» »

Katero GTX670?

Katero GTX670?

galu ::

Mnja, pa je prišel čas da zamenjam svojo HD6950.:D

Trenutno izbiram med:
EVGA
MSI
Gainward
Gigabyte

Sam se najbolj nagibam k MSI-ju, saj imam precej dobre izkušnje z njihovimi frozr hladilniki.
Res pa je, da se v nove serije nisem posebej veliko poglabljal, prav tako ne vem če so planirani kaki novi releasi v bližnji prihodnosti in s tem tudi pocenitve. Any info on that?

Razmišljam tudi o nakupi povsem referenčne grafulje in jo potem dati pod vodo... Ampak ker velike cenovne razlike med referenčnimi in "SE" niti ni, bom verjetno vzel kar en SE.
Tako to gre.

Janac ::

gigabyte windforce.

subby ::

Once you go EVGA...
Sicer naj bi Gigabytka mela malenkost več OC potenciala, vendar raj kupim kaj kvalitetnega. Sam čakam na EVGA SC 4GB verzijo.

Mnja, ta Windforce res izgleda boljše...:D

Za HD7970 pa vidim, da so cene praktično iste, po reviewih sodeč pa je overall performance prav tako isti..:|
Tako to gre.

freesty ::

Za HD7970 je pomembn silicon lotery. Da dobis cim boljsi cip. Ker vecina se jih ob dobrem hlajenju navije na 1300mhz in preseze tudi najbolj navito gtx680:)

batista bomb ::

Priporočam evga gtx 670 FTW. Lastim si SLI in jo priporočam. V idlu imam 38°C v loadu pa nekje 67°C. Gpu se navija dobro, memory pa brutalno čez 700+ 8-O, tako da definitivno EVGA FTW.

cebelar123 ::

Takoj zbriši vse kartice, ki imajo 1 ventilator iz tega seznama razen, če si sadomazo in obožuješ hrup.

whitefish ::

subby je izjavil:

Once you go EVGA...
Sicer naj bi Gigabytka mela malenkost več OC potenciala, vendar raj kupim kaj kvalitetnega. Sam čakam na EVGA SC 4GB verzijo.

Praviš da Gigabyte ni kvaliteten? Si ti normalen?

Uzami gigabyte windforce3, 3 ventilatorji, gtx680 pcb. Drugih razlik nekak ni.

IvoJan ::

cebelar123 je izjavil:

Takoj zbriši vse kartice, ki imajo 1 ventilator iz tega seznama razen, če si sadomazo in obožuješ hrup.

evga GTX670 reference cooler je neslisna v ohisju z enim ventilatorjem, temeprature pa ne pridejo cez 75°C. na podlagi cesa sklepas do sa glasne?
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Hec je v tem, da je graficna s tremi ventilatorji ziher tisja kot graficna z enim. Ne gre se za to, da je nasploh glasna.

Gigabyte ima dvojni PCB.

freesty je izjavil:

Hec je v tem, da je graficna s tremi ventilatorji ziher tisja kot graficna z enim. Ne gre se za to, da je nasploh glasna.

to itak, ampak clovek jo ima namen dat pod vodno hlajenje ;) in FC blok bo ziher najprej za referencno.

to je preseravanje, za kaj bos pa uporabljal komp?

IvoJan je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

evga GTX670 reference cooler je neslisna v ohisju z enim ventilatorjem, temeprature pa ne pridejo cez 75°C. na podlagi cesa sklepas do sa glasne?

Na podlagi 470tke.Dvomim da je 670 kaj drugačna.

old

old

new

new

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

fermi je zelo vroče jedro, tako da tvoja primerjava ni na mestu..

Janac :: danes, 16:13:45

Gigabyte ima dvojni PCB.

Prosim, sam ne mi mi s tem "dvojnim PCBjem"...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Robi :P ::

hojnikb je izjavil:

Gigabyte ima dvojni PCB.

če bi ti s kladivom šraufe zabijal namest z izvijašem šraufal bi tut rabo dvojni PCB xD :))

hojnikb ::

Če delaš takšne stvari, potem rabiš še kej druga, kot dvojni PCB. Ampak tole vseskup je že way offtopic.

OP
vzam MSI al pa Gigabyte..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Robi :P ::

hojnikb je izjavil:

Če delaš takšne stvari, potem rabiš še kej druga, kot dvojni PCB. Ampak tole vseskup je že way offtopic.

OP
vzam MSI al pa Gigabyte..

MSI ima zelo dober twin froz... sam tut za gigbytke še nism ču koga da bi se pritoževal js bi na tvojem mestu vzel cenejšo :D

Xserces ::

hojnikb je izjavil:

Gigabyte ima dvojni PCB.

