» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
45 / 189
»»

kamuee ::

Jaz tut menim da so obe ok, sam sicer imam festino cronograph (cca160 eur), je pa fossil tut ok, ker sem tudi sam izbiral med fossil in festina. Tko da ktera ti je lepša tisto vzem... :)
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

bluefish ::

Imam podobno Festino, le da ima malce drugačne številčnice ter dodatno okence za mesec. Pred nakupom jo seveda preizkusi, ker ni ravno za široka zapestja.

urosz ::

Imam bolj majhno zapestje, prej se bojim, da bo prevelika kot premajhna :D

Na ebay-u sem jo našel za 100EUR s poštnino vred z Nemčije in sem jo kar vzel. V Sloveniji se drugače prodaja za 140EUR, za manj kot 120EUR pa je na ebay/amazon-u tudi nisem zasledil, tak da mislim da je bil good deal.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosz ()

rolle81 ::

urosz je izjavil:

Imam bolj majhno zapestje, prej se bojim, da bo prevelika kot premajhna :D

Na ebay-u sem jo našel za 100EUR s poštnino vred z Nemčije in sem jo kar vzel. V Sloveniji se drugače prodaja za 140EUR, za manj kot 120EUR pa je na ebay/amazon-u tudi nisem zasledil, tak da mislim da je bil good deal.

edit: typo

Raje kot Fossil, vzami Festino. Sam imam Festino, model Tour de France 2008. Top ura! Festina je vseeno pol ranga višje od Fossila. Pred kratkim sem si kupil Certino (en rang višje), zdej pa gledam Baum&Mercier - 10 rangov višje :)

Še to: ne vem če se ti splača na ebayu kupovat. V Slowatchu imajo vsakega 13. v mesecu 13% popusta. Prinest moraš samo eno staro uro, ki jo več ne rabiš. Ni važno kakšna je.

Sicer pa ti bo vsak prodajalec dal vsaj 10% popusta. Pri 200€ je to 20€. Sam vprašat moraš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rolle81 ()

cebelar123 ::

Ne rabiš prinesti stare ure. Sem lani spraševal, če to še velja pa so mi rekli da ne. Kaj se pa pousta tiče pa mi v Slowatchu ni uspelo drugače še niti 1% zbit ceno razen 13tega v mesecu.
Pa Festine v Slowatchu nimajo.
Na amazon.it imaš model Festina F16606/4 za 116e s poštnino.
http://www.amazon.it/Festina-F16606-4-O...

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Jezst sem dvakrat spraševal za uro, pa je niso nikakor mogli dobavit. Kaj mi pol pomaga nek popust če ne morem dobit tistega kar želim. Me mika Certina Podium, pa me nekako niti ne vleče vprašat ker sem skor ziher, da bojo rekli, da je spet ni možno dobavit. In to je tisti problem. Ko enkrat iščeš relativno drage nišne zadeve bi se moral dealerji bolj potrudit. Al pa še vedno preveč zaslužijo s fashion designerskimi urami in se jim ne da ubadat s tistimi 20 ljudmi, ki iščejo nekaj specifičnega, zanimivega, ki ni nujno mainstream.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tukaj bi te popravo tudi fashion designerske ure se jim ne da dobavit, če je nimajo v vitrini. Sicer je pa to vsesplošen problem v sloveniji in ne velja samo pri urah.

No kaj se popusta tiče sem se zdaj spomnil, da sem včeraj klical v Slowatch da poizvem ceno za model ure katero sem objavil par postov nazaj "EFR-507D-1AVEF" na netu jo dobiš za 109evrov oni jo prodajajo za 219evrov, seveda je nimajo na zalogi in vprašanje, če jo bodo sploh kdaj imeli. Včasih je že to uspeh, da imajo uro v sistemu napisano da obstaja.
Ko vprašaš za popust ti reče 13tega samo 13% procentov. Sem reko samo hvala lepa.

Zgodovina sprememb…

RejZoR je izjavil:

Jezst sem dvakrat spraševal za uro, pa je niso nikakor mogli dobavit. Kaj mi pol pomaga nek popust če ne morem dobit tistega kar želim. Me mika Certina Podium, pa me nekako niti ne vleče vprašat ker sem skor ziher, da bojo rekli, da je spet ni možno dobavit. In to je tisti problem. Ko enkrat iščeš relativno drage nišne zadeve bi se moral dealerji bolj potrudit. Al pa še vedno preveč zaslužijo s fashion designerskimi urami in se jim ne da ubadat s tistimi 20 ljudmi, ki iščejo nekaj specifičnega, zanimivega, ki ni nujno mainstream.

