» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
102 / 185
»»

amacar ::

1280 je zalost na 10" tablici. Sem imel ipad mini (1024 Na 7.9"), pa je imel zelo slab zaslon in vidne piksle. Sem sel potem na nexusa 7 z 1920 in je bila milina.

Oldi ::

Piksli se pri 150 PPI vidijo ampak jaz jih opazim samo pri tekstu in iz cca 20cm razdalje, na sliki se pa lahko še tako trudim, pa jih ne vidim, kaj šele pri videu.

Tu je še Lenovo A10-70 10,1" z vsaj po pikslih boljšima kamerama, vendar ima 4.2 Android

SumTingWong ::

1280 na 8" je dobro, na 10" je premalo.

Kakšnih 50EUR bi moral še dodati za 10" in dobrim zaslonom vsaj.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

perci je izjavil:

Razočaran boš.

Resolucija je v pizdi. Samo 1 GB rama.

Če bi rad, da se 10 colska tablica ne zatika po prvi nadgradnji, bo treba globlje seči.

Dejansko ne. TF103 deluje zelo lepo in tekoče. Pač Atom procesor naredi svoje :) Z 1GB RAM deluje bistveno boljše, kot Galaxy Tab 4 z 1.5GB RAM. Ekran je tudi lep kontrasten. Za okoli 200€ je to best buy trenutno. Edino kamera je precej slaba.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Veliko ocen uporabnikov http://www.amazon.com/Transformer-TF103...
Glede na KitKat in dve vzporedni okni v ležečem položaju me 1280/2 res malo skrbi. Ali se da spreminjati širino posameznega okna in ali je mogoča PiP varianta, dostikrat bi rad ob poslušanja kake TV oddaje še kaj drugega počel, pa na Androidu 4.3 (SGS3) meni to ne rata.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

System ::

SumTingWong je izjavil:

Ima kdo Samsung tab 4 (predvsem 7")? Na GSMARENA piše da ima Marwell chipset, na XDA pa da ima Snapdragon 400. Ve kdo katera je prava?

Imam 7", ima pa Marvell.

Kolk sovražim te spletne strani proizvajalcev in predstavne videe, povsem neuporabno. Iščem in iščem, kje ima zadeva USB2 in šele striček Google mi pove, na tastaturi. No ja, samo da se ve, da model brez tastature USB2.0 nima.
Sem se odločil za tastaturno verzijo na 1A po zelo ugodni ceni

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

1A ima mapačno sliko, gre se za model brez tipkovnice. drugače tudi model brez tipkovnice ima micro-usb, rabiš samo OTG adapter za par €. ali pa vprašaš prodajalca...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala, System. Samsungove tablice so me ze minile. Cakam na lepo vreme, da grem z letnimi gumami v Celovec po Asusa :D

Potem imajo na 1A tudi opis narobe.

Je res, da se v Androidu pri tekstu ne da izklopiti anti-aliasinga, zato so črke pri majhnih resolucijah tako bedne. To sem enkrat nekje že videl a sem bil prepričan, da se to da izklopiti. Danes pa Googlam in nič pametnega ne najdem.
 mehčanje robov

mehčanje robov

Uvoznik ima napačno sliko in v opisu USB2.0, kar je samo pri modelu s tipkovnico, ki pa ga pri Slo uvozniku ni.
Informacijo sem dobil pri zelo prijaznih BFCshop, med tem ko na EnaA samo čakaš na operaterja, čez čas te pa ven zabriše.

scipascapa ::

Ker se bednega mehčanja črk ne da izklopiti, je 1280 piksliv pri 10 in tudi 8" odlično premalo, vsaj za moj okus.
Se opravičujem, če sem koga zavedel, prepričan sem bil, da se to sranje da izklopiti.
Se pa postavlja vprašanje, pri kaki ločljivosti (PPI) izklopijo mehčanje?