Hahahhahaha smo spet tm? XD
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

r3dkv1c4 ::

galu je izjavil:

Mnja, pa je prišel čas da zamenjam svojo HD6950.:D

Trenutno izbiram med:
EVGA
MSI
Gainward
Gigabyte

Sam se najbolj nagibam k MSI-ju, saj imam precej dobre izkušnje z njihovimi frozr hladilniki.
Res pa je, da se v nove serije nisem posebej veliko poglabljal, prav tako ne vem če so planirani kaki novi releasi v bližnji prihodnosti in s tem tudi pocenitve. Any info on that?

Razmišljam tudi o nakupi povsem referenčne grafulje in jo potem dati pod vodo... Ampak ker velike cenovne razlike med referenčnimi in "SE" niti ni, bom verjetno vzel kar en SE.

glede price/performance se ti zdi to dobra menjava....

http://www.hwcompare.com/12547/geforce-...

če mene vprasa se ti ne splača, počakaj se malo pa vzames 7970 pa si na konju

Ja navita 670 je skoraj 2x mocnejsa od 6950..

Dvojni PCB hahah. Janac kaj je to pcb?

Če boš vodno hladil pa tak nima veze katero uzames. Z vodnim bi jaz raje uzel tako z reference 670 pcbjem. Mi zgleda smesno, da je top grafa tak mala:)
http://cdn.overclock.net/5/5d/600x458px...

PCB je elektricno vezje na katerem je GPU.

hojnikb je izjavil:

Gigabyte ima dvojni PCB.

Ne gre se za jedro, gre se za princip hlajenja. Če zagreješ grafo z enim ventilatorjem tako da bo mogo delat na pune, kar pa v tej poletni vročini ni težko, bo nevzdržno glasen.

69charger ::

Zgrešil si point, Janac teži o teh glupih marketinških forah imenovanih dvojni PCB, ne pa dva ventilatorja.
Torej, sam imam Gigabytovo GTX550Ti z enim ventilatorje, OC verzija. Sedaj ko je najbolj vroče in imam v sobi tudi do 30 stopinj, pribijem do konca vrtljaje in jo ne slišim. Zame so Gigabyte hlajenja top.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Tudi jaz sem imel Gigabytovo in se nisi mogo menit normalno v sobi ko je zalafula. Res škoda da nisem posnel takrat zvoka. Tale 470 super OC pa je na pune ventilatorji neslišna.

batista bomb ::

Če boš imel grafo na vodi vzemi navadno referenčno ker je brezveze vzeti nereferenčno in potem dati blok na njo!

TechBeats ::

MSI TF4 oz EVGA ker je zelo "poceni" spoh če poznaš koga, ki ti lahko zrihta brez ddv, potem je samo 295€.
AciD TriP

Ne, noben tako dober prijatelj ne dela v prodaji IT-ja.:D

Namerava morda AMD / Nv v kratkem lansirati kake nove grafe? Cene se mi vseeno zdijo nekako nerealno visoke..:|
Tako to gre.

vzami neko referencno GTX670 in kasneje dokupi FC waterblock :)do takrat pa jo gonis na ref coolerju, ki je dalec od glasnega in tudi hlajenje je povsem zadovoljivo. moja se v slabo prezracenem ohisju zagreje na 75°C po 2h urah furmarka in je neslisna. evga je trenutno pri nas najcenejsa, iz avstrije in nemcije pa je cena skoraj enaka ko pristejes postnino.

whitefish ::

galu je izjavil:

Ne, noben tako dober prijatelj ne dela v prodaji IT-ja.:D

Namerava morda AMD / Nv v kratkem lansirati kake nove grafe? Cene se mi vseeno zdijo nekako nerealno visoke..:|

Da,GTX 660.

Nič uradnega o izidu, vidim... Morda v Avgustu - Prepozno. :/

Torej, zdaj se še nekako odločam med dvema možnostima:

GTX 670 Windforce = 414€

GTX670 reference (najcenjša možna - cca 390€) + vodni blok (85€) --> 475€

I think I'm gonna go for the Windforce.
Tako to gre.

Amdforce ::

Jaz bi izbiral med Gigabyte, ker ima 6+8 pinski power konektor = boljše za OC (ostale imajo 6+6) in pa mogoče bi še za ASUS DCII pogledal(večinoma dobri OC-ji)....

pri agtju jo boš čakal do avgusta :D

Boljša je gigabyte vsekakor. Za 20€ se ti splaca uzet, cetudi bos kasneje vodno hladil.

Drugace pa meni osebno je kul ta mala reference 670 sploh z vodnim hlajenjem.

RejZoR ::

MSI al pa Gigabyte. Al pa Gainward, ker ima daleč najlepši cooler. Referenčne bi se izognil razen če si želiš exhaust hladilnik, torej tak, da ves vroč zrak izpiha iz ohišja. Kar je po svoje fajn stvar, je pa mal glasnejši v osnovi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675126922 (101934) Pro_moted

GIGABYTE GA-Z77X-D3H ali ASRock Z77 Pro4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
677814 (7383) bluefish

Več podobnih tem