» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
69 / 189
»»

Darko! ::

A kdo ve, kašni kalibri so v Laco urah (npr. cal. Laco 21)
A je to kitajc ?

https://shop.laco.de/en/Fliegeruhren-A....

Okapi ::

Laco 21 je Miyota 82xx.

http://www.wristwatchreview.com/2013/07...

Vsaj če so pošteni, ker se dogaja, da nekateri kot Miyote 82xx predstavljajo tudi kitajske klone.

The Croton watch company even goes so far as to designate the the DG28 used in their watches as 'Japanese CR8215 movement' and their sellers claim it is a 'modified Miyota'. The rotor is marked 'Japan', even though the DG logo is clearly visible below the balance wheel. Similarly, their day/date 'Japanese CR8205 movement' is in fact the Sea-Gull ST16.

Hvala.

Navsezgodaj (za moje pojme), ob pol devetih kliče GLSjevec in pravi, da bo čez 5 minut pripeljal paket. Juhu, Red Label je tu.

Najprej vidim, da ni v originalni škatli (kar sem pravzaprav vnaprej vedel, ker je v oglasu pisalo "generic box"), ampak mi je v resnici to celo bolj všeč. Dve originalni Ballovi škatli že imam in tretje prav nič ne bom pogrešal (tudi če bom kdaj katerega od treh Ballov prodajal). Ballove škatle poleg tega niso nič posebnega, malo boljše kartonaste zadeve. Red Label je prišel v lični v usnje oblečeni škatli s steklenim pokrovom, v kateri je prostora za 3 ure. Zelo pripravno, ker mi zmanjkuje prostora za primerno shranjevanje ur;)

Ostala dokumentacija je zraven, vključno s potrdilom COSC. Kjer med drugim vidim, da je bil mehanizem testiran novembra 2011. Uro dam na hitro še na timegrapher in rezultat je v vseh položajih odličen - verjetno bo na roki prehitevala za 2 sekundi na dan, mogoče še malo manj.

Krajšanje zapestnice je hitro in preprosto - členi so povezani z vijaki. Pri Ballu sicer očitno malo škrtarijo z dolžino zapestnice, ker je bilo dovolj odstranit samo en polčlen, pa nimam ravno velikega zapestja. Za kakšnega malo močnejšega bi bila hitro pretesna. Ne vem pa, ali niso morda zapestnice že kaj krajšali in "pozabili" priložiti člene. Konec koncev je to le izložbeni model in je vse možno.

Da ura ni ravno "deviška" se sicer ob natančnem pregledu tudi vidi, ker je na spoliranih delih zapestnice videti nekaj praskic, ena majhna pa je tudi na uri. GrimReaper bi verjetno obupoval, mene pa to v resnici čisto nič ne moti (in se pravzprav z 20+ cm tudi čisto nič ne vidi), poleg tega pa bi te praskice lahko tudi preprosto spoliral, če bi ravno hotel (pa nočem, ker je to pri uri, ki jo imaš dosti na roki, Sizifov posel).

Splošni vtis je odličen. Ura je ravno prave velikosti (40 mm), pri čemer je rob ohišja tanek in je zaradi velike številčnice na roki optično videti celo malo večja. Preden sem kupil model GMT, sem razmišljal o navadni različici Red Labela, ki jo imajo v dveh velikostih, 40 in 43 mm, in sem bil v dilemi, katero vzeti (za pomerit pa teh ur tu v blžini nimajo nikjer). V glavnem, če bi se odločil za 43 mm, bi naredil napako, ker je teh 40 mm ravno prav. Ura z 12,5 mm tudi ni predebela.

Mogoče je za odtenek preveč "bleščeča", ker je ohišje celo polirano, polirani so pa tudi veliki srednji členki zapestnice. Ampak po drugi strani, nek se vidi razkoš;)

Safirna šipca je rahlo konveksna, kar mi je zelo všeč in lepo zaokroži ohišje ure. Številčnica je pregledna, kazalci zelo lepo vidni v vseh svetlobnih pogojih (kolikor sem pač uspel oceniti v par urah oblačnega vremena). "Paluba iz tikovine" (pri Omegi so tako razložili rebrasto številčnice Aqua Terre) je malo manj opazna, kot sem si predstavljal, in kot je pri Aqua Terri, verjetno zato, ker so "deščice" malo širše, reže med njimi pa plitvejše. A je to bolje, slabše, ali vseeno, se bom moral pa še odločiti;)

