» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
5 / 188
»»

Okapi ::

Na tejle strani imajo bogato slikovno zbirko Seikotov in tudi tvoj model (ter različico z belo številčnico) - z dvema pikama na 12.

http://www.ablexuk.com/Seiko2004mec_Pag...

GrimReaper ::

Imam tud sam eno starejšo z dvema pikama. Mislim da gre samo za dve verziji.

Paščke sem pa že našel, tukaj je enak:
http://chronograph.com/store/mli_viewIt...

Ampak bom probal poiskat kaj boljšega, nekaj takega z zaponko z dvema gumboma bi bilo idealno:
http://chronograph.com/store/mli_viewIt...
Sploh če mi kdo potrdi da dam lahko 18mm pašček na 19mm uro.
Pomoje se tista skrajna dva konca lahko obdrži od originalnega, srednji link mora bit pa iste širine, je to tako?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

Veš kater model je tista z belo številčnico?


Dons sem kupil črn usnjen Kuki pašček.
Včeraj mi je ratalo uničit še enega usnjenega Kuki, ker sem ga preveč odrezal iz 20 na 19mm, je blo potem že 16-17mm, ampak sem se potem tolažil da je bil itak preveč trd in rjave barve.
Tanov je dost bolj mehak, odrezal sem ga pa tud dobro.
Še nekaj jih uničim, bom pa postal že ekspert za paščke.

Ne vem kaj je sicer fora teh 19mm, mislim da so tanove Seiko 5 vse 18mm. Mislim, saj ta je tut nov model (recimo prozorno steklo zadaj), ampak design (številčnica, ohišje, zapestnica) je pa še tastar.
Vem, ker imam sam podobno letnik 1998, ki sem jo tud prilepil tukaj na strani 2.

Kvaliteta ure je drugače neverjetna, Citizen se ne more primerjat, pa je stal 2,5x toliko.
Ogledanih imam pa še kar nekaj, največ z modro številčnico. Ampak če jih bom imel več, bo treba prej navijalec nabavit.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Seiko da veliko na detajle in kvaliteto celo na najnižjih modelih. Pri Citizen, pa sem že večkrat opazil raznorazne šlamparije. Čeprav ima pa Citizen daleč največ izkušenj s solarnimi sistemi, ker ga uporabljajo na vseh urah in to tud nekaj šteje. Zdej mi kreditna še vedno štrajka, kar mi gre že počas na živce in me ima, da bi si raje omislil ono cenejšo Casio Edifice, ki sem jo zalepil zgoraj.
Čeprav titan in safirno steklo s tistim orgazmičnim modrim dialom bi pa tud imel...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Veš kater model je tista z belo številčnico?
Žal nisem nikjer št. modela videl.

Drugače pa se sedaj ukvarjam z regulacijo cenenega Kitajca. V prvem koraku sem iz -40 sek/dan spravil na +50 sek/dan.;)

O.

RejZoR ::

Vsaj zamujal ne boš :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

Samo Quartz ure so pa neverjetno točne.
Casio, Citizen, Swatch, vse so na nulo točne po 30 dneh. Nekatere sem nosil, nekatere so ble v omari.
Res pa da take točnosti ne rabim, 1min na mesec je več kot dovolj točna.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

RejZoR ::

Tipična kvarčna ima do 20 sekund na mesec odstopanja. Povprečne mehanske imajo takšno odstopanje na en dan... Imaš pa tud HAQ (High Accuracy Quartz) oz SuperQuartz, ki imajo še termo kompenziran quartz in dosegajo tud do 10 sekund na leto odstopanja, kar je prav noro majhno odstopanje.

Čeprav kar mal izgubiš feeling ko enkrat nosiš mehanske ure. Odstopanje je in popravljam jih na nekje 14-21 dni. Sam imajo pa en svoj čar, ki ga kvarc nima. In to tud nekaj šteje.

Bi pa bilo zanimivo, če bi kdo naredil hibridno, ki združuje solarni sistem in mehansko gibanje. Torej, da bi solarno napajanje navijalo vzmet, ki bi nato gnala povsem mehanski del ure. Jasno mi je da bi morala bit vzmet manj navita, ker je skor nemogoče naredit dost močen motorček, da bi navijal trenutno velike glavne vzmeti ampak vseeno. Pa prostor bi verjetno tud bil problem, vse to zbasat v velikost ure...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

S še malo odpiranja ure in dreganja regulatorja sem poceni Kitajca spravil na -14 sek/dan kar se mi zdi čisto OK. Me zanima, če bo tako tudi ostalo oziroma koliko se to odstopanje sčasoma spreminja.

