» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
15 / 189
»»

Okapi ::

Amazon ima samo ameriški in ne dostavlja v Slo,
Dostavlja, samo moraš izbrati drugega trgovca. Na desni imaš "More buying choises" in tam Famous Brand Watches. Poštnina je 25 USD.

O.

RejZoR ::

Thx. Skupaj bo okoli 103 EUR, kar je vbistvu kar sprejemljivo za tako všečno diver urco. Škoda res da ni solarna, ker pol pa bi bila čista zmaga.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Če ti je všeč oranžna barva si kupi Seiko Orange Monster - ne trudi se posnemati Omego,
Eno je oranžna številčnica, nekaj čisto drugega pa oranžen obroč.

Recimo temu Casiu je podoben Stuhrling, na ameriškem Amazonu je še pol cenejši (65 USD).

Še cenejša kopija Omege je Orkina - za 20 evrov;)

Podoben je tudi Accurist, za dobrih 50 evrov.

Par razredov višje je pa še Orient Mako XL, na ameriškem Amazonu za 170 usd.

Skupaj bo okoli 103 EUR,
Skupaj bo verjetno 130 evrov, ker bo svoj piskrček pristavila še naša davkarija in carinska pošta.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Kolk je davek, nad 70 EUR al kako že? Prokleti oderuhi...

Tistle Accurist mi je kar všeč.

Če je pošilkja nad 22 evrov (s poštnino vred), plačaš 22% DDV + nekih 6 evrov manipulativnih stroškov (če naročaš izven EU).

O.

Evo, tole Orkino sem na ebayu našel za 13 evrov s poštnino vred in jo bom verjetno kar naročil;)

O.

Komur so všeč ure z oranžnim obročkom, bo verjetno všeč tudi tale Glycine. Samo je že na četrt poti do Omege, stane okoli jurja. Sicer pa je firma sama nekaj podobnega kot Mido - Švicar z recimo temu normalnimi cenami.

O.

GrimReaper ::

mamilatus je izjavil:

Pa je ta razlika velika? Ima kdo izkušnje z obema materialoma?

Sem potegnil z izvijačem kolker se je dal po safirnem in mineralnem steklu. Na safirnem se ne pozna nič, na mineralnem je pa kr globoka praska.
Tko da ne verjamem da se safirno sploh lahko opraska, ker največ ob kar lahko zadaneš uro je jeklo.

Sem pa že probal poiskat kolk je sploh trdota safirnega stekla v HRC (da bi primerjal z jeklom), pa nisem nič našel. Ker za stekla uporabljajo Mohovo lestvico in ne Rockwellove.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Venomus ::

GrimReaper je izjavil:

Zdej sem pa vprašal za ta seal na kroni in za majhen clasp. Pa sem spet dobil tak odgovor da samo gledaš.
Nikjer nisem rekel da ni seala na casebacku. In nikjer da je ura po premeru premajhna.
Sem mu pa zdej poslal še slike kako zgleda ta seal na kroni, in ko imam to uro in še eno drugo na najširšem delu dlani. Če to ne bo zastopil pa ni problem samo v angleščini, ampak tudi v sami inteligenci.
Ker sem se že z veliko Kitajci pogovarjal, pa vsi dajejo občutek kot da so mal neumni. Redka izjema je uporabnik puretime na forumu RepGeek, za katerega sploh nebi rekel da je iz Kitajske.
Hello, Sir, I am very surprised that you say watch no seal, I wholesale watches from the factory, and then sell it, I did not open the watch, So I don't know watch is no seal, I also tested, the watch is waterproof, If you buy this watch has no seal, I feel very surprised

Sir, is this watch all the same size, Maybe you are tall, So watch For You Specifically seem a bit small, I'm sorry

Sir, if the watch you are not satisfied or inappropriate, you can return, I will accept, or do you have any Suggestions, you can tell me

What should I do?

Ura lepo izgleda, fajn slike :)

Edino kar me moti na tem Submariner homage je, da številke na keramični luneti niso gravirane, ampak natisnjene. Original ima gravirano...

Kako je bilo pa s carino, ali si moral plačat kaj ali so pustili paket skozi?

gruntfürmich ::

tale oranžen obroček je pa kar posrečena kombinacija. sploh z oranžnimi številkami na črni podlagi in s črnim pasom. morda bi še bolj pasala temna kovina namesto srebrne...

koliko ur že imaš okapi?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

koliko ur že imaš okapi?
15;)

S flashem in brez, da se mal vidi kako spremenijo izgled pod svetlobo. Seiko 5 kaže napačen čas, ker je trenutno ne uporabljam in se je ustavila.

