» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
65 / 83
»»

berlusconi ::

Cyberpunk, vse se da izklopiti. Sinhronizacija z racunalikom je enostavna. Vpises se na hotmail.com , prijavis se na telefonu z istim mailom in to je to. Stiki, koledar, aplikacije-ce mas nastavljeno- se ti posodabljajo. Ni tezav.

darkolord ::

Kaksno je trenutno stanje na Windows 8.1 telefonih glede zasebnosti in omogocanja dostopa aplikacij do posameznih delov (kamera, mikrofon, imenik, SMS...) ter prenosa podatkov v ozadju? Se da blokirati kot v iOSu ali je vse dovoljeno vsem?
Nič od tega. Aplikacija ima vnaprej določeno (pred namestitvijo si s tem seznanjen), do katerih stvari lahko dostopa.

Do delov, kjer bi lahko prišlo do večje zlorabe, lahko načeloma aplikacije dostopajo samo prek uporabniške interakcije - npr. če aplikacije potrebuje določen kontakt, se ti odpre standarden vmesnik, iz katerega izbereš kontakt, ki ga potem aplikacija dobi; aplikacija ne more priti kar do seznama kontaktov.

Za laufanje v ozadju lahko za posamezno aplikacijo določiš, ali ji dovoliš, da teče v ozadju, ali ne.

Motion ::

Upraša te ali dovoliš aplikaciji dostop do lokacije naprimer.

boolsheat ::

CyberPunk je izjavil:

Kaksno je trenutno stanje na Windows 8.1 telefonih glede zasebnosti in omogocanja dostopa aplikacij do posameznih delov (kamera, mikrofon, imenik, SMS...) ter prenosa podatkov v ozadju? Se da blokirati kot v iOSu ali je vse dovoljeno vsem?
Kaj pa lokalna sinhronizacija med telefonom in Windows 7 racunalnikom (koledar, kontakti...)?

Aplikacije imajo precej okleščene pravice kaj lahko počnejo - določeni APIji, ki jih pri Androidu lahko razvijalci brez težav zlorabljajo za brskanje po zasebnosti so skriti in imajo do njih le sistemske aplikacije (SMS, klici, tipkovnica, certifikati,... za dostop do lokacije in kamere moraš sam potrditi dovoljenje).

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Oziroma na kratko, glede pravic zasebnosti je strog kot Apple. Glede tega, kaj dovoli na marketu pa svoboden kot Android, best of both worlds.

Čeprav malo več procesorskega časa aplikacijam v ozadju bi lahko dovolili... Ne govorim o Android svobodi, kjer lahko aplikacija v ozadju računa naslednjo PI številko, ampak da raznorazne IM aplikacije, če jih ne uporabljam nekaj dni POPOLNOMA IZGUBIJO BACKGROUND DELOVANJE je pa mal too much.

V Sparovem letaku je v pondubi Nokia Lumia 530 za 99€. Se mi zdi odlična cena za kvaliteto, ki jo dobiš.

Malajlo ::

A je sploh kak primerljiv android telefon za tak dnar?

Po mojem mnenju, če primerjam ceno/kvaliteto ne dobiš boljšega telefona za tak dnar, !brez obveznosti do operaterjev!. Če mi lumia 520 (8.1 Denim) ne bi ležala doma v predalu (za 50€ nabavil :)), bi takoj kupil 530ko.

NE gre primerjati androida z windowsom; pa se lahko postavijo vsi androidovci na glavo :) Kot sem že napisal: "It works silky smooth." :)

trnvpeti ::

slabsega telefona od 530 se ne da dobiti
slab ekran, nima flasha, slabe fotke v slabih pogojih, zelo slaba baterija,...

49106 ::

trnvpeti je izjavil:

O, pa se.

trnvpeti je izjavil:

Kateri telefon ima pri tej ceni(100eur) boljše specifikacije?

49106 je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

O, pa se.

najdi manjso baterijo od 1430, najdi manjso resolucijo od 800x480 in da nima flash lucke

Na hitrco:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_...

Zdaj pa še ti najdiboljši tel za teh 99 evrov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

49106 je izjavil:

Na hitrco:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_...

Zdaj pa še ti najdiboljši tel za teh 99 evrov

uspelo ti je najti se vecji shit od 530tke

mlais m9
v nedeljo sem ga malo drzal v rokah, zraven 530tke

CyberPunk ::

Pa kamera je samo 5 MP in sprednje kamere ni, torej video konference in Skype odpadejo.