Všeč mi je, da je četrti kazalec (GMT, se pravi za uro v drugem časovnem pasu) zelo nevpadljiv in nemoteč (ker pri nekaterih takšnih urah je prevelik ali preveč podoben urnemu kazalcu in moti preglednost). Tritijeve cevke lepo svetijo. Sicer se ne morejo primerjati z Nočnim vlakom, ampak v praksi se bo verjetno Red Label izkazal celo bolje, ker pri Nočnem vlaku se kazalca kar malo izgubita v množici svetlih urnih in minutnih oznak.

Zadaj je pokrovček z vgravirano lokomotivo, ki pa ni tako lepa kot lokomotiva pri Nočnem vlaku. Ampak pokrovčka itak ne nameravam ravno občudovati.

V glavnem, za zdaj sem skrajno zadovoljen z nakupom. 1145 evrov za takole urico s certifikatom COSC je po mojem zelo prijazna cena.

Je pa res, da se še nisem čisto odločil, ali bom uro obdržal, ali pa bi jo morda raje prodal in kupil navaden Red Label z belo številčnico. Bela številčnica mi je namreč malo bolj všeč, ampak po drugi strani enega Balla z belo številčnico že imam. Poleg tega se mi GMT zdi precej odvečna komplikacija in mi je v resnici bolj všeč dan+datum, kot ga ima navaden Red Label. Je pa po drugi strani mehanizem v GMTju malo boljši, ETA 2892, v navadnem Red Labelu pa je ETA 2824 (oba sicer s certifikatom COSC). Skratka, še en "first world problem".;)

Evo, še nekaj slikic (enkrat se bom moral res vzeti v roke in poskrbeti za malo boljše fotke, ker tele na hitro narejene telefonske so bolj ena žalost in ne prikažejo ure v vsej njeni krasoti).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

gruntfürmich ::

jo poznavalci.
zanima me kaj menite o teh dveh urah & proizvajalcih:
https://www.uhrinstinkt.de/bruno-soehnl...
https://www.uhrinstinkt.de/tissot-t-tre...
je ok za ta denar ali je suhi nateg?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Obe znamki sta solidni. Söhnle je sicer precej nova (od 2000), ampak se je kar uveljavila. Enako dobro/lepo japonsko uro sicer dobiš za verjetno kar nekaj manj (kitajsko pa za 10-20% cene), ampak v bistvu je pri teh urah izbira odvisna izključno od tega, kaj je babi všeč, tu pa vsa logika in tehnika odpove;)

thx
skrbelo me je samo, da ni nek škart mehanizem (verjetno tudi ni nek presežek), pa če je od brunča uveljavljena firma, ker mi je tista bolj ušeč.

Master_Yoda ::

V opozorilo: Watchcheck android app vec ne dela ce nimas interneta vklopljenega ker gleda NTP ali pa GPS cas.

Če morda koga zanima "kopija" Tudorja Black Bay, Aramar je začel prodajati svoj Arctic Marine, za 264 evre s poštnino vred. Precej ugodna cena za uro z Miyoto 9015. Kakšna je kakovost same ure pa ne vem. Prejšnji Aramarjev model (Arctic Ocean) je bil menda kar soliden.
http://www.aramar.nl/index.php?item=ara...

Furbo ::

Uspeli so zafrkniti vse kar naredi Black Bay všečen, krneki ura.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Meni so itak vsi ti black bayi, pelagosi, snowflaki in ostali submarinerji precej dolgočasni in razen da imajo eni okrogle, drugi pa oglate poudarke na številčnici, razlik niti ne opazim. Oglati kazalci in urne oznake mi izrazito niso všeč;-) Ampak okusi so različni.

Malo sem se igral in na hitro pritisnil fotko z vsemi štirimi tritijevimi urami.
Da Nočni vlak s svojimi do sto milicurieji tritija ostale (ki ga imajo samo do 25 mCi) "zaslepi", je pričakovano. Mogoče je nekoliko presenetljiva samo razlika, ker je res huda.

