» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
26 / 192
»»

Okapi ::

Bulova zgleda zanimivo, pa niti pretirano draga ni (na Amazonu vidim konkreten popust). Edino mogoče za odtenek (pre)velika je (vsaj za mojo roko) - premer 46 mm, debelina skoraj 15 mm - ali pa recimo na zgornji meji še sprejemljivega.

O.

RejZoR ::

Ja, je mal večja ampak če pogledaš so vse Bulove take. Dost velike in bolj flashy.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Venomus ::

Nič ni govora tukaj o ta popularnih Seiko modelih, SKX007 ali pa Monster...

Meni osebno je Monster naravnost ogaben s tisto kričečo luneto in oranžno številčnico. Res ne razumem kaj vsi na vseh urarskih forumih vidijo v njem... :|

Tole pa ravno potuje proti Sloveniji, pred 2 tedni sem jo kupil na WUS od člana iz Filipinov. Dobra cena pa še všeč mi je ta vintage/obrabljen izgled, mogoče bom čez čas zamenjal luneto. Izgleda tudi da ima že patino na markerjih in kazalcih, čeprav nima tritiuma lol

Če koga zanima, mu lahko dam link do tega prodajalca, redno prodaja takšne Seikote in podobne vintage ure (tag heuerje) za zelo dobre cene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venomus ()

GrimReaper ::

Sej zato ker je ogaben, je dobil ime Monster. Imaš pa tudi limited edition Snow Monster, ki je vsaj glede barv malo bolj prijazen do oči.
SKX009 sem tud sam že večkrat gledal, ampak ima preveč 80's look, oz. je res design popolnoma enak kot so ga imel 30 let nazaj.
Od Seika sem našel še Stargate in Sumo, drugače pa kakor kol pogledaš je Orient Mako še najlepši, in je najlepši primer desk diverja, poleg raznih homagev Submarinerja.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Shkorc ::

Venomus, si že videl monsterja v živo? Za tak denar težko dobiš kvalitetnejšo uro IMHO

Okusi se razlikujejo, hvala bogu. Meni pa recimo ta "pogrižena" ura, ki si jo ti kupil ni všeč :) Brez zamere, mal se hecam...

Od Seika sem našel še Stargate in Sumo, drugače pa kakor kol pogledaš je Orient Mako še najlepši, in je najlepši primer desk diverja, poleg raznih homagev Submarinerja.
Meni se zdijo zelo lepi, kolikor je pač lahko potapljaška ura lepa, Citizeni, tako mehanski kot eco-drive.

O.

GrimReaper je izjavil:

Sej zato ker je ogaben, je dobil ime Monster. Imaš pa tudi limited edition Snow Monster, ki je vsaj glede barv malo bolj prijazen do oči.
SKX009 sem tud sam že večkrat gledal, ampak ima preveč 80's look, oz. je res design popolnoma enak kot so ga imel 30 let nazaj.

Meni je ravno to všeč na SKX009, ta vintage izgled ki ga ne spreminjajo. Mako mi je všeč, samo mi je ta Seiko še bolj.

Shkorc je izjavil:

Venomus, si že videl monsterja v živo? Za tak denar težko dobiš kvalitetnejšo uro IMHO

Okusi se razlikujejo, hvala bogu. Meni pa recimo ta "pogrižena" ura, ki si jo ti kupil ni všeč :) Brez zamere, mal se hecam...

:))Pogrižena... Vsakemu svoje seveda, meni je pa ravno to všeč.
Enkrat moram dobiti Monsterja za na roko, da vidim v čem je hec pri tem modelu. Tako ga hvalijo povsod, mora res nekaj biti na njem.

Okapi je izjavil:

Meni se zdijo zelo lepi, kolikor je pač lahko potapljaška ura lepa, Citizeni, tako mehanski kot eco-drive.

O.

Par modelov Seikota je zelo kričečih v dizajnu, tudi mini Monster model in par ostalih. Mako je pomoje res še nekako najbolj eleganten med temi budget diverji, ostali imajo zelo tool-watch look.

Deep Blue znamka ima par elegantnih diverjev, ampak so že dražji kot Seikoti, nekje nad 300-400 $.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venomus ()

Naj me en ustavi;) Zdajle me je začela neustavljivo privlačiti (v tej temi že omenjena) Citizen Royal Marines Commando.
300 evrov za uro, ki naj bi bila skrajno vzdržljiva, se mi zdi še kar sprejemljiva cena (čeprav na lepotnem tekmovanju ne bi zmagala).

