» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
185 / 185
»
»»

twom ::

Katero tablico, iPad ali kaj drugega?

Za tamalo od partnerke, ki rada riše, mal umetniška dušca. Uporablja ibis paint na svojem Samsung telefonu in moje prastarem iPad Airu, ki je zaradi velikosti seveda precej bolj praktičen. Bi se pa nabavil tudi svinčnik.

Kako je pa z ekosistemom pri drugih izdelovalcih? Bolj radovednost, kot pa potreba v tem trenutku.

In seveda uporabniška izkušnja, vzdržljivost, value for money na dolgi rok?

p.s. dodatno vprašanje
v kolikšni meri tablica s tipkovnico nadomesti prenosnik?

Okapi ::

twom je izjavil:

p.s. dodatno vprašanje
v kolikšni meri tablica s tipkovnico nadomesti prenosnik?

Odvisno od tablice. Jaz kot tablico in kot prenosnik uporabljam Microsoft Surface (13 palčni Pro in 10 palčni Go). Kar se mene tiče, se obnese zelo dobro. Ni pa android. Kako se androidna tablica s tipkonico obnese kot prenosnik pa ne vem.

Ijus ::

jaz imam oziroma sedaj po ta novem moja mama ima xiaomi pad 5 androidno tablico z neko generično BT tipkovnico in se obnese dobro. so far nobenih težav. nič posebnega načeloma.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

twom je izjavil:

Za tamalo od partnerke, ki rada riše, mal umetniška dušca. Uporablja ibis paint na svojem Samsung telefonu in moje prastarem iPad Airu, ki je zaradi velikosti seveda precej bolj praktičen. Bi se pa nabavil tudi svinčnik.

Kako je pa z ekosistemom pri drugih izdelovalcih? Bolj radovednost, kot pa potreba v tem trenutku.

Samsung Galaxy Tab S9 FE je v tujini od 350 naprej in ima pisalo. Kako se kaj obnese?

˙janezvalva ::

jaz imam Lenovo Tab M11. sicer nič posebnega, ima pa zelo dober ekran, sicer IPS, ampak izgleda kot OLED. uporabljam za brskanje po spletu in par aplikacij.
Dobivam redne update iz lenova.

estons ::

twom je izjavil:

Procreate na iPadu je za umetniške duše brez konkurence. Edino zaradi tega bi priporočil iPad.
AMPAK, če je že navajena na IbisPaint in na Samsung tj. Android, je potem brezveze navajati jo na luksuz. ;) Komot lahko nabaviš katerokoli generic Android tablico (poglej debato zadnjih par strani in boš zagotovo kaj našel) in primerno pisalo za tablico, pa bo. Vir: imam mulca, ki rad kdaj kaj nariše - na Androidu, s pisalom. Pomaga še tista rokavica, da ni moteče, ko se z roko nasloni na tablico; ponavadi jih prodajajo Kitajci skupaj s pisali.

MrStein ::

A ni to standard feature, da ignorira dlan? (glede rokavice)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Denis24 ::

Zdravo,

tudi sam kupujem novo (lahko tudi rabljeno) tablico. Primarno bo namenjena terenskemu delu - slikanje po terenu, risanje na slike, urejanje pdf-ov, branje načrtov, itd. Glede na to, da se bo tablica dosti uporabljala na odprtem, me zanima katero tablico z dobro svetilnostjo bi priporočali?

Tablica mora obvezno imeti pisalo (ali imeti opcijo dokupiti), v kolikor je možno tudi tipkovnico.

Hvala

firbec ::

Iščem tablico izključno za navigacijo, pa mi je padla v oči
https://www.mimovrste.com/samsung-tabli...

jo morda kdo ima in kako se obnese kot navigacija ?
Ali pa seveda kakšna priporočljiva alternativa

Anyone ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: firbec ()

firbec je izjavil:

Nihče ?

Scorpy84 ::

Zakaj bi imel tako veliko tablico za navigacijo???

zato ker slabo vidim in mi je tudi z očali mobitel premajhen

fikus_ ::

Sem uporabljal Xiaomi pad 5 za navigacijo, je delalo ok. Ta tvoja izbira bo tudi OK.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Ampak tudi precej ti zakrije pogled na cesto...
Za navigacijo bo vsaka ok, le problem zna biti s procesorjem in se zna zatikati, med brskanjem in prehodi med aplikacijami. V tem primeru je boljse vzeti kaj mocnejsega, cpu je iz leta 2021, bo treba precej vec dat, za kaksno bolj spodobno zadevo.

pogled na cesto ne bo zakrit, tu ne bo težave, bolj je težava v tem, da je večina tablic z vgrajenim GPSom zelo dragih, pa še ni jih prav veliko na razpolago.
sem imel pad 6 na posoji in šeral podatke iz telefona, pa je vseskozi prekinjalo in nisem bil zadovoljen.
Tablica kot taka je top, ampak tudi nima GPS-a

bm1973 ::

Za navigacijo je mogoče bolje kupit Android Radio, pa imaš tam...

Pri g zemljevidu se shrani na tablico/telefon in vsake toliko casa posodabljas, internet uporabljas samo za stanje na cesti, da ti pokaze ali pravocasno predlaga drugo pot.

Scorpy84 je izjavil:

Pri g zemljevidu se shrani na tablico/telefon in vsake toliko casa posodabljas, internet uporabljas samo za stanje na cesti, da ti pokaze ali pravocasno predlaga drugo pot.

to vse sem probal na pad6 in je nekaj časa delalo, potem pa tablica ni dobila podatkov od mobitela in je navigacija kar stala na mestu, pa spet nekaj časa delalo, skratka bilo mi je popolnoma neuporabno.
Lahko bi dal screen mirroring ampak če že, bi rad komandiral navigacijo preko tablice, v končni fazi tudi preko radia, kot je nekdo predlagal zgoraj

kanarin ::

firbec je izjavil:

Anyone ?

Vzame rajši Xiaomi Redmi Pad Pro oz Poco Pad (gre za identični tablici ,samo po drugačnim sub-brandom) - za isto oz nižjo ceno (če nabaviš iz tujine) sta zmogljiveši od omenjenega Samsunga. Pa ne gre samo za hitrejši SOC, tablici imata 1" večji zaslon, občutno večjo baterijo in 2x hitrejše polnjenje. Za ta denar verjetno največ kar lahko trenutno dobiš.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?&...

Pardon, ti tablici nimata GPS, za tvoj use-case ne bo primerno, to je bil nasvet na splošno za best-buy okoli 200EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()
««
185 / 185
»
»»