» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
64 / 83
»»

Master_Yoda ::

Je se kdo naletel na ta bug (Opazil sem ga na Lumiji 530): Ce imas nastavljeno Vibro+Melodijo ob klicu zavibrira samo enkrat in potem je samo melodija in sploh ne vibrira vec.

fireX88 ::

to ni bug, tako je. tudi mene moti. če imaš na vibracijo, bo vedno vibriral.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

krneki0001 ::

Master_Yoda je izjavil:

Je se kdo naletel na ta bug (Opazil sem ga na Lumiji 530): Ce imas nastavljeno Vibro+Melodijo ob klicu zavibrira samo enkrat in potem je samo melodija in sploh ne vibrira vec.

Ali imaš vklopljen Gestures (beta)?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Tamali ::

Iz SiMobila sem presedlal na bob. Številko sem obdržal, klici in sms-ji delajo, podatkovne povezave pa ne morem vzpostaviti. Avtomatska izbira ne omogoči prenosa podatkov. Skušal sem z ročnimi nastavitvami (APN, Proxy in ostalo) kot imajo objavljeno na spletu. Ne pomaga. Klical sem na bob, kjer so mi potrdili, da sem vnesel pravilne ročne nastavitve. Podatkovno povezavo imam vključeno, letalski način je izključen, prav tako se telefon registrira tako v omrežje 2G kot 3G.

Kakšna ideja?

mat11 ::

Edino, kar napišeš, ostalo prazno:
Dostopna točka: internet.bob.si
uporabniško ime: bob
mat

issak ::

Master_Yoda je izjavil:

Se mi zdi da sem že opazil to nekajkrat. Sicer na 925, ampak sej software je isti. Izjemno tečno.

zanima me, če mogoče kdo ve kdaj kaj pride kakašna ura za wp?? rabim predvsem za tek, tako da jo za kakšno reso stvar sploh ne bom nosil. Ali se potem bolj splača kakšno uro ki je namenska temu (ala TomTom, Garmin)?

modelno1 ::

Že obstaja. Microsoft Band. Verjetno ga še ne prodajajo pri nas.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

ni še...

EDIT: pa še draga... TomToma dobiš pa za 150EUR iz nemčije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

Bramac ^^ ::

Fitbit produkti (če hočeš prav uro potem Surge). Pri Jawbone tudi razvijajo aplikacijo, vendar še ni zunaj.

boolsheat ::

Jop, fitbit sodeluje z MS:
http://www.windowsphone.com/s?appid=378...

PrihajaNodi ::

A v operi na androidu lahko predvajaš video posnetke preko spleta? Meni na operi beta v win p ne delajo.

Krigl ::

Danes zjutraj sem na 1520ko dobil DENIM. Prinasa ta update kaksne resne prednosti?

Lonsarg ::

Hej Ljudje, jest sem že skoraj znorel, ker Tušmobil in Windows Phone 8.1 nista vredu delovala skupaj in eratično data povezava sploh ni delala. Najprej sem seveda mislil da je kaj narobe z telefonom Lumia 930. Nato sem preko google našel da je to altualni problem, ki se pojavlja zgor na nekaterih operaterjih, UK Three je zadevo "popravil" recimo, meni se ni dalo težiti, Tusmobilu.

No če ima kdo podoben problem naj povem da zadnji Developer Preview pa dni nazaj je zadevo popravil, tak da veselo inštalirat. Ali mi bo kdo zdaj celo povedal da sam ni imel teh problemov na Tuš+WP8.1? WP 8.0 mende ni imel teh problemov.

telen ::

Jst mam Lumio 720 in sem pri Tušmobilu pa nimam teh težav. Lumia je na wp 8.1 in pa denim update.

Motion ::

Krigl je izjavil:

Danes zjutraj sem na 1520ko dobil DENIM. Prinasa ta update kaksne resne prednosti?

Za 930 in 1820 prinaša enepar kul novih stvari pr kameri. (4k snemanje, reach capture,....
http://pocketnow.com/2015/01/15/lumia-d...