... a monocoque case with extra thick non-reflective sapphire glass; ... shock resistant, anti-magnetic and made from super titanium making them 4 times tougher than standard titanium ensuring that no matter where you find yourself, your watch will weather the storm.
+ 300 m vodotesnosti, sončne celice, 5 let garancije ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Hehe, tole imam sam že dolgo ogledano. Kje pa si jo staknil za 300 EUR ? Sam sem najcenejšo našel za 299 GBP. Je pa tole ena redkih ur, kjer mi je bolj všeč model s paščkom iz karbonskih vlaken (zgornja slika) kot pa kovinskim.

In to črna, ki mi je bolj všeč.
http://www.ernestjones.co.uk/webstore/d...
Sicer pa dobiš za 250 funtov tudi na angleškem ebayu.

O.

Očitno je 300 evrov cena, do katere se da zbarantati marsikje;)Pri www.firstclasswatches.co.uk je recimo cena prav tako 299 funtov, ampak imajo zraven možnost, da predlagaš svojo ceno, in ko sem predlagal 300 evrov, so sprejeli. Koda za popust je DPXOWMCG, če koga zanima;)

O.

Men črna ni všeč, sploh pa ker se ta črna hitro oguli in pol pa res izgleda ogabno.

Ejsi_Disi ::

Da se še jaz malo pohvalim. Sem dobil za RD Festino Tour de France. ME je pa presenetila velikost ure.

Rock n' roll ain't noise pollution!

cebelar123 ::

O ja tudi jaz sem imel nagledano to uro :) in ko sem jo sprobal na roki sem ugotovil, da to nebo šlo skozi. Je pa šla skozi 2013 model kateri je bolj zaradi oprične varke zgleda manjši.Sedaj jo imajo za 206 evrov na amazon.de

2013 model

2013 model

Sem pa si še nagledal tole Festino katera je malenkost manjša.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper je izjavil:

Sam sem tut že gledal kaj se sploh dobi za jurja.
Od diverjev sem našel Longines HydroConquest in Oris Aquis Date.

V bistvu Oris Aquis sploh ni slaba ura, tko da sem jo zdej dal na seznam ur za kupit, seveda kot edino v rangu 1000EUR.
Od Švicarjev sta mi pa všeč še Davosa Ternos ter Epos Blue 3413-7, ki staneta pol manj od Orisa.

Pa tile Eposi so dost zanimivi:
http://www.epos.ch/collection/gents/ori...
http://www.epos.ch/collection/gents/pas...

Zgleda zelo podobna Aqua Terri, popolnoma so skopirali minutne številke ter urni in sekundni kazalec. Minutni tut ne zgleda nič slabše.
Edino markerje je treba priznat da ima Omega lepše. Pa date window. Pa črtast dial. Ja, Omega res obvlada ko je treba narest perfektno uro.
Tut če je nebi nikol videl, bi pri Eposu sigurno vsaj za markerje rekel da so nekaj off.

Zgodovina sprememb…

V razredu okoli jurja se ne sme spregledati Glycina.

O.

cebelar123 je izjavil:

O ja tudi jaz sem imel nagledano to uro :) in ko sem jo sprobal na roki sem ugotovil, da to nebo šlo skozi. Je pa šla skozi 2013 model kateri je bolj zaradi oprične varke zgleda manjši.Sedaj jo imajo za 206 evrov na amazon.de

2013 model

2013 model

Zelo všečno, sploh na kakšnem črnem gumastem paščku bi bila odlična. :)

Venomus je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

2013 model

2013 model

Zelo všečno, sploh na kakšnem črnem gumastem paščku bi bila odlična. :)

cebelar123 je izjavil:

To je to, ja :)Zanimiv kontrast med črnim in belim, predvsem ker je toliko svetlega na uri sami in tudi mešanica okroglih in ravnih oblih na uri je kul.

Men pa Festina nekak sploh ne potegne. Ne kot znamka in ne kot design.

Meni se tudi zdi precej "mimo", saj te s štoparico. Nekaj v slogu kakšne Nautice ali Timexa ali celo Sekonde (s tem da Sekonda je vsaj 5x cenejša od Festine). Težko bi na hitro rekel zakaj, ampak recimo Citizenov kronografi se mi zdijo veliko lepši.

O.

Venomus je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

To je to, ja :)Zanimiv kontrast med črnim in belim, predvsem ker je toliko svetlega na uri sami in tudi mešanica okroglih in ravnih oblih na uri je kul.