Drugi z leve je Ball Trainmaster 60 Seconds, ki ima najmanjše cevke, rahlo presenečenje pa sta desni dve uri. Skrajno desno je Red Label, ki stane 20x toliko kot Carnival, drugi z desne, a vseeno sveti za odtenek slabše. A je to zaradi drugačnih, morda malce manjših cevk, ali morda zaradi starejše zaloge, pa je nemogoče na pamet reči. Vsekakor so se Kitajci tokrat kar izkazali in dokazali, da je mogoče za 100 evrov narediti čisto spodobno uro s tritijem.

O.

cebelar123 ::

Nekaj novega od casia.

Cena je nekje okoli 450E

McMallar ::

Na kaksen nacin pa izves, ali so na uri tritijeve cevke ali kaj drugega? Za mojo uro namrec nekako ne najdem tocnega podatka.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Če ne veš, potem jih nima.

Če jo osvetliš z led svetilko in potem nekaj časa žari, potem jih nima.

Gre za Tag Heuer Link Calibre S, ce kaj pomaga.
Because OCT31 = DEC25

McMallar je izjavil:

Na kaksen nacin pa izves, ali so na uri tritijeve cevke ali kaj drugega? Za mojo uro namrec nekako ne najdem tocnega podatka.
8-) To je približno tako, kot če bi vprašal, kako veš, ali ima ura kazalce. Odgovor je - pogledaš. OK, če ure nimaš, niti njene slike, moraš prebrati tehnične podatke.

Tritije cevke se lepo vidijo, s prostim očesom, kot tanke bele ali rumenkaste cevke. Na kazalcih jih ne moreš nikakor spregledati ali zamenjati s čim drugim.

In ne TAG jih nima na nobenem modelu. Pred 20+ leti so sicer mnoge firme uporabljale tritijeve svetleče barve, pri katerih pa na prvi pogled res ne veš, ali so radioaktivne. V tem primeru pogledaš na številčnico, pri dnu morajo imeti, tam nekje, kjer piše Swiss made, ali Made in Japan, oznako T. Tudi te s cevkami imajo napisano T25 ali T.

Zgodovina sprememb…

OK, hvala. Glede na tvoje slike v temi, je pri moji vse zelo, zelo bolj bledo. Je pa vse skupaj se vedno vidno tudi v jutranjih urah. V trdi temi, seveda.
Because OCT31 = DEC25

Ja, svetleče barve (superluminova, lumibrite ...) se v resnici ne morejo resno primerjati s tritijem. Prvi hip, ko jih osvetliš z močno lučjo, ali če prideš s sonca v temo, res svetijo precej močneje, ampak tudi najboljše (poleg same barve je njihova svetilnost odvisna tudi od debeline nanosa) se po kakšne pol ure izenačijo s svetlostjo tritija, od tam naprej gre pa samo še navzdol. Sicer pri nekaterih modelih zdržijo celo noč, recimo 6 ali 8 ur, ampak že po recimo dveh urah jih vidiš samo če imaš oči dovolj prilagojene na mrak in so potem samo še čedalje bolj blede.

Tule je en naredil zanimivo primerjavo.
http://forums.watchuseek.com/f2/tritium...

Za dobro mero pa še ena malce boljša fotka Red Labela.

Ko takole primerjam Balla in Seagulla, moram reči, da vedno bolj cenim, kaj znajo narediti Kitajci 20x ceneje.

In ko smo že ravno pri tem, od Seagulla na sliki bi se lahko za kakšnih 140 evrov tudi poslovil, če koga morda zanima.;)

Oj,
a ima kdo dejanske izkušnje s telim Speedbirdom, ker tako na papirju mi izgleda vrhunsko, no razen znamke :|

http://www.timefactors.com/speedbird.htm

Pa mal drag se mi zdi 8-)

Upam, da ti je ne bom "pokvaril", ampak če imaš v mislih GMT, poglej številki 7 in 8 - sta malce bolj oddaljeni od črtic kot ostale.

Sicer jima pa nič ne fali, mehanizem je odličen, uporabniki ju hvalijo in tudi drugače sta kar priznana modela. Tudi Timefactors kot znamko kar cenijo. Sicer je firma "one man band" in lastnik zna biti naporen, če kdo podvomi v njegovo briljantnost. Na forumih se je tudi debatiralo, a so ohišja res narejena v Nemčiji, ali pa kupuje kitajska, kar je pa konec koncev vseeno, kar se kakovosti tiče.

