» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
71 / 83
»»

Motion ::

markosismis je izjavil:

Kateri telefon mi priporočate izmed teh dveh: Lumia 640 in Lumia 735?
Bistvene razlike v ceni ni.

735 je mal bolj kompaktna ker ma manjši zaslon. Prav tako ma oled zaslon na katerem windows zgledaho bolje. Nima pa zaslon glanca ki ga 640 ma če se nemotm.

Anney ::

PINki je izjavil:

Kdaj bo L640 na voljo pri Telekomu?

Prihaja konec junija. (XL verzija)

Na Mobisvet pa ga dobiš za 219€ (XL) ali manjšega brata z LTE za 189€ ter dual sim za 159€.

GTX970 ::

http://www.computerbase.de/2015-05/wind...
Dobra novica, če se ne bo vmes kaj sfižilo v implementaciji.

Microsoft is losing patience with the network operators and wants to deliver updates from Windows 10 Mobile itself. Smartphones would be treated so well as desktops, notebooks and tablets with Windows 10 degrees.

Previously, Microsoft had to rely on the updates of smartphones on the network operator had to share with their clients the software updates. This led to the occasional long delays. So in the United States waiting customers of AT & T Lumia with certain models still on the update to Windows Phone 8.1.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

cekr ::

Itak, da se vse ne bo izteklo 100%.
Vsak operater nekaj meša s svojim omrežjem.
Potem je pa štala in včasih ne delajo čisto osnovne zadeve.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Itak se bo testiralo še naprej, sam najbrš da updejt ne bo šel naprej prek operaterja, ampak bo telefon direkto povleku updejt, ko bo nared, iz microsoftovih serverjev kot je to na namiznih windowsih.

Lonsarg ::

Fora je, da operater tehnično updajta ne bo mogel več prepričiti. Operater bo edino lahko če bo hotel svoja testiranja izvajal in nato "težil" Microsoftu, da kaj ni vredu in ne sme updajta skozi spustiti. Skratka če operater ne bo naredil nič bo telefon lepo dobil update, bo moral aktivno kar naprej težit in klicarit Microsoft in zahtevat dodane mesece za testiranje, če bo hotel upočasnit zadevo.

berlusconi ::

tako je pr applu. Iz apla,direkt na fon tablicco. Nic vmesnih jajc...

Kaj prinese nova posodobitev, ki mi jo je predlagal moj telefon?

fireX88 ::

kako pa naj mi vemo, katero posodobitev si ti dobil?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Good point :) Sem pogooglal. 8.10.14203.306 tale se je instalirala. Nic posebnega. Hvala vseeno

Mitja358 ::

Kolikor vem, je posodobitev namenjena za rešitev naključnih ponovnih zagonov telefona.

Čeprav jih ni bilo (ponovnih zagonov, vsaj jaz jih nisem imel), posodobitev pa sem prejel danes.

Machete ::

Mitja358 je izjavil:

Kolikor vem, je posodobitev namenjena za rešitev naključnih ponovnih zagonov telefona.

A bejž no. In to v razponu skoraj enega leta razlike med regijami updejtov.. ? :)

berlusconi je izjavil:

Good point :) Sem pogooglal. 8.10.14203.306 tale se je instalirala. Nic posebnega. Hvala vseeno

Meni se je inštaliral danes: 8.10.14226.359

Folders. Folders let you organize your Start screen the way you want. Just push one Tile on top of another one to create a folder and get going.

Messaging. Combine multiple text messages into one, and then forward them to someone else.

Selection. With improved selection, you can now delete multiple calls, messages, or contacts.

Apps Corner. Apps Corner lets you specify apps other people can use on a Windows Phone. Great for individuals and any-sized organizations who want to provide only the essential apps for others to use for work, school, or any other reason.

Cortana. There's another way to start Cortana from a Bluetooth hands-free system in your car now—just tap the contact named "Cortana" and ask her whatever you want. And now you're able to do more things without unlocking your phone too, making your personal assistant even better.

Store. The new Live Tile for Windows Phone Store helps you discover new apps and games. Just pin the Store to Start and you're ready to go.

Internet Explorer. Improvements to Internet Explorer 11 for Windows Phone give you a better browsing experience on your phone. Spend less time panning and zooming and more time enjoying some of your favorite websites.

