Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
Zheegec ::
Ih, pa kaj ni neki tip pred par leti polovici Slovenije za pravi denar prodal obljubo, da da jim bo zrihtal Ajfon pa je potem z istim kešem kupoval prestižne avte in motorje ter jih popal na svoj Fejsbuk? Slovenia-My Country
Rok Brumen, je v zaporu
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
lucky13 ::
Ve kdo kje v slo majo na zalogi R973? na mimovrste so ga umaknili iz prodaje...
Malce polepšan brat imenovan R974. Mislim, da je razlika v kamerah (spredaj/zadaj) in v malo manjši bateriji.
review:
http://review.techworld.com/mobile-wire...
prodaja:
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
Ostali imajo višjo ceno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lucky13 ()
FlyingBee ::
šleht - naj bi precej slabe rezultate imel tale ainol quad, IPS pa ima HD od LG-ja tako da bi moral biti OK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Bwaze6 ::
Zdravo.
Kakšne imate kaj izkušnje z uporabo 10" tablic za bralnik? Uporabljal bi jo predvsem za branje strokovne literature in revij, torej obvezno barve in visoka ločljivost, razni e-ink bralniki odpadejo. Glede na to, da bom stvar uporabljal leta (če ne bo prej crknila) me šparanje parih evrov ne zanima.
Razmišljam o nakupu Google Nexus 10 (resolucija 2560x1600, 300ppi). Cene zaenkrat kažejo na okrog 450 EUR, upam da bo po izidu čez kak teden bližje 400 EUR (glede na to da je v ZDA cena $399).
Po drugi strani pa razmerje stranic 4:3 pri Apple iPad pogosto bolj odgovarja razmerjem stranic v dokumentih, tako da je nekaj manjša resolucija (2048x1536, 264ppi)v bistvu bolje izkoriščena.
Nekaj potrebujem, branje z monitorja ni preveč udobno. Zagotovo bom uporabljal še za kaj, ne le za bralnik, ampak to mi je res prioriteta.
Kakšne imate kaj izkušnje z uporabo 10" tablic za bralnik? Uporabljal bi jo predvsem za branje strokovne literature in revij, torej obvezno barve in visoka ločljivost, razni e-ink bralniki odpadejo. Glede na to, da bom stvar uporabljal leta (če ne bo prej crknila) me šparanje parih evrov ne zanima.
Razmišljam o nakupu Google Nexus 10 (resolucija 2560x1600, 300ppi). Cene zaenkrat kažejo na okrog 450 EUR, upam da bo po izidu čez kak teden bližje 400 EUR (glede na to da je v ZDA cena $399).
Po drugi strani pa razmerje stranic 4:3 pri Apple iPad pogosto bolj odgovarja razmerjem stranic v dokumentih, tako da je nekaj manjša resolucija (2048x1536, 264ppi)v bistvu bolje izkoriščena.
Nekaj potrebujem, branje z monitorja ni preveč udobno. Zagotovo bom uporabljal še za kaj, ne le za bralnik, ampak to mi je res prioriteta.
adapipika, vem da v ZDA ni vštetega DDV. Zato tudi nisem napisal "Zakaj ni 314 EUR???!!!". DDV + običajno višja cena v Evropi (višje marže, manjši trgi) ponavadi znese pretvorbo $ = EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
Zdravo.
Poglej si Asusa TF700T - predvsem zaradi tega. Super kontrast, kar je precej važno pri tekstu in pa visoka svetilnost za uporabo zunaj. Pa najlažja od tablic na izbiro (ko držiš v roki) pa ne greje se. Trenutno najboljša tablica na trgu.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
With the exception of text on web pages, the lower resolution Surface display isn't overly bothersome.
:) Da želim zaslon z malce višjo resolucijo sem se odločil po primerjavi prikaza teksta na iPad 2 in iPad 3. Za igre, slike, večino aplikacij pa verjamem, da ni toliko opazno. Glede kontrasta in visoke svetilnosti pa mislim da niso prioriteta - uporaba bo večinoma doma, kjer nadziram svetlost prostora.
Ja, TF700T ima 1920x1200, dejansko najboljši ekran na trgu. Lažji za držati in pa višja svetilnost.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
lenart0 ::
einstein :P je izjavil:
http://www.conrad.si/Archos-Arnova-10d-...