Krigl je izjavil:

Mape na start screenu.

berlusconi ::

In pa funkcijo 'Hey Cortana'.

berlusconi je izjavil:

In pa funkcijo 'Hey Cortana'.

Za izbrane telefone.

Denim naj bi tudi prinesel izboljšave kamere, predvsem kar se hitrosti tiče, kot tudi nek HDR in 4K (za izbrane telefone)

Greghorian ::

mat11 je izjavil:

Podoben problem, telefon htc 8S. Ne deluje podatkovna povezava. Če jo zamenjam z drugo bob sim pa deluje. Obe sim so na moje ime, naročnino in na obeh imam vključeno opcijo 1 giga.

Malajlo ::

Zakaj ne zamenjaš kartice? A niso tudi pri Mobitelu menjali simk, ko se je 3g razpasel? Je malo daleč nazaj, pa logike tudi ni nobene, ampak se mi zdi, da sem dobil novo sim kar ene parkrat popolnoma tehtnega brez razloga.

HTC 8x je v Nemčiji začel dobivati posodobitev na 8.1.1:
http://wparea.de/2015/01/htc-8x-erhaelt...

POTRJUJEM! HTC 8X, operater SIMOBIL (brez dev. preview), trenutno prenašam posodobitve OTA. Najbrž gre za 8.1!!!
Jebela, ne morem verjeti, da smo dočakali :)

Zgodovina sprememb…

mark2 ::

Da si malo izposodim to temo:)

Lastim si zgoraj omenjeno LUMIO 520.Nadgrajeno na DENIM..
Upažam zelo hitro praznjenje baterije..
Največkrat uporabljena aplikacija v battery saver-ju je Whatsapp okoli 36%.je pa stalno vklopljena 3G/H+ podatkovna povezava..
Baterija zdrži okoli 12 ur..
Je zrelo za servis?
Hvala Hvala

Probaj izklopit background tasks. Morda bo pilo manj.

mark2 je izjavil:

Da si malo izposodim to temo:)

Lastim si zgoraj omenjeno LUMIO 520.Nadgrajeno na DENIM..
Upažam zelo hitro praznjenje baterije..
Največkrat uporabljena aplikacija v battery saver-ju je Whatsapp okoli 36%.je pa stalno vklopljena 3G/H+ podatkovna povezava..
Baterija zdrži okoli 12 ur..
Je zrelo za servis?
Hvala Hvala

Sučasih je soft reset pomagal (power + vodlume down doker ne zavibrira)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

MisterR ::

Je komu uspelo usposobit povratnice za SMSe tako daleč, da izpisuje ime prejemnika in ne telefonske?

Tilen ::

Ne. Saj samo tapneš na številko v povratnici in ti pokaže čigava je. Glede na to, da pride praktično instantno nazaj, v 99,99% primerov tako ali tako veš, komu si poslal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tamali ::

Greghorian je izjavil:

mat11 je izjavil:

Podoben problem, telefon htc 8S. Ne deluje podatkovna povezava. Če jo zamenjam z drugo bob sim pa deluje. Obe sim so na moje ime, naročnino in na obeh imam vključeno opcijo 1 giga.

Pred nekaj dnevi se je zadeva pri meni sama uredila (nisem resetiral telefona, bob sem klical kar nekaj dni pred tem). Glede na to, da sem napako sporočil in glede na to, da imam opcijo 1 GB, hkrati pa do pred nekaj dni nisem imel nobenega podatkovnega prometa, so, domnevam, tehniki naredili nekaj klikov in zadevo usposobili :D

Ima še kdo dodaten predlog kako zmanjšati porabo baterije? Trenutno mi Batery Meter kaže več kot 4% na uro; pred posodobitvijo na 8.1 je bila ta vrednost več kot 1x manjša (tam okol 2, 1.7). Hvala za odgovore

Bor H ::

Poglej v battery saver kaj ti žre baterijo.