Certina DS Podium je odlična izbira! Jaz sem jo kupil lani pri urarni Lečnik. Dobil sem 10% popusta. Isto bi lahko vzel v Slowatchu z enakim popustom.

Festino pa sem kupil v Sten Time. Tudi tam so mi dali 10%.

Zgodovina sprememb…

Še to: fashion ure mi grejo totalno na k.... kupujejo jih tisti, ki nimajo pojma kaj je ura. Ne vam kako lahko kupš uro od Diesla, Armanija, itd, ki so začeli s kavbojkami, bluzami, itd...

Ura mora imeti dušo.

Zgodovina sprememb…

rolle81 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Certina DS Podium je odlična izbira! Jaz sem jo kupil lani pri urarni Lečnik. Dobil sem 10% popusta. Isto bi lahko vzel v Slowatchu z enakim popustom.

Festino pa sem kupil v Sten Time. Tudi tam so mi dali 10%.

Sam te Podium, ki jo jezst iščem nima noben. Vsi majo samo quartz, jezst pa hočem Automatic.

Goody ::

rolle81 je izjavil:

Še to: fashion ure mi grejo totalno na k.... kupujejo jih tisti, ki nimajo pojma kaj je ura. Ne vam kako lahko kupš uro od Diesla, Armanija, itd, ki so začeli s kavbojkami, bluzami, itd...

Ura mora imeti dušo.

;) markentingarji pri 100 krat precenjenih švicarjih so pri tebi naredili odličen posel....

Goody je izjavil:

rolle81 je izjavil:

Ura mora imeti dušo.

;) markentingarji pri 100 krat precenjenih švicarjih so pri tebi naredili odličen posel....

Odličen marketing se grejo modni kreatorji, ki služijo še pri osebkih, ki mislijo, da če je proizvajalec Armani, itd, da gre za super uro priznane blagovne znamke, ki je v resnici narejena na kitajskem, Bangladešu itd, tako kot njihove obleke. To je šele nateg. :) Dobiček pa vsaj 100x večji, kot pri Švicarjih.

Tako so v resnici 100x precenjene (zaradi poceni delovne sile) ravno ure modnih oblikovalcev oz. fashion dizajnerjev.

Nateg je in tu in tam, smešno mi je samo da nekdo ki "kupuje" b&m zaničljivo gleda na poceni armani. Oboje je 99% marketing.

Burberry ura s quartz movementom za 15 dolarjev in končno ceno jurja evrov. To je šele nateg, ki mirno preseže vse švicarje. In večina fashion znamk je takih. Švicarji se vsaj tolk potrudijo, da v uro za tak denar vtaknejo termo kompenziran movement.

nisem vedel za ta -13% popust v SloWatchu, ampak še vedno mislim, da se bolj splača na ebay/amazon-u

Tilen ::

RejZoR je izjavil:

Moj Citizen Titanium je bil okol 250 EUR. Cela iz titana, safirno steklo, 100m WR, Eco-Drive. Ful luštna zadeva, kvalitetno izdelana in ker jo polni sonce, nobenega vzdrževanja. Pa še točna je krepko bolj kot je specificirano. Uradno je mislim da 20 sec/mesec, dejansko pa je manj kot 10 sekund na mesec.

@Okapi
Luštna tale tadruga.

Za kateri model gre?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Okapi ::

Burberry ura s quartz movementom za 15 dolarjev in končno ceno jurja evrov. To je šele nateg, ki mirno preseže vse švicarje.
Pri kremenčevih urah se hitro zgodi, da je mehanizem vreden samo kakšnih 5% končne cene, ali tudi manj. Tudi pri resnih znamkah. Quartz za 10-15 evrov je že zelo dober, cenejše Ronde so po 5 evrov, in jih mirno najdeš v urah za 300 evrov ali tudi več, tudi pri uglednejših znamkah.

Sicer si pa lahko misliš, koliko v resnici stanejo taki mehanizmi, če dobiš čisto spodobne analogne Casie za tam okoli 20 evrov.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ja, ampak Casio ti za uro s povsem enakim ekvivalentom lastnega movementa ne računa jebenega jurja pa čeprav gre za izredno lepo izdelano Edifice uro. Ampak gor pač ne piše Burbarry al pa Armani ampak samo "cheap" Casio.