Alarms. Now you can customize the snooze time for an alarm, and then enjoy a little more shuteye for the time you want.

Accessory apps. Use accessory apps to get notifications from your phone on your smart watch, active phone cover, fitness tracker, or other kinds of accessories.

Internet sharing. Now you can share your cellular data connection over Bluetooth, so you can get an Internet connection on more kinds of devices.

VPN. VPN now supports L2TP, which lets you connect to more VPN services. Whether you connect to a VPN for work or personal use, you can do it on your Windows Phone.

Narrator. Narrator now has touch typing and a way for you to turn off hints for controls and buttons if you don't want them read aloud. Some other improvements to Narrator help you unlock your phone a little more quickly, find and use the Back, Start, and Search buttons more easily, and tell you when your phone screen is on or off.

Phone update. Install updates when you want by scheduling them for a time that works best for you. And if your phone supports SD cards, it will now detect if you're running low on space when updating and use the SD card. (Scheduling an update is available after updating to build 8.10.14203.206. Support for using your SD card for updating your phone depends on your phone model and manufacturer.)

Battery Saver. Keep an eye on your battery power from your Start screen. Just pin Battery Saver to Start, and the new Live Tile will show you at a glance how much battery power you have left. (This feature is available only for phones running build 8.10.14203.206.) To get info about the latest features, see the Battery Saver app in the Store.

Cellular data. Add cellular data as a quick action, and then turn your data connection on or off with one tap in action center. (This feature is available only for phones running build 8.10.14219.341.)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Mitja358 ::

Očitno ne govorimo o enaki posodobitvi ... ta je manjša kot 1 MB in sem jo prejel na 3 WP telefone.

http://www.windowscentral.com/windows-p...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Machete je izjavil:

Mitja358 je izjavil:

A bejž no. In to v razponu skoraj enega leta razlike med regijami updejtov.. ? :)

berlusconi je izjavil:

Meni se je inštaliral danes: 8.10.14226.359

Folders. Folders let you organize your Start screen the way you want. Just push one Tile on top of another one to create a folder and get going.

Messaging. Combine multiple text messages into one, and then forward them to someone else.

Selection. With improved selection, you can now delete multiple calls, messages, or contacts.

Apps Corner. Apps Corner lets you specify apps other people can use on a Windows Phone. Great for individuals and any-sized organizations who want to provide only the essential apps for others to use for work, school, or any other reason.

Cortana. There's another way to start Cortana from a Bluetooth hands-free system in your car now—just tap the contact named "Cortana" and ask her whatever you want. And now you're able to do more things without unlocking your phone too, making your personal assistant even better.

Store. The new Live Tile for Windows Phone Store helps you discover new apps and games. Just pin the Store to Start and you're ready to go.

Internet Explorer. Improvements to Internet Explorer 11 for Windows Phone give you a better browsing experience on your phone. Spend less time panning and zooming and more time enjoying some of your favorite websites.

Alarms. Now you can customize the snooze time for an alarm, and then enjoy a little more shuteye for the time you want.

Accessory apps. Use accessory apps to get notifications from your phone on your smart watch, active phone cover, fitness tracker, or other kinds of accessories.

Internet sharing. Now you can share your cellular data connection over Bluetooth, so you can get an Internet connection on more kinds of devices.

VPN. VPN now supports L2TP, which lets you connect to more VPN services. Whether you connect to a VPN for work or personal use, you can do it on your Windows Phone.

Narrator. Narrator now has touch typing and a way for you to turn off hints for controls and buttons if you don't want them read aloud. Some other improvements to Narrator help you unlock your phone a little more quickly, find and use the Back, Start, and Search buttons more easily, and tell you when your phone screen is on or off.

Phone update. Install updates when you want by scheduling them for a time that works best for you. And if your phone supports SD cards, it will now detect if you're running low on space when updating and use the SD card. (Scheduling an update is available after updating to build 8.10.14203.206. Support for using your SD card for updating your phone depends on your phone model and manufacturer.)

Battery Saver. Keep an eye on your battery power from your Start screen. Just pin Battery Saver to Start, and the new Live Tile will show you at a glance how much battery power you have left. (This feature is available only for phones running build 8.10.14203.206.) To get info about the latest features, see the Battery Saver app in the Store.

Cellular data. Add cellular data as a quick action, and then turn your data connection on or off with one tap in action center. (This feature is available only for phones running build 8.10.14219.341.)

