» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
7 / 189
»»

RejZoR ::

Ne, Orient Mako in Ray, torej kalibri 46943 ne podpirajo hand windinga in hackinga (ustavitev sekundnega kazalca ko izvlečeš krono). OrientStar pa ima te funkcije, ampak tukaj govorimo o urah s ceno okoli 600 EUR (Mako/Ray so pod 150 EUR).

Seiko kalibri 7s26 (Seiko 5 ure) ne podpirajo hackinga in ročnega navijanja. Nekje na podobnem nivoju pa je 4R36, ki ga lahko najdeš v določenih Seiko 5 modelih (običajno Sports verzije, ni pa nujno). 4R36 je načeloma zelo podoben kalibru 7s26, samo da so mu dodal še ročno navijanje in hacking ter dodatne rubine (do 24 napram 21 pri 7s26).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Fineat pa zaostaja že za 2 min.
Menjavanje položajev je bolj blažev žegen. Uro moraš odpreti in podrezati regulator. Moraš pazit, da podrezaš pravega - tam sta namreč dva podobna delčka in drugega ne smeš premikati. Pa čisto po malo ga moraš premikati v plus stran, da ne bo začela prehitevati za 5 minut;) In paziti moraš, da ti orodje, s katerim drezaš, ne zdrsne, ker spodaj je navita vzmet in jo lahko pokvariš. Jaz sem uporabil kar tisto "iglo" za snemanje paščka.

Pa preveč ne smeš pričakovati - če uro spraviš na +-pol minute, je že uspeh.

O.

Ni mi jasno zakaj ne morejo dat gor zareze, da bi dal lepo gor izvijač in rahlo zavrtil. Ker drezanje teh miniaturnih pinov, ki so zapovrhu včasih preklemano trdi in če ti zdrsne lahko zjebeš vzmet al pa dolgo ni nič pol pa se ful preveč premakne. Že če bi bil gor en vzvodni mehanizem, da lahko delaš velike premike z majhnim efektom bi bilo super.

Sem reguliral Orienta in je prav zajebano. Lahko pa bi bilo precej lažje če bi kdo vložil ene 5 minut časa v samem postopku razvoja movementa. Ampak očitno nočejo, da si jih folk sam popravlja, zato je tolk štorasto narejeno.

Tole bo pa moj mali DIY restavratorski projekt. Omega pokojnega fotra, ki jo je nekoč pred davnimi leti uspel razbiti v službi. Za začetek jo moram odpreti in pogledati, v kakšnem stanju je mehanizem. Potem pa naprej.;)

Drugače pa, kar se prvih vtisov WaveCeptorja tiče:
+ natančna izdelava (recimo sekundni kazalec natančno cilja markerje)
+ odličen občutek, da imaš najbolj natančno uro daleč naokoli
+ dober občutek, da ne bo treba menjati baterije (sončno napajanje)
+ preprosta raba (recimo pritisk na gumb za ročno sinhronizacijo)
0 sprejem radijskega signala (v bistvu je dovolj dober, ker na prostem deluje tudi sredi dneva, ne "prime" pa samodejno ponoči v spalnici)
0 štoparica in timer - zna priti kdaj prav, ampak kakšna huda prednost to v resnici ni
0 safirna šipca - teoretično prednost, ampak kakšna praska tu in tam me v resnici niti ne moti
0 velikost & design (po eni strani mi je všeč, da ura ni prevelika in preveč vpadljiva, na drugi strani pa bi bila ura mogoče lahko malo večja & lepša;-)
0 zaslon LCD - na eni strani mi je všeč pregleden pogled na dan/datum ali drugo uro (domači čas na potovanju), na drugi pa malo kvari estetiko.
0 osvetlitev - na eni strani pride prav, na drugi strani pa je lučka postavljena tako nerodno, da ne osvetli optimalno niti številčnice, niti zaslona LCD.
0 fosforescenca - kazalci se sicer lepo svetijo, čeprav še nisem ugotovil, koliko ur so dejansko vidni, ampak to pravzaprav niti ni pomembno, ker ima ura lučko.
- 50 metrov vodotesnosti naj bi bilo dovolj za plavanje, ne pa za skakanje v vodo in tauhanja - kar je tečno, ker včasih skočim v vodo in se potopim za kakšno školjko.
- budilke praktično ne slišim (OK, tu je krivda na mojem EMŠU in sluhu za visoke frekvence, ampak vseeno;-)