Priporočam.
kako je kaj s to tablico?
lucky13 ::
Dual core CUBE U30GT z Jelly Bean-om za tiste, ki iščete kitajsko tablico. Cena 175€. Akcija velja samo danes, drugače je cena okoli 200€. Brezplačna dostava iz Nemčije - torej ni carine in davka. Edina slabost zadeve je, da se na servis pošilja na kitajsko.
Strojna oprema je primerljiva z GoClever R974, s to razliko, da ima še bluetooth in je velikosti 10,1 (ločljivost 1280x800).
http://www.efox-shop.com/kostenfrei-ver...
1280-x-800-ips-tablet-pc-mit-dual-kamera-p-269582
Strojna oprema je primerljiva z GoClever R974, s to razliko, da ima še bluetooth in je velikosti 10,1 (ločljivost 1280x800).
http://www.efox-shop.com/kostenfrei-ver...
1280-x-800-ips-tablet-pc-mit-dual-kamera-p-269582
carota ::
Še en kitajc na dx.com ICOO D70PROII 7" Capacitive Screen Android 4.1.1 Dual Core Tablet PC w/ TF / Wi-Fi / HDMI - White, 1 GB RAM, 8 GB placa, 1.5 GHz dual-core, 1024x600. Za 92 USD.
dawest1212 ::
Eno vprašanje: kako je z mobilnim internetom pri tablicah?
npr. če kupim nexus7 kako naj urihtam internet tam kjer ni wifi-ja?
Lonsarg ::
Če kupiš tablice, ki imajo samo WiFi in nimajo modema za SIM kartice vgrajenega, potem je še najlažja rešitev za mobilni internet, da si preko telefona ustvariš WiFi točko. Ampak to je bolj rešitev v sili zaradi porabe baterije, torej za kako uro. Če se misli uporablat mobilni internet veliko, potem naj se kupi tablico, ki ima to vgrajeno. Ker tisti USB ključki so nepraktični, pa še če ni Windows jih zelo dosti ne dela.
M-XXXX ::
dawest1212 je izjavil:
Kakšen predlog za tablico ki ima vgrajen modem za SIM kartico?
Galaxy note 10.1
k3k3tz ::
@lucky13 To, da nekaj naročiš v nemščini še ne pomeni, da tudi pride iz Nemčije in da so vse dajatve že plačane.
marko20 ::
@k3k3tz
! Kostenfrei versand aus DE !
V tem primeru pomeni točno to. Dobil tablico v treh dneh (DHL)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marko20 ()
@marko20 Najbrž si imal srečo pri pregledu pošiljk. Kostenfrei versand je samo brezplačnen transport. Ne pomeni, da so dajatve že plačane.
http://www.efox-shop.com/shippinginfo.h...
s strani: "Wenn Sie eine der angebotenen Versandarten als Express wählen, so ist die Wahrscheinlichkeit höher, dass Zollgebühren anfallen. Wie hoch diese Steuer ist wird vom Zollamt bestimmt; normalerweise werden 19% Mehrwertsteuer und andere Zollgebühren verlangt; diese sind vom Kunden zu entrichten.
Berücksichtigen Sie diese Gebühren bitte, wenn Sie als Versandart Express wählen."
Roba prihaja direkt s Kitajske in nekdo pač mora plačat uvozne dajatve.
http://www.efox-shop.com/shippinginfo.h...
s strani: "Wenn Sie eine der angebotenen Versandarten als Express wählen, so ist die Wahrscheinlichkeit höher, dass Zollgebühren anfallen. Wie hoch diese Steuer ist wird vom Zollamt bestimmt; normalerweise werden 19% Mehrwertsteuer und andere Zollgebühren verlangt; diese sind vom Kunden zu entrichten.
Berücksichtigen Sie diese Gebühren bitte, wenn Sie als Versandart Express wählen."
Roba prihaja direkt s Kitajske in nekdo pač mora plačat uvozne dajatve.
thramos ::
Versand aus Deutschland
Nekatere stvari uvozijo sami in so posledično ponavadi tudi malo dražje kot direkt iz Kitajske.
Nekatere stvari uvozijo sami in so posledično ponavadi tudi malo dražje kot direkt iz Kitajske.