Kaj dosti ceneje ure z Etinim mehanizmom ne boš dobil, še zlasti tiste z GMT.

GrimReaper ::

Kolikor sam vidim, so številki 7 in 8 poravnali s sredino 10 in 11 po vertikali.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

leiito ::

Tale forum res zbuja sline, ampak še pred splashem sem odkril, da Longines ponuja za svoj denar veliko, vsaj po mojem laičnem mnenju. Za €620 se dobi bazični Conquest quartz, za manj kot jurja pa že automatic, ali pa quartz chronograph. Pa še SloWatch je uradni zastopnik, serviser... Ima kdo izkušnje z Longinesom?
http://www.cohenandmassias.com/product/...

Jaz imam enega 100+ let starega;)

Drugače pa mi je malo žal za Swatchevo strategijo forsiranja Omege. Longines je bil pred 40+ leti uglednejša znamka. Je pa verjetno res najugodnejši nakup kar se starih uglednih švicarskih znamk tiče. Na drugi strani pa danes med Longinesom, Tissotom in recimo Hamiltonom (in Glycinom, Orisom, Certino in kar je še švicarjev v približno enakem cenovnem razredu) praktično ni razlik v sami kakovosti.

Zgodovina sprememb…

Kot zanimivost - Longines ima praktično popoln arhiv prodanih ur. Pošlješ jim serijsko številko in ti povedo, katero uro imaš ter kdaj in kje je bila prodana. Recimo za tole zgoraj:
The serial number identifies a hunter pocket watch in Gold 14K.
It is fitted with a Longines manually wound mechanical movement, caliber 19.75.
It was invoiced to Longines-Berlin, who were for many years our agent for Germany, on 15.06.1907.
Kje in kdaj jo je moj dedek kupil, pa nimam pojma.

Bi ti, Okapi, za isto vsoto, ker pri Longinesu je do eura ista, vzel bazični automatic ali quartz chronograph? Leder ali kovinski pašček?

Kronografi me ne ganejo (in se mi zdijo tudi povsem neuporabni, vsaj ti na kazalce). Pa če bi že hotel imeti malo boljši kremenčev kronograf, bi vzel Citizena, ali pa morda Bulovo Precisionist. Se pravi od Longinesa bi sigurno vzel avtomatika, in to obvezno s kovinsko zapestnico. Usnjen pas lahko vedno dokupiš, in to takega, ki ti je všeč, ne takega, kot ga dajo zraven ure. Kovinsko zapestnico pa težko dobiš tako, da čisto paše končni člen na ohišje, originalne so pa, če jih kupiš naknadno, običajno svinjsko drage.

Zgodovina sprememb…

Thx. Kar praviš, pije vodo. In zapestnice so res drage, usnjene delajo pa tudi drugi proizvajalci. Tudi glede kronografa imaš prav. Meni sicer ura zgleda lepše, koristni so pa, če ne odpovejo ravno vsi motorji in elektronske naprave v letalu, kot tisti železni zlatnik v sicer krasni škatli za Omego Moonwatch.

http://www.chic-time.de

imajo kar ugodne ure. je prodajalna ok? paypal imajo...

Gogo ::

Zopet rabim pomoč. V prvo ste mi kar lepo pomagali.
Sedaj pa tole:
- budget je 250 € max,
- mehanska ura, želja je auto
- ne kronograf
- kovinska zapestnica
kakšna ideja kaj naj gledam, gre pa zame, da vnovčim pare za rojstni dan?
Preferenca nimam, Japonci ali Swiss, Ameri, ni važno, le da mi je ura všeč.
thx
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Mehanskega švicarja za 250 evrov novega ne boš dobil (še rabljenega težko), to lahko torej takoj črtaš.

Ostanejo Kitajci in Japonci (in Rusi, ampak nanje se ne spoznam, pa tudi se mi zdi, da niso ravno konkurenčni, čeprav odkar je rubelj padel, so se stvari mogoče spremenile). Pod Kitajce in Japonce spadajo tudi nekatere evropske in druge "mikroznamke" - veliko jih uporablja japonske mehanizme (Miyota in Seiko), ohišja in vse drugo je pa kitajsko, kjer so tudi sestavljene.