V glavnem pa je za moje pojme eden boljših, če ne morda celo najboljši kompromis med tehničnimi zmogljivostmi, obliko in ceno, kar sem jih uspel najti (165 evrov s poštnino). In ja - en teden po tem, ko sem jo naročil, so jo na Amazonu pocenili za 10 evrov.;((

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Brane22 ::

A majo kako varianto tud za na desno roko ?

Se bojim da ne. Amnpak ker nima krone za navijanje, temveč samo gumbe, bi morala biti dovolj preprosta za rabo tudi za levičarje.
Drugače pa, najboljši vtis (ne da bi jo imel v rokah) o tej uri da tale video.

Brane22 ::

Ampak bistvo lepote je simetrija. Če si omisliš ful lepo uro in jo nosiš samo na levi roki, potem postaneš očitno nesimetričen sam.

Poleg tega, če bi imel dve uri, bi lahko zmanjšal povprečna dnevna odstopanja, saj bi lahko ob pogledu na obe uri potegnil povprečje in tako dobil efekt, kot če bi imel eno, veliko dražjo in natančnejšo. Poleg redundance, seveda.

Ampak bistvo lepote je simetrija.
Kakor kje. Bistvo lepote je v resnici zlati rez.
Golden ratio @ Wikipedia

Kar se točnosti tiče, imaš po eni strani sicer prav (v eni drugi temi sem ravno danes ali včeraj omenil, da so imeli na ladji Beagle v Darwinovih časih kar 22 kronometrov, da so na osnovi njihovega povprečja lahko izračunali kar se da točno uro - pomembno za določanje zemljepisnega položaja), ampak radijska sinhronizacija z (nemško) atomsko uro je namenjena prav temu, da je dovolj ena ura.;)

O.

Okapi je izjavil:

Tole bo pa moj mali DIY restavratorski projekt. Omega pokojnega fotra, ki jo je nekoč pred davnimi leti uspel razbiti v službi. Za začetek jo moram odpreti in pogledati, v kakšnem stanju je mehanizem. Potem pa naprej.;)

Oče ima eno Glashütte Automatic staro okoli 40 let, ki me je mal mikala, da bi jo obnovil. Ima domed akrilni kristal, ki je mal spraskan (oz kar orenk) in pa polomljena krona. Drugače pa je v kar solidnem stanju in če jo potreseš še vedno deluje. Sam nimam pojma kje bi dobil oboje, pa še načrt mehanizma, da bi ga pol pravilno razdrl za zamenjavo krone in tud orodja za menjavo stekla spredaj nimam. Hm. Bi pa bil zanimiv projekt.

Steklo (oziroma plastiko;-) dobiš na eBayu za okoli 10 evrov, verjetno pa še ceneje pri kakšnem našem urarju (ker vidim, da v resnici stanejo po pol evra kos, če jih kupiš v "urarski" količini - 100 kosov različnih velikosti).

Krono pa skoraj gotovo tudi dobiš. Najprej moraš ugotoviti, kateri mehanizem je v uri in potem iščeš dalje.

O.

GrimReaper, mi lahko poveš kako si ti nastavil datum na svojem Citizenu? Ker men ta zadeva ni popolnoma nič jasna.

Prvi dan ko sem uro dobil sem jo nastavil po pravilu en dan nazaj in vrtenje preko 12 da dobiš poldan in polnoč tako kot bi moralo bit. Ampak mi je ob 1:00 zjutraj še vedno kazal isti datum čeprav bi morala menjat. Wtf si rečem in nastavim datum na tak kot mora bit že pred 12:00 uro. In ob 12:00 je že spet začel menjat datum. Zdej bom probal še nastavit ko bo ura že preko 12, če ima ravno obratno narejeno kot ostale ure, da je po spremembi datuma prvi prehod preko 12 smatran kot polnoč in drugi kot poldan...

