» »

Manjša spletna trgovina

Manjša spletna trgovina

silo ::

Zdravo, delam eno spletno stran z namenom oglaševanja in prodaje manjšega števila različnih izdelkov (v začetku < 5), pa me zanima kako bi se tega lotili tisti, ki bolj obvladate. Kodiranje iz nule ne pride v poštev, saj je tega preveč, pa tudi kakega funkcionalnega designa ne bi znal spravit skupaj, saj to ni moje področje. Zato sem gledal bolj v smeri CMS-jev - Joomla/Wordpress/Drupal, za katere se da dobiti kar nekaj uporabnih templatov.

Problem nastane pri tem, da ne obstaja nek splošen template (ali ga vsaj nisem našel), ki bi mi ustrezal. Eni so samo za predstavitev, drugi samo za trgovine in to tiste večje, narejene za 30 izdelkov/stran in z raznimi kategorijami - tega ne rabim. Tako sem začel gledat bolj v smeri en CMS za predstavitveno stran, za trgovino pa nekaj bolj v smislu Magento, OpenCart (teh stvari ne poznam dovolj) - a je to smiselno?

Zanima me še kako je pri takšnih trgovinah z varnostnega vidika. A obstaja kakšno up to date čtivo na to tematiko? Računalniška varnost mi sicer ni popolna neznanka, rad bi pa vedel kako v kakšni meri jo moram upoštevat pri takšnem projektu, kjer bi bili nakupi možni tudi s kreditnimi karticami. Za razne CSRF in SQL injectione verjetno v dobršni meri poskribijo CMS, torej mi ostane SSL? Na kaj moram pazit pri gostovanju (glede varnosti)?

RockyS ::

V bistvu bi ti rad celotno spletno trgovino za 0€.

Za 5 izdelkov si postavi osnovno spletno stran (magari WP) in tam predstavi izdelke, dodaj neki shop plugin in je to to. O karticah pozabi, vzamejo 7% provizije kar pri tebi verjetno ne pride v poštev. Kot drugo, poštnina,ddv,račun itd. ?

Nekaj bo vseeno treba vložit, glede nato da nimaš znanja za upravljanje takih zadev.

Poglej še CMS pro.

silo ::

Mogoče sem se malo narobe izrazil, jaz bi stran samo izdelal, tisti, ki bi preko nje posloval, pa si bo že uredil vse pogoje za to (na banki, pošti, itd.). Sam vem nekaj o spletu, pa bi rad to znanje malo razširil, zato sem tudi sprejel to delo.

Stvari me torej zanimajo predvsem iz tehničnega vidika. A za kartično poslovanje res ne pride v poštev vzeti eno od obstoječih rešitev?

IceIceBaby ::

Za 5 izdelkov naredi statično, html stran + PHP sendmail skripto, ki bo poslala podatke o naročilu na tvoj naslov. V tem primeru za varnost skoraj ni treba skrbeti, ker nimaš baze, ne hraniš gesel itd.

Če boš prodajal v Sloveniji ti kartice odsvetujem. Odstotek nakupa s karticami je zelo nizek.

T_F_7 ::

Mogoče ti tole pride prav:

http://www.prestashop.com/

RockyS ::

Evo to je to, on bo naredil shop za 50€ mi pa mu pomagamo ter sebi odžiramo zaslužek.

Googlaj za tutoriali, ko boš pa naletel na realni problem pa se javi s kodo in napako.

IceIceBaby ::

Presta je overkill za 5 izdelkov. Naredi custom site brez košarice.

Netrunner ::

za 5 izdelkov res ni smiselno postavljat kakšne trgovine .. kot je bilo že rečeno .. naredi samo naročilo preko obrazca in rešeno ...

Registracija in baza uporabnikov je smiselna pri večjih trgovinah kjer se pričakuje da bo uporabnik večkrat prišel na stran in večkrat kaj kupil .. pri 5 izdelkih dvomim da se bo to zdodilo ...

btw .. za kakšne izdelke se pa gre če to ni skrivnost?

Če pa naročnik vztraja da bi imel trgovino potem je res najbolje kak plugin za kak obstoječ CMS uporabit ... samo izogibaj se magenta ker je overkill ... kak WP z plugini je po moje najbolša izbira.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zelo odzivne, hitre spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5910795 (7594) c3p0
»

Izdelava mobilne spletne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
424552 (3235) 111111111111
»

Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5713163 (11579) Goran's Blog
»

Skener IP?

Oddelek: Strojna oprema
144740 (4456) imagodei
»

Cene profi portalov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1098731 (6126) Mr.B

Več podobnih tem