» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
92 / 185
»»

medenko ::

prestigio raje ne.

hrustus ::

Prestigio tablico ti odsvetujem. Sin ima pmp 5785c in sama tablica ni slaba, vendar imajo zelo slab servis v Slo.
Asus sabertooth 990fx r2.0,Amd fx 8350 @4.5ghz,sapphire pulse 5600xt,
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+

muceklj ::

15 decembra izide nova tablica od googla z imenom google nexus 9 proizvajalca HTC. Gledal sem na amazon.com cena za 16 GB je 400$ za 32 GB pa 480$. Sedaj pa če primerjam z nexus 10 32 GB ki stane 377$ kaj je bolj racionalen nakup in katera je boljša?

Dosan ::

N9 je boljša.

Tomson ::

N9 je boljša, N10 je večja! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Velika dilema hmmm... samsung galaxy note ali tab pro 12.2, apple ipad air 2, google nexus 9? Še najbolj me nekako zanimata samsung in google, apple nekoliko malo manj zaradi svoje zaprtosti sistema...kakršna koli pomoč pri odločitvi mi bo prišla še kako prav. Potreboval bi pa predvsem za gledanje filmov, surfanje po netu, prebiranje pošte, fb...

leiito ::

muceklj je izjavil:

Velika dilema hmmm... samsung galaxy note ali tab pro 12.2, apple ipad air 2, google nexus 9? Še najbolj me nekako zanimata samsung in google, apple nekoliko malo manj zaradi svoje zaprtosti sistema...kakršna koli pomoč pri odločitvi mi bo prišla še kako prav. Potreboval bi pa predvsem za gledanje filmov, surfanje po netu, prebiranje pošte, fb...

"Zaprtost sistema" je za potrebe, ki jih omenjaš irelevantna in tudi sicer ne vem zakaj bi bil to za tablico problem. Pri iPadu je vse, hw in sw, do najmanjšega detajla premišljeno in dela kot se šika. Za tab tega že ne moreš reči, pade že na najbolj osnovne, izpitu zatikanja ipd., ampak v vsakem primeru, iStore v BTCju ti da iPad za kak teden na testno vožnjo in sam preveri, če te kaj moti. Najbrž tudi kateri od prodajalcev Samsung tablic toliko zaupa svoji robi in pač primerjaš.

Če se odločim za ipad ali je 64 GB zadosti ali pa se bolj splača 128 GB?

broken/link ::

to boš pa bolj ti vedel, katere/koliko podatkov hočeš imet na tablici :)

broken/link je izjavil:

to boš pa bolj ti vedel, katere/koliko podatkov hočeš imet na tablici :)

Mislim glede na povprečnega uporabnika, ki ne nalaga ne vem kaj stvari gor...

zoot ::

64 čez glavo...

Tudi jaz sem tega mnenja. Jaz imam 64, na njem čez 1000 knjig, glasbo, podcaste, video, apps, igre... pa je meni dovolj. Itak je tu še iCloud in drugi oblaki, za filme imam pa Synology NAS z remote dostopom in Plex na NASu in televiziji.

leiito je izjavil:

Tudi jaz sem tega mnenja. Jaz imam 64, na njem čez 1000 knjig, glasbo, podcaste, video, apps, igre... pa je meni dovolj. Itak je tu še iCloud in drugi oblaki, za filme imam pa Synology NAS z remote dostopom in Plex na NASu in televiziji.

No to mene zanima kako lahko gledaš gor filme oz. kako jih sploh lahko dodajaš na tablico + še glasbo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: muceklj ()

Za downloadat in gledat filme ne rabim niti računala. S Synology aplikacijo pošiljam s torenti fajle na zunanji disk, ki je priklopljen na router in na katerem teče Plex (na NAS-), vsi moderni Samsungi in LGji pa podpirajo Plex, tv se prek wi-fi konektira na Plex in to je to. Plex je fajn še, ker sam pošlihta knjižnice, sam najde podmapise, pa še zastonj je, razen par eurotov za app.

Druga metoda je zrcaliti sliko z iPada ali iPhona na tivi z Apple TV.

Enako, prek zunanjega diska, nalagam in dostopam do glasbe, če jo hočem pa imeti fizično na iPadu ali iPhonu, si jo pošljem pa prek OneDrive (enako revije in stripe, kjer so fajli čez 100MB), tudi z AirDropom, lahko bi tudi prek maila. Ne uporabljam iTunes, ker ga ne potrebujem.

Aja, VLC imam na iPadu za glasbo, najbrž ga poznaš. In by the way, da Apple pusti VLC, kaže da vendarle ni tako grozno zaprt sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Brez NAS-a, je lahko media server seveda tudi PC, spet Plex, opcija je tudi VLC streamer, različni appi za AirPlay, skratka vse se da, če ne pa pogooglaš.