Za začetek moraš pogledati, ob kateri uri dejansko menja datum, ker tega ne počno vse ure ravno ob polnoči. Moj poceni Casio recimo dan in datum do konca zamenja nekaj čez četrto uro zjutraj.

O.

Ne, datum se menja okoli polnoči, sam je bilo čudno, kot da ne bi registriralo, kaj sem vrtil. Zdej sem jo še nekrat na isto foro, datum en dan nazaj, in vrtil tolk naprej, da sem polnoč preskočil, kjer mi je skočilo na 2 maj in odvrtil naprej do trenutne ure, kjer ob 12 (kmalu) ne sme menjat datuma nakar bi moralo čez 12 ur spet menjat. Če si ne bo spet kaj izmislila.

Zanimivo je da v uradnih navodilih samo omenjajo kaj moraš delat s krono, da nastaviš datum, NIKJER pa ni omenjeno kako uri dopoveš AM/PM režim.

Bo treba spet spremljat ob polnoči lol...

Furbo ::

Morda je napaka datum vrteti nazaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ne dejansko nazaj, tega ne moreš naredit, ker krona funkcionira samo v eno smer, v mislih sem imel da nastaviš 1 dan manj kot je dejansko. Torej če smo danes drugega maja, nastaviš uro na prvi maj in vrtiš urine kazalce naprej, da preskoči na drugi maj in pravilno preklopi AM/PM status, da je tako kot je treba (ob polnoči in ne ob poldnevu).

Se mi je zdelo čudno, potem si jo prav nastavil in mora delati.

Je pa pri nekaterih urah pomembno, da ne spreminjaš datum, ko so kazalci pri 12.

GrimReaper ::

Okapi je izjavil:

ampak je cena mal prehuda za quartz uro s samo datumom.
No ja, ta Oceanus ima v bistvu vse - titan, safir, sončno napajanje, radijsko vodenje, če se ne motim, zna tudi datum preskakovati 31. Skratka, če ti je točnost pomembnejša od zobatih kolesc in fedrov, in ne pogrešaš raznih dodatkov (štoparica, budilka ...), potem je to v bistvu idealna urca.

O.

Pa res, vse ima.
Nisem pa povsem zastopil kaj naj bi bil problem naročat iz Japonskega Amazona. Kaj ne pošiljajo v Evropo?
Drugače sem pa gledal da je Rakuten prijazen tujim kupcem.

Moram rečt da mi je ta LCW-M100DSE-1AER tut všeč, oz. sam sem gledal modro verzijo LCW-M100DSE-2AER. Ampak če bi dobil tega Oceanusa, te potem nebi rabil, ker ima Oceanus vse razen štoparice in alarma, kar mi niti ni tolk nujno.
Potem pa še kakšnega diverja ali dva in bi počasi moral potešit lakoto po urah.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Škoda da lahko nosiš le eno uro naenkrat, razen če nisi kak Maradona, general Norman ali Fidel Castro.
Jeseni (upam, da pride še prej) si bom dodal še eno urco, potem imam skupno 3 ure vredne omembe in če bi lahko, bi nosil kar dve hkrati. :D

Nisem pa povsem zastopil kaj naj bi bil problem naročat iz Japonskega Amazona. Kaj ne pošiljajo v Evropo?
Pošiljanje v Evropo se že da urediti, tako ali drugače (Rakuten te recimo usmeri na posredniško agencijo, ki poskrbi, da dobiš robo tudi iz štacun, ki sicer ne pošiljajo izven Japonske), glavni "problem" je 20% DDV, ki ti ga nabijejo pri nas.

O.

@Furbo
Nekdo je imel na WUS forumu tole v podpisu:

So many watches, only two wrists and so little time...

Dve uri sta res mal geeky, sem pa gledal samo stainless steel in keramične zapestnice, al pa kakšen kombo stainless steela in usnja, sam nisem našel kej dost. Na eBay-u je tega sicer neki, sam ima večina not neke glupe magnete, ki so no go za Automatic ure, ki jih tud nosim.

