» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
70 / 83
»»

Mitja358 ::

Pri meni pa ostajajo, ampak le nekateri (verjetno tisti, ki imajo številko v profilu). Telefon je Samsung Ativ S, OS je pa najnovejši ja (8.1.1). Če me spomin ne vara, imam isti problem že od samega začetka.

aerie ::

Če ti to predstavlja problem, potem preprosto izklopi Connect with my phone v FB aplikaciji. Predpostavljam, da imaš na FB veliko "prijateljev", ki jih niti ne poznaš ;)

Mitja358 ::

Ja ampak potem izgubim tudi prikazane slike kontakta ko me kliče. Ja prav sklepeaš :)

cebelar123 ::

Sem čisti začetnik na tem sistemu. WP8.1 sem si izbral kot sekundarni telefon drugače sem navajen na Androida. Ampak sem rekel da mu dam priložnost.
Danes sem se srečal s problemom MMS. Ali lahko kako nastaviš da se podatkovna povezava sama vklopi, če pošlješ MMS in se ko je uspešno sporočilo dostavljeno sama izklopi? Tako imam zdaj na Android sistemu.

Zdaj jo moram vklopiti ročno ampak nevem kako dolgo mora biti vklopljena, da se sporočilo prenese. Nočem je pa imeti konstantno vklopljene saj je telefon služben in nimamo zakupljenih podatkov. Tako, da mora biti poraba podatkov čez mesec čim manjša.

Zgodovina sprememb…

Dami ::

Microsoft Demonstrates Android and iOS Applications Running On Windows 10
Upam da tole rata, ker nočem lumie menjat sam zato, kr ni par specifičnih appov.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

vilonja ::

A bo tole sam za developerje, ali bomo lahko tudi navadni smrtniki nalagali .apk aplikacije na windows phone, tako kot to počenjamo na androidu?

Lonsarg ::

Ne, sam za developerje, kodo za Android bo treba zagnati v compilerju od Microsofta in par zadev tudi popravit. Končna skompajlana zadeva bo sicer še vedno .apk, ampak v večini primerov ne bo več delala na Androidih, ker bo prilagojena za Microsoft made Android runtime, ki bo tekel na Windows 10. Pri iOS portanju bo podobni princip, ampak mal drugačen(nobenega runtima, direktno bo skompilalo Windows 10 aplikacijo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

A potem boš lahko to skompajlano .apk naložil na telefon in jo normalno uporabljal, brez kakega štekanja, crashanja in podobnih zadev.
Samo naučiti se boš moral, kako androidov .apk (ali iosov) skompajlat.

Sem te prav razumel.

edit. nisem dobro prebral, sem mislil da pise za wp10 in ne win10, sem kar takoj tako mislil, saj je tem o windows phonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilonja ()

Bor H ::

Vsak telefon bo imel "developer unlock" funkcijo v nastavitvah. Naložil boš lahko do 20 aplikacij "mimo" stora.

btw. zakaj si rekel samo 20 aplikacij?
A bodo aplikacije stabilne?

Načeloma naj bi bile stabilne, zakaj ne? Kvečjemu kakšna funkcija ne bo delala, če bo pretvorba preveč leno izvedena.

Telefoni bodo imeli omejitev 20 aplikacij (hkrati) naloženih izven marketa.

vilonja je izjavil:

A potem boš lahko to skompajlano .apk naložil na telefon in jo normalno uporabljal, brez kakega štekanja, crashanja in podobnih zadev.
Samo naučiti se boš moral, kako androidov .apk (ali iosov) skompajlat.

Sem te prav razumel.

edit. nisem dobro prebral, sem mislil da pise za wp10 in ne win10, sem kar takoj tako mislil, saj je tem o windows phonu.

Ne, ti ne boš naredil nič, ker rabiš izvorno kodo aplikacije in ne izvorni .apk, pa tut port je lahko večdnevno ali v ekstremnim primerih mesečno delo... To kar sem opisal bodo naredili developerji in potem zadevo naložili na Windows Store.

Ti kot uporabnik sploh nikoli ne boš vedel, katera aplikacija je narejena tako in katera ne, ti boš videl samo skupek aplikacij na Windows Store in tudi samo od tam boš downloadal.

Motion ::

http://channel9.msdn.com/?wt.mc_id=mini...
Drugi keynote je trenutno.