Sicer se pa še spomnim dobrih starih časov izpred kremenčeve revolucije, ko sem dobil svojo prvo uro - legendarni Darwil (ene vrste Alana Forda med urami - švicarska znamka, ki je bila priljubljena praktično samo v Jugi;) ). Ful sem bil ponosen nanjo, ker je bila švicarska in je imela 21 ali 24 rubinov, medtem ko je imela večina sošolcev ruske Rakete s 17 rubini. Čisto mi je pa ušlo iz spomina, kaj se je zgodilo z njo.

No, v glavnem, hotel sem pa povedati, da je bila takrat običajna praksa, da si uro nastavil za 2-3 minuti naprej, potem si pa od časa preveril, kakšno je stanje glede točnosti (v eni fazi je bilo zelo pribljubljeno preverjanje po telefonu - še sedaj se spomnim številke 95 za točen čas - evo, sem šel preverit in točen čas še vedno imajo, samo številka je sedaj 195) in ko je ura v par tednih zaostajala za 2-3 minute, si vajo ponovil.

No, potem so pa prišle digitalne ure in v nekaj letih so jih praktično vsi imeli. Na začetku je bilo zelo priljubljeno, da so te ure ob celi uri piskale in je bilo hudo smešno, ko je zvečer ob 9ih v kinu polovici dvorane piskala ura. OK, dovolj obujanja spominov za danes.;)

O.

Jst ::

Kolega je pred novim letom od žene dobil eno Solar Powered uro. Dela pa tako, da so kazalci na miru, razen urni (ki kaže uro:). Tako, da na prvi pogled veš približno koliko je ura. Recimo približno "pol enajstih." Če pritisneš pa knof, se pa minutni in sekundni postavijo na svoje mesto in tako nekaj časa kažejo tudi minute in sekunde. Po nekaj časa se spet "pospravijo." (Kako ne vem. Ali po eni minuti v zgornji položaj, ali pa dokler ne mine toliko časa, da minutni pride do 12 in tako potem ostane tudi sekundni.)

Ne spomnim se znamke, ni pa znana. Belo-modra je; light blue - tako nekako bi rekel. Nikjer ne piše, da je Solar, razen zadaj. Niti ni (pre)velika. Pravi, da ocenjuje, da je dala ene 1200EUR. (Ni pa šel gledati, koliko dejansko stane.)

Ker ste se prej pogovarjali o vzdržljivosti Solar ur, mi je kolega rekel, da tista ura zdrži v popolni temi tudi po več mesecev. (Bi rekel, da se verjetno ustavi tudi urni kazalec.)


---

Imam pa eno vprašanje. Solarni paneli za na streho so črni. Na kalkulatorju so črni. Na starih urah, kjer je en del (ponavadi zgoraj ali spodaj) solar, je tudi črn.

Kaj so črni paneli toliko bolj učinkoviti ali kakšen je razlog, da so ponavadi črne barve?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Čeprav za to uro piše, da zdrži baterija dve leti:


Sumljiv se mi zdi,... ta Solar Power na urah.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Okapi ::

Zakaj bi bilo sumljivo? Imajo pač akumulator, ki ga polni sončna celica. Če jo daš v predal, bo delala še dve leti (če je bil na začetku akumulator do konca napolnjen). Nekatere ure imajo različne varčevalne sisteme, da podaljšajo delovanje akumulatorja, ko se ne polni, čeprav še nisem slišal za tak sistem, kot si ga opisal. Običajno gredo v varčevalni način, če so 24 ur pri miru (kinetic) ali v temi (solar).

Drugače je pa 1200 evrov veliko za tako uro - elektronske so redko tako drage. Nekako v tem cenovnem razredu je recimo Casiova serija Oceanus (sončna, radijsko nastavljiva). Light blue bi bila recimo tale:


Ampak te gredo afaik v varčevalni način, če so par dni v temi.

O.

RejZoR ::

Tele Oceanus mi delujejo kot JDM modeli. Ker sploh ne moreš najti splošnoe Casio strani kot za G-Shock al pa Edifice.
Je pa zelo lepa tale Oceanus zgoraj, moram priznat. Ampak za 1200 EUR? Ne vem no, v tem primeru bi raje vzel Seiko Astron, pa tud če bi bilo treba mal doplačat.

@Jst
Če na uri ne piše Tough Solar ali Solar Powered, potem ni solarna. Vsaj do zdej še nisem videl Casio ure, ki bi bila solarna pa tega ne bi navajala...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Tele Oceanus mi delujejo kot JDM modeli.
Saj je. Pred nekaj leti so serijo tržili po vsem svetu, potem so jo pa zamenjali z Edifice, Oceanusi so pa ostali samo še na Japonskem.