Mogoče si bom mal za hec naročil kakšen NATO strap in ga nosil brez ure. Ne vem, na desnem zapestju mi kar nekaj manjka...

r3dkv1c4 ::

kapitan je izjavil:

Ja, zadet sem, ko si mene "quatoal", ko nisem pisal o kineticu a si mi to očital :D
Chill te bo še infarkt...

najbolš da skup enga skadita lol

So many watches, only two wrists and so little time...

ta je pa huda

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Sergio ::

Evo, Gatsby nosi Tag Heuerco, izgleda kot Carrera Calibre 1887 ( http://www.tagheuer.com/int-en/luxury-w... )

Najbrž bolj zaradi tega, ker je pogodbeno obvezan da jo nosi, ampak vseeno. Lepa ura.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()

Pri tem me zanima kdo izbira koga? Igralci znamko, ki jo bojo zastopali ali znamka izbere igralca in mu ponudijo pogodbo?

fantasycamp ::

RejZoR je izjavil:

Pri tem me zanima kdo izbira koga? Igralci znamko, ki jo bojo zastopali ali znamka izbere igralca in mu ponudijo pogodbo?

logično da dobijaš ponudbe pol pa izbereš kdo da več...

No sej, ker nekako nebi mogu nosit ure, ki mi ne bi bila všeč, samo zato ker bi prinašala več denarja. Sploh pa tega verjetno ne počnejo slavni glede na to da so že tko polni denarja. Ali pač?

Seveda počnejo to, ampak večinoma so to dolžni početi samo za javne dogodke oziroma točno določene. Potem vidiš zvezdnike, ki na prireditvah furajo Omege, privat pa nosijo Rolex ali kaj drugega..

Jst ::

Jaz sem enkrat bral, kako zgleda poln dan dirkača Formule 1. To niso vsi dnevi, so pa dnevi, ko imajo natančno določen čas še za scanje 3min in sranje 13min40sek. :) (Malo pretiravanja ne škodi.)

Recimo letalo odleti 09:00; 08.30 na letališču, kjer slučajno prodajajo njegove (dirkačeve) sponzorske čevlje, mora biti 15 min tam s kupci in če hočejo, se mora slikati.

Na letalu morata z agentom poskrbeti za fansite, twitter, facebook, youtube,...

Letalo pristane ob 12:00 in potem takoj kosilo s sponzorji.

In tako vse zabasano do večera.

...

Najbrž si lahko predstavljate, kaj morajo vse početi.

Kadar je dirkaški vikend ali sponzorske obveznosti, imajo vse res splanirano do vse do minute natančno. To je najbolj morilo Kimija pri Ferrariju, recimo. (Enkrat je zvečer pri večerji s sponzorji lepo pojedel svojo večerjo, se je opravičil in šel v hotel. Baje, da so mu to full zamerili. Oz. da mu je Luca to full zameril.)

Pa če ste opazili, preden zmagovalci pridejo na podium, jim dajo ure in drugo kapco.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Furbo je izjavil:

Seveda počnejo to, ampak večinoma so to dolžni početi samo za javne dogodke oziroma točno določene. Potem vidiš zvezdnike, ki na prireditvah furajo Omege, privat pa nosijo Rolex ali kaj drugega..

ni to tako lahko imajo klavzulo, in penale. Ne moreš nosit Nike pol pa greš privat tečt v Adidas.
Ko podpišeš te ne smejo vidt v ničem drugem!

RejZoR je izjavil:

No sej, ker nekako nebi mogu nosit ure, ki mi ne bi bila všeč, samo zato ker bi prinašala več denarja. Sploh pa tega verjetno ne počnejo slavni glede na to da so že tko polni denarja. Ali pač?

rekel bi da je vsak milion vreden nekaj, potem maš reklamo za britvice, za parfume,obleke in še kaj, splača se ti tud če maš 50 mil da si za 5 bogatejši...

pa še ko jih zajebavajo kako smešne os te reklame!

ni čudno da se tako smešijo, če jih plačajo toliko!

Zgodovina sprememb…

Sam so proizvajalci, ki imajo tolk grde modele, da ga ne bi mogu nosit za noben denar...