Sem. Vsem aplikacijam, ki so na seznamu, sem izklopil 'run in background'. Nafilal sem ga pred 4h in 43min; trenutno še mam 72% baterije, kar bi naj zadoščalo za 15h in 15min - nesprejemljivo (4.7% per hour discarge)...
Ne vem kaj še naj izklopim. Cortano mogoče?

Hm hard reset? Res da se mi po unmu patchi kr je pršou takoj za 8.1 preview for developer to ni dogajalo več, sam pred tem pa sem vedno po usakem updejtu naredu hard reset kr drgač je baterija šla hitro.
Nevem jst mam občutek da baterija na 8.1 zdrži usaj tako dolgo, morda celo malo več na stand by-u po cyan updejtu. V povprečju gre dol 1.5% na uro z wifijem uklopljenim.

No, skoz noč je šlo na 51%. Je pa res, da sem izklopil kortano. Kljub temu je poraba še vedno nad 4% per hour. Bo že... hvala za nasvete

Pesimist ::

in kak delas z gtalkom na win telefonu?

poker93 ::

Mi lahko mogoče kdo pove kaj o nokiji 530 (torej če so kakšne težave pa to in če ima kakor nokia 520 isto micro sim) in pa mogoče kdo ve ali simobil zaklepa telefone za druga omrežja (prešaltal bom na simobil telefon ki ga bom pa kupil zraven bo pa uporabljala druga oseba ki je na tušmobilu)

Ima mikro sim. Drgač pa je osiromašena 520. (slabši zaslon, slabša kamera, pol manj prostora, manjko proximity senzorja, malo bolši soc,)

Tako 520 kot najbrz 530 sta telefona nizjega ranga. Kot je ze pred menoj nekdo povedal. Ce pa ti te funkcije niso toliko vazne, pa bos za tako ceno dobil super duper telefon z wp8.1. Vprasaj na simobilu, ce so telefoni zaklenjeni.

krneki0001 ::

wp 8.1 niso zaklenjeni na simobilu, niti pri nobenem drugem ponudniku.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

poker93 je izjavil:

Mi lahko mogoče kdo pove kaj o nokiji 530 (torej če so kakšne težave pa to in če ima kakor nokia 520 isto micro sim) in pa mogoče kdo ve ali simobil zaklepa telefone za druga omrežja (prešaltal bom na simobil telefon ki ga bom pa kupil zraven bo pa uporabljala druga oseba ki je na tušmobilu)

Mislim, da simobil ne zaklepa telefonov že kar nekaj let, ampak za ziher vseeno njih vprašaj. Pa tudi včasih je bilo, da ti ga po nekem času po nakupu brezplačno odklenejo.

poker93 je izjavil:

530 ni nek hud upgrade nad 520, nekateri celo pravijo, da je 520 boljša.
Naprimer, dual core procesor na 520 je Snapdragon 400, medtem ko je quad core na 530 Snapdragon 200, kar je za cel razred slabše. Poleg tega ima 520 tudi boljši grafiko.
520 ima 8GB internega spomina, 530 le 4GB
520 snema 720p video, 530 le 480p video.
Kar ima 530 boljše je to, da podpira 128GB microsd kartice, 520 pa le 64GB, drugega razloga za upgrade pa ne vidim.
Aja, 530 ima malenkost večji zaslon (54 pikslov), zaradi tega ker so tam on-screen gumbi, ki so sicer kapacitivni na ohišju na 520. Sicer osebna stvar, ampak meni so bolj všeč 'fizični' gumbi.

poker93 ::

Telefon bo uporabljala mami, ki ji je samo važno da je znamka nokia ter da lahko opravlja klice, sms mogoče občasno pogleda kako stran z recepti oz kakšen video na youtube ter na vsake cajte kakšna fotografija ali video posnetek to je pa tudi to. Je imela prej nokio 520 ampak je telefonu šel touchscreen (sklepam po temu da se zaslon vidi normalno in ni nič razlit), vem da vrjento ni neki težko popraviti, ampak glede na to da menjam ponudnika in bom telefon dobil za 1€ ravno ne vidim razloga, da bi popravljal. Mogoče se bom lotil čez čas tako, da bo to za backup telefon.