Tudi pri "mikroznamkah" je 250 evrov za mehansko uro pravzaprav spodnja meja. Recimo pri Ticinu (ki verjetno ni dosti drugačen od Parnisa) se dobi kaj. Poglej tule:
http://www.sizzlinwatches.com/

Odkar je evro tako nizko, so se namreč ure podražile, še zlasti, če naročaš iz Kitajske oziroma izven EU, in te poleg nizke vrednosti evra proti dolarju upali še 22% DDV-ja. Če kupuješ izven EU 250 evrov v bistvu pomeni, ko upoštevaš DDV, 200 dolarjev.

Kaj torej ostane? Ta hip verjetno za svoj denar dobiš največ, če kupiš Orienta v kateri od evropskih trgovin.
Recimo tale je 190 evrov (+ poštnina).

Orientova potapljaška klasika je 150 evrov.

http://www.newcam.it/orologi?sort=p.pri...

Izbira Orientov do 250 evrov je velika, od trgovin je zanimiva še tale:
http://www.orientuhren.de/classic-c-51....

Do 250 evrov dobiš dosti mehanskega tudi pri Seiku, čeprav boš omejen predvsem na serijo Seiko 5.

Citizen do 250 evrov s kovinskih pasom nima po mojem nič mehanskega, ima pa eno zanimivo potapljaško z gumijastim (model NY0040).

Od Japoncev je to bolj ali manj vse.

Do 250 evrov dobiš tudi marsikaj kitajskega, Seagull, Beijing, Shanghai od večjih in Parnis od manjših oziroma manj uglednih. Ampak kot rečeno, zadnje čase so se za nas podražile.

Tale trgovina je v Nemčiji, se pravi te DDV ne more presenetit.
finechinesewatches.com

Imajo dva zanimiva Beijinga za 200 evrov (belega in črnega).

Poleg tega pa še nekaj mehanskih ur znamke Fiyta - manj znana, ampak menda kar dobra. Tale je recimo ravno tako 200 evrov.

Druga priporočljiva trgovina za kitajske ure je http://www.good-stuffs.com/
Ampak ne vem, kako je trenutno s pošiljanjem oziroma DDV. Doslej sem tam kupil dve uri, obe so poslali iz Amsterdama in se carina ni vtikala, nisem pa prepričan, če to še počno. Ravno čakam eno uro od tam, upam, da bom lahko čimprej poročal, kako je s tem;)

Drugača pa, od tistih s kovinsko zapestnico je recimo meni všeč tale Seagull (ki sem ga v tej trgovini tudi kupil). Stane 230 dolarjev, kar je znotraj tvojega proračuna, če Carina ne upali DDV-ja.

Mimogrede, čakam tole, Shanghai, ki je kopija legendarne Eterne Kon Tiki. Zelo zanimiva ura za samo 50 dolarjev. Ampak nima kovinske zapestnice.

V bistvu precej zanimivih ur do 250 evrov nima kovinske zapestnice. Morda si lahko izbor razširiš tako, da kupiš takšno s pasom in potem posebej kupiš kovinsko zapestnico?

Naj omenim še, da se je pred par tedni pojavila ena trgovina, v kateri imajo zloglasno Seagullovo kopijo Omege Aqua Terra (ki se je prej dobila samo v spletni trgovini singapurskgam prodajalca Seagullov, ki pa že nekaj časa ne deluje več). Stane 120 dolarjev, nimam pa pojma, kako zanesljiva je ta trgovina (na forumu WUS so jo nekateri naročili, ampak je še nihče ni dobil;)).
http://www.chinesewatch.net/goods.php?i...

Potem so pa tu še že omenjeni Parnisi in recimo še Invicta, če te zanimajo potapljaške. Klasični model 8926 je na nemškem Amazonu 115 evrov, notri je spodoben Seikov mehanizem.

Rabljene te pa verjetno ne zanimajo? Imam dve zanimivi znotraj tvojega proračuna naprodaj - malo prej omenjenega Seagulla, ki je videti kot Aqua Terra, in Beijing Everest.

