» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
11 / 83
»»

FlyingBee ::

žal se je bilo treba pri wp7 preveč ukvarjati z iskanjem nekaterih banalnih funkcij, ki jih le-ta očitno ni premogel, pri wp8 naj bi bila že precej boljša izbira, vendar mislim, da bo treba še vsaj do naslenjega počakat, da pride do logične izbire

Bor H ::

Dude...

Dude...

Pri WP7 sem iskal samo copy paste, od 7.5 naprej bi pa ubistvu sam še rad refresh knof v IEju zamenjal za tab knof. In to se da v WP8, aja pa nov start screen je sweet. Dejansko že ko pogledam 7.5 ne vem kaj bi si želel, pol so mi pokazal nov start screen in me prepričal da je to mogoče res fajn, da bi pa iz 7.8 šel na 8 si ne morm upravičit, kaj šele da bi si želel kej več.

Tilen ::

Bor H je izjavil:

V Rusiji je že naprodaj za 300€. Mene pri 620 najbolj skrbi baterija, ki je 1300mAh, to je nekje isto kot moj stari single core Trophy oziroma 400mAh manj kot 8S. To zna pomenit konec dneva razliko med "lih za glih" in tem da ti ostane še 30% baterije za rezervo.

Gledaš z napačne strani. Lumia 620 je najmanjši od omenjenih in ima posledično tudi manjšo baterijo.

Trophy 3.8"
620 3.8"
8S 4"
820 4.3"
920 4.5"
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Vseen, 1300mAh je mal, Trophy ima 1300mAh in enako velik zaslon. Baterija komej pride čez dan. Bo treba sicer počakat na kakšen resen test ampak občutek imam da bo tale baterija glavni dealbreaker če želiš uporabljati 620 kot smartphone.

FlyingBee ::

kar ne veš ne boli, to je splošno znano in velja za vse ljudi, da me ne bo kdo obsodil, da se spuščam na osebni nivo

sam po sebi je bil wp7 že precej dober OS, vendar relativno gledano daleč od tega

Tilen ::

Bor H, mimogrede, poraba na Simobilu je lahko veliko večja, kot npr pri Mobitelu. Simobil na svojem prekrasnem omrežju nenehno preklaplja med 3G, 2G, HSDPA, EDGE, blabla brez razloga in to povzroča bistveno večjo porabo. Še posebej, če si recimo na meji, kjer ni 3G signala ali pa ga zelo slabo loviš. Nekateri grejo ravno iz tega razloga k Mobitelu, ker je tam tovrstnih težav manj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Stojansto: Ok, prav imaš. Pogledam Android in vidim sinhronizacijo bookmarkov z desktop Chromom, vidim tudi meni osebno nevšečen GUI in lagiranje s časom ter hude probleme z razdrobljenimi verzijami. Pogledam iOS in vidim super support ampak dolgočasen GUI, brez česarkoli kar bi spominjalo widgete ali live tile in visoko ceno. Ja, zaslepljen sem ker si želim da mi telefon v najkrajšem času ponudi čimveč informacij ter da je zanesljiv in mu lahko zaupam. Če to pomeni da nimam določenih stvari na voljo (kot že omenjen kup aplikacij in vseh mogočih sinhronizacij) tudi prav, MENI je WP trenutno best izbira telefona, ko bo prišel trenutek za menjavo bom pa spet pogledal kaj je na voljo.
Sicer pa je Android rabil 4 leta, da je približno porihtal lag v GUIju pa te nisem vidu se prej dret po temah da ni to to.
Dej prosim povej zakaj ne moreš dopustit možnosti da je WP7/WP8 za nekatere uporabnike best izbira, za nekatere pa pač ne. A se hodiš tudi dret v salon od Kie da ni to to, da rabi še nekaj generacij? Je res težko razumet da nobena zadeva ni in ne bo popolna, kot kupec pa imaš v času interneta možnost se odločit kater produkt je v danem trenutku zate najbolj sprejemljiv?
Tilen: bi znalo bit, imam precej na meji signal doma, Mobitel ima malenkost boljš, verjetno bom itak šaltal še ta mesec na 2013 paket in bom videl če bo potem kaj bolje ampak ne verjamem da bo razlika ogromna

deyco5 ::

Ah, dajte. Noben OS ne bo napisan za posameznika! Najbolj bi bilo kulsko, ko bi Proizvajalcu poslal seznam želja in aplikacij in bi ti točno to vgradili (morda v prihodnosti), malce se je tudi treba sprijazniti s kakšno pomanjkljivostjo in morda svoj stil in navado temu prilagoditi. Glede na lastne izkušnje z vsemi 3 sistemi pa je zame svetlobna leta spredaj pač WP (jaz ne rabim 500.000 aplikacij v marketu) in nevem kakih fenci šmenci dodatkov, ki so aktualni 2 dni (kot igrače za otroke). Jaz pač gledam mobilno čudo tehnike s strani zanesljivosti, delovanja tistih stvari, ki jih ponuja in atraktivnosti. V teh 3 pogledih je pač to čista desetka. Komur je všeč robot ali ogrizek, pa naj to porpagira v temah, ki so temu namenjeni in nas naj pusti WP navdušence pri miru (foušija :))