Tuki imaš prav. Kot sem rekel - nekdo mora plačat dajatve. Lucky je rekel: "Brezplačna dostava iz Nemčije - torej ni carine in davka.", pa sem mislil, da se pogovarjamo o tem.
fopi ::
dawest1212 je izjavil:
Eno vprašanje: kako je z mobilnim internetom pri tablicah?
v kratkem bo nexus 7 32GB 3G (se pravi internet preko UMTS), v ZDA izide 13.11.2012 za 300 USD. Kako bo pri nas bomo videli. Nemčija se bo verjetno splačala saj je vse enako (ni tipkovnice, elektrika je 220V....)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
demon#666 ::
Verjetno koga zanima: Asus Nexus 7 Za 200€ po naročilu, prevzem v Unieuro (Italija).
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
Rozhy ::
Zdravo.
Mene pa zanimata naslednji tablici. Če ima že kdo izkušnje z njima.
http://www.tridom.si/trgovina/product/v...
Sploh prva se mi zdi dobra za tak denar, zgleda pa, da nima IPS, ki ga vsi hvalite. Rabil bi za ogled filmov in igranje igric na dolgih vožnjah z avtobusom. Wifi bi tudi rad zraven. Mišljenja dobrodošla.
Lp, Blaž
Mene pa zanimata naslednji tablici. Če ima že kdo izkušnje z njima.
Sploh prva se mi zdi dobra za tak denar, zgleda pa, da nima IPS, ki ga vsi hvalite. Rabil bi za ogled filmov in igranje igric na dolgih vožnjah z avtobusom. Wifi bi tudi rad zraven. Mišljenja dobrodošla.
Lp, Blaž
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rozhy ()
damjanll ::
Rozhy, ce jo rabis za na bus bo mogoce 7" bolj prakticna kot 10". Ce ti je 7" dovolj velika, potem itak ni dileme - nexus 7 ;)
Rozhy ::
Rozhy, ce jo rabis za na bus bo mogoce 7" bolj prakticna kot 10". Ce ti je 7" dovolj velika, potem itak ni dileme - nexus 7 ;)
Hvala za hiter odgovor. Bom šel jutri v živo pogledat nexus 7, da v živo vidim kako velik je. Če bi se odločil za 10", katerega bi mi priporočil v cenovnem rangu do 300€. Nisem tako zahteven, da ne bi vzel kitajca, ampak me skrbi, da mi garancija ali pa servis v tem primeru ne pomaga kaj veliko, se prav da bi mi vsaj 2 let zdržou.
Kot sem že parim svetoval za 10" priporočam Galaxy Note 10.1 iz bolhe (novi nerabljeni) za cca 350€.
mihco ::
Kot sem že parim svetoval za 10" priporočam Galaxy Note 10.1 iz bolhe (novi nerabljeni) za cca 350€.
za 350EUR je na bolhi en sam(rabljen en teden?) ostali so od 410 dalje... In glede na to, da bi naj bil v kratkem na voljo nexus 10(boljsi v vseh pogledih) za podobno ceno se mi to ne zdi najboljsi nasvet.
mihco ::
Ali je mozno zadevo dobiti iz ZDA, ce poznam koga ki bi narocil in poslal? Je tak izracun pravilen: 400usd + 20%ddv +2,5%carina + postnina?
Ne. (400 usd + poštnina) + 20% DDV + carina. + še par evrov za carino. + še par evrov za poštnino od carine do tebe.
In ja, kaže da bo Google Nexus 10 po normalni ceni (400 EUR) kar lep čas težko dobiti.
In ja, kaže da bo Google Nexus 10 po normalni ceni (400 EUR) kar lep čas težko dobiti.
todman74 ::
za 350EUR je na bolhi en sam(rabljen en teden?) ostali so od 410 dalje... In glede na to, da bi naj bil v kratkem na voljo nexus 10(boljsi v vseh pogledih) za podobno ceno se mi to ne zdi najboljsi nasvet.
Samo dual core, ne vem če bo tole hitreje laufalo kot Note, ima pa res super duper resolucijo, v praksi pa verjetno to en k***c pomeni....