Goody je izjavil:

Nateg je in tu in tam, smešno mi je samo da nekdo ki "kupuje" b&m zaničljivo gleda na poceni armani. Oboje je 99% marketing.

Nisem zaničljiv. Povedal sem samo, da dam raje 300€ za Festino, kot za enga modnega oblikovalca, ki z urami nima blage veze. Vsak naj dela posel v katerem je dober. That's it.

Kar se pa nategov tiče: čisto na vsako stvar, ki jo kupiš, lahko nanjo gledaš kot na nateg. Ampak to nima smisla, ker živimo v kapitalizmu in ne v kameni dobi. Si pa definitivno manj nategnjen od Švicarjev, kot pa od od raznih armanijev.

Ja, ampak Casio ti za uro s povsem enakim ekvivalentom lastnega movementa ne računa jebenega jurja pa čeprav gre za izredno lepo izdelano Edifice uro.
Hotel sem samo povedati, da so kremenčevi mehanizmi (tudi tisti čisto spodobni, ne samo najcenejši kitajci) precej cenejši, kot si večina predstavlja. Pri malo boljši uri je lahko vrednost mehanizma pravzaprav povsem zanemarljiva. Zapestnica ali pasek sta dražja.

Sem šel za hec zdajle pogledati onega na ulici kupljenega "rolexa" za 10 evrov, v katerem je verjetno najcenejši možni analogni kremenčev mehanizem, kar jih je mogoče dobiti, in ki ga 8 ali 9 mesecev, kolikor ga imam, nisem nastavljal - prehiteva 2 minuti, kar je ravno še znotraj 15 sek/mesec, kot je standard za povprečen kremenčev mehanizem.

Povedal sem samo, da dam raje 300€ za Festino, kot za enga modnega oblikovalca, ki z urami nima blage veze. Vsak naj dela posel v katerem je dober. That's it.
Jaz moram reči, da tudi Festine ali Certine ali kakšne podobne zadeve ne bi kupil, ker dobiš pri Japoncih za enak denar precej več, IMHO.

O.

Furbo ::

To je spet kot pri avtih, kjer eni gledajo zgolj tehnične podatke, drugi pa kaj drugega.

Vsak naj si kupi kar mu je všeč.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pri avtih ni niti desetina toliko "megle", kot jo je na trgu ur. Najdražji avti niso 1000x dražji od primerljivo zmogljivih najcenejših. Varnost, porabo in še marsikaj preverjajo neodvisne organizacije ... Tako da je precej manj verjetno, da boš zaradi nevednosti mastno preplačal avto, ki si ga kupil samo zato, ker ti je všeč (ali ker te je premamila reklama zanj).

O.

Furbo ::

Če je nekomu všeč dizajnerska ura, naj si jo pač kupi.
Kot trenutno veliko punc kupuje ure od Korsa.. ti jim lahko razlagaš o mehanizmih do onemoglosti, ponujaš da ji kupiš Rolex namesto tega, pa bo še vseeno vztrajala na Korsu.. ker je to pač IN in bodo vse frendice točno vedele koliko je stala.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

no saj vsem tudi ni pomembno, kakšen mehanizem ima ura. eni jo nosijo kot modni dodatek, kar načeloma tudi ni narobe.

Ja, ampak imaš cel kup ful lepih Casiov in Lorusov za ženske, ki so cenejše in verjetno tud boljše od Michael Korsa, ampak tega ne bojo gledale, ker je Lorus za njih kr ena firma, Casio pa je firma, ki dela kalkulatorje. Če bi ponujal Rolexa namesto Korsa, tle pa že nisem tolk prepričan. Rolex je le res prepoznavna znamka, kjer skor ne verjamem da obstaja kdo, ki ne bi vedel, da proizvaja prestižne ure. Čeprav pri ženskah po drugi strani res nikoli ne veš, je zadeva lahko tehnološko dovršena, zanesljiva, izpopolnjena in lično narejena, pa bojo vzele neko drugo samo zato ker je lepe(lepše?) barve. Go figure :D

GrimReaper ::

Okapi je izjavil:

11 sek/dan je v bistvu kar slab rezultat, za top Eto pa sploh. Moji Seagulli ST16, ST2130 in ST25xx so, tako kot tvoji, vsi pod 10 sek/dan - in to "iz škatle", ne da bi jih moral nastavljati. Kar je na drugi strani dokaz, da so razlike med mehanizmi dandanes minimalne (z izjemo najcenejših kitajcev).

O.