To je GDR 1 updejt. Kar smo mi dobili sedaj je full majhen kritični updejt ki naj bi biu namenjen za odpravo naključnih rebootov

cekr ::

Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Tamali ::

V oči mi je padla Lumia 640 XL: http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia...
Trenutno je še ni v Sloveniji, niti je še nisem zasledil v Avstriji ali na Hrvaškem.
Mnenja so dobrodošla...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tamali ()

luxxx7 ::

Tamali je izjavil:

V oči mi je padla Lumia 640 XL: http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia...
Trenutno je še ni v Sloveniji, niti je še nisem zasledil v Avstriji ali na Hrvaškem.
Mnenja so dobrodošla...

K Telekomu prihaja v začetku julija---> http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Drugače pa ima XL boljšo kamero(zadnjo in sprednjo) od navadne Lumie 640 LTE, ter večjo baterijo na račun zaslona 3000mAh>2500mAh, ostale specifikacije so enake.

GTX970 ::

Tamali
V DE jo imajo.
https://geizhals.at/?fs=Lumia+640+XL&in=

Dual sim model je cenejši kot single sim.

ombre ::

V Delu je bil objavljen članek o novih Lumiah 640 in 640+. Glede na ceno nudijo en razred boljši telefon kot pa primerljiva konkurenca...
OmbreMan - Galaxy of knowledge

klinker ::

ombre je izjavil:

na ceno nudijo en razred boljši telefon kot pa primerljiva konkurenca...

Pa sej to velja na splosno za prakticno vse Lumije.

Ravno ta članek mi je iztočnica. Kupil bi XL verzijo zaradi boljšega fotoaparata. Se mi splača počakati, da aparat pride v Slovenijo (v vezavo ne grem), ali naj kar naročim preko spleta, kot je predlagal in poiskal GTX970.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tamali ()

ombre ::

V SLO bo sigurno stvar dražja cca 50 €... Zaradi garancije pa ne vem - ali velja evropska?

Pri XL verziji se nekateri pritožujejo, da je prevelik zaslon in da potem ne slišiš sogovornika oz. on ne sliši tebe ker položaj prislonjene slušalke ni optimalen. Tako da BT slušalka je zelo priporočljiva pri tem modelu.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Vidim, da jo v Media Marku v Klagenfurtu imajo. Hm, bi šel kar tja po njo..

Garancija je evropska tako da ni problem. Se ti morda splača pogledat še za 830. Folk prodaja nove na bolhi (dobljene ob podaljšanju vezave) za okrog 200e. Ma manjšo baterijo, boljšo kamero (pure view kamero) pa še ena par drugih bombončkov drugo pa je več ali manj enako.

Malo me skrbi ta razlika v zmogljivosti baterije - 2.200 vs 3.000 mAh.

Dan dva ob normalni uporabi bi mogla tud 830 zdržat. 640xl bo zdržala sigurno več sam za to maš pa dosti večji telefon.

Res je. Vem, da je 5,7 inchov ogromno, ampak glede na to, koliko telefon sploh uporabljam za klicanje, bi to kar odgovarjalo.

Potem pa kar. Sam veš najbolje.

mumiran ::

Živjo,mene zanima ali lahko z WP 8.1 na HTC 8X pregleduješ vsebino z USB ključka.Namreč z androidom to gre pa me zanima kako je pri WP.Aja pa tudi za Lumio 925 me zanima...hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mumiran ()

8.1 nima OTG, kolkor je meni znano. Morda v 10ki.

Nop, ni varjante (zaenkrat).

mumiran ::

Hvala..

...tu v WP trgovini sem našel eno stvar..Ninko+WP..je kdo to probal...hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mumiran ()

Piše da dela sam z Ninko napravami in men tud ni prepoznalo random usb ključka

radmannsdorf ::

@Tamali,
http://www.mobisvet.si/index.php?route=...
http://si.mobileshop.eu/phablets/micros...
jaz v četrtek dobim 640 LTE. je pa zanimivo:
640 3g nimajo NFC
640 LTE imajo NFC

Zgodovina sprememb…

Sodelavec jo je dobil ze pred kakšnimi 10 dnevi mislim da za 140€. Lahko ga povprašam kakšen model je. Jo je pa dobil v sloveniji pri lokalnem dilerju.

radmannsdorf ::

seveda, za cene smo vsi firbci :) jaz sem 640 LTE dobil na dražbi, za 155€.