Uff, sem se razpisal, kot bi me kdo plačal;)

matr si mi dal materijala za študirat. Najlepša ti dala 100x.
Kovinska zapestnica pa tudi ni must have. Če je ura OK in še lepa .... stisnem zobe. ;)

Hvala ti.

lp

DusanX ::

Hello,
Gledam ure ... kovinske, brez štoparice, športno/elegantna ... in sem uč vrgel na Citizen Eco-drive, model je očitno BM6920.
Titanium pas, safirno steklo, ultra lahka (manj kot 100g), 100M pod vodo ...
To bi bila po dolgem času moja "prva ura". Predvsem služba (casual/elegant) srajce - zato nočem kronografa debelega.

Je vredno 250 EUR ??

Citizen BM6920

Citizen BM6920

S Citizenom praktično ne moreš faliti. Poglej le, kje ga dobiš najceneje. Na nemškem Amazonu je recimo 212 evrov, s poštnino.
http://www.amazon.de/Citizen-Herren-Arm...

Lepa urca.

Za začetek sem si ogledal Oriente in našel dve všečni:

1. tale me spominja na Hamilton DayDate verzijo http://www.amazon.de/Orient-Classic-Ev0...
2. http://www.orientuhren.de/automatic-pow...

Iščem dalje.

No tale pa mi je še bolj všeč http://www.newcam.it/orologi/orologi_da...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gogo ()

Cena za tole zadnjo je odlična. Zgleda je en malo starejši model, ki ni šel najbolje v prodajo, ker na ameriškem Amazonu je cena 840 dolarjev (na ebayu ga pa en prodaja celo za 1200 dolarjev). Pri CreationWatches in Orientuhren je pa nekaj čez 300 evrov.

V glavnem, 240 evrov je zelu ugodna cena za uro z GMT in merilnikom navitosti.

To moram pa opozoriti, da ta barvna kombinacija (bela številčnica, "srebrni" kazalci) ni najbolje vidna v določenih svetlobnih pogojih. Za povrhu je 4. kazalec (za GMT) zelo podoben ostalim (zlasti minutnemu) in se ga boš moral navadit, da ga ne boš zamešal (ene to moti bolj kot druge).

Sicer pa zgleda zelo solidno narejena. Tule se bolje vidi kot na fotkah.

O.

Zdajle sem opazil, da tega Orienta Constellation pri NewCam ni na zalogi
Disponibilit?:Non Disponibile

Ne vem pa, ali ga morda vseeno lahko naročijo, glede na to, da ga imajo v ceniku.

O.

mailer ::

Si kdo lasti kakšno konkretno (dražjo od 3kEUR nazgor) in zanimivo ročno uro ali vsi naročate "topšit" kitajske ponaredke za 50EUR? Recimo Perellet Turbine ali TAG Carrera Automatic, Monaco V4,...
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

mailer je izjavil:

Si kdo lasti kakšno konkretno (dražjo od 3kEUR nazgor) in zanimivo ročno uro ali vsi naročate "topšit" kitajske ponaredke za 50EUR? Recimo Perellet Turbine ali TAG Carrera Automatic, Monaco V4,...

Jest mam obe "dražji".
 Urca

Urca

Ker sta se me naveličale, lahko obe po polovični ceni, menjata lastnika.
(1,5k EUR za par)
:))

Luštkani švicarski urci. Obe sta tam nekje iz začetka '70ih (leva morda tudi malo starejša).
Leva je Atlantic, serija Worldmaster, model Art Deco.
Desna je Omega, serija Geneve.

Ceno je sicer malo navita, ampak ne bomo šli sedaj v podrobnosti;)

DusanX ::

Citizen je postal moj življenski sopotnik. :) za malo manj kot sem prej napisal. Samo da se "ven vržem" ... Je pač ljubezen na prvi pogled izmed dekl'c na razpolago :)

Še kakšno fotko prilepi, za dobro mero;)

Okapi je izjavil:

Luštkani švicarski urci. Obe sta tam nekje iz začetka '70ih (leva morda tudi malo starejša).
Leva je Atlantic, serija Worldmaster, model Art Deco.
Desna je Omega, serija Geneve.