EDIT:
Jao ker čorav forum. IMG thumb naredi kar en zmazek, HTML thumb pa vrže za pol strani rdečih errorjev čeprav v previewu lepo prikaže thumb. In zdej bo spet trokiral celo temo zarad dveh slik...

oranžne pa res še nimata...:))

btw, kaj pravite na tisto od tommy hilfigerja?
http://www.lyst.com/accessories/tommy-h...
http://www.ebay.com/itm/Tommy-Hilfiger-...
http://www.ebay.com/itm/Tommy-Hilfiger-...
(cenejša)
made in china... morda je celo kje kakšna cenejša enaka!?

oranžne pa res še nimata.
Jaz sem jo včeraj naročil. Prasci so jo danes pocenili za 1$;) Ta od Hilfigerja je morda malce kakovostneje narejena od Orkine za 13 evrov, ampak je tudi 5x dražja.

V tej barvni kombinaciji imaš recimo tudi tole za dobrih 20 evrov.

Best buy je pa tale - 3 evre s poštnino vred!

Lahko pa si omisliš tudi posebej obroček - za tegale od Tudorja bi nekdo rad 400 USD!

Me prav zanima, koliko ponarejene robe se proda takole kot rezervne dele - in kateri junak je sposoben ločiti 1 evro vreden fejk od originala.

Tale za Omego je 20 USD, brez dvoma ponarejen.

ja, kupil si jo bom za naslednjih 10 let za na šiht, zato upam na malce več kvalitete in vzdržljivosti. da sedanjo malo razbremenim in osvežim kolekcijo:D
drugače pa je tale: Omega Seamaster zelo všečna, ampak malce čez bađet:))8-)

Zgodovina sprememb…

Da je zgornji bezel za Omego fejk vidiš po očesu, ki ni v sredini trikotnika kjer bi moral biti. Ena bolj očitnih napak...

Drugače pearl mene ne mot tolk (seveda odvisno kolk je zamaknjen), me pa zelo moti če pri diver urah bezel ni poravnan z markerji.
Pa tudi če je datum zelo iz sredine, če so markerji postrani in pri quartz urah če sekundni kazalec ni poravnan z markerji.
Te napake se opazi pri vseh urah pod 500€, ni to značilno samo za Kitajce.

Drugače pa mojstri na replika forumih opazijo vse, velikokrat se kakšna replika prodaja na eBayu kot original, pa takoj opazijo 10 pomanjkljivosti.
Men manjka še kar nekaj znanja, čeprav za Rolex in Omego že kar nekaj vem.

Ja, pri kvarčnih je tečno, če sekundni ne zadane markerjev. Pri mehanskih je vseeno ker itaq drsi po dialu in je vseeno, pri kvarčnih pa izgleda prav grdo (ampak jebi ga, Citizen Titanium mi je vseenoo všeč).
Ko sem gledal na WATCHTANAKA1 (Youtube) posnetke ur kot so GrandSeiko Quartz in Casio Oceanus, tam pa vidiš, da sekundi kazalec vsak sekundi marker zadane v nulo. Res da so ure drage da je veselo, ampak je pa res tud lepo opazovat kako precizno skače sekundi kazalec iz markerja na marker.

ste me samo v 1 dnevu tako zjebali s temi oranžnimi urami da sem je res šel naročit...;((

Oranžna in črna gresta kar fino skupaj zaradi kontrasta. Mene recimo še vedno ful matra tisti Casio Edifice, čeprav mi gre na jetra, da bom za poštnino in davek zmetal svašta. Kar je tud razlog, da je še nisem naročil.

urosz ::

nevem kaj vidite na teh oranžnih urah. pravzaprav ne vem, s kakšnimi oblačili bi jo sploh lahko skombiniral, razen k črnim / oranžnim.