Pa če pas pogledaš iz strani je v bistvu veriga od kolesa.

Zgodovina sprememb…

Pa tudi izgleda je delana za angleški trg, ker ima datum na levi strani... :))

Je pa zanimiv pašček ja, nekako v povezavi z imenom Bike. Mi je pa to prva ozi. ena izmed redkih lepih Festin, večina je preveč načičkanih.

Imaš tud Orient M-Force z datumom na levi, ker imajo desno zgoraj power reserve. Čeprav mi je tud mal čudno, sem le vajen datumov na mestu trojke.

kumer ::

Diver ura, od 880 eur dalje...

https://www.stowa.de/Prodiver,i2.htm

manniac ::

Pozdravljeni!

Bi se dalo svetovati za ročno uro! Ne spoznam se preveč na to.

Rad bi imel pač celo kovinsko. Imam, malo ožjo roko, če je to potrebno vedeti!

Na firme se ne spoznam preveč!

Cena pa tam okoli 300 lahko tudi malo več.

Če pa bi vam prau prišel še kakšen podatek pa prosim vprašajte.

LP, hvala za pomoč! ;)

Pojdi na angleški ali nemški Amazon in v oddelku ur poglej, kaj imajo do 300 evrov. Tam poišči 3 ure, ki so ti najbolj všeč, povej, katere so, in ko bomo vedeli, kakšne ure so ti všeč (samo to, da bi rad kovinsko, je veliko premalo) ti bomo lahko pomagali s podatkom, ali je kje še kakšna boljša za enak denar ali enako dobra cenejša.

O.

fantasycamp ::

manniac je izjavil:

Pozdravljeni!

Bi se dalo svetovati za ročno uro! Ne spoznam se preveč na to.

Rad bi imel pač celo kovinsko. Imam, malo ožjo roko, če je to potrebno vedeti!

Na firme se ne spoznam preveč!

Cena pa tam okoli 300 lahko tudi malo več.

Če pa bi vam prau prišel še kakšen podatek pa prosim vprašajte.

LP, hvala za pomoč! ;)

ne gledat po ceni ker so kovinske lahko dobre za 100-300€ poglej recimo
http://orientwatchusa.com/collections/m...
http://www.ebay.co.uk/bhp/citizen-eco-d...

Oh wow:
http://forums.watchuseek.com/f21/citize...

En najlepših Citizenov ever. Oz nasploh ena najlepših ur kar sem jih videl. In še Automatic je. Škoda da je po Citizen tradiciji zadeva ziher okoli jurja dolarjev, kar je kar mal drago, čeprav še vedno krepko ceneje od drugih automaticov. Darn.

gruntfürmich ::

tele maurice lacroix ure so za kaj?

MAURICE LACROIX Les Classiques Gents Watch LC1098-SS001-31E

MAURICE LACROIX Les Classiques Gents Watch LC1098-SS001-31E

ebay
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Maurice Lacroix is priznana znamka, ki spada v skupino še parih drugih znanih (JLC, Audemars Piguet, Eterna itd). Tko da če ti je všeč, go for it.

na nemškem ebayu imajo par zanimivih in začetno izredno nizkih dražb. me zanima kam bo poletelo... (UVP:2275€)

Pametno je gledati tudi na WUS forum kjer se prodaja ure, če imaš srečo lahko dobiš kakšen dober deal, ker je veliko zbirateljev in ura večinoma niti niso rabljene, mogoče nošene parkrat.

Seveda če najdeš koga ki pošilja v EU :) Večina jih je iz CONUS in tudi pošilja samo v CONUS.

Tko da če ti je všeč, go for it.
Še prej se pa prepričaj, da ni ponarejena. Oziroma pazi, da te pri nakupu ebay varuje (se pravi, redno plačilo prek paypala - nikakor kot gift, kot te poskuša kdo prepričat, zaradi provizije, ali preko kakšnega Western Uniona).

O.

Jezst sem konkretno govoril samo za znamko, da ne bo pomote.

WarpedGone ::

Hmmm, en medklic:
A je pripravljen en izmed vas navdušencev spisat en tak mini "Ročna ura 101" vodnik in popisat osnovne pojme, fičerje in razlike teh urc?
Za začetek magari kot povzetek že napisanega v tej in podobnih temah. IMHO bi to bil tak lušten članek na ST.
Zbogom in hvala za vse ribe

Jaz lahko prispevam svoje široko znanje o G-shock urah 8-) Lahko bi pa napisal tudi kaj o mehanskih urah, samo nevem točno kako si si to zamislil?

lymph ::

WarpedGone je izjavil:

Hmmm, en medklic:
A je pripravljen en izmed vas navdušencev spisat en tak mini "Ročna ura 101" vodnik in popisat osnovne pojme, fičerje in razlike teh urc?
Za začetek magari kot povzetek že napisanega v tej in podobnih temah. IMHO bi to bil tak lušten članek na ST.