Jap, 640 LTE je.

Uf, 140€? Ne se čudit naslednjemu vprašanju: kje??

Kot sem že omenil, lokalni diler in poznanstva. ;) lahko pa povprašam po kakšni ceni je za druge. :)

PINki ::

Kupil sem 2 leti staro Lumio 620. Bivša lastnica mi je rekla, da ji baterija zdrzi 3-4 dni. Predvidevam, da ima mobile data izklopljene in telefon veliko v standby načinu.

Skratka, telefon mi je v standby (2 uri) skuril ogromno baterije, ostalo je nekih 20%. Jaz sem pa pred tem telefon updatal na zadnjo verzijo. Ne vem katera verzija je pa bila nameščena pred updatom. Danes je stanje normalno, baterija zdržala do večera. Opazil sem, da mi je čez noč skurilo 10% baterije (wifi ON, location ON).

Zanima me ali je to normalna poraba za 1300mah baterijo ali je le-ta že iztrošena in je potrebna menjave? Ali pa je 8.1 bolj potraten?

Največja porabnika baterije sta pa Viber ~14% in SMS-i ~8%

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PINki ()

PINki ::

Prav tako ob ugasnjenem zaslonu, telefon v kratkem času ~15min izgubi okrog 10% baterije. Ob vklopljenem zaslonu pa vedno počasi izgublja procent za procentom. Se morda kakšna aplikacija obesi v ozadju? Ali pač baterija štrajka?

krneki0001 ::

Jaz imam wifi stalno na off, ker imam dovolj prenosa pri operaterju (5Gb), pa lokacijo vklapljam samo takrat, ko jo rabim in mi 920-tka zdrži nekje 3 do 4 dni ob normalni uporabi, ob zvišani (kaka intervencija in ogromno na telefonu), pa nekje 2 dni.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

@pinki
poglej pod nastaviteve, ohranjevalnik baterije, poraba, kaj ti baterijo najbolj kuri, ugasni si dol aplikacije katerih ne poterebuješ, da tečejo v ozadju. (facebook je velik porabnik).

GA_PI ::

Kaj pravite na tele zverce, ko bodo prišle: 940 in 940XL

fireX88 ::

tjo, cena bo tudi naredila svoje..
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Super fonček, vendar sam še kmalu ne grem iz L930, ker neke velike nadgranje ne bo. Razen, če bo potreba zaradi samega sistema, kar pa močno dvomim. L930 funkcionira perfektno. Zaslon bo isti, boljši bo samo hardware in pa večja velikost samega aparata, za kar pa sam še ne čutim potrebe po menjavi, dokler tale dela odlično. :) Mogoče naslednja generacija, tole bom pa spustil. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

lopov ::

Živ,

trenutno sem uporabnik Nokie N9 in mislim menjati napravo.

IMO sem malo specifičen primer zaradi velikega števila mailov in sicer uporabljam 5 exchange in 3 gmail račune.

Za službene namene so mi dodelili podhranjeni android telefon in vidim, da je no-go, enostavno se mu skegla in po nenadnem resetu "pozabi" praviloma vsaj 4 exchange maile. Imam tudi android tablico in ko seštejem vse skupaj ugotovim, da poceni androida nočem*, apple je izven dosega in tako sedaj gledam simobilovo ponudbo (tam mam naročnino) in sicer imam ogledani Lumia 640LTE in 830 -- imata "glance" kar obvezno hočem :)

640 ima 8Gb in možnost SD kartice, 830 SD nima, a ma v štartu 16Gb prostora ter boljši fotkič.

Če ma kdo osebno izušnjo in lahko priporoči en ali drugi model bom zelo vesel, predvsem izkušnjo nekoga, ki uporablja vsaj 5 ali več exchange računov na telefonu.

Pa še vprašanje -- SSH server na win phone najbrž ne obstaja, je kakšen drug (direkten) dostop do fajlov preko wifi, razen da uporabim cloud?

Thx,
b.

Jinto ::

830 ima SD

AvtoR ::

830 ima SD, 930 ga nima!
««
71 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693677 (58666) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232462 (26831) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115062 (4774) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921202 (17531) Jst
»

Kateri telefon?

4910293 (8992) SLO_Matej

Več podobnih tem