CyberPunk ::

Mene pri VLCju na iOS-u moti predvsem to, da ne podpira direktnega streamanja cez Windows/Samba share. Obcutek sem dobil, da je ta "napredna tehnologija" se vedno za veliko iOS appov ena eksotika (s tega vidika se zal bolje obnesejo Android in Windows table).
Rabil sem kar nekaj casa, da sem dobil ustrezen app, s katerim lahko na ta nacin preko mreze gledam fajle ali predvajam multimedijske vsebine.

Lonsarg ::

Smo se kar razvadili z windowsi in direktnim streamanjem preko LAN ja. Oziroma z naprednim vgrajenim file explorerjem. Kar žalostno je, da moraš celo na Androidu na Store za spodobne file browserje, ampak tam vsaj hvalabogu lahko nato poljubna aplikacija dostopa preko te aplikacije do LANa.

promixer ::

Pozdravljeni,

iščem tablicom katera bi bila predvsem za uporabo za brskanje po internetu, da kdaj lahko narediš kako sliko z njim, pogledaš kak filmček.

Zdej verjetno večja je tablica boljše je, kaj tam do 12" bo dovolj?

Imela naj bi še režo za SD kartico, da še lahko razširi spomin.

Cena pa tam 200-250€.

Hvala za nasvete.

LP
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |

Opkow ::

Glede na tvoje zahteve in cenovni rang poklici v Hoferjevo centralo, ce imajo se kje na zalogi

Za 250 EUR so prodajali prejsnji teden tole
Klik

Ma kaj pa vem glede tex XYZ firm.... Lahko je tudi rabljeno, tudi do 300€, raje dam malo več, kot pa manj.

Nevem, mogoče iPad4? Rabljen se cene gibljejo od 250-300 in še čez...

Nexus varijante?

Medion niti ni več XYZ firma, ampak so kar kvalitetni (menda je Lenovo roba oz. proizvajalec).

Kakorkoli... ja, rabljene iPade se da dobiti že kar ugodne (pa tudi novi iPad Mini niso več tako dragi), moraš pa upoštevati, da tam nimaš (micro)SD reže, ampak se da preživeti brez.

Nexusi so glede tega tudi precej iPadom podobni - zalimana škatla brez dodatnih rež. Ampak to je Google in pravice aplikacij so po principu "dovoli vse, kar hoče, ali pa ne inštaliraj" - razen če daš gor kakšen Cyanogen (v iOS-u lahko posebej določaš, kateri app ima dostop do kamere, mikrofona, kontaktov...). :\

Po mojem mnenju je nekako takole... če kupuješ po principu "pralni stroj" (skratka dela tisto, kar dela), je z iPadom še najmanj komplikacij, pa precej kvalitetno je zgrajeno vse skupaj. Če rabiš bolj odprt sistem, pa so prava izbira Android ali Windows tablice.

Vse lepo napusano. Katere modele tablic pa priporocate? Recimo do 350e....ipad 4 dobis v avstriji za 340e.....

McNato ::

ne pošilja v SLO.

amacar ::

Poštnina 13€ preko cheaperandmore.

to je pa druga pesem.

A preko CheaperAndMode tudi nabijejo DDV in carino ali imajo kaksen workaround?

McNato je izjavil:

ipad 4 za 289 neposredno iz Applove trgovine.

To je 16 GB model. Ne mores v letu 2014 kupovati manj kot 32, no. >:D

Zgodovina sprememb…

Iz EU ni carine, DDV je že v ceni. 16gb je lahko dovolj ali pa ne, odvisno od potreb posameznika. Pri nas je 16gb (efektivnih bolj 12gb) dovolj za celotno družino (več računov na nexus 7), prav tako mi je dovolj na telefonu.

Ce prav zastopim lahko narocim pri applu in mi cheaperandmore dostavi? Ali kako gre ta procedura?

Da, naročiš na cheapermore naslov. Applu plačaš vrednost izdelka (poštnina je zastonj po nemčiji), cheaperandmore pa vrednost poštnine iz nemčije v slovenije. Mislim, da je 13.99€ za 1kg.
Sam sem storil enako za iphone s to razliko, da sem ga naročil na apple.uk, ker je bil tam cenejši.

Nekako sem zdaj prišel do zaključka za iPad Air 16GB WiFi varijanta....

Kako je z priklopom USBja na iPad, če bo potreba? Nujno jailbreak?

amacar je izjavil:

Iz EU ni carine, DDV je že v ceni.

Kaj pa če preko njih kupuješ iz kakšnih tretjih držav, že oni obračunajo in vračunajo ta strošek?

promixer je izjavil:

Kako je z priklopom USBja na iPad, če bo potreba? Nujno jailbreak?

Ne. Priloženi kabel je za polnilec in za USB priklop. Naprava se ti bo v Windowsih zmountala samo kot folder za slike (pa še to ni zmožno ohranjati timestampa fajlov, ko jih prenašaš gor in dol.

Za kaj več pa prej instaliraj iTunes od Apple-a, preko katerega lahko potem sinhroniziraš in backupiraš katerokoli iNapravo.