Vglavnem hvala za informacije. :D

Anney ::

Tudi mene zanima, kaj se trenutno splača gledati/vzeti, namreč naročnina poteče aprila, oz lahko z doplačilom parih evrov vzamem telefon že zdaj. Zdaj pa me zanima ali še počakat, če pride slučajno kakšen nov model v kratkem (do aprila) ali se odločit za nakup teh ki so trenutno na voljo. Predvsem gledam L830 in L735, zanima me še, če je L930 res vredna teh evrov več, razlike in zakaj? Pa dobrodošla bi bila tudi informacija kje so trenutno našteti modeli najbolj ugodni, torej operater. (brez tušmobila). Hvala.

Z 930 dobiš bol močen hardware (soc, zaslon). Nekako boljšo kamero (4k snemanje, navadne slike so tam tam.) hey cortana funkcijo. 830 ima svoje prednosti pred 930, kot so batterija ki zdrži več časa in je zamenljiva, sd kartica, glance screen)
Odvisno kolk več je 930ka.
Imo zame ki si lastim 920 je edina nadgradnja 930ka za koga
drugega je že 830 lepa nadgradnja.

Tole s kamero mi je malo čudno? Nekako ima 830 lepše slike.
http://lumiaconversationsuk.microsoft.c...

Anney je izjavil:

Tudi mene zanima, kaj se trenutno splača gledati/vzeti, namreč naročnina poteče aprila, oz lahko z doplačilom parih evrov vzamem telefon že zdaj. Zdaj pa me zanima ali še počakat, če pride slučajno kakšen nov model v kratkem (do aprila) ali se odločit za nakup teh ki so trenutno na voljo. Predvsem gledam L830 in L735, zanima me še, če je L930 res vredna teh evrov več, razlike in zakaj? Pa dobrodošla bi bila tudi informacija kje so trenutno našteti modeli najbolj ugodni, torej operater. (brez tušmobila). Hvala.

Trenutno (zame) ni Lumie, zaradi katere bi prekinil pogodbo in plačeval 'kazen'. Naslednja Lumia ki pride, bo verjetno že Windows 10, tako da bo za počakati do takrat, govori se tudi, da naj bi imela Snapdragon 810. Kdaj to bo, je težko reči, zaenkrat so samo govorice, ampak do aprila bi se morda že lahko kaj zgodilo, če ne prej, bodo mogoče kaj povedali na Microsoft Buildu, ki bo 29. aprila.

930 je sicer na papirju super, a sem videl več komentarjev okoli zaslona, poleg tega nima glance, in pa zame je prevelika.
Kaj pa imaš zdaj?

poker93 je izjavil:

Telefon bo uporabljala mami, ki ji je samo važno da je znamka nokia ter da lahko opravlja klice, sms mogoče občasno pogleda kako stran z recepti oz kakšen video na youtube ter na vsake cajte kakšna fotografija ali video posnetek to je pa tudi to. Je imela prej nokio 520 ampak je telefonu šel touchscreen (sklepam po temu da se zaslon vidi normalno in ni nič razlit), vem da vrjento ni neki težko popraviti, ampak glede na to da menjam ponudnika in bom telefon dobil za 1€ ravno ne vidim razloga, da bi popravljal. Mogoče se bom lotil čez čas tako, da bo to za backup telefon.

Vglavnem hvala za informacije. :D

Aha, če je 520 za v koš, potem pa le. Sicer je 630 le malo boljša, tako da če je denar zanjo, bi jaz vzel 630, ali pa celo 735 zaradi večjega zaslona, če je želja po tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

issak je izjavil:

Anney je izjavil:

Trenutno (zame) ni Lumie, zaradi katere bi prekinil pogodbo in plačeval 'kazen'. Naslednja Lumia ki pride, bo verjetno že Windows 10, tako da bo za počakati do takrat, govori se tudi, da naj bi imela Snapdragon 810. Kdaj to bo, je težko reči, zaenkrat so samo govorice, ampak do aprila bi se morda že lahko kaj zgodilo, če ne prej, bodo mogoče kaj povedali na Microsoft Buildu, ki bo 29. aprila.