Aja, pa v resnici niso po 1200 evrov, tale na sliki se dobi za okoli 400 EUR (+ DDV).

Če na uri ne piše Tough Solar ali Solar Powered, potem ni solarna.
Saj je napisal, da piše solar zadaj. Ampak napisal je tudi, da ni znana firma, tako da verjetno Casio ni. Ne vem pa, kdo od manj znanih sploh dela prestižne sončne.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

RejZoR ::

Aja, sem mislil, da govori za zgornjo Casio Edifice, ki jo je nalepil.

So pa japonci hecni pajaci. Vedno, ampak ČIST vedno zase pustijo najboljše stvari. Pri urah je to še najbolj očitno. Najlepše modele ur imajo samo zase in če recimo GrandSeiko modelov ne bi nikoli spravili na globalni trg ter manjši japonski lokalci izvažali JDM modele sploh ne bi vedeli kaj vse zamujamo. In isto je s temle Oceanusom. Sej Edifice so nekatere lepe ampak tale Oceanus zgoraj ga zmaga. Srebrna, bela in modra je zmagovalna kombinacija v navezi z enostavnim dialom (isto tripam na enako obarvanega GrandSeiko Hi-Beat, sam je krepko predrag).
Zadnjič sem videl, da imajo tud ene ekskluzivne JDM only smartphone in kdo ve kaj vse si še rezervirajo samo zase.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Yossarian ::

A se še dobijo tiste prve elektronske ure z LED diodami, ko si moral stisnit na gumb, da so se ti zasvetile številke? Včasih si jih dobil kar s pralnim.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

cebelar123 ::

Prve ure?
Vse Led ure so take da moreš stisnit da se ti kaj pokaže. Jaz si recimo lastim tole Led uro

GrimReaper ::

Mater, vsak dan najdem nekaj ur, ki bi jih rad imel, te Casio Oceanus so res lepe, samo da sem vpisal v google image search, sem našel še par lepših od tiste zgoraj.
Najbolj seveda preferiram modro, danes sem našel še Casio MTP-1352L-7BVDF, ampak se proti Oceanus lahko skrije.
Pa že kmalu bi pozabil na Swatch ure, ki sem jih gledal včeraj, YCS532G bi imel takoj.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

Dobro je, me je že minilo pri tej ceni:
http://www.amazon.com/Casio-Oceanus-Mul...

Tale zgornja je pa cenejša, ampak še vedno krepko izven mojega budgeta:
http://www.amazon.com/CASIO-OCEANUS-OCW...
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Karaya 52 ::

Pozna kdo podobne zadeve, lahko klump varianta, samo da je poceni?

Sweet:

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Precej spominja na Stowa ure, ki so znane po minimalizmu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Dobro je, me je že minilo pri tej ceni:
Ne smeš gledati ameriškega Amazona, ker ima pretirane cene za japonsko robo.

Japonski Amazon je pol cenejši. Ta model je 860 evrov. Samo še en pameten način za dobavo z Japonske je treba pogruntati.;)

http://www.amazon.co.jp/OCEANUS-%E3%82%...

Tisti cenejši Oceanos je pa na japonskem Amazonu samo dobrih 400 evrov. Zdaj te bo pa matralo, a?;)
http://www.amazon.co.jp/CASIO-OCEANUS-%...

O.

Okapi ::

Precej spominja na Stowa ure, ki so znane po minimalizmu...
Tudi Botta ima podobne. Recimo:



Za poceni kitajske bo pa treba pogledati, sigurno se tudi kaj takega najde. Recimo na prvo žogo:

GrimReaper ::

Zdaj te bo pa matralo, a?

Ko vidim velikost 45, 47mm, me tut mine, teža tut najbrž 150g+. Zame je max 43mm 130g.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Yossarian ::

Nekaj takega sem mislil; črni ekran pa rdeče led diodice. Ob strani si stisnil gumb, da se ti je zasvetilo
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Okapi ::

Na ebayu jim imajo, kolikor hočeš. Išči led watch.

O.

fantasycamp ::

Karaya 52 je izjavil:

Pozna kdo podobne zadeve, lahko klump varianta, samo da je poceni?

Sweet:



všeč so mi, samo men je res pomembno da ma datum dan in mesec...

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Jezst pa bi si želel, da bi imel vse ure v izvedbah z datumom in povsem brez. Zakaj? Ko imaš eno ali dve uri z datumom ni problem. Ko pa jih imaš več kot 5 pa postane tečno če nimajo perpetual koledarja, ker moraš potem vse skoz prestavljat (vsak drug mesec in na prestopna leta). Oni ogledani Citizen Titanium ima sicer samo datum brez dneva, ampak bi raje videl, da bi bil čist brez in da bi samo deloval v nedogled brez vmešavanja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Meni se datum na uri tudi zdi precej odveč, še zlasti, če ga je treba vsaka dva meseca ročno nastavljati.

