» »

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

Java Web Applications with Tapestry 5, 07. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.6. ob 19h, vas vabimo na finale MoMoSlo kjer lahko ob 19h pričakujete Hrvoje Živko, ki bo govoril o IBM Worklight, Ekipa DrugiVid nam bo predstavila projekt 2ndSight ob 19:30, Andrej Mihajlov nam bo predaval ob 20h o lokalizaciji iOS aplikacij, ob 20:30 pa nas čaka sklepni del - druženje v Metropolu namenjeno zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V sredo 20.6. ob 19h, bomo zaključili sezono Spletnih uric 2011/2012. Pridite na grand finale, predavanje bo, koncert bo, Dj bo, pijača bo, dobra družba bo! Več podrobnosti v toku tedna na https://www.facebook.com/SpletneUrice.


V četrtek 21.6. ob 20h, se bo v Kiberpipi od 20. ure dalje odvijal že deveti tradicionalni No-LAN party.
Obiskovalci in pipci bodo zagotovo na projektor priklopili kako staro kišto in organizirali še vzporedni, neuradni in netočkovani turnir iz iger Curve, Liquid War ali česa podobnega. Da si boste lahko spočili oči od sevanja CRT ekranov pa vam bomo na voljo dali tudi namizni in popolnoma analogni nogomet.
Poleg igranja se boste lahko pobližje spoznali z računalniki iz Kiberpipinega računalniškega muzeja - Commodore 64, ZX Spectrum, Atari 1040ST, Macintosh SE, IBM PS/1, IBM PC XT in ostalimi.
Do poznih večernih ali zgodnjih jutranjih ur nas bo z glasbo iz iger in še kakim drugim delom 8-bitnega repertoarja zabaval DJ Earblower, član Fatal Error Crew.

V petek 22.6. ob 17h I.del in 23.6. ob 10h II.del, vabljeni da se udeležite delavnice Postani E-starš. Otroci o uporabi digitalnih tehnologij in njihovih vsebin praviloma vedo več od svojih staršev, kar je ravno obratno od običajne smeri prenosa znanja in izkušenj. Osnovni cilj brezplačnih predavanj je starše informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav. Starši se bodo spoznali z različnimi spletnimi in mobilnimi aplikacijami. Podrobno jim bomo predstavili koncept družabnih omrežij (delovanje Facebooka, Twitterja, ..) ter računalniških in spletnih igric. Spoznali bodo katere vsebine sodijo med bolj adiktivne, kaj jim prinaša pametni telefon in kateri otroci so bolj dovzetni za razvoj zasvojenosti.
Predavanja s kratkimi delavnicami bodo izvedena v dveh delih. Zainteresirani starši, predvsem tisti, ki nimate veliko izkušenj z digitalnimi tehnologijami in spletom, ste vabljeni, da izpolnite spletno prijavnico na naslovu logout.si/projekti/postani-e-stars.

1 komentar

IvoJan ::

da vidimo ce bom to leto zmagal, lansko leto pri dukeu me je linux zajeb** :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106542 (2378) BigBangStar
»

Spletne urice Maribor #wwwhmb

Oddelek: Loža
385604 (315) blendorwhat
»

V Kiberpipi ta teden:

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52809 (2131) Gandalfar
»

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Oddelek: Novice / Kiberpipa
62942 (2046) cholt45
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73574 (2476) Tear_DR0P

Več podobnih tem