Sicer ni v slo, ampak je IMO dober spisek http://www.reddit.com/r/Watches/wiki/faq
"Belief is immune to counter example."

Okapi je izjavil:

Še prej se pa prepričaj, da ni ponarejena. Oziroma pazi, da te pri nakupu ebay varuje (se pravi, redno plačilo prek paypala - nikakor kot gift, kot te poskuša kdo prepričat, zaradi provizije, ali preko kakšnega Western Uniona).

tale dva prodajalca sem nekako lociral za dobre dile na nemškem ebayu. sicer je do nakupa še sigurno par mesecev, pa me zanima če vsaj izgledajo pošteno in autentično njune ure.?
http://myworld.ebay.de/uhreneltern?_trk...
http://myworld.ebay.de/new-yorkerin?_tr...

WarpedGone je izjavil:

Hmmm, en medklic:

Glih čez vikend sem dobil idejo, da bi spisal vodič kako si izbrat pravo uro. Mogoče celo bo kaj iz tega...

me zanima če vsaj izgledajo pošteno in autentično njune ure
Po "tovarniških" slikah ne moreš nič presojati, ampak oba trgovca sta videti OK, vsaj eden ima zgleda tudi pravo trgovino, oba pa imata tudi svoji samostojni spletni trgovini (z malo truda ju lahko sam zguglaš), poglej, če niso morda tam cene kaj cenejše kot na ebayu.

O.

WarpedGone je izjavil:

Hmmm, en medklic:

Ravno včeraj sem tole našel na Minutki, je kar lepo zbrano vse skupaj (mislim tudi ostale teme na desni, ne samo pojmi):
http://www.minutka.si/leksikon/urarski-...

http://www.ebay.de/itm/Marvin-DN8-Handa...
še malo gledam... marvin ure so za kaj?

Venomus je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Ja, ja tudi meni všečna. Pa verjetno je malo manjša kot ona moja Chrono Bike.

Ejsi Disi naredi kako sliko, ko imaš uro na roki, če lahko. Drugače pa so dimenzije enake.

marvin ure so za kaj?
Neka mala mlada firma (od 2002), ki se šlepa na staro ime, kot še sto podobnih. Jaz se ne bi ukvarjal z njo, razen če bi našel kakšen model, ki bi mi bil zelo všeč - potem bi malo primerjal kakovost in ceno z drugimi.

O.

Niso pa vse nove znamke tud slabe. Recimo lep primer sta ChristopherWard in Steinhart. Movemente imajo itaq od ETA tko kot 90% SWATCH Group proizvajalcev, vse ostalo pa imajo tud zelo na nivoju. Kar realno pomeni, da je vseen drek ali ima firma za sabo 120 let zgodovine, če itaq realno proizvajajo samo ohišja in zapestnice za enak moveemnt kot ga uporabljajo vsi ostali.

Drugo pa je recimo Seiko, Citizen, Sea-Gull in par švicarskih proizvajalcev, ki proizvajajo svoje movemente. Tam pa dolgoletne izkušnje pomenijo nekaj, ker so mehanizmi plod njihovega razvoja in proizvodnje in so lahko razlike. Tle pa priznam, da recimo 120 let obstoja nekaj pomeni. Ali pa že 50-60 let kot je v primeru Orient in Sea-Gull...

Mimogrede, tudi ohišij in zapestnic (in številčnic in kazalcev) te firme največkrat ne delajo same, ampak to zanje počno drugi.

Drugače pa ni problem pri mladih firmah, da ne bi zaradi mladosti znale delati ur, ampak ker je pri mnogih premalo časa, da bi se nabralo dovolj odziva o njihovi kakovosti (in vzdržljivosti in odzivnosti servisa)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

cebelar123 je izjavil:

Ejsi Disi naredi kako sliko, ko imaš uro na roki, če lahko. Drugače pa so dimenzije enake.

Ekola, saj sploh ni tako velika. Samo tisti preskok na začetku iz manjše ure na večjo in težjo je mal čuden.

manniac ::

A tole je uredu ura?

TISSOT T-RACE MOTOGP 2013
««
26 / 192
»»