930 je sicer na papirju super, a sem videl več komentarjev okoli zaslona, poleg tega nima glance, in pa zame je prevelika.
Kaj pa imaš zdaj?

Zdaj imam HTC desire X, sej kolikor sledim se bodo vsi WP 8.1 lahko nadgradili na win 10. (vsaj srednji in višji razred). Kazen je minimalna (par evrov), naj te ne skrbi. Vedno sem mnenja, da ne odštejem celega bogastva za napravo zato iščem nekaj v paketu z P/P, sem pravkar videl, da ima simobil nov paket GIGANT z 4GB prenosa podatki (brez LTE/4G) za 20EUR + 10EUR L830, to je še nakako sprejemljivo, kar je več je že potrata denarja. Na mobitelu ni nič kaj pametnega edino LTE/4G je skoraj na vseh paketih, samo je pa dražje. Telefon ša se kar veliko uporabljam za navigacijo, surfanje + mail, igrice in ostalo skoraj nič, zato verjetno L930 ne pride v poštev in bo na L830 vse lepo delovalo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Anney je izjavil:

issak je izjavil:

Anney je izjavil:

Kaj pa imaš zdaj?

Zdaj imam HTC desire X, sej kolikor sledim se bodo vsi WP 8.1 lahko nadgradili na win 10. (vsaj srednji in višji razred). Kazen je minimalna (par evrov), naj te ne skrbi. Vedno sem mnenja, da ne odštejem celega bogastva za napravo zato iščem nekaj v paketu z P/P, sem pravkar videl, da ima simobil nov paket GIGANT z 4GB prenosa podatki (brez LTE/4G) za 20EUR + 10EUR L830, to je še nakako sprejemljivo, kar je več je že potrata denarja. Na mobitelu ni nič kaj pametnega edino LTE/4G je skoraj na vseh paketih, samo je pa dražje. Telefon ša se kar veliko uporabljam za navigacijo, surfanje + mail, igrice in ostalo skoraj nič, zato verjetno L930 ne pride v poštev in bo na L830 vse lepo delovalo?

930 ima za cel razred boljši CPU (snapdragon 800) kot 830 (snapdragon 400), kar pomeni da ima procesor isti kot 630, 730 in ostale mid range Lumie. 630 ima sicer 512MB RAMa, 730 in 830 pa imata obe 1GB, kar je dovolj za vse aplikacije/igre v marketu. Glede na to, da teče WP tekoče tudi na starem dual core snapdragonu z 1GHz, mislim da tudi snapdragon 400 ne bo predstavljal težav, tako da bo na 830 vse tekoče. Imaš pa pol manj pikslov kot na 930.
Če ti je 830 všeč, jo vzemi, Lumie zdržijo dolgo, tko da to ni nek problem. Meni je 830 precej všeč, edino menjal bi zaslon na amoled, da bi imel lahko vedno vklopljen glance (kot sem navajen iz 925), na LCDju gre malo preveč baterije za to.

AvtoR ::

Ali si mogoče kdo lasti Lumio 535. Zanima me kako je s touch težavami, ki jih nekateri poročajo.
Ali je zadnji update odpravil težave. Na netu sem našel precej nasprotujoče izjave. Eni pravijo da je bolje, drugi pa da še vedno dela touch zelo slabo.

CyberPunk ::

Kaksno je trenutno stanje na Windows 8.1 telefonih glede zasebnosti in omogocanja dostopa aplikacij do posameznih delov (kamera, mikrofon, imenik, SMS...) ter prenosa podatkov v ozadju? Se da blokirati kot v iOSu ali je vse dovoljeno vsem?
Kaj pa lokalna sinhronizacija med telefonom in Windows 7 racunalnikom (koledar, kontakti...)?
««
64 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693684 (58673) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232467 (26836) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115062 (4774) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921205 (17534) Jst
»

Kateri telefon?

4910295 (8994) SLO_Matej

Več podobnih tem