SLO_Matej ::

FlyingBee je izjavil:

kar ne veš ne boli, to je splošno znano in velja za vse ljudi, da me ne bo kdo obsodil, da se spuščam na osebni nivo

Se ti vidi.

deyco5 je izjavil:

Ah, dajte. Noben OS ne bo napisan za posameznika! Najbolj bi bilo kulsko, ko bi Proizvajalcu poslal seznam želja in aplikacij in bi ti točno to vgradili (morda v prihodnosti), malce se je tudi treba sprijazniti s kakšno pomanjkljivostjo in morda svoj stil in navado temu prilagoditi.

Čeprav je lahko Windows Phone lahko zelo osebno personaliziran za vsakega posameznika, odvisno kaj si pripne na Start zaslon. Microsoft je za promocijo WP8 pripravil reklamo s tem motivom.

BlazV ::

kako bo pa s podporo gmaila, zdaj, ko google ne podpira več wp8?

sistem mi zgleda odlično, vendar se mi zdi brez veze vreči stran vse ugodnosti gmaila.

klinker ::

Kar se mene tice, 920ka pomete z vsem kar je trenutno na trgu...pa uporabljam android (ker mi je vsec odprtost) in sem bil kar velik zagovornik iOSa (zaradi splosne kvalitete softwareja in izdelave).
WP pa je pravi refresh in sem po parih urcah igranja z njim prisu do zakljucka da je precej bolj intuitiven in prijazen za uporabo od obeh konkurentov.

_Dormage_ ::

BlazV je izjavil:

sistem mi zgleda odlično, vendar se mi zdi brez veze vreči stran vse ugodnosti gmaila.

Mail nima veze z tistimi zgodbami in dela perfektno ze od prvega dne.
Tistim zgodbam o googlovi blokadi je sledilo pojasnilo.

Zgodovina sprememb…

Goody ::

klinker je izjavil:

Kar se mene tice, 920ka pomete z vsem kar je trenutno na trgu...pa uporabljam android (ker mi je vsec odprtost) in sem bil kar velik zagovornik iOSa (zaradi splosne kvalitete softwareja in izdelave).
WP pa je pravi refresh in sem po parih urcah igranja z njim prisu do zakljucka da je precej bolj intuitiven in prijazen za uporabo od obeh konkurentov.

Če ga rabiš za zabijat žeblje vsekakor...Matr a teža vas res nič ne moti?

_Dormage_ je izjavil:

BlazV je izjavil:

kaj pa koledar, imenik?

matjazzz ::

@cink44 Teža telefona se ne opazi. saj jst je ne. Sploh nevem kaj mate prot tej teži a ste res taku švoh da nemorte dodathih cca 50 gramu u roki držat? Men se glih zarad teže zdi telefon še bolj kvaliteten in ga velik bol čutš in bul komot zagrabš.

@BlazV Use se da nastavt in se avtomatično prenese v imenik. Si nastavš fb account pa gmail hotmail... ti jih prenese v imenik pol pa lahko izberaš al ti kaže prijatelje iz facebooka, hotmaila al pa gmaila. Lahko nobenga in vneseš svoje številke. Maš opcijo prenos podatku in poslanih/prejetih smsu iz starega telefona na staremu telefonu samo bluetooth uklopš zalavfaš data transfer in klikaš next.

Goody ::

Teža ni problem za roko, teža je problem za žep.

_Dormage_ ::

BlazV je izjavil:

_Dormage_ je izjavil:

BlazV je izjavil:

kaj pa koledar, imenik?

Oboje dela in se lepo synca. Nikoli opazu, da nebi.
Koledar je še sploh super :)

Počakej do konc mesca ;)

hvala! bom do konca zgonu tale telefon potem pa presedlal na wp8 :)

mate2567 ::

Zdravo,mam HTC Windows Phone 8S..in res ful zadovoljen...Vse teče gladko,lep izgled,dobri zemljevidi in precej dobra kamera :)
Malo je problem ko pridemo na aplikacije...Kaj je zdej s unimi njihovimi štorjami da bodo nardili 46 od 50 najbolj uporabljanih aplikacij ?

darkolord ::

Katere od teh pa se ti zdi da manjkajo?

darkolord je izjavil:

ham...instagram,tempel run,subway surfers,bike race,vsi iskalniki ( chrome,opera itd...)jih je malo več kot samo 4 aplikacije xd Sej ne me narobe razumet,moje mnenje o wp8 je da je odličen ;)

Goody je izjavil:

klinker je izjavil:

Če ga rabiš za zabijat žeblje vsekakor...Matr a teža vas res nič ne moti?