RejZoR je izjavil:

Sam so proizvajalci, ki imajo tolk grde modele, da ga ne bi mogu nosit za noben denar...

ah lahko je govort ko ti noben ne sili pred nos pogodbo s katero lahko nehaš delat za cel lajf...jest bi nosu Tag heuer čeprav mi niso tok všeč samo za prireditve doma pa nebi...

Ne vem če bi. Ne vem zakaj bi se pretvarjal za nekaj kar nisi samo zaradi denarja. Tud zdej bi lahko prisegal na "Swiss Made", pa jih skoraj iz principa ne maram in sem raje velik pristaš japonskih.
Edina švicarska znamka, ki mi je res všeč je Omega. Seamaster in Speedmaster Co-axial Automatic sta ena najlepših modelov sploh in najverjetneje tud edina za katere bi naredil izjemo. Drugače pa Seiko, Orient in Citizen all the way.

@Okapi
Zdej sem se pa res začel mal zanimat za Parnis znamko. Predvsem skeleton oz open heart verzijo. Neki sem gledal in naj bi imele SeaGull movemente kar mi je kar kul.

Imaš kakšne strani, ki so preverjene in imajo dobro izbiro Parnis ur? Ne bi rad brskal po eBay-u...

Med zaznamki imam samo tegale Kineza z eBaya: wangxiaohong522 Ima 99,6% in veliko izbiro Parnisov.

Drugo pa samo kar sproti zguglam. parnis.cc naj bi bila uradna stran, potem imaš še parniswatch.net in parniswatch.com, ampak ne vem, kako zanesljivi so. Se mi zdi, da je še najbolj varno kupovati kar prek ebaya.

O.

Vbistvu sem potem našel še nekaj boljšega. Sea-Gull Skeleton M182SK. Dejansko Sea-Gull branded ura s Sea-Gull movementom. In eden lepših in najbolj funkcionalnih skeletonov sploh. Bi pa jo imel v izvedbi z modrimi kazalci.

Kakšna ideja kje dobiti kakšen ugoden deal s preverjenim prodajalcem?

To s preverjenimi prodajalci (zlasti na netu) sem čedalje bolj skeptičen;) Ravno sem pogledal prvo letošnjo epizodo BBC-jeve serije Fake Britain, kjer med drugim obdelajo tudi ponarejene ure, in to prvoklasno ponarejene (imajo vso dokumentacijo in tudi če jih odpreš, moraš biti strokovnjak, da prepoznaš ponaredek, ker so tudi mehanizmi dobro ponarejeni).

Kot sem malo gledal, ima Sea-Gull neko ameriško spletno prodajalno, ampak so cene kar visoke. V EU jih za zdaj uradno ne prodajajo (vsaj tako piše na njihovi spletni strani, kjer napovedujejo prodajo za jesen '12;-). Ta, ki bi jo ti imel, ima priporočeno ceno 335 evrov. Kaj dosti drugega kot Ebay ti verjetno ne preostane, pa gledaš, da ima prodajalec čim boljšo oceno in upaš na najboljše.

Drugače pa, kar se skeletnih ur tiče, čakam svojo za 8 evrov. Ta (skoraj sigurno) ni ponarejena;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sam nima lepega skeleta pa še rimske številke. No go for me.

Ja, saj v bistvu sem samo čim cenejšo iskal, da vidim, kako v živo zgledajo skeletne ure;)

Itak bom moral sedaj vsaj enih 5 teh poceni kitajskih ur podariti ali prodati, ker me je malo zaneslo;)

O.

Zanimivo da tole ne velja več za repliko, ampak homage:
http://www.parnis.cc//index.php?main_pa...

Pojmi so malo pomešani pri urah, ki niso odkriti ponaredki (se pravi gor ne piše Omega, Rolex ...).

O.

Drugače sem pregledal že kar nekaj premium znamk, pa ima zame najlepše ure še vedno samo Omega, mogoče še kakšen Rolex Submariner. Proti ostalim se pa komot Japonske primerjajo. Ampak Planet Ocean in Aqua Terra so pa res razred zase.