Ceno je sicer malo navita, ampak ne bomo šli sedaj v podrobnosti;)

Obe si zadel,razen letnice pri levi. Omega je od pokojnega starega fotra (take so dajal na železnici za 30 let dela ali nekaj podobnega) in je iz 70-tih. Razmišlam, če bi jo dal generalno obnovit ker se mal zatika sekundni kazalec (preskakuje), tako da bi bilo potrebno menjat najbrž kako kolesce, pa šipca je počena..., bom vidu. Ni mi tok všeč, da sem ziher, če bi investiru vanjo :)

Atlantic je pa v bistvu sam mal čez 10 let star in je homage (al kako se reče temu učeno) tistih prvih, po mojem tud še mal bolj starejših Worldmastrov. Pr tej me pa moti, da ima tok prekleto majhno krono za navijanje, da si človek vse prste uniči predem mu jo rata navit :|
Cena je pa res pretirana 8-) , tud če bi bil Worldmaster iz 70-tih.

Želel sem samo sarkastično izpostavit dejstvo, v katerega sem prepričan, da cena izdelka nima neposredne veze z njegovo kvaliteto. Za ure se mi pa zdi, da to še bolj velja.

Tko da sedaj razmišljam o Seikotu SARG009, ko dobim pa Jackpot, alpa samo v sredo sedmico pa štartam na 3k EUR +.
>:D :P

Da cena pri urah nima nobene direktne povezave s kakovostjo, ti je jasno takoj, ko neobremenjeno primerjaš nekaj različno dragih ur. Ko si enkrat čez jurja, je čedalji večji delež cene zgolj prestiž. Sicer tudi pri cenejših ni dosti drugače, ampak je cena prestiža pač nižja in lažje preneseš.

Dobro narejeno mehansko uro, ki je natančna na 10 sek/dan, dobiš od recimo 200 evrov naprej. Če hočeš, da je še švicarska, se cene začno pri nekako 500 evrih. Točnost 5 sek/dan (COSC) se začne pri recimo 1000 evrih. S tem da veliko tudi precej dražjih še vedno ostaja v razredu do 10 sek/dan. In potem zelo dolgo ni nobenega napredka več, kar se dejanske kakovosti tiče. Pri kakšnih 5000 evrih prideš do mehanskih Grand Seikov, ki so malo bolj točni, pa še to zgolj v povprečju. S tem da tudi večina ur za 10 in več jurjev ni bolj točnih od 5 sek/dan, ohišij pa tudi nimajo nič kaj dosti boljših, če sploh.

Nad 10 jurji začno potem ceno opravičevati s čedalje bolj okrašenimi mehanizmi, pri čemer se zdi, po pribitku cene sodeč, da tega ne počno izučeni urarji in graverji, ampak Nobelovi nagrajenci ali generalni direktorji;)

Tam nekje se začnejo igrati tudi z različnimi komplikacijami, pri čemer recimo lunine mene dodajo 3 jurje k ceni, čeprav znajo to Kitajci narediti za 30 evrov ali manj. Da o tourbillonih ne govorimo. Dokler niso Kitajci pokazali, da ga lahko narediš za 500 evrov, so Švicarji razlagali, da pod 50 jurjev ne gre.;)

Mogoče bo koga zanimalo, na ebayu je Ball Cleveland Express (COSC natančnost), razstavni kos, v garanciji do konca 2016. Prodaja isti trgovec, pri katerem sem kupil podobno uro. Nova stane okoli 2000 evrov, trenutna ponudba je dobrih 600 evrov. Z malo sreče bo končna cena pod 1000 evri.

http://www.ebay.com/itm/Ball-Cleveland-...

lymph ::

mailer je izjavil:

Imam Omego Speedmaster Date, ki je nova šla za okoli 3k, zdej se jo dobi rabljeno za 1k-2k odvisno od stanja.

Tole sem pa testiral na njej svoj nov brezzrcalni fotkič:

Speedmaster

Speedmaster

"Belief is immune to counter example."

Shkorc ::

Slikca mi deluje malo meglena (ne zaradi blura kazalcev), ampak mi je vseeno zelo všeč, lepo 8-)

lymph ::

Ja se strinjam je malo meglena. Pomoje zato, ker nimam preveč izkušenj s fotografiranjem in sem uporabil previsok iso in je imela kar nekaj šuma. Po tem ko sem pa to popravil v photoshopu se vse malo zamegli. Vem za naslednjič da je boljše zmanjšati iso in podaljšati čas izpostavljenosti
"Belief is immune to counter example."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lymph ()
««
69 / 189
»»