To bo zgleda obetajoce.
Bomo se videl kaj se bo izcimilo iz tega.
Mislim glede aplilacij, ce jih bo res vec lot npr. snapchat, chrome, gmail in ostale predvsem igre.

cekr ::

To bo največja napaka, ki jo bodo storili.
S tem bodo v sistem uvozili še polno morebitne nesnage.
Če že omogočijo to nespametno dejanje, bi morali biti ti programi vsaj vsak v peskovniku.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Sej so. In wp ima najbolj restrektiven peskovnik od vseh treh platform

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

boolsheat ::

A iz .apk se lahko dobi koda ven s kakšnim toolom?

Vidim da so vas tile naslovi od novičk, ki so narejeni da čimveč folka klikne res zmedli. Google tudi omogoča portanje iOS aplikacij na Android z nekimi orodji, sicer ne tako hitro kot Microsoft z temi novimi orodji ampak vseeno podobna zadeva. Skratka Microsoft omogoča portanja aplikacij in NE omogoča poganjanje Android/iOS aplikacij, niti to ne bo možno z nobenimi hacki naredit.

MaCoFaCo ::

Omogočili bodo prevod (compile) Android/iOS aplikacij/igric z minimalnimi spremembami originalne kode (Java, C++, Objective C). To je po moje zelo dobra odločitev, ker bo rezultat čista native aplikacija brez dodatne emulacije. V praksi naj bi to pomenilo, da bi Android aplikacije na Windows Phone sistemu tekle veliko bolj gladko kot na samem Androidu (oz. strojne zahteve za Windows Phone bodo manjše) :D

Port, ki bi prej vzel mesece dela bo zdaj lahko narejen v urah / nekaj dnevih. Posledično se bo število aplikacij in igric za Windows Phone močno povečalo. Glede na to, da se bodo lahko enake aplikacije izvajale na vseh Windows 10 platformah (Phone, Desktop, Xbox) se bo avtorjem splačalo čim prej portati njihove produkte, ker bodo dobili ogromno število uporabnikov.

Vse aplikacije bodo nameščene v sandboxu, kar bo preprečilo da bi katera aplikacija škodljivo vplivala na sistem. To isto bo veljalo za Win 10 desktop in Windows Store aplikacije. Upočasnitev sistema, do katere je v trenutnih Windows verzijah lahko prišlo z leti, bo tako zgodovina :)

No, kar tole prebiram, vidim, da se nam obeta dober wp10.

Modri dirkač ::

Če bo to vse tako kot napovedano, bo Lumia končno "smiseln" nakup.
Everybody lies!

Definitivno. Da ne omenjam možnosti, ki bo omogočala prikop telefona na LCD televizijo v kombinaciji z bluetooth tipkovnico/miško. Na LCD zaslonu se ne bo preslikal zaslon iz telefona ampak se bo ta transformiral, da bo izkušnja podobna kot bi bili na desktop Windows sistemu (meni Start, delo z vgrajenim Office sistemom bo veliko bolj prijazno, web brskanje, ...). Tako bo vsak Windows Phone tudi prenosni računalnik :)

aerie ::

Continuum bodo podpirali le premium telefoni. Torej le tisti višjega ranga. Vsaj tako so rekli na Buildu.

Verjetno bo res tako, hvala za popravek :)

Cilj Windows Stora so univerzalne aplikacije, ampak ne bodo pa obvezne. Sploh tale nova možnost prepakiranja obsoječih win32 .exe programov kot univerzalnih aplikacij bo zahtevala Hyper-V, da se požene ob vsaki aplikaciji(virtualizirano x86 okolje), kar pomeni da bodo najverjetneje desktop only.

In pomoje bodo Continium telefoni dovolj močni in imeli procesorje z podporo virtualizaciji, da bodo lahko vse Windows 10 desktop only aplikacije normalno gnali, tudi te, ki bodo zahtevale emulacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

boolsheat ::

boolsheat je izjavil:

A iz .apk se lahko dobi koda ven s kakšnim toolom?

Sem malo pogooglal, očitno gre?
https://blog.nraboy.com/2014/11/extract...

Torej v teoriji bi lahko vzel .apk iz playstora, extractal source kodo in preko Astorie dobil ven WP app?

gwertix ::

Hej, a kdo kej sledi, če je že viden napredek na področju aplikaciji po tem, k so predstavli tista orodja, za hitro pretvorbo iz Androida/iOSa? :)

Nič ne vem, da bi ta orodja bila že zunaj?

To je predvideno za wp10, če sem prav razumel.

vilonja je izjavil:

To je predvideno za wp10, če sem prav razumel.