Kaj me ce motit...vsaj vem da drzim nekaj v roki, za razliko od sg3 ki se mi zdi da se bo zlomu ce ga premocno primem ;((

Malajlo ::

mate2567 je izjavil:

darkolord je izjavil:

ham...instagram,tempel run,subway surfers,bike race,vsi iskalniki ( chrome,opera itd...)jih je malo več kot samo 4 aplikacije xd Sej ne me narobe razumet,moje mnenje o wp8 je da je odličen ;)

ok, zakaj vraga človek rabi na telefonu 4 različne browserje?
Inatagram je v q..cu, ampak aplilacija sicer obstaja. Za špile ( saj tisti run, race surf to so?) pa nisem ziher.

Malajlo je izjavil:

mate2567 je izjavil:

darkolord je izjavil:

ok, zakaj vraga človek rabi na telefonu 4 različne browserje?
Inatagram je v q..cu, ampak aplilacija sicer obstaja. Za špile ( saj tisti run, race surf to so?) pa nisem ziher.

Ma šilou pa res nima nobenih takih da bi bli v koraku s robotkom pa ogrizkom xd
Glede na to kako se po svetu prodaja luminia in drugi windows phone-i pa bodo to vrjetno še vse nardili :P

Glede teže sem tud sam že povedal mnenje... Da bi te pa v žepu motla je pa prej zarad velikosti, ne pa teže! Kake fore mate eni! :). Tudi sam nevem zakaj 4 browserji, poleg tega da ie dela odlicno! Celo iz google appa sedaj prides po iskanju na originalno stran, kar na wp7 ni bilo mogoce (samo neko vgrajeno stran si lahko gledal). Mimigrede. Danes me je kolega presenetil z City Lens. Nisem si mislil da to ze tako dobro laufa! Celo v Smartnem na Pohorju je pokazal na cerkvo Sv.Martina in vaske gostilne, ter bliznje kraje! Res amazing! ;)

bdoxx je izjavil:

where the fuck je sammyev ativ S :/, govorili so da bo prvi win8 fone zunaj :S

tole sem pravkar vidu: http://www.wpcentral.com/expansys-italy...

LuGi ::

Nokia Drive + comes to ALL Windows Phones 8 users in US, UK and Canada

http://wmpoweruser.com/nokia-drive-come...

Interesantno, nisem verjel da bomo dobili polno verzijo, nazadnje se spomnim da je bilo govora "dobite sam pozabte na glasovno vodenje". Anyway, good news, čeprov to zna poment za Nokio, da bom raje vzel konkurenco, ko bom vzel.

Bolf3nk ::

http://www.theverge.com/2013/1/23/39065...

Prihaja še boljša lumia letos

clix ::

boljši senzor pa leče, aluminijast body, ... najmanj pol kile bo mela :D

bdoxx ::

Bor H je izjavil:

bdoxx je izjavil:

where the fuck je sammyev ativ S :/, govorili so da bo prvi win8 fone zunaj :S

tole sem pravkar vidu: http://www.wpcentral.com/expansys-italy...

solidna cena

Tamali ::

HTC Windows Phone 8S za razliko od Nokie nima instaliranega nobenega programa za navigacijo v avtu. Kje naj takšen program dobim? Namreč, vseh programov, ki so na voljo, ne moremo namestiti (napačna regija). Hočem pa, da telefon uporablja le karte, ki sem jih namestil, torej brez prenosa podatkov.

Če nastaviš market na UK, US ali Kanado boš lahko inštaliral Nokia Drive+, ki ima podporo offline mapam. Glej link, ki ga je kopiral LuGi. Morš pa vedt da so mape dost velke, recimo Slovenija je 79M, Avstrija 142MB, Italija 278MB in recimo Nemčija 442MB. Ne pričakuj, da boš spravil celo Evropo gor, žal grejo te mape na interni spomin in ne na kartico.

luky ::

Kako se nastavi Market na drugo državo, recimo UK, ćal ne vem. Imam HTC 8X.
luky!

mihco ::

Bor H je izjavil:

Če nastaviš market na UK, US ali Kanado boš lahko inštaliral Nokia Drive+, ki ima podporo offline mapam. Glej link, ki ga je kopiral LuGi. Morš pa vedt da so mape dost velke, recimo Slovenija je 79M, Avstrija 142MB, Italija 278MB in recimo Nemčija 442MB. Ne pričakuj, da boš spravil celo Evropo gor, žal grejo te mape na interni spomin in ne na kartico.