Zgodovina sprememb…

zmaki ::

Kupil sem tablico ONDA V989 s strani http://www.merimobiles.com/onda-v989-9-... . Poslali so mi zadnjo hardware verzijo v4. Skupaj z dostavo me prišlo manj kot 200 EUR . Naložil sem moddani custom ROM v2.1.3 in vse deluje tip-top, vključno z Google Play, Skype, Blackmarket, ShowBox, MX Player itn. AnTuTu ni toliko pomemben, je pa prek 65700 točk. Priporočam !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zmaki ()

To je izven EU in bi ti lahko zaračunali uvozne dajatve.

EnaA je priznal napako in mi tablice ni bilo treba sprejeti, lahko pa izbiram med vračilom denarja ali nakupom z 2% popustom.

Oldi je izjavil:

To je izven EU in bi ti lahko zaračunali uvozne dajatve.

Ni res, poslali so mi jo iz španskega skladišča, torej ni treba plačati DDV in carino :
http://www.merimobiles.com/europe-wareh...

Alamar ::

Seveda si jo "plačal" v višji ceni izdelka in predvsem poštnine kot, če bi jo naročil iz Kitajske s free poštnino.

Carine drugače ni na tablice. Le DDV plus manipulativni stroški.

@zmaki Kaj pa že naloženi OS, zakaj si ga zamenjal. Kaj pa garancija, ali lahko restoraš original SW?

Kaj si mislil z AnTuTu, tole: http://www.ondaforum.com/topic/830-antu...

Oldi je izjavil:

@zmaki Kaj pa že naloženi OS, zakaj si ga zamenjal. Kaj pa garancija, ali lahko restoraš original SW?

Naloženi OS ima precej kitajskih aplikacij, ki jih ne rabim. Moddani OS je prečiščen. Seveda lahko restoram original OS. Zelo priročno je celo preizkušati razne OS z bootanjem s SD kartice s programom PhoenixCard. Za AnTuTu se ne razburjam, bistveno da tablet lepo deluje brez zatikanja, tudi pri predvajanju 4K vsebine (max 40 MB/s, več nimam pri roki). Link ki si ga dal je z datumom 28.08.2014, od tedaj so precej izboljšali software.

Talehttp://www.merimobiles.com/onda-v975m-9... izgleda ista, samo 4 jedrni proc ima. Ker me 4K res ne zanima, bi bila čisto OK.Pa zadnja kamera je 5M, pri tvoji je pa 8.0 Megapixels Auto Foucus (OV Camera). Brez fokusa? kaj to pomeni, da na blizu nimaš kaj slikati?

Zgodovina sprememb…

Ne, to pomeni da se fokus kamere avtomatično izostri, glede na oddaljenost objektov v središču slike. Glej Autofocus @ Wikipedia

FX6300B ::

jst sm se zasrou k sm kupu toshibo at10-a-104 k se je nikakor ne da rootat vse freezne to je to prek recoverya negre če bi lahk cajt nazaj zavrtu bi absolutno kupu nexus 7 al pa dal mal zravn za nexus 10 za ostalo je dons škoda dnarja
tkoda če kdo misl tablco mu priporočam nexus ker men nč ne pomaga če ma nwm kakšne specifikacije pa če se je ne da rootat ???

leiito ::

zakaj rabiš pa rootat tablico?

FX6300B ::

zato ker maš poln dostop do sistema uporabljaš lahko veliiiiko več aplikacij praktično lahko delaš vse custom rome itd.

http://gizmodo.com/5982287/reasons-to-r...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FX6300B ()

zmaki je izjavil:

Ne, to pomeni da se fokus kamere avtomatično izostri, glede na oddaljenost objektov v središču slike. Glej Autofocus @ Wikipedia

To itak vse vem, vse moje zadeve so AF. Zanima me, kaj pomeni, da ni AF, verjetno ima en prednastavljen fokus, kamera spredaj na pol metra, zadaj na neskončno, plus majhno zaslonko, da je velika globinska ostrina (upam, da sem uporabil pravi izraz).

Ali je Onda zate še vedno best buy? V merimobiles je res ugodna cena, jo bom verjetno naročil.