Popravljam. Še vedno je točna v nulo na 24 ur, ampak ima problem z rotorjem, ki ne uspe ohranjati ure pri navitju. Tudi ni slišati da bi se sploh kaj vrtel.
Točnost pa mehanska ura lahko ohranja samo pri polnem navitju, skozi power reserve pa se spreminja.
Ravno zato je bila točna samo prvih 24 ur, potem ko sem jo v ponedeljek zjutraj navil za 40 obratov.

Pa nimam samo sam takega problema, očitno je kar pogost pri kupcih Arctic Oceana, štirje od 100 do sedaj, ampak ker nekateri najbrž ne prepoznajo problema in tut ne pišejo vsi na forum, mora bit številka dosti večja.
Škoda, ker movement je res dober, natančnost je res neverjetna, in vprašanje če je katera mehanska ura lahko kaj dosti bolj natančna.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Odpri in poglej, če se rotor lepo vrti.

O.

Če je res samo kaj takega, pomoje res brezveze nazaj pošiljat, oz. še vedno lahko, če ne bom uspel popravit.
Po zvoku sodeč, kakor ropota, bi rekel da je precej odvit in da že pajsa ob pokrov.

RejZoR je izjavil:

Čeprav pri ženskah po drugi strani res nikoli ne veš, je zadeva lahko tehnološko dovršena, zanesljiva, izpopolnjena in lično narejena, pa bojo vzele neko drugo samo zato ker je lepe(lepše?) barve. Go figure :D

Bolj smo pri urah "go figure" moški. Vsaka ura "iz praška" lahko bolje opravlja svoje osnovno funkcijo - meri čas kot najdražji rolex. Ure so pač edini nakit za moške, le da se pri urah sami skrivamo za "tehnološko dovršenostjo" in podobnim in ne zgolj za lepoto in uporabljenim materialom kot pri nakitu.

Pismo me je začel mikat SARB035, kljub temu, da sem velik fan Seika imam v lasti sam eno njihovo uro. Za GrandSeiko še nimam, ampak tale pa je cenovno in estetsko zelo zanimiva zadevca. Spet me jebe samo to da imam limit preveč omejen grrr :(

Sam sem se kr nehal ubadat s tem limitom, raje prišparam in naložim s PayPal TopUp, brezveze zapravljat denar ki ga sploh še nisi zaslužil.

Fora je da sem tega SARB-a gledal na Amazonu, kjer pa PayPal ni opcija, kakor se spomnim. Tud kakor vidim je samo EUR opcija, kar je spet glupo, ker PayPal nabija astronomske stroške za konverzijo. Al tega ni? Pač menjava EUR in GBP recimo...

Drugače pa je vidit kul zadeva. Sploh nisem vedel, da obstaja.

Pismo, sem hotel nakazat en znesek in so mi barabe uro podražile vmes, tko da sem mogu ponovit zadevo in nakazat več. Mi pa ne diši ideja, da mi bo denar visel gor na PayPalu zato nočem naložit več. Upam samo da je zdej ko čakam ne bojo spet podražil. Ugh.

SARB 035

Tole definitivno spada pod "nearly perfect poor man's Grand Seiko". Sicer je škoda da 6R15 ni hi-beat (28k BPM) ampak je samo 21k, ima pa Spron 510 mainspring, kar pomeni, da ima 50 urni power reserve, hacking in hand winding. Izgled je praktično enak kot pri GS, tko da to je tud plus.

EDIT:
Oh, sem že dobil nakazano v parih minutah. Thx za omembo PayPal TopUp, s tem sploh ne rabim kreditne, PayPal pa itaq uporabljajo skor povsod. Zakon zadevca indeed.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Kje si jo pa kupil? Ker kot sem na hitro pogledal, so japonske štacune precej cenejše kot ebay. Dobiš za 390 USD s poštnino vred.

Drugače sem pa s kitajsko različico "Grand Seika za skromne", Sea-Gullom 816.362, zelo zadovoljen. Za 170 evrov po mojem težko dobiš več. Tudi ST2130 v njem je zgleda zelo v redu, brez posegov je zelo konstantnih +7 sek/dan, enkrat ob priliki ga bom pa še odprl in še malo "upočasnil".;)

O.

Torej, črni Lorus PS6029X1 je prišel.

Je konkretno velik, premer 44 mm. Za razliko od običajnih "kronografov" ima retrogradni kazalec za desetinke sekunde (tisti na vrhu, šiba sem in tja) ter majhni številčnici za sekunde in minute. Velik sekundni kazalec deluje kot običajen sekundnik, ni povezan s štoparico. Štoparica kaže vmesne čase in je na desetinko sekunde natančna. Primeren za vodne športe - vodotesen do 100m. Pas je usnjen.