Ni ravno fer primerjati no-name kitajca z uveljavljeno blagovno znamko. Nadgradnje so? Koliko časa? Sam menim, da ima Microsoft(ex Nokia) glede na ponudbo ugodne cene.

49106 je izjavil:

z uveljavljeno blagovno znamko

ce bi imel priliko uporabljat 530tko, ne bi niti pomislil kupit ta telefon, tudi ce bi bil se pol cenejsi

CyberPunk je izjavil:

Pa kamera je samo 5 MP in sprednje kamere ni, torej video konference in Skype odpadejo.

Hahahaha. Biznismen z 99eu low end telefonom. Maš 535 za nekaj evrov več.

trnvpeti je izjavil:

49106 je izjavil:

z uveljavljeno blagovno znamko

ce bi imel priliko uporabljat 530tko, ne bi niti pomislil kupit ta telefon, tudi ce bi bil se pol cenejsi

Imel sem priliko sprobat l535. Za 115EUR dobiš kar precej muzike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

No, morda sem ga malo preveč dal v zvezde...da popravim... za 99€ je ta telefon več kot soliden. :-)

berlusconi je izjavil:

No, morda sem ga malo preveč dal v zvezde...da popravim... za 99€ je ta telefon več kot soliden. :-)

kaksna neumnost!

In ker ti rečeš, da je neumnost, to drži kot pribito. Argumenti sine, argumenti ;)

berlusconi je izjavil:

In ker ti rečeš, da je neumnost, to drži kot pribito. Argumenti sine, argumenti ;)

sej sem ti jih gor napisal
medtem pa ti nisi dal niti enega, oz dal si ceno 99eur

Argumenti, dobro. Gre se za ceno - 99€ brez obveznosti do operaterjev. Daj telefon, ki ima dober ekran, flash, dobre fotke v slabih pogojih in ful dobro baterijo za 99€.

Sem toliko moža, da bom z veseljem priznal, da živim v zmoti in da imaš ti prav.

berlusconi je izjavil:

Argumenti, dobro. Gre se za ceno - 99€ brez obveznosti do operaterjev. Daj telefon, ki ima dober ekran, flash, dobre fotke v slabih pogojih in ful dobro baterijo za 99€.

Sem toliko moža, da bom z veseljem priznal, da živim v zmoti in da imaš ti prav.

tudi na to vprasanje ze imas odgovor

49106 je izjavil:

Imel sem priliko sprobat l535. Za 115EUR dobiš kar precej muzike.

nisem se imel prilike probat 535
ampak 530 je srot!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Malajlo ::

ledico namest fleša si kupš za 5 EUR, če je to problem. Tak telefon kupi moj fotr, ki ni naredil niti ene fotke s telefonom, ker je mnenja, da to lahko narediš samo na film. SMS je že bolj znanstvena fantastika. Za klicat pa da si jaz prihranim cajt zaradi prenašanja kontaktov, je tak telefon mercedes.

Dobro, kdo se zdaj tu dela norca iz koga. Govorimo o 99€, ajd rečmo 100€. Zgoraj je zapisano 115€.

Malajlo je izjavil:

ledico namest fleša si kupš za 5 EUR, če je to problem. Tak telefon kupi moj fotr, ki ni naredil niti ene fotke s telefonom, ker je mnenja, da to lahko narediš samo na film. SMS je že bolj znanstvena fantastika. Za klicat pa da si jaz prihranim cajt zaradi prenašanja kontaktov, je tak telefon mercedes.

slab ekran je, to noce tvoj foter
ce mislis da ja, potem boljs da gledas ashe
530 pa ni za nikamor

berlusconi je izjavil:

Dobro, kdo se zdaj tu dela norca iz koga. Govorimo o 99€, ajd rečmo 100€. Zgoraj je zapisano 115€.

sej ne ves kaj govoris :)

Zgodovina sprememb…

V glavnem, da se razumeva. Nisem načel te teme, da bi moral zagovarjati 530tko. Želel sem opozoriti vse, ki uporabljajo telefon za najbolj telefoniranje, da je to sijajna možnost za nakup dobrega telefona po zmerni ceni.