Ker sem sam rahlo tehnično radoveden, in rad raziskujem softverske zmožnosti, zaradi družine pa rabim vsaj cca 10" tablico, mi je zaradi dobrega razmerja cena/zmožnosti ONDA tablica med najbolj zanimivimi. Ko se še malo potkožim, pride na vrsto TECLAST X98 Air II http://www.geekbuying.com/item/-Spain-S... , ONDA pa gre sosedu ki je nad njo navdušen.

hdmi ::

Jaz sem si kupil TECLAST X98 air II in moram rečt da je tablica res dobra in vredna nakupa
:)

djfixme ::

No da se oglasim. Kupili smo tablico Asus transformer pad tf103cx in sem v tem kratkem času zelo navdušen nad njo, glede nato da nas je stala 179€. Tako da, če kdo ne gleda tako na resolucijo, ne potrebuje kamere na tablici in je omejen z denarjem se mi zdi tale tablica super nakup :)

Sem šel v živo sprobat tisto Asusovo tablico, pa sta me ne-tekoče delovanje in kamera razočarali. Ima kdo že dlje časa tablico z Intelovim procesorjem in kako je zadovoljen z delovanjem? Zaenkrat mi je Qualcommov Snapdragon še najboljša izbira ...

Teclac je verjetno smiselno vzeti samo zaradi dualboota, za Android je pa Onda verjetno precej boljša.
Imeti dualboot? Vse imaš raztreseno, že sedaj imam probleme s PC in telefonom, sedaj pa še 2 OSa na tablici :). Kaj pa na Adroidu ne dela, razen kompatibilnostnih problemov z Ofice oziroma poslovno rabo?

Vesoljc ::

v budgetu 100-110e, kaj priporocate? preferiram 8'
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

zugar ::

Ali ma gdo izkušnje z tole LG-tatlico,ali je sploh vredna tega denarja 209,99. G PAD 8.3 IPS 16GB/2G LG LGV500.AHUNBK QUAD-202,99€

lopov ::

Jo imam -- lahka, tanka, dobra ločljivost. Nisem pa prepričan, da bi zdaj po nekaj več kot enem letu dal za novo 210 EUR. Po specifikacijah je pravzaprav še vedno zelo dobra (boljša od novih 7, 8 in 10") + obljubljeno ima nadgradnjo na lolipop.

Danes sem se prvič posvetil Windwos 8.1 tablicam. Dober vtis. Imam pa vprašanja, eno je še vedno glede Intel Atom
1.)Zgleda vse kot na računalnikih, torej lahko na tej tablici delam vse kar lahko na računalniku (v mejah specifikacij)?
2.)Je 1GB RAM dovolj?
3.)Intel Atom ... še vedno ne vem kaj si naj mislim o njem ... poganja vsaj 720p mkv datoteke?

trololo2 ::

SumTingWong je izjavil:

Danes sem se prvič posvetil Windwos 8.1 tablicam. Dober vtis. Imam pa vprašanja, eno je še vedno glede Intel Atom
1.)Zgleda vse kot na računalnikih, torej lahko na tej tablici delam vse kar lahko na računalniku (v mejah specifikacij)?
2.)Je 1GB RAM dovolj?
3.)Intel Atom ... še vedno ne vem kaj si naj mislim o njem ... poganja vsaj 720p mkv datoteke?

1) Da. Gor lahko priklopiš tudi usb tipkovnico, miško ipd. Kakšna aplikacije je občutljiva na resolucijo ko tablico držiš pokonci, sicer dela vse.
2) 1GB je za Windowse premalo, boš hitro dobil opozorilo da zmanjkuje pomnilnika. Kupi z 2GB.
3) Bay trail atomi poganjajo 1080p za šalo, pri nekem normalnem bitrate-u CPU na 15%.

Motion ::

SumTingWong je izjavil:

2.)Je 1GB RAM dovolj?