Zaenkrat ostaja kar v škatli - če bi ga slučajno kdo rad imel, za 120 evrov, naj se javi.;)

Ups, jasno ni Lorus, ampak Pulsar.;)

Zgodovina sprememb…

ramiz?! ::

Mene pa zanima kaj menite o kvaliteti ročnih ur znamke Invicta. Meni so ušeč in si jih ogledujem za nakup. Zanima me še glede teh "knofov" za navijanje, ker jih imajo ene ure na levi strani ... a je to za levičarje ura, da jo nosijo na desni roki, al zakaj majo ene na desni in ene na levi?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ramiz?! ()

Z Invicto je tko, ne gledat za kolk % so znižane, glej kakšna je končna cena. Da so zanič, tega ne bom reku, ker uporabljajo Seiko/Miyota movemente v večini ur, kristal imajo poseben blend med mineralnim in safirjem, imajo pa precej agresivne designe. Če ti je všeč in ima dobro ceno, zakaj pa ne.

Pa pri Invictah moraš dobr preverit al je kvarčna ali automatic, ker tega skor nikjer ne navajajo in moraš res orenk pogledat.

V mislih imam kaj takega, ker vidim, da jih je kar nekaj tko od 300-500 znićanih na 100-200, kar je nekako moj rang... Kaj pa je bolje ... automatic al quartz ... tale, ko sm dal link je quartz

Aha okej, sem si pogledal kaj pomeni quartz in automatic ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ramiz?! ()

mn ::

ramiz?! je izjavil:

V mislih imam kaj takega, ker vidim, da jih je kar nekaj tko od 300-500 znićanih na 100-200, kar je nekako moj rang... Kaj pa je bolje ... automatic al quartz ... tale, ko sm dal link je quartz

Kar ti Rejzor hoče povedati je, da so Invicta ure VEDNO znižane. Kao originalna 500 EUR cena je samo vaba za ljudi ki kupujejo popuste. Ure same pa niso nič posebnega. Verjetno je kak Casio za manj kot 100 EUR boljši.

Automatic vs Quartz? Če moraš vprašati potem 100% quartz.

ramiz?! je izjavil:

Upam da se zavedaš da je tale ura preko 60mm v širino?
Drugače pa če veš in ti je veesno všeč pa po moje tudi nimaš kaj zgrešit.

Pa na Amazon.co.uk jo imaš za 116 evorv s poštnino ;)in pošiljajo v slovenijo.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000...

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Quartz?? V tole bi človek spravil mehanizem od budilke in še bi ostalo prostora. :))

Ne me narobe razumet, dizajn dejansko ima koncept... Ampak izvedba... Verjetno je sicer kar dobra tema za v družbo, ampak osebno take stvari raje gledam v izložbi, kot na roki.

Mellons ::

Okapi je izjavil:

Torej, črni Lorus PS6029X1 je prišel.

Je konkretno velik, premer 44 mm. Za razliko od običajnih "kronografov" ima retrogradni kazalec za desetinke sekunde (tisti na vrhu, šiba sem in tja) ter majhni številčnici za sekunde in minute. Velik sekundni kazalec deluje kot običajen sekundnik, ni povezan s štoparico. Štoparica kaže vmesne čase in je na desetinko sekunde natančna. Primeren za vodne športe - vodotesen do 100m. Pas je usnjen.

Zaenkrat ostaja kar v škatli - če bi ga slučajno kdo rad imel, za 120 evrov, naj se javi.;)

Ups, jasno ni Lorus, ampak Pulsar.;)

A mogoče poznaš kak model ure, ki uporablja microstepper kvarčni mehanizem?

Zanima me, koliko kaj stanejo ure s takim mehanizmom, ker sem ravno videl, da so jih kitajci nedavno začeli uporabljati v replikah, me zanima če je uporabljan tudi pri original znamkah.

Uporabljajo se pri tistih s štoparico, kjer lahko velik sekundnik kaže 1/5 sekunde. Se pravi mora narediti 5 korakov v sekundi, ne enega, kot običajno. En od mehanizmov, ki to zmorejo, je Seiko VK67A. Recimo v tej Invicti za 95 USD.
http://www.jomashop.com/invicta-militar...

