» »

LC PRO925B vs LC 7032B ohisje

LC PRO925B vs LC 7032B ohisje

bajsibajsi ::

Za katero ohisje bi se vi odlocili (ceprav sta oba crap) pri budget gaming masini? Dodatnih ventov se ne bo vstavljalo.

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
vs
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Prvi naj bi imel moznost vstavitve diskov brez vijacenja (kar ni bisvenega pomena, glede na to da se to ne dela pogosto) in pa USB 3.0 spredaj, kar je kul. Drugi 2 x 120mm venta in pa slabost le 1 zunanji slot (kar meni zadostuje).

Robi :P ::

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko... tega ker ima zgleda boljše zračanje!

solatko ::

S temle ne boš zgrešil:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Napajalnik spodaj, kar zelo pomaga pri hlajenju celotnega sistema.
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

Ja, ampak potem pa se cca. 1x toliko denarja za napajalnik. Kar pa ni vec low budget. :)

stock ::

Če gledaš z strani low-budget-gaming.. Potem pomoje bolje drugega z 2 ventilatorji, glede na to da bojo igre torej boljše več hlajenja. Polek tega se USB 3.0 ne bo pogrešalo še kako leto 2, bomo videli, do takrat pa bo ta računalnik že nekako odslužil svoj namen. Po možnosti prestaviš en od teh ventilatorjav kam drugam, zadaj npr.

solatko ::

bajsibajsi - Če hočeš gaming računalnik, moraš tako ali tako gledat, da ima napajalnik vsaj 20amperske 12V linije. Napajalniki v teh ohišjih imajo okoli 15-17A in boš ob malo kvalitetnejši grafiki imel probleme z resetiranjem sredi najbolj napetega igranja.
Probleme boš imel tudi z pregrevanjem procesorja, če ne boš nabavil dobrega hladilnika, box bi ti lepo delal v ohišju, ki sem ti ga predlagal, tako da imaš na izbiro, ali ohišje + napajalnik ali ohišje z napajalnikom + CPU COOLER. Cenovno boš na istem.

Računalnik se po navadi ne kupi za nekaj mesecev, zato moraš dobro premisliti, kje boš prihranil denar. Nimaš ga toliko, da bi kupoval poceni, nekvalitetno robo.

Govorim iz izkušenj, cca 10 letnega sestavljanja računalnikov za različne uporabnike - od office do najzahtevnejših pro izvedb za nekaj k€.
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

Mja.. na 12V ima 18A.

bajsibajsi ::

stock ::

Ma odvisno je od same verzije točno tega napajalnika, se razlikujejo. KLIK Drugače pa pomoje za budget gaming, kakšno 7850 in kak i3 bi nesel za šalo.

Robi :P ::

bajsibajsi je izjavil:

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

mel sem ta napajalc 2 mesca in je drek!!! piska !! ( ne bi smel ampak ti na garanciji rečejo da je normalno za ta napajalc- ČEPRAV NI ) in glasn je ko sto matr....

stock ::

Ja sigurno ni nekaj. Samo če pride poceni zraven z ohišjem. Za gaming tako naviješ zvočnike pa je :)

solatko ::

Ohišja z napajalnikom so zgodovina. Škoda za komplet vsakega eura. Sama ohišja niso vredna denarja za katerega se prodajajo skupaj z napajalnikom in to je predvsem namenjeno sestavljalnicam računalnikov, da imajo lahko nek profit, saj ostalim komponentam, cena razen MB in grafiki, ne odstopa toliko.
Ko se zlaga svoj računalnik, pa se gleda predvsem na p/p ohišja, napajalnika in MB. Šparanje na teh treh zadevah, nam pozneje prinese mnogo več stroškov, kot je začetni vložek, za nekaj boljšega.
Pri ohišjih z napajalnikom spodaj, je hlajenje sistema zelo poceni (2-3x 120-140 mm ventilatorji, še tako vroč problem rešijo, s sila tihim delovanjem).
Malo boljši napajalnik (lahko tudi malo dražji LC POWER, poskrbi za stabilne napetosti in s tem, praktično nič problemov z BSD-ji)
Dobra MB je pa itak motor sistema, od katerega je odvisno celotno delovanje računalnika, zato odsvetujem nakup najcenejših plošč, ali plošč slabših proizvajalcev. V svoj sistem nikoli nebi vtaknil plošče ASROCK, ker do sedaj, enostavno, te plošče niso bile kvalitetne in so praktično povzročale 70% napak, na sistemih.
Baje so sedaj boljše, kar pa se bo šele izkazalo, v ne tako kratkem času.
Tudi cenenih plošč drugih proizvajalcev ni za kupovat, za sistem od katerega pričakujemo nekaj letno, stabilno delovanje, z eventualnimi nadgradnjami in navijanji.

Praktično extremno šparanje na teh treh komponentah prinese v prihodnost, veliko stroškov, živciranja in kar je lahko najhuje, velike izgube podatkov.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik do 400€

Oddelek: Kaj kupiti
353735 (1327) Steinkauz
»

Katero Ohišje ?

Oddelek: Kaj kupiti
191706 (1344) Janac
»

Gaming računalnik, nasvet.

Oddelek: Kaj kupiti
173096 (2474) dogo
»

poceni računalnik za okoli 350e (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509619 (8832) gruntfürmich
»

Kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
6887 (782) Robi :P

Več podobnih tem