Instaliral ja, ne pa tudi uporabljal. Ob zagonu aplikacije vrne error: "SIM card unsupported"...tako, da vsaj zaenkrat se nebo nic z Nokia drive+.

Zanimivo...očitno tipa lokacijo providerja SIM kartice.

clix je izjavil:

boljši senzor pa leče, aluminijast body, ... najmanj pol kile bo mela :D

Raje alu in "pol kile" kot pa 2g in ob prvem padcu pok...SGS3 varjanta :P Alu je zakon :)

Zdravo..kako je kej z nalaganjem piratskih aplikacij na wp8 ?npr doodle jump xd se da to kot pri androidu kjer samo poberes aplikacijo na partisu in jo nalozis ali ne ?

Ne. Sej je blo že parkrat napisan no...
1) developer unlock (100$/leto)
2) študentski unlock (moraš biti na pravi fakulteti, omejitev 3 aplikacije)
3) custom ROM

Mene zanima če je že kdo najdu kakšno applikacijo ki meri prenos podatkov v mobilnem omrežju? Ker Data Sense ne nadjem nikjer v shopu :(. Al pa če kdo ve kolk se prbližno porab če je cev dan uklopljen prenos podatkov (avtomatično posodabljanje meila, vreme, pa še sm pa ke kakšna).

Na uč bi rekel da nekaj 10MB na mesec, točno ti pomoje noben ne more povedat. Ni pa nobene namenske aplikacije, obstajajo od simobila in mobitela aplikacije, ni idealno je pa bolje kot nič. Data Sense je pa na voljo samo pri operaterjih, ki imajo vklopljeno, ker ni tehnologija za Data Sense samo na strani telefona.

Jaz imam 3G prižgan vedno, odkar sem pričel uporabljati WP... Prej Omnia 7, zdaj Lumia 920. NIkoli nisem prišel čez 200 Mb na mesec... Na telefon so leteli vsi maili (službeni), non stop prijavljen v FB in MSN chat (available) in vsi live tile... Je pa res da se je telefon vedno sam povezal na Wi-Fi, ko je bila opcija...

Okej bom pustu zalaufanu neki časa pa pol pogledu pa bom vidu :) Najlepša vama hvala.

Matjaž katerega operaterja imaš?
Oba glavna, tako Simobil, kot Mobitel imata aplikaciji za premljanje porabe. Zelo lepo se da spremljati koliko ti požere dnevno (tako preko telefona, kot tudi če se prijaviš v monitor ali moj simobil preko računalnika)...

preizkusi!

Mam mobitel sicer sm najdu u store mobitelovo aplikacijo ampk mi vedno napiše da je geslo napačno. Medtem k se mi na računalniku normalno prijavi.

Tamali ::

Jap, nokio drive sicer lahko instaliraš, če spremeniš regijo, ne moreš pa je zagnat. Tako da zaenkrat ostajamo brez spodobne navigacije za avto. Da ne govorim o tem, da kart ne moreš prenest na memory card. Malo me ta zadeva že skrbi, namreč vedno ko instaliraš kakšno aplikacijo ti pobere bistveno več spomina, kot je aplikacija velika, hkrati pa se ob deinstalaciji ne povrneš na prvotno stanje pomnilnika. Kaj bo čez, khm, leto in pol, si niti predstavljat ne upam. Toliko o pametnih telefonih :|

Kar se pa tiče nalaganja piratskih aplikacij - pogovarjal sem se z enim iz http://windowsphonehacker.com, ki mi je razložil, da je do vstopa v sistem (in register) še daleč. Sam bi recimo zelo rad odpravil vibriranje ob pritisku na tipke (Snotify bi to lahko odpravil ali sprememba registra), vendar je to zaenkrat le ZF. Toliko o pametnih telefonih :|

darkolord ::

Tako da zaenkrat ostajamo brez spodobne navigacije za avto.
Navigon?

Ravno navigacija in Nokijini exkluzivni bonbončki so pretehtali mojo odločitev na stran Nokije!!!?

Lonsarg ::

Vidiš, očitno se je Noki splačala začasna ekskluziva:) Sicer pa, jaz sem nekako sumil na tak razplet. V času ko konkurenca ponuja brezplačno navigacijo bi bil Microsoft nor, da je ne bi tudi on, in to enotno po vseh Windows Phone in zakaj bi Nokia pustila MIcrosoftu da sam ponuja navigacijo, raj jo ona celi platformi in dobi seveda brez skrbi za to tudi keš. Tako Nokia služi za vsak prodan WP, ne samo svoj.
««
11 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34692249 (57238) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10231844 (26213) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

114998 (4710) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5920865 (17194) Jst
»

Kateri telefon?

4910076 (8775) SLO_Matej

Več podobnih tem