Sej vse pa tut ne rabiš imet v enaki barvi.
Tud sam nisem preveč za žive barve, ampak če so samo bezel in številke oranžne je pa čist ok, številčnica bi bla pa res že preveč.

takšna oranžna ura bi kar znala k vsem iti zraven; če je cela oranžna potem že zaradi kontrasta in šminkiranja, če pa je samo bezel oranžen in številke ostalo pa črno pa tudi lepo k temnejšim cotam, recimo temnemu džinsu in poletno zagoreti koži:D

urosz ::

Deloma se strinjam, poleti res paše bolj zraven, ko se itak največ nosijo kake majce, žive barve itd. Pozimi pa h kakšnemu plašču in podobno težko dodaš uro, ki se sveti oranžno :D

Če nosiš bolj športne cunje pašejo take z oranžnim bezelom praktično kamorkoli.

se strinjam da pozimi malo manj. razen ko furaš športni slog.

Sem mal lurkal po Casio straneh in našel tole...

Casio Futurist

LINK:
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/w...

Sicer piše, da naj bi bila to ženska ura ampak mater, da bi imel črno z negativnim LCD ekrančkom in tole v cyan barvi. Je kdo že kej gledal tele? Najdu sem jih sicer samo na eBay-u, ampak stanejo okoli 30 EUR, kar je dost ugodno. Nimam pa prave predstave kako bi izgledalo na zapestju, ker je pravokotne oblike.
So všeč še komu drugemu al sem jezst edini? :D

En uč vrzi jutri zjutraj na španski BiyVip, bodo imeli Casio. V napovedniku so sicer samo 4 ure (od nekaj deset, kolikor jih bo v ponudbi), med njimi tudi model iz serije Futurist, čeprav ne ta, ki je tebi všeč.

Marš pa to sharanje kreditne, nikol ne vem kolk je bilo že zapravljenega. Naročil zgornjega Futurist na eBay nakar mi spet zamori, da je bila kreditna zavrnjena. Jao. Bo treba počakat da se zadeva spet sprosti :(

Jest bi pogledal v Paypal temo tukaj (tista s 15 stranmi), ker se baje da naložit iz bančnega računa.

Tisti "baje" je kr neki. Eni govorijo da se da, sestra je vprašala na banki, so rekli da se ne da... glupo mi je pri eBay-u, ker zamori, da ne moreš plačat ko kao zadevo že kupiš. In pol moraš ekstra težit prodajalcu, da skensla naročilo, da ni pol cela štala. Oh well. Zdej čakam, da mi potrdi preklic nakupa...

Sam tole urco definitivno hočem imet. Je cheap in neki posebnega, ker mi je res takoj padla v oči, ko sem odprl stran od Casia.

Sem zdej nakazal 10€. Če imaš spletno bančništvo, ni treba nič na banko hodit. Edini minus je da morš čakat 1-2 dni.
www.paypal-topup.si

Sem že dobil. Banka mi je vzela 0,38€ provizije.

Furbo ::

Rejzor ti maš rad grde ure, naj bodo vsaj ustrezno geekovske: 8-)

i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Od kje teb ideja da imam rad grde ure!? Tole zgoraj kar si zalepil pa je grdo v vseh možnih pomenih besede...

Ko že ravno o lepoti ur - tule so tri, ki so trenutno na mojem nakupovalnem seznamu, ko jih kje najdem po malo bolj "normalni" ceni (se pravi recimo 30% trgovčev popust in brez 22% DDVja za uvoz iz tujine).

1) Za vsak dan:

2) Za morske dejavnosti:

3) Za "k maši":

Istega Oceanusa boš imel kot jest. Najprej sem hotel z belo številčnico, ampak je svetlo modra res lepša. Model OCW-S100P-2AJF.
Pred tem pa še Orient Star DV02003W. Ta je na slikah videti premalo barvita, ampak zna biti v živo lepša.

qshtr ::

Oceanus je zakon.

Tega imam jaz:

Samo brez napisa Casio.

Oceanus v non-chronograph izvedbah so noro lepi.

TRIROG ::

Okapi: kaj pa je to za en seiko?

Kinetic Perpetual.
Jih imajo cel kup, v različnih serijah (sportura, velatura ...) in različnih barvnih kombinacijah. Vse pa imajo "dvojni" datum (big date), na manjši številčnici kažejo še mesec in 24 ur, pa prestopna leta poznajo, tako da je datum vedno pravilen do leta 2100 (potem je pa eno dodatno pravilo o prestopnih letih, ki ga ura ne zna več upoštevati - 2100 ni prestopno leto, čeprav je deljivo s 4). Ura je sicer elektronska, pogon je kinetic, se pravi na gibanje ure, ampak mehanizem je kot pri mehanskih in ima 232 sestavnih delov.
http://www.seikowatches.com/technology/...

