» »

Limona znotraj limone?

Limona znotraj limone?

RejZoR ::

Danes sem opazil en fenomen, ki ga do sedaj še nisem videl pri nobeni rastlini. Prerežem napol limono in na sredini vidim nekaj zelenega. Sicer malce začuden, da bi ob vsej kislini bila not kakšna žival podrezam zadevo z nožem in vidim, da je iz peške znotraj limone začela kliti rastlina. Dejansko je znotraj limone iz peške vzklila nova sadika limone.

Sem relativno na tekočem okoli živali in rastlin ampak česa takega pa do sedaj še nisem videl niti slišal za kaj podobnega. Še najbolj pa sem bil presenečen zaradi samega tipa ploda. Pri krompirju mi je recimo jasno, da začnejo ven rast raznorazni izrastki in podobno saj tud sama snov ni drugega kot voda, škrob in še kaj ter se na tak način zadeva reproducira. Pri limoni pa gre pretežno za citronsko kislino in vodo, torej daleč od prijaznih pogojev. In tam notri brez svetlobe je začela rasti mini limonca.

Je to relativno pogost pojav al je to kakšna fora gensko spremenjenih rastlin oz kaj čist tretjega povezanega z načinom hranjenja samega sadeža?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

lmorgh ::

nič posebnega. svetlobe pa itak ne rabi, da skali. tudi samo seme je zaščiteno pred kislino...če bi kalček preživel, pa ne vem.

Centimeter dolg kalček kar precejšnje debeline?

lmorgh ::

ja, sem videl še večjega...sicer v limoni veliki kot človeška glava, ampak ok :)

jype ::

Kako pa ti misliš, da nastanejo nove limone? Da jih štorklja prinese?

Si mogoče pomislil, da se sicer limona kot sadež prej posuši, razpade in jo pojejo živalce ter plesen, semena pa ker so zaščitena ostanejo in vzklijejo. Ne pa da se to dogaja v povsem lepi limoni...zato tud sprašujem. Sploh ker do zdej nisem še videl nič takega pa imam za sabo ogromno ožetih limon...

fosil ::

Sadež je lahko odlično hranilo.
Vprašanje kako dolgo je ta limona potovala do tebe, danes med transportom in v trgovini zadeve špricajo z raznimi kemikalijami zato da vsaj na zunaj še vedno izgledajo v redu, čeprav je morda minilo že mesece odkar je bila zadeva obrana.
Tako je!

Avenger ::

Sej, zato je to. Kupljena limona se ne more primerjat s tisto, ki jo utrgaš z drevesa. Sadjarstvo je industrija in kot v vsaki industriji, minimirajo stroške in izdelke naredijo čimbolj privlačne kupcu. Kupcu so privlačni poceni, lepi izdelki enakih velikosti in oblik in dobrega okusa, v tem vrstnem redu. Ne pa zdravi, sveži itd.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

draciel ::

Pics or it didn't happened.

kr1ženska ::

In produkt tega nevrjetnega pojava je (primer: breskva) ;)

neeno ::

kr1ženska je izjavil:

In produkt tega nevrjetnega pojava je (primer: breskva) ;)

Če rastlina vzklije, zraste iz nje rastlina in ne takoj plod..

PaX_MaN ::

draciel je izjavil:

Pics or it didn't happened.

Lemonception!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzpenjalke sadje

Oddelek: Loža
162510 (2154) papasmrk
»

Cedevita bezeg & limona

96352 (1656) blues1
»

Določeno gensko zaporedje konoplje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8529903 (26606) antonija
»

[Vrtnastvo] (strani: 1 2 )

5010882 (9379) martinc
»

Sadje ali zelenjava

294885 (4135) Tilen

Več podobnih tem