Ja, Nexus 10 na žalost nima IPS ekrana, kar je velik minus. Bolje od Note bo sigurno deloval, ker Note ne deluje najbolj tekoče, sploh pa če je veliko aplikacij odprtih. Še vedno se splača doplačati za TF700, če hočeš res vrhunsko tablico.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Samo dual core, ne vem če bo tole hitreje laufalo kot Note, ima pa res super duper resolucijo, v praksi pa verjetno to en k***c pomeni....
Nova generacija procesorjev, dual core je podoben/hitejši kot Tegra 3 quadcore!
Bolje od Note bo sigurno deloval, ker Note ne deluje najbolj tekoče, sploh pa če je veliko aplikacij odprtih.
Jaz osebno moram priznat, da ima zadeva kar dobro odzivnost :)
Vsekakor ne deluje slabo, nikakor pa ne na nivoju TF700, Nexus, iPad. Tudi Asus TF300 deluje bolje, pa ni treba veliko uporabljati, da to ugotoviš. Edini razlog za nakup Note je indukcijski svinčnik - če tega ne rabiš je nakup nesmiseln.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Okapi ::
Vsaj še eno prednost ima, ki je drugi nimajo - IR oddajnik. Lahko ga uporabiš kot fancy daljinec za domači kino.
O.
O.
Vsekakor ne deluje slabo, nikakor pa ne na nivoju TF700, Nexus, iPad. Tudi Asus TF300 deluje bolje, pa ni treba veliko uporabljati, da to ugotoviš. Edini razlog za nakup Note je indukcijski svinčnik - če tega ne rabiš je nakup nesmiseln.
Govoriš iz lastnih izkušenj, ali kar tako na pamet?
Ja, nimam boljše stvari za početi, kot na pamet ugibati, da je quad-core tablica z 2GB RAM (Samsung Note) počasnejša od quad-core tablice z 1GB RAM (Asus TF700)
edit - Okapi, true :) Takšnega dalinca sem si vedno želel :)
edit - Okapi, true :) Takšnega dalinca sem si vedno želel :)
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Cyclope ::
@k3k3tz
Zdravo!
Glede na to, da tudi sam študiram da bi tole vzel, te prosim da z nami deliš svoje izkušnje.. Zadovoljen?
Bral sem, da obstajata dve verziji: u30gt-h in u30gt-w.
Mogoče veš, katera je ta, ki si jo dobil?
SLO lang najbrž ima?
Poleg zgoraj omenjene pa bi vzel tudi eno 7 ali 8'' nekje do 120€. Zahteve niso neke velike - vzel jo bom za mamo, da bo gor poslušala WEB radio in pa pogledala kakšno sliko, ..
Če bi imela GPS je to dodaten plus.
Kakšni predlogi?
Hvala,
Lp
Toni
In kje si Nexusa sprobal?
Debata gre o Samsung Note mimogrede. Zato tudi moj komentar;
Vsekakor ne deluje slabo, nikakor pa ne na nivoju TF700, Nexus, iPad
Izjava, da Nexus vsekakor ne deluje slabo, nikakor pa ne na nivoju Nexusa bi bila malo čudna, kajne? Nexus 7 seveda, ampak Nexus 10 bo itak samo še boljši.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Kar se samega delovanja tiče je boljši, ja. Manj zatikanja, še vedno deluje lepo tudi ko je veliko aplikacij odprtih. Razlika v velikosti je pa očitna in pač nimamo kaj narediti glede nje. Tudi cenejši Asus TF300 (isto 10") deluje bolje, če ga malo več sprobavaš.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Čudno men se niti malo ne zatika ( Note namreč). Povej katere aplikacije imaš na svojem naložene, da še jaz probam in izkusim to famozno zatikanje.
Jaz imam TF700, hvala lepa Se pa igram z njim (to se smešno sliši ) - Galaxy Note in ne deluje tako butter-smooth kot bi moral.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Ne vem kaj se zdaj izmikaš, povej katere aplikacije imaš odprte, da ti deluje tekoče men pa ne.....ali pa samo nakladaš?
Go-ahead ::
Navdušen sem nad možnostjo uporabe peresa na Samsung Note. Žal je predrag. Ali obstaja kakšna cenejša varianta tablice, ki bi prav tako omogočala pisanje po ekranu?