O.

RejZoR ::

Pa ne rečem, datum in dan mi je včasih fajn, sploh v službi, da nahitro pogledam kateri dan in datum je, ko urejam dostave ampak je pa tud kar nekaj dela z nastavljanjem. Pa če bi imeli vsi za datum push button sistem kot ga Orient Mako uporablja za dneve bi bilo super. Recimo na Seikotu vedno pozabim v katero smer je dan in katero datum in če nastaviš napačen parameter (sploh če to delaš po 12 uri) moraš vse nastavit iz nule kar je še bolj zamudno in tečno. Da ne omenjam, da prva stopnja nima nekega zatika, tko da moraš krono po občutku potegnit ven nekje na po poti. Če jo preveč bo spreminjalo uro, če pa premalo pa ne bo nič ali pa bo neki napol škrtalo po zobnikih kar pa spet ni kul. Za ta del ima Orient dost bolj orenk mehanizem kjer jasno čutiš vsak korak krone, ko jo potegneš ven.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Orient Mako uporablja za dneve bi bilo super.
Čeprav za dneve je v bistvu brezveze, če mene vprašaš, samo en dodaten gumb, ki ga sploh ne potrebuješ. Precej bolj prav bi tak gumb prišel za datum - da samo preprosto pritisneš na gumb in skoči datum z 31. na 1.

O.

RejZoR ::

Sej sem rekel, da bi imel push button za datum, kot ga ima Mako za dneve. Dnevi si itaq VEDNO sledijo zaporedoma neglede na prestopna leta ali daljše/krajše mesece.

Vbistvu sem do zdej videl samo eno tako uro, mislim da je bil en OrientStar. Za dneve je imel skrit push button, ki si ga moral stisnit z eno tanko špičasto stvarjo, za datum pa je imela navaden velik push button.
Torej za dan in datum je imela push button, samo da je bil za dneve zakrit, za datum pa normalen kot na Makoju. Tak sistem bi moral bit na vsaki uri. Čeprav ajde, na Makoju razumem, da uporabljajo screw down krono za datum, dneve in uro, ker je 200m diver ura, pri drugih pa ne razumem zakaj ne morejo naredit drugače oz bolj logično.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Evo, po dveh mescih mukotrpnega čakanja sem končno lahko naročil tistega Citizen Titanium, kot ga je vzel GrimReaper. Pa sem že kar ob nakupu napisal, da naj izbrskajo takega, kjer sekundi kazalec točno zadane sekundne markerje. bomo videl, če se bojo držali tega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

Ta kazalec moram rečt da me res moti, sploh ker je po enem mesecu še povsem točna.
Pa sploh ni tolk zamaknjen da bi bil na polovici, ampak je že na tretjini dovolj da te zbega.

V bistvu Quartz ure, ki bi imela točen sekundni kazalec sploh še nimam.
Dve sekunde prikazujeta digitalno, ena je pa kronograf, in je sekundni kazalec sicer točen, ampak je v tistem majhnem okenčku, da se ga komaj vidi.
Pa eno staro Casio imam, ki ima prazno baterijo, ampak stoji tut na tretjini črtice čez.

Danes sem našel spet nekaj lepih ur:
 Casio MTP-1344BD-7A1V

Casio MTP-1344BD-7A1V


 Casio MTD-1066D-1A

Casio MTD-1066D-1A


 Seiko 5 SNZJ65

Seiko 5 SNZJ65



Pa še drage niso, 50-160USD.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

urosz ::

maš kakšen link do prvega casio-ta?

e: do trgovine mislim, ki prodaja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosz ()

Okapi ::

Model je očitno za azijsko tržišče, ker ga najdem samo v azijskih štacunah. Poglej na ebay, številko modela najdeš tule.

http://www.lelong.com.my/casio-mtp-1344...

GrimReaper ::

Na ebay.com imaš iz USA in Hong Konga, pa na Amazon.com je isti prodajalec iz USA. Ne vem kje bi bilo ceneje vzet, ampak pri tistem iz USA bi se blo treba zmenit če sploh pošilja v EU.
Če prov vem je brezplačna carina samo iz Evropske unije, se pravi v glavnem ebay.co.uk in ebay.de. Kolko drugače že znaša sem tud pozabil.
Poštnina pri temu iz Hong Konga je brezplačna.