To velja za Android porte, iOS koda pa bo proizvedla dejansko nativno Windows 10 aplikacijo, ki bo lahko tekla kjerkoli.

luxxx7 ::

Kateri telefon mi priporočate izmed teh dveh: Lumia 830 in Lumia 735?

mat11 ::

Prvi je 5 inchen z IPS drugi 4,7 Amoled z tem da imaš tudi navigacijske tipke na zaslonu, se pravi še manjši zaslon. Prvi ima boljši fotoaparat. 735 pa tudi nima slabega. Je pa 830tka močno podcenjena, vsaj na bolhi.
mat

@luxxx7
Kaj boš pa delal na telefonu, mislim za kaj ga vecinoma uporabljas?

Glede na cene pr mobiteli in cene na bolhi se splača dat tistih 20e več in vzet 830, že zaradi kamere.

Jaz imam osebno HTC 8X, ta telefon je ta sestro. Glede specifikacij sem že sam poizvedel in sta nekje tam tam, v kameri je razlika... Bom vzel 830 in je to to, saj je razlika pri mobitelu 30€ v prid 735.

Prosim če mi lahko poveš, kaj se bo delalo na telefonu, ti lahko kakšen feedback dam.
Drugače pa če tvoja sestra uporablja snapchat in podobne aplikacije, ki jih na wp ni (mogoče z 10 pridejo), bo malo razočarana. Seveda sklepam da je mlajša, če je pa starejša pa ne uporablja več teh stvari (malo brska, piše smse, klice ipd.) je pa to zelo dober telefon.
lp

vilonja je izjavil:

Prosim če mi lahko poveš, kaj se bo delalo na telefonu, ti lahko kakšen feedback dam.
Drugače pa če tvoja sestra uporablja snapchat in podobne aplikacije, ki jih na wp ni (mogoče z 10 pridejo), bo malo razočarana. Seveda sklepam da je mlajša, če je pa starejša pa ne uporablja več teh stvari (malo brska, piše smse, klice ipd.) je pa to zelo dober telefon.
lp

Instagram,We Heart It,FB,Messenger,Gmail... Snapchat ne uporablja, to sem ji prvo vprašanje zastavil. Še kakšna popularna aplikacija manjka?

Hudič je, da 735/830 nista nič kaj zmogljivejša od 8X/930, kljub dvema letoma razlike.

berlusconi ::

8x trga gate s svojo posodobitvijo na 8.1. Niti malo mi ni žal, da sem ga nabavil pred letom in pol.

gruntfürmich ::

luxxx7 je izjavil:

Kateri telefon mi priporočate izmed teh dveh: Lumia 830 in Lumia 735?
jst sem bil pred čisto enako odločitvijo, pa sem se potem odločil za 830 glede kamere, pomnilnika in kolikor je pač verjeti stend-baj časa tule http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_830... in tule http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_735...
je pa 830 5mm višji, sta pa po mojem oba prevelika za žep, ker prej sem imel 120mm višine in je bilo super, 140mm pa je grozno in ga moram po rokah vlačit kot največji narcisek...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

MatH ::

Hja tako kot so včasih pretiravali z malimi telefoni na katerih je bil problem tipkat, tako danes pretiravajo z velikimi, ki žulijo v žepu.
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.

zanima me kako je možno da 'namizna' ploščica od 'ljudi' torej od stikov ne prikazuje njihovih slik v ploščici?

A tebi jih ne prikazuje, ali bi rad da ti jih nebi?

rad bi da mi jih nebi.

markosismis ::

Kateri telefon mi priporočate izmed teh dveh: Lumia 640 in Lumia 735?
Bistvene razlike v ceni ni.

PurpleMoo ::

Vzemi 735, če so ti pomembni selfiji, vzemi 640, če niso.

mitja73 ::

640 xl ima tud zelo dobro kamero, žal pa ni lte

trololo2 ::

http://www.techradar.com/news/phone-and...

Microsoft bo z WP 10, oz. Win10, sam skrbel za posodabljanje naprav, torej čakanje zaradi operaterjev odpade. Vsekakor dobra novica.

PINki ::

Kdaj bo L640 na voljo pri Telekomu?

Kolikor je men znano enkrat junija. Navoljo naj bi takrat bila tudi 535.
««
70 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693677 (58666) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232463 (26832) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115062 (4774) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921202 (17531) Jst
»

Kateri telefon?

4910294 (8993) SLO_Matej

Več podobnih tem