Pa niso prav grozno drage, od 500 evrov naprej. Zelo všeč mi je tudi tale "steampunk" različica, samo ni ravno za vsak dan nosit.

O.

Evo, 1. avgusta sem naročil in en teden kasneje že imam na roki oranžen "ocean planet" za 12,7 evrov.;) Prvi vtis je odličen. Obroček sicer malo "škripa", ko ga vrtiš, ampak glede na to, da ga ne nameravam vrteti, me to ne bo motilo. Kot običajno so šparali s fosforescenčno barvo, ki je samo na kazalcih, ne pa tudi na oznakah na številčnici, pa tudi tista na kazalcih je taka, da po kakšnih deset minutah povsem "ugasne". Ni mi sicer jasno, a je dobra fosforescenčna barva tako draga, da jim je škoda par kapljic, na drugi strani pa itak občudujem te Kineze, da so sposobni za ta denar narediti uro (in pasek), dati vanjo baterijo in jo poslati po pošti. V razvitem svetu je že samo menjava baterije pri urarju dražja.;)

Najbolj natančni bi našli še kakšno kozmetično pomanjkljivost (recimo ohišje pod paskom ni spolirano), pa vodotesna tudi ni dovolj, da bi jo imel na roki med tuširanjem (ne bom niti preverjal, ampak verjel tistemu, ki je na Amazonu to napisal), sicer pa je z dveh metrov na zapestju videti kot omegin vzornik. Pa še bolj natančna bi morala biti, glede na to, da je kremenčeva;)

V glavnem, vredna je vsakega centa (mislim, včeraj zvečer sem popil za več evrov viskija, in to doma, ne v lokalu), bi pa z veseljem dal še recimo 20 evrov zraven, če bi bila vodotesna za plavanje in imela spodobne fosforescenčne kazalce. Me prav zanima, koliko bi to dejansko podražilo izdelavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

spodobnih svetlečih kazalcev ne vem če se da dobiti samo iz premaza. je verjetno treba še vir energije vgraditi zraven (Α recimo; kar pa za kitajce verjetno ni problem:))), da skos iz. vsaj par ur sveti, imho.

Se da. Na casiu se recimo svetijo praktično do jutra, če dam uro za par sekund pod žarnico, preden ugasnem luč na nočni omarici (ironija pa je, da ravno pri tej uri tega v resnici sploh ne bi rabil, ker ima vgrajeno ledico;) ). Seiko in Citizen tudi vsi hvalijo po dobri fosforescenci.

O.

Zraven dodaj še Orient. Moj Orient Mako ima neverjeten lume. Če pridem iz sonca v samo rahlo temnejši prostor, sploh ni treba, da je res temen, pa številke in črte ter kazalci dobesedno žarijo.

Sem opazil da je eden iz UK začel prodajat oranžne Alpha PO:
http://www.ebay.co.uk/itm/Alpha-Planet-...
Pa še 25 drugih Alpha ur ima.

Moj Orient Mako ima neverjeten lume.
Čisto tako, kot zanimivost - imam en brezrokavnik za jadranje, ki se tudi konkretno sveti (za vsak primer, če ponoči padeš v vodo;) ).
Na svetlobi je videti takole.

Ko ugasnem luč, pa takole.

Od ure pričakujem nekaj podobnega.;)

Sem malo poguglal in ljudje si sami barvajo ure s svetlečimi barvami. Mogoče se bom enkrat celo lotil.

Gram luminove v prahu recimo stane 19 dolarjev.
http://www.ofrei.com/page972.html#18907
Sicer kar dosti, ampak po drugi strani pa tudi ni ravno astronomska cena, ker je verjetno en gram pigmenta dovolj za vsaj 2-3 uri, mogoče še več.

Za začetek bom pa verjetno poskusil z nečim bolj user-friendly in cenejšim.
http://glowinc.com/detail.aspx?ID=51

O.

Očitno mi mal vleče na babje, ker sem po Futuristu našel še enega Casia, ki me je zelo pritegnil. Analogni Baby-G brez sekundnega kazalca in z majhnim digitalnim delom v mal bolj bling izvedbi ampak še vedno ne preveč.

Moram še izvedit kakšna je dejanska dimenzija ohišja, ker na netu vsak navaja drugače. Pa ne vem al bi vzel črnega ali tega v vinsko rdeči barvi (or both lol) :D So pa mal dražji hec od poceni Futuristov... :(
««
15 / 189
»»