Premer ure drugače ni 47mm, mene je to precej zbegalo, in je že nisem hotel vzet zarad tega. Pri Casiu imajo zamenjano višino in širino, se pravi je 47,0 x 42,1 x 10,7 ura širine 42mm. Težka je pa 125g, kar je tud sprejemljivo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

RejZoR ::

Baje je carina na ure smešno nizka, tko da se ne sekiraj preveč. Edino za davek ne vem kako je...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Carino pozabi, kar te udari pri uvozi izven EU je 20% DDV. In je treba tudi pri naročanju iz nemškega in angleškega ebaya (in Amazona) pazit, od kje pravzaprav pošiljajo.

O.

emsi ::

Kar se tiče teh solar powered ur, imam sam eno takšno Casio uro. Uro imam že 8 let in še nisem menjal baterije. Ura se sama ugasne kadar je baterija prazna. Potem jo samo za nekaj časa postaviš na sonce in se spet prižge. Analogni kazalci se nato tudi sami poravnajo glede na digitalno uro (ura je digitalna + analogna). Uro imam tudi včasih par mesecev v predalu, kadar pozabim na njo :)
=

RejZoR ::

Solarne ni pametno dajat v temne predale za dalj časa. Raje jo imej na mizi, da jo skoz dosega svetloba.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tilen ::

Izven EU se probaj dogovoriti, da pošljejo kao "dele" bracelet in movement. Meni je šlo skozi brez carine in davka. Je pa res, da so mi poslali uro posebej in škatlo ter papirje posebej.

Kupil sem pa AS4030-59E.

Promaster - Land, Modell: AS4030-59E
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

GrimReaper ::

Eh, pa sem našel še eno uro, ki bi jo imel, na Tilnovem linku, slika zraven SEA.
http://www.citizenwatch.de/de/Kollektio...
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Okapi ::

Jaz sem pa potem kar tegale Casiota naročil, za 165 evrov s poštnino. Malo me moti, ker ima samo 50 m vodotesnosti, ampak zaenkrat bo menda OK, ko bom kakšno vezo z Japonsko dobil, bom pa mogoče naredil upgrade na Oceanusa:-)

RejZoR ::

Mene pri teh moti samo LCD ekranček. Če bi bila popolnoma enaka ampak samo brez LCD-ja pa bi bila odlična. Pa seveda isto Radio Controlled kot je ta.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Jaz predsodkov, če LCD ne kvari preglednosti, nimam. Če je ura itak elektronska, se mi zdi celo čisto koristen dodatek. Vidiš lahko datum, brez komplikacij z ročnim prestavljanjem vsak drugi mesec, dostikrat mi je prišlo prav tudi, da sem na potovanju na zaslončku pustil domači čas. Pa še osvetlitev imajo za ponoči.

Nisem pred davnimi leti po naključju nabavil tegale Seikota (moja prva resna ura).



Ki zgleda v vseh teh letih sploh ni izgubila dosti vrednosti, glede na to, da jo nekdo prodaja za 150 GBP, na ebayu pa en optimist poskuša zanjo dobiti celo 250 USD;)
http://www.vintagelcd.com/vul/item/512/

O.

GrimReaper ::

Mene ana-digi ne motijo, še najbolj funkcionalne so. Pa če sekunde prikazuje samo digitalno, ni tistega problema s sekundnim kazalcem. Ampak kaj ko je malo izbire, če gledaš da ne sme bit plastična.
Zaenkrat sem našel samo to, ampak ne vem kako bi mi bla všeč kvadratna oblika:
http://www.vsezame.si/products/casio-ro...

To pa imam, ampak s tisto plastiko deluje preveč ceneno:
http://www.vsezame.si/products/casio-ro...
Tudi steklo ima plastično, tko da je že prvi dan dobila ornk prasko, čeprav ne vem da bi se kam zadel.
Dočim z eno Swatch, ki ima mineralno steklo, sem kar dostikrat udaril v kakšno steno, pa razen proti svetlobi ni vidt nobene praske.

EDIT:
Še ena:
 Casio WVA-M240DE-2A

Casio WVA-M240DE-2A

7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Kako/ali radio controlled ure vejo, kdaj prestopiš časovni pas?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

RejZoR ::

Ne vejo... To vejo samo GPS ure ala Seiko Astron, ker dobivajo podatke o času iz atomske ure na GPS satelitu in o lokaciji, takisto preko GPS satelita.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

GrimReaper, kolk časa pa je hodila tvoja ura iz UK od WatchShop ? Sem dobil mail, da so danes odposlali, pa upam, da bo še ta teden, čeprav nekako dvomim.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
««
5 / 188
»»