojavljajo prvi, ki imajo problem rešen. Eden je zamenjal rotor za težjega, drugi je pa dobil uro popravljeno iz servisa (tega v Švici kamor sam pošiljam že drugič).
Trenutno pa največ nosim Seiko SDGC027, precej kvalitetna ura za samo 800€. V bistvu ne rabiš boljše.
Drugače je precej lepa ura, ampak neke kvalitete tukaj ni. Sam dial (ter luneta, čeprav samo aluminijasta) je še najboljša stran ure, pa ETA Top movement, če bi seveda deloval kot bi moral.
Zato sem tudi v fazi varčevanja za Oris Maldives, ki je podobna po izgledu, ampak precej bolj kvalitetna. To (okol 2000€) je pa tud max cena, ki sem si jo postavil za eno uro, drugače bi lahko delal samo za ure. Tako da Omega, Tudor in podobne za okol 3k€ pač odpadejo.
Drugače se pa na WUS že pojavljajo prvi, ki imajo problem rešen. Eden je zamenjal rotor za težjega, drugi je pa dobil uro popravljeno iz servisa (tega v Švici kamor sam pošiljam že drugič).
Trenutno pa največ nosim Seiko SDGC027, precej kvalitetna ura za samo 800€. V bistvu ne rabiš boljše.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
precej kvalitetna ura za samo 800€. V bistvu ne rabiš boljše.To lahko mirno rečeš tudi za kakšno precej cenejšo uro.
O.