» »

Wordpress to Salesforce (web-to-lead)

Wordpress to Salesforce (web-to-lead)

Bavec87 ::

Pozdravljeni!

Rad bi uspostavil povezavo, da bi leadi iz obrazca na spletni strani leteli direktno v Salesforce CRM. Salesforce ima funkcionalnost, da sam zgenerira kodo, ki jo lahko postamo na spletno stran in zadeva deluje. Problem je, ker meni to v Wordpressu ne dela. Če dam isto kodo v .html datoteko in tam izpolnim obrazec normalno deluje.

Wordpress bazira na .php, je mogoče zaradi tega kakšna fora in je potrebno kaj spremeniti ali omogočiti? Ima kod kakšno idejo?

Po želji lahko postam tudi kodo.

Lp Blaž

Tody ::

Ustvari novo stran v WP in preklopi pogled na HTML in prilepi kodo. Če je to to kar te moti drugače pa https://www.google.com/search?aq=1&oq=w...

Bavec87 ::

Ubistvu je tako: Instaliran imam plug-in, ki se imenuje Contact Form 7, ki omogoča, da se podatki, katere pobiramo za prijavo na seminar pošiljajo direktno na mail, istočasno pa uporabnik dobi nazaj mail, v katerem je zahvala za prijavo. Vsak tak obrazec generira tag, ki ga skopiramo na ustvarjeno spletno stran, da stran ve od kje črpati HTML.

Probal sem prilepit HTML kodo direktno na stran in je delalo normalno, če pa dan v contact form 7 in posredujem tag, vidim isto stran, ravno tako lahko submitam, le da mi kontakti ne letijo v Salesforce. Res mi ni jasno zakaj. :/

Ima zdaj kdo kakšno idejo?

Lp Blaž

Bavec87 ::

Prišel sem do novih ugotovitev.

Problem nastane pri gumbu za submitat formo.
Tako Salesforce, kakor Contact Form 7 uporabljata enak html tag za submit forme input type="submit" name="submit" (v špičastih oklepajih), dovolj je tudi [submit]. Če formo nastavimo prek CF7, potem ta tag vzame, kakor da se sklicuje na formo contact form 7, zato podatke dobimo na mail, ne pa tudi v Salesforce. Upam, da se dokaj razumljivo napisal.

Ne vem kako naj pridem okoli tega problema. Rad bi, da ko bi uporabnik kliknil na submit, da bi dobil podatke na mail, hkrati pa tudi v Salesforce. Zaradi tega taga kaže na to, da to na tak način ni možno. Ima kdo kakšno idejo? :)

Lp Blaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bavec87 ()

LunKi ::

Živjo,

Če uporabiš samo Salesforce web-to-lead ti ob generiranju novega leada pošlje email obvestilo in tistemu, ki je izpolnil. Če bi hotel dodatno že na mailu videti takoj podatke, bi si naredil custom email template z merge fieldi, da ga dobim preko lead assignment rule (vsakega recimo) in to je to. Meni se zdi odveč, če je že v sistemu :)

Če rabiš kaj pomoči glede SF.com me kar kontaktiraj na ziga.lunder@gmail.com.

lp Žiga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wordpress -specialni znaki(@)

Oddelek: Omrežja in internet
183227 (1519) nerd4jobrace
»

Wordpress - child theme (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5613927 (10115) Mitja358
»

Pomoč pri kontakt formi

Oddelek: Izdelava spletišč
518417 (18315) Vzdevek
»

Javascript validacija web-to-lead forme

Oddelek: Programiranje
19996 (803) Gandalfar
»

Obrazec v WP

Oddelek: Izdelava spletišč
6736 (664) skladisce

Več podobnih tem