Za kakšne bolj napredne operacije (glede prenašanja fajlov, kopiranja SMS itn.) pa sta na voljo npr. iFunBox (zastonj) in iMazing (bivši DiskAid, ni zastonj).
(Kot alternativni aplikaciji za prenašanje fajlov na relaciji komp-iNaprava ju omenjam zato, ker Apple v iTunes še ni "odkril" možnosti večnivojskega shranjevanja fajlov v podfolderje... :D)

CyberPunk je izjavil:

amacar je izjavil:

Kaj pa če preko njih kupuješ iz kakšnih tretjih držav, že oni obračunajo in vračunajo ta strošek?

Sem naročal samo iz EU, tako da ne bi vedel. Je kr na tebi da zrihtaš vse potrebno, oni so samo posredniki, prevzamejo pošiljko in predajo naprej.

Usb na ipad bo šlo preko camera connection kita, ampak brez jailbreaka boš lahko importal le slike z pa bi se načeloma dalo tudi kaj več. Vsekakor moraš imeti tudi srečo pri usb-ju, ker ne deluje z vsemi.

Lonsarg ::

CyberPunk je izjavil:

amacar je izjavil:

Oni imajo poštne predale za stranke zgolj v Angliji in Nemčiji, nobene izven EU države, da bi rabili se z carino ubadat.

Če pa si imel namen naročat izven EU, recimo Amerike (Amerika-Nemčija-Slovenija) pa think again, dvojni posredniki plus carina:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

amacar je izjavil:

Usb na ipad bo šlo preko camera connection kita, ampak brez jailbreaka boš lahko importal le slike z pa bi se načeloma dalo tudi kaj več. Vsekakor moraš imeti tudi srečo pri usb-ju, ker ne deluje z vsemi.

Aja, točno, priklop zunanjih USB storidžev na iPada... Heh, tisto je pa menda kar zajebano, ja. Pa verjetno tudi vsi appi ne primejo na to foro.
Pred časom sem poskušal eno sorodno stvar: Znotraj strukture datotečnega sistema (po jailbreaku iPada) kreirati en direktorij, v katerem bi bila lahko krama, ki bi jo lahko vsi relevantni appi videli (preko linkov nanj v svojih Documents folderjih). Pa od tistih appov, kjer sem to probal, marsikateri enostavno ni prikazal linka ali pa ni znal interpretirati povezave.
Za USB storage je pa najbrž podoben princip in podobne težave, le da je ciljna destinacija na zunanjem drajvu.

dobra novica za (bodoče) uporabnike iPadov, Microsoft je danes, dokaj nepričakovano, lansiral Word, Excel, Powerpoint za iOS, zdaj lahko editiramo Office fajle zastonj, Office 365 ni več nujnost.

Z oblaki, zunanjimi diski, povezljivostjo nasploh, appsi..., USB za povprečnega uporabnika ni potreben oz. vsaj jaz ne vidim scenarija, kjer bi ga rabil in že več let nisem tetheriral iPada ali iPhona z računalom, čeprav je prav tako Applov.

Kaj pa nexus 9 vs galaxy tab s 10.5?

Machete ::

Pozdravljeni,
katero tablico priporočate za človeka, ki računalniško (še) ni pismen popolnoma nič.
Rabi predvsem da prebere e-mail (pop službeni account), prebira PDFje in po možnosti odpira office dokumente (excel in word).
Če bi podpiralo draftsight ali kakšen drug brezplačen program, ki je zmožen branja dwgjev toliko bolje.
Seveda mora imeti ok WiFi.
Lahko rabljen ali nov. Android bolj NE kot ja :)
Torej nekaj na win ali apple platformi.
Budget od 250-400. Seveda raje manj.

Hvala za predloge!

vofra ::

ima kdo kaksen predlog za power pack za nexus 7,
vsi niso ustrezni, ker imajo premajhno izhodno moc

lopov ::

Machete je izjavil:

Pozdravljeni,
katero tablico priporočate za človeka, ki računalniško (še) ni pismen popolnoma nič.
Rabi predvsem da prebere e-mail (pop službeni account), prebira PDFje in po možnosti odpira office dokumente (excel in word).
Če bi podpiralo draftsight ali kakšen drug brezplačen program, ki je zmožen branja dwgjev toliko bolje.
Seveda mora imeti ok WiFi.
Lahko rabljen ali nov. Android bolj NE kot ja :)
Torej nekaj na win ali apple platformi.
Budget od 250-400. Seveda raje manj.

Hvala za predloge!

Zloglasna Hoferjeva tablica z Win 8.1 za 249 EUR, office 365 za eno leto vključen (+ licenca za en običajen PC), draftsight si lahko naložiš.

Od androida za omenjeni denar dobiš karkoli, za branje doc in xls dokumentov imaš na izbiro veliko brezplačnih urejevalnikov + M$ najavlja brezplačen office za android tablice (za telefone je že, a ga na tablico brez SIM kartice ne moreš naložiti po redni poti, se pa da). Za dwg fajle imaš autodeskovo aplikacijo, tako da lahko tