Forum » Mobilne tehnologije » Zasebnost Andorid-a in nakup telefona
Zasebnost Andorid-a in nakup telefona
Twix ::
Živjo :)
Zadnje čase razmišljam o nakupu novga telefona, pa me zanima zasenost pri Androidu. Je res da ti google, vedno ko se loginaš v gmail, pošilja tvojo lokacijo v svojo DB? Kako je stem? In pa ali je/bo možno telefon, ki ima Android-a naložit WinPhone 7/8? Kakšne pa je tukaj zasebnost? (sm skor paranoičen na zasebnost) Razmišlam o temle telefonu ->http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... Vaše mnenje? Za 1 € ga lahko dobim če podalšam pogodbo za 24 mesecev? Tok majo čudn glede paketov :S te čist zmede
Havla za nasvete :)
Zadnje čase razmišljam o nakupu novga telefona, pa me zanima zasenost pri Androidu. Je res da ti google, vedno ko se loginaš v gmail, pošilja tvojo lokacijo v svojo DB? Kako je stem? In pa ali je/bo možno telefon, ki ima Android-a naložit WinPhone 7/8? Kakšne pa je tukaj zasebnost? (sm skor paranoičen na zasebnost) Razmišlam o temle telefonu ->http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... Vaše mnenje? Za 1 € ga lahko dobim če podalšam pogodbo za 24 mesecev? Tok majo čudn glede paketov :S te čist zmede
Havla za nasvete :)
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
Mavrik ::
Android pošilja točno toliko lokacije (in WP) kot ti bo pošiljal katerikoli telefon in katerikoli računalnik, ki se povezuje na poštni strežnik (Jype jasno seveda pretirava).
Dodatno pošiljanje lokacije (za namene izboljšanja delovanja WiFi lokacije ipd.) je privzeto izklopljeno in se vklopi samo s tvojim eksplicitnim dovoljenjem.
Dodatno pošiljanje lokacije (za namene izboljšanja delovanja WiFi lokacije ipd.) je privzeto izklopljeno in se vklopi samo s tvojim eksplicitnim dovoljenjem.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
RejZoR ::
Mja no, čeprav mni še vedno ni jasno kaj mi je stock HTC Wildfire s Froyo-tom pošiljal vsakič ko sem se povezal na net. Vklopil 3G in mi je v roku 5 minut nabilo 300KB podatkov pa ničesar nisem pognal niti imel pognanega. Sedaj, isti telefon in gor Cyanogen z 10x več aplikacijami, pa mi v pol do 1 ure sam od sebe prenese samo 30KB. Torej kaj stock tovarniški ROM tolk pošilja ali downloada, open source pa ne?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
black ice ::
Namestiš si aplikacijo LBE Privacy Guard s katero določaš, do katerih podatkov lahko dostopajo aplikacije in ali smejo vzpostaviti podatkovno povezavo.
EDIT: Praviš, da si paranoičen glede zasebnosti. Potem si mobilnega telefona sploh ne bi smel lastiti oz. kvečjemu predplačniški paket katerega bi menjal vsakih nekaj dni. :)
EDIT: Praviš, da si paranoičen glede zasebnosti. Potem si mobilnega telefona sploh ne bi smel lastiti oz. kvečjemu predplačniški paket katerega bi menjal vsakih nekaj dni. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Glede na zadnje spremembe zasebnosti pri googlu oz. "združevanju pravil", in pa raznih http://slo-tech.com/novice/t479187#crta in drugih novic sm mal bol postov pazljiv. Mogoče mal pretiravam vbistvu sploh nimam izbire, v vsakem primeru bom slej ko prej "mogu" met pametni telefon.
šernk ::
samo nekaj glede mobitel paketa:
to pride v: Splošna akcija + Izbira NAJNAJ 15 Premium
torej h naročnini se doda še 15€ na mesec, 24x15= 360€ heh...prvi mobitel ki ga glede na splošno akcijo le za 2€ preplačaš
vse ostale ko sem gledal to stvar se je vedno preplačalo za ene 40-60€.
Za 1 € ga lahko dobim če podalšam pogodbo za 24 mesecev?
to pride v: Splošna akcija + Izbira NAJNAJ 15 Premium
torej h naročnini se doda še 15€ na mesec, 24x15= 360€ heh...prvi mobitel ki ga glede na splošno akcijo le za 2€ preplačaš
vse ostale ko sem gledal to stvar se je vedno preplačalo za ene 40-60€.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
jinzo ::
@šernk
Jaz sem jih že več, pa v zadnje pol leta do leto dni nisem niti enega NAJNAJ paketa našel ki bi telefon preplačal (za nekaj kar ni glih nominalna vsota 2€).
Glede varnosti - pa gor poflashas kak CyanogenMod za katerega imaš praktično celotno izvorno kodo objavljeno in jo ročno pregledaš, kaj grdega Google dobiva od tebe. Ali kdorkoli drug.
Drugače to Xperio ima kolega, sicer sem se samo na hitro poigral ampak izgledal je OK telefon - tudi on ni imel nekih pritožb.
Jaz sem jih že več, pa v zadnje pol leta do leto dni nisem niti enega NAJNAJ paketa našel ki bi telefon preplačal (za nekaj kar ni glih nominalna vsota 2€).
Glede varnosti - pa gor poflashas kak CyanogenMod za katerega imaš praktično celotno izvorno kodo objavljeno in jo ročno pregledaš, kaj grdega Google dobiva od tebe. Ali kdorkoli drug.
Drugače to Xperio ima kolega, sicer sem se samo na hitro poigral ampak izgledal je OK telefon - tudi on ni imel nekih pritožb.
šernk ::
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
20€ preplačaš z najnaj 12, se je pa še kakšna 2 meseca nazaj ta telefon preplačalo za 40, ray pa celo za 60€ (sedaj ga za 10€) vem ker sem bil v fazi nakupa, sem pa ravno včeraj xperio S vzel. mogoče sem pa ravno v takšnem trenutku gledal da ni bilo posodobljeno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
aha hvala za odgovore
Kako je pa glede SMSov ? imajo dostop do vseh tvojih telefonskih številk, lokacijah, logih s telefona,.. ??
Še en trailer za nov špil sm najdu,ki je ubistvu že skoraj resničnost glede googla :/ big brother is coming ..
in tud na lep način za tiste ki jim "dol visi" razloži/opiše/pove zakaj je pametno/pomembno pazt na svoje osebne podatke
Kako je pa glede SMSov ? imajo dostop do vseh tvojih telefonskih številk, lokacijah, logih s telefona,.. ??
Še en trailer za nov špil sm najdu,ki je ubistvu že skoraj resničnost glede googla :/ big brother is coming ..
in tud na lep način za tiste ki jim "dol visi" razloži/opiše/pove zakaj je pametno/pomembno pazt na svoje osebne podatke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twix ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri mobitel iz primerjave?Oddelek: Kaj kupiti | 3082 (2824) | Ikspe |
» | Kateri telefon kupiti pri mobitelu.Oddelek: Mobilne tehnologije | 4837 (4378) | SLO_Matej |
» | Nov telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 8640 (8097) | Lonsarg |
» | Mobitel do 200€Oddelek: Mobilne tehnologije | 6912 (5639) | gregor |
» | Telefon z AndroidomOddelek: Kaj kupiti | 1128 (1043) | krentam |