Kitajca sem dobil še Jaragar.
Je še nekaj lepša kot Fineat. Zapestnica, drugače enaka, deluje tud dosti boljše, lepo se prepogiba, pa lepo se zapira. Edino ena vzmet je bila slabo narejena, tako da sem jo dal iz Fineatove zapestnice.
Finish je enako dober, edino pri straneh je ta samo brušena, nič polirana.
Najprej sem mislil da gre za kronograf, ampak zgornji gumb nastavlja dneve (tam na +/-2 se da razbrat iz majhne številčnice), spodnji pa dan v tednu. Potem je pa še spodnja številčnica od 0-24 za AM/PM.
Pri Fineatu je bil poleg zelo slabe zapestnice glavni minus velika netočnost.
Ampak ta Jaragar je pa veliko bolj točna, tam do pol minute na dan prehiteva, dočim Fineat zaostaja za okoli 3min.
Edini problem, ki sem ga opazil je, da se sekundni kazalec premika z gravitacijo za 5 sekund naprej/nazaj. Ampak na točnost to nima nekega pomena, ker itak ni na 5s točna.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem tudi pred par dnevi Jaragarja dobil. Je presenetljivo točen - kakšne pol minute na dan prehiteva (ne da bi ga odpiral in nastavljal), čeprav nisem točno meril. Drugače pa meni deluje, ko jo pogledaš od blizu, bolj ceneno kot Fineatov "aqua terra" - se vidi, da za enak drobiž ni mogoče enako dobro narediti ure z "velikim" datumom in tremi malimi številčnicami. Pri tem da leva (dan) in spodnja (24 ur dan/noč) celo delujeta, desna (mesec) je pa v bistvu fake in jo je treba ročno naprej premikati - vsaj tako se mi zdi;). Zlasti te manjše številčnice delujejo precej ceneno (bi pa moral enkrat v živo videti vzornika - Lange&Sohne Datograph - da bi lahko bolje ocenil, koliko cenejši je v resnici videti 5000-krat cenejši Kitajec;-).

Drugače pa mi je datum z dvema ločenima številkama precej bolj všeč od običajnega enojnega (s tem, da je treba pri teh pocenskih na koncu meseca malo na gumb pritiskati, ker sicer kaže do 39 in potem še 00:-)

Ko spremljam to temo, dobim vtis, da vsakih par tednov naročite uro za do par 100€.

A ni bolje varčevati malce dlje, pa kupiti kaj konkretnega, kot imeti doma cel predal ur?

Ja in ne. Svojih treh ne bi nikoli menjal za nobeno stvar, pa nobena ni bila več kot 300 EUR.
Če pa bi začel z mojimi graili pa se ne bi izšlo niti za eno...

GrandSeiko Hi-Beat in Omega Seamaster AquaTerra Automatic sta obe okoli 6000 EUR...

A ni bolje varčevati malce dlje, pa kupiti kaj konkretnega, kot imeti doma cel predal ur?

Ampak to se je težko prisilit, najlažje je začet z urami do 200EUR. Nimam sicer namena kupovat veliko takih ur, mogoče še 2, potem pa še ene tolk v razredu 400-600EUR.
Več kot 1000EUR pa ne vem če bi dal za uro.
Aqua Terro bom probal dobit 300USD repliko (Swiss ETA movement, safirno steklo), ker ni šans da kdaj našparam 4000EUR za uro (za okoli tolk gredo na Chrono24), in tut dam tolk zanjo, čeprav so ble nove po 2000.
Pa še neverjetno težko je dobit verzijo, ki jo hočem, na watchuseek pravijo da moraš čakat vsaj 3 mesece. Tko da tut če bi imel denar, bi moral najprej vzet repliko in potem upat da se pojavi original.
Sicer je pa že repliko težko dobit (vsaj to za 300USD), ker so zdej bolj popularni Planet Oceani, ampak sem z enim Kitajcem zmenjen da jo lahko dobi.
Kar je zanimivo je tut to da je zaupanja vrednih prodajalcev samo 20, scammerjev pa več 1000.

Potem pa mogoče še kakšen homage, oz. legalno repliko Planet Oceana, tolk da vidim kakšen feel daje ura:
http://www.parnis.cc//index.php?main_pa...