Prijetno kidanje ti želim :)

berlusconi je izjavil:

V glavnem, da se razumeva. Nisem načel te teme, da bi moral zagovarjati 530tko. Želel sem opozoriti vse, ki uporabljajo telefon za najbolj telefoniranje, da je to sijajna možnost za nakup dobrega telefona po zmerni ceni.

Prijetno kidanje ti želim :)

za laika je tudi wp ok, nisva nic rekla o uporabniski izkusnji
ampak 530, prvo si bil navdusen, pol žee soliden
in niti soliden ni
se zdaj razumeva? :)

darkolord ::

Ne klobasaj. Ekran je cisto v redu.

darkolord je izjavil:

Ne klobasaj. Ekran je cisto v redu.

imas prav, cisto ok je
ampak ostali so obcutno boljsi
že mlais z 540p na 5" zgleda kot iz drugega sveta proti 530 ekranu

Bor H ::

Ekran si kritiziral na podlagi resolucije, ko bi ga lahko na podlagi česarkoli drugega. Na GSMAreni imaš 70 telefonov s 4.5" in enako resolucijo in le 29 4" z višjo.

Bor H je izjavil:

Na GSMAreni imaš 70 telefonov s 4.5" in enako resolucijo in le 29 4" z višjo.

od teh 70, jih koliko nima flasha?

Ne govorim o flashu, govorim o tem da ima 530 zanič ekran ampak ne zarad 'nizke' resolucije.

Bor H je izjavil:

Ne govorim o flashu, govorim o tem da ima 530 zanič ekran ampak ne zarad 'nizke' resolucije.

nima veze, ce nima IPS
530 zgleda proti enmu noname 540p 5"(kaj šele če pogledaš na stopničko višje 720p) kot iz prejsnjega stoletja

hojnikb ::

glede na to, da dobiš kitajca za 100EUR, ki enostavno urinira po tem šrotu od lumie, ni ravno smoterno govorit o tem, kako dober deal je :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Exactly, nima IPSa, ima pa vsaj full RGB matriko, kar precej šteje (v primerjavi s kakimi samsung miniji s 480x800 pentile matriko), ampak ja, ekran je v praktično vseh pogledih katastrofa. Razen v pogledu resolucije. Flash je dokaj irelevanten, če imaš že v osnovi švoh kamero. Za baterijo pa ni izgovora. Ampak zadeva vsaj razmeroma tekoče laufa, sigurno boljš kot večina androidov (znanih proizvajalcev) za podoben denar. 520 je recimo super ideja za prehod iz dumbphona na smartphone, 530 je pa žal korak nazaj.

MacGyver141 ::

hojnikb je izjavil:

glede na to, da dobiš kitajca za 100EUR, ki enostavno urinira po tem šrotu od lumie, ni ravno smoterno govorit o tem, kako dober deal je :)

Kok cajta bo pa tekoče delov? Ali bo dobil še kakšen update?.......
Kolikor sem videl lumio 530, dela za 80€ (bob cena) odlično. Občutek mam, da bolj tekoče kot pa moj Samsung ATIV S (meniji pa to).

Anney ::

Tekoče bo delal skoz, ker je drugačen sistem kot android (podobno kot apple).
Zaenkrat so skoraj vsi WP dobili Denim update (eni malo bolj okrnjenega), tako da verjetno bo update tudi na windows 10.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

MacGyver141 ::

Anney je izjavil:

Tekoče bo delal skoz, ker je drugačen sistem kot android (podobno kot apple).
Zaenkrat so skoraj vsi WP dobili Denim update (eni malo bolj okrnjenega), tako da verjetno bo update tudi na windows 10.

Jst sem mislil tistega kitajca, ko ga je omenil za 100€.

Lonsarg ::

Pri primerjavi z kitajskimi androidi se pozablja, da bo Kitajska verzija L930 stala kakih 50€...

hojnikb je izjavil:

Telefon brez posodobitev, ki razpade po pol leta nima kaj urinirati... ;) Lumia 520 stara skoraj 3 leta pa še sedaj dobiva lepo posodobitve. Pri Kitajcu dobivaš posodobitve mogoče prve 3 mesece ali pa sploh ne pri cheap zadevah. Pa pri Kitajcih je tak brez veze gledat specifikacije, benchmarke, ker majo vse pofejkano... Baterije imajo namišljene mAh, kak modul ala GPS manjka ali pa ga je potrebno "popravljati", itak nobene garancije, skratka 100EUR vrženih v kanto. ;)

Pa se strinjam drugače, da je 100EUR za 530 pol preveč, samo vseeno ni denar vržen v kanto kot pri kitajcu... Za 100EUR dobiš lahko iz IT L630, še za 10 več L535... S poštnino jasno.