Ampak to načeloma dela samo med štopanjem. Če imaš štoparico pognano ves čas, verjetno zelo hitro skuriš baterijo, pa tudi sam mehanizem ni narejen, da bi bila štoparica ves čas pognana in vprašanje, koliko časa zdrži. Recimo v tem mojem Pulsarju retrogradni kazalec za desetinke sekunde dela samo prvo minuto štopanja, potem se ustavi in pokaže rezultat samo ko štoparico ustaviš.

A v replikah to uporabljajo za simulacijo mehanike, ali samo med štopanjem?

Sicer pa Bulova Precisionist - sekundnik naredi 16 korakov v sekundi. V ZDA jih dobiš že za 150 evrov. Se pravi mehanizem verjetno ne stane več kot par deset evrov - samo ne vem, če jih Bulova/Citizen prodaja posebej. Nisem ga zasledil še pri nobeni drugi znamki.

O.

Mellons ::

Okapi je izjavil:

A v replikah to uporabljajo za simulacijo mehanike, ali samo med štopanjem?

Sicer pa Bulova Precisionist - sekundnik naredi 16 korakov v sekundi. V ZDA jih dobiš že za 150 evrov. Se pravi mehanizem verjetno ne stane več kot par deset evrov - samo ne vem, če jih Bulova/Citizen prodaja posebej. Nisem ga zasledil še pri nobeni drugi znamki.

O.

V replikah uporabljajo te microstepperje v kronografih, ker nimajo boljše izbire. ETA 7750 je drag in nezanesljiv, navaden kvarčen mehanizem pa skače iz sekunde na sekundo in potem hitro vidiš da ni mehanski kronograf. Te so dokaj novi, kvarčni mehanizem ki skoraj sweepa, skoraj gladko.

Nisem pa še videl takšnega mehanizma v original urah, kakšnih cenejših znamkah kot Casio in podobni.

kvarčen mehanizem pa skače iz sekunde na sekundo in potem hitro vidiš da ni mehanski kronograf
Saj pri tem tudi mali sekundnik skače po sekundah.

Tule je recimo en Seiko s takim mehanizmom.

O.

Ker ste rekl, da so Invicte "zanič" :) sem si sedaj izbral nove 3 od Casio Edifice ... pa mi povejte katero bi vi izbrali. Sam gledam na nek tak športen/moderen/casual slog in so mi pač tele tri na amazonu kar všeč: ena, dva in tri. Osebno mi je opcija tri najbolj všeč, zanima pa me če vsaj delno opravičuje svojo ceno.

Pri Casiu ne moreš zgrešit, kar se cene tiče (samo malo poguglaš, da najdeš najugodnejšo ceno za posamezen model). Odločit se pač moraš, kaj bi rad imel - ena ura ima termometer in kompas, ena ja radijsko vodena ... Ta radijsko vodena (3) se mi zdi še najbolj uporabna od teh treh.

O.

Vi sami krajšate pasove ali nesete k urarju? Na svoji sem poskušal, vendar mi nikakor ne uspe potisnit zatičev ven. Kakšen nasvet ali naj raje nesem k urarju da to opravi "strokovno"?

edit: Na nekem kitajcu sem sam uspel, na Festini pa mi nikakor ne uspe..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosz ()

Teh zatičev je nekaj različnih vrst, zato je treba malo pazit, kako se dela z njimi. Pri najbolj navadnih preprosto vzameš eno debelejšo iglo in manjše kladivce (če nimaš pravega orodja za to opravilo). Nastaviš iglo na zatič (pin), parkrat nalahko udariš po njej in bi moral zatič na drugi strani pogledati ven. Na notranji strani zapestnice imaš praviloma narisane puščice, v kateri smeri se izbija pine.

Potem pa imaš pine, ki imajo v sredi "srajčko" - pri teh moraš zlasti pazit, da te srajčke ne izgubiš (včasih ostane v srednjem členku). Pri nekaterih zapestnicah je pin narejen tako, da ne pride cel ven na drugi strani. Pri teh gre ven samo toliko, da na eni strani sprostiš srednji člen. Pa še kakšna različica bi se verjetno našla. In seveda nekatere zapestnice imajo vijake, teh jasno ne smeš izbijat, ampak jih moraš odviti.

Naredi kakšno bližinsko sliko zapestnice z notranje strani, mogoče ti bomo lahko kaj bolj natančno svetovali.

O.

Zgodovina sprememb…

Z notranje strani se ne vidi čist nič razen puščic, tak da predvidevam da jih je treba izbiti. Bom kar k urarju nesel raje.
««
45 / 189
»»