Več kot 20 ur se pa strinjam da je že počasi preveč (oz. 10 če gre za boljše primerke), ker nimaš kam z njimi. Ni to prva stvar, ki sem jo začel zbirat, tko da vem kako je s tem.

Zgodovina sprememb…

Pa tud, sej ni ves point v tem, da si lastiš samo pregrešno drage stvari. Ker če kupiš res drago uro to postane commitment, torej, da paziš nanjo, da jo res redno vzdržuješ in nanjo gledaš kot naložbo. Kar zna hitro prerasti v breme.

Lahko enako uživaš ob urah do 300 EUR. Vsaj če pogledam na svoje ure...

Sem pa recimo bil mal razočaran nad GrandSeiko Hi-Beat. Vedno sem Hi-Beat verzijo jemal kot nekaj posebnega, ampak ko sem videl ta res zanimiv video:

...me je navdušenje mal minilo. Sej ne rečem, 36k bph je nora zadeva ampak mi je tiktakanje 18k pri Seiko 5 in Orient Mako bolj všeč, ker so kliki escapementa počasnejši, lepo se razvije vsak klik in to ji da en svoj šarm. In nisem edini, ki je to izjavil, ker 36k zveni kot bi samo pobesnelo klikala.

cebelar123 ::

Jaz sem dolgo časa gledal Invicta ure, ampak se nato nisem odločil za to firmo. Ali je kdo že imel kdaj kaj od invicte?

Stran:
http://invictawatch.com/

Tukaj pa so recimo modeli
 Invicta Men's 9094 Pro Diver   Price: 	$84.99

Invicta Men's 9094 Pro Diver Price: $84.99

Invicta Men's 5727 Reserve Collection Black  Price: 	$315.00

Invicta Men's 5727 Reserve Collection Black Price: $315.00

Invicta Men's 5729 Reserve Collection Black   Price: 	$342.00

Invicta Men's 5729 Reserve Collection Black Price: $342.00

Price: 	$339.71Invicta Men's 6569 Subaqua Noma IV

Price: $339.71Invicta Men's 6569 Subaqua Noma IV

Cene so iz www.amazon.com

Zgodovina sprememb…

Za te v razredu 300USD ne vem, ampak sam bi za ta denar gledal za kakšno bolj priznano firmo.
S Submarinerjem za 85 pa pomoje ne morš zgrešit, spada sicer v najslabši razred Submarinerjev, ampak pomoje še vedno precej dobra izbira, pa water resistance z 200m je precej dober.
Naslednji razred je pa Steinhart Ocean 1 za 350€.

Eto, sem dobil še enega Seiko 5, in sicer SNKL43J1. Je pa to zadnji, zakaj, še povem.

Najprej slike (dons ni blo najboljše svetlobe, tko da sem si pomagal z lučjo in je vse malo bolj rumeno, pa še ta Canon IXUS117 je bolj tako):

J1 model? Nisem opazil nič posebnega napram K1, razen treh Japan napisih in še enem na zaponki.

Bi pa vseeno pohvalil zapestnico, ki je za folded link presenetljivo dobra, linki so dosti bolj debelejši, tko da jih je skoraj nemogoče skrivit.
Pa še zaponko na dva gumba ima. Resiza se res z lahkoto (na koncu se bom še malo več razpisal o zapestnicah).
Je pa zanimivo da sem moral odstranit samo 3 linke, ker ponavadi jih moram 4. Micro nastavitev je spet kot ponavadi pri zaponkah na dva gumba samo 3 (oz. moja Casio in Citizen imato samo 2).
Vzmeti na zapestnici so izjemno trde, tko da z nohtom kot ponavadi ni šla nazaj not. Na srečo sem imel pri roki vilico za vzmeti.
Vpetje zapestnice je standardno, 18mm. Ker prejšnja je imela 19mm, in je težko dobit nadomestno zapestnico.