1. Ja da se, kolk priročno je pa je drugo vprašanje
2. Za prežvet sam jaz bi raje vzel eno z 2gb rama.
3. Lahko igraš skyrim gor

Hvala za hiter response. To sem videl ja, da igrajo nekatere računalniške igre gor. Torej Z3745 in 2GB najboljša izbira.
Katero tablico pa imata? Sem iskal nekaj za 150€ v Avstriji, pa bo treba še 50€ dodati.

trololo2 ::

Sam imam Asus vivotab 8 kmalu bo 1 mesec. Kapo dol m$-ju da so naredili tako odziven sistem. 64GB verzija me je s poštnino prišla ~300€ v computeruniverse.

krneki0001 ::

Jaz sem dal v mediamarktu v Celovcu za asus viviotab note 8 227 evrov. 2GB ram in 32gb flash. Kupil sem jo lansko leto pred dopustom, da je imela tamala med 10 urno vožnjo do morja kaj za počet.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Motion ::

SumTingWong je izjavil:

Hvala za hiter response. To sem videl ja, da igrajo nekatere računalniške igre gor. Torej Z3745 in 2GB najboljša izbira.
Katero tablico pa imata? Sem iskal nekaj za 150€ v Avstriji, pa bo treba še 50€ dodati.

Jst mam della drgač in dela ku urca. Kvaliteta izdelave je res top na DV8P

Mediamarket ma asusa z z3740 Atomom, 32gb prostora, 2gb rama in wacom pisalom ma za 200e.

Ravno nazaj iz Celovca. Zelo malo ponudbo Windows tablic imajo (vsaj na pogled). V Saturnu so imeli 2, v Mediamarkt pa 3, ter Surface. Sprobal sem Acer Iconia Tab, solidno, ampak 1GB RAM. Pravite da ni kul.
Najbrž se bom kar za Teclast ali Onda odločil, recimo Texlast X89 ima Z3735F, 2GB RAM, 8" Retina, Dual OS (Kar ne potrebujem, ampak ok, naj bo) + dokaj tanka je. Cena je 145EUR + ostale pi*darije, ter nanese tam 180-190EUR. Sem gledal v Bigbangu enega Asusa ali Lenovo, 10mm debel. Ma kaj, saj nismo 2012 hehe

PS : Kje v Mediamarkt si našel tega Asusa? NA netu ga nimajo, tam ga pa nisem videl.

Zgodovina sprememb…

http://www.mediamarkt.at/mcs/product/AS...

Tale ima samo 1gb rama, kar je premalo

Zgodovina sprememb…

nomil ::

Tale ASUS VivoTab ima 2Gb RAMa. http://www.mediamarkt.de/mcs/product/AS...

mp5 ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup prve tabice, vendar sem pred dilemo kater operacijski sistem vzeti. Vseč mi je Lenovo miix 3 vendar ne vem ali lahko na windows sistem naložim kakšne otroške poučne aplikacije, ki jih je na Androidu veliko. Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.

v storu je kar nekaj takih aplikacij. Pri nas ima tamala vsaj 20 takih aplikacij na svoji tablici

kumer ::

Katero 7,8 tablico priporočate za cca 100 eur, lahko tudi kitajsko.
Lahko iz kitajske ali iz EU skladišča...

Ker pa bi bila za staješo osebo, bi bilo dobro da nima kitajske navlake, vmesnika... oz za njo obstaja kak dober custom rom.

Hvala

LP

Egidij88 ::

LG G Pad 7?

dottor ::

Za bratranca gledamo tablice, pa me zanima kaj kej priporočate tam do ene 150€ (lahko tudi kak € več).
Gledal sem ASUS MeMO Pad HD 7 8GB (z Cortex-A7 1,2GHz Quad-core je na mimovrste 110€ (imajo nek popust na bel model cca. 30€ manj) ali z Intel Bay Trail T Z3745 Quad Core za 130€). V oči mi je tudi padu LG G Pad 8.0 16G za 162€ (sam imam G Pad 8.3 in sem super zadovoljen).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

kumer ::

Egidij88 je izjavil:

LG G Pad 7?

cena?, kje se ga dobi?
prosim za link

hvala

LP
««
102 / 185