Zgodovina sprememb…

boolsheat je izjavil:

Telefon brez posodobitev, ki razpade po pol leta nima kaj urinirati... ;)

pravljice :)

boolsheat je izjavil:

Pa pri Kitajcih je tak brez veze gledat specifikacije, benchmarke, ker majo vse pofejkano... Baterije imajo namišljene mAh,

nekateri , predvsem požrešni, in ki se ne zavedajo svojih pravic mogoce
predvsem pa pravijo to taksni kot si ti :)

boolsheat je izjavil:

Pa se strinjam drugače, da je 100EUR za 530 pol preveč

ja lepo, da priznas :)

Zgodovina sprememb…

boolsheat je izjavil:

Za 100EUR dobiš lahko iz IT L630, še za 10 več L535... S poštnino jasno.

lumia 630 se tudi ne splaca za 100eur
za 110 l535 bo pa se potrebno potestirat

535 ima slabši cpu in avtonomijo, ima pa flash :D pa več RAMa

btw, 530/535 ima snapdragon 200, 630 pa snapdragon 400; ko sem v simobilovem centru primerjal 630 in 530 se mi je zdel 630 bolj odziven in da je hitreje delal, ima pač boljši CPU in GPU

Bor H je izjavil:

535 ima slabši cpu in avtonomijo, ima pa flash :D pa več RAMa

btw, 530/535 ima snapdragon 200, 630 pa snapdragon 400; ko sem v simobilovem centru primerjal 630 in 530 se mi je zdel 630 bolj odziven in da je hitreje delal, ima pač boljši CPU in GPU

cpuja skoraj nikogar vec ne zanima
vec ko uporabljas, vec gledas in hoces boljsi ekran, rabis vecjo baterijo in malo vec rama kot 512 pri vecji uporabi

Sej pravim, CPUja ne gledaš, ampak pri 530 sem opazil rahlo trokiranje, sploh v primerjavi s 630 (in 820, ki jo imam v žepu). Gre za stvar okusa, jaz bi celo rekel, da če kupuješ telefon za 100€ nisi zahteven uporabnik in verjetno telefon uporabljaš kot...telefon in ti zna biti 5" že preveliko za žep. Je pa 512 MB RAMa dovolj v večini primerov.

Pa ne me narobe razumet, sem prvi, ki bo raje pri PCju dal več za monitor in manj za CPU ampak ko si na spodnji meji so kompromisi lahko zelo težki - in predvsem odvisni od posameznika.

zahteven uporabnik bo prilagodil telefon sebi
in bo tocno vedel, kaj zeli
in vec kot bo imel izbire, blizje bo

Trnvpeti, poglej v temo o Kitajcih pa boš videl fejk benche, specse. Sicer pa resno, kateri Kitajc je dobival posodobitve 2 do 3 leta? Pozabil sem še omeniti težave pri 3g frekvencah pri Kitajcih... Skratka lepo se sliši 720p 8 jedernik z 2gb ram-a za 100€, ampak to je samo pol zgodbe in drugi del ni tako lep.

boolsheat je izjavil:

Trnvpeti, poglej v temo o Kitajcih pa boš videl fejk benche, specse. Sicer pa resno, kateri Kitajc je dobival posodobitve 2 do 3 leta? Pozabil sem še omeniti težave pri 3g frekvencah pri Kitajcih... Skratka lepo se sliši 720p 8 jedernik z 2gb ram-a za 100€, ampak to je samo pol zgodbe in drugi del ni tako lep.

celo pri applu ne mores update-at po 3 letih
in upam si reci, da tudi pri wp ne bo slo

fejk, pac bo dobila zastonj telefon, big deal

ali3n ::

Je že komu crknil LCD na Lumii? (konkretno 820tka, stara slabi 2 leti)

Telefon se priže (zavibrira), utripnejo lučke na spodnjih gumbih,.. a ni nobene reakcije na displeju)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
««
65 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693684 (58673) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232467 (26836) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115062 (4774) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921204 (17533) Jst
»

Kateri telefon?

4910295 (8994) SLO_Matej

Več podobnih tem