Za Japan bi pričakoval vsaj boljšo točnost, ampak po treh urah prehiteva za 2s, dočim je tastara še vedno točna. Bom videl kako bo po dnevu, dveh.
Čeprav nima hacka, se vseeno da točno nastavit, ker z vrtenjem nazaj lahko zaustaviš kazalec. Ampak prav vrtet nazaj pa pomoje ni pametno, ker so že začel ropotat zobniki.

Zdej da sem vrnem na začetek, zakaj sem rekel da je ta zadnji Seiko 5.
Zato ker je neverjetno majhna. Pa ne zunanji premer ohišja, ta je s 37mm ravno da še sprejemljiv. Ampak napram prejšnji ima pa ta premer stekla samo 29,5mm, prejšnja pa 30,5mm.
Samo milimeter se morda ne sliši veliko, ampak pri urah je to zlo veliko, in se že od daleč vidi razlika.
Pa še navadil sem se na Citizenovo, ki ima pomoje idealno velikost, ni ne prevelika, ne premajhna. In sicer 43mm ohišje ter 35,5mm steklo.
Po debelini je pa boljša od prejšnje, 10,6 proti 11,7mm.
Teža s skrajšano zapestnico je 99g, kar je kar precej za folded link zapestnico, tastara ima 81g. Ampak kot rečeno, gre tukaj za boljšo kvaliteto, ni iz tankega pleha.

Rekel sem še, da moram povedat nekaj o zapestnicah. In sicer sem se nekaj dni nazaj lotil resizat zapestnico iz Hoferja. Velika napaka.
Moral bi nehat že takoj, ko sem videl da ne bo šlo, ker so linke stisnili preveč skupaj. Recimo pri zgoraj opisanem Seiku se že od daleč vidi da je vmes veliko lufta.
Najprej sem probal tiste punche, ki sem jih dobil zraven zraven orodja iz Amazona, drugače presenetljivo trdi, ampak sem raje odnehal, ker nimajo dovolj velikega roča.
Tko da sem vzel izvijač, in sicer takega z res izredno trdoto, najtrša tako tanka stvar ki sem jo kdaj imel, ampak se je po večih poizkusih vseeno odlomil na koncu.
To kar je ostalo od njega, je pa vseeno zelo uporabno za kakšne take primere. Na koncu ima sigurno še manj kot 2mm premera, ker zapestnico sem potem resizal do konca, čeprav so me potem še 3 dni boleli prsti.
Ven sem vzel 2 linka na vsaki strani, 3 na vsaki strani so imeli puščice, ampak odstranljiv je bil pa samo 1 na vsaki strani, srednji od treh.
Ker pa sam rabim odstranit 4, sem moral dat ven še tista dva zraven zaponke, ki sta bila pritrjena samo s tankim zavihanim plehom.
Takole je zgledalo po masakru:

enega sem pustil noter

enega sem pustil noter

Kar je zanimivo je to, da je mišljeno da to zapestnico resizaš s tistim priloženim orodjem, ki je kot iz putra in se skrivi in odlomi že pri resizanju parih normalnih zapestnic.
Potem sem pa videl še da je ta zapestnica pravi depilator. Ampak je na temu Kitajcu, ki neverjetno zaostaja, tko da preden bom sploh rabil zapestnico, moram uštimat uro.

Res, te folded link zapestnice sovražim, ampak ta od novega Seika je pa precej dobra, res nobenih problemov.
Seveda folded linka ne kupim nikol več. Boljše ure imajo pa res neverjetne zapestnice, recimo pri moji Citizen za 250EUR, solid Titanium z nekaterimi členki vmes spoliranimi, je že sama zapestnica tolk lepa, da jo ves čas gledam. Pa Swatch Irony Chrono ima tud dobre zapestnice, čeprav je ura za 120EUR.

Zgodovina sprememb…

urosz ::

cebelar123 je izjavil:

Jaz sem dolgo časa gledal Invicta ure, ampak se nato nisem odločil za to firmo. Ali je kdo že imel kdaj kaj od invicte?

Stran:
http://invictawatch.com/

...

tudi mene zanima ;P submariner model mi je zelo všeč, za original seveda nimam, ponaredka ne bom kupoval, zato me zanima, kako je s temi Invicta urami. so za kaj ali so navaden crap?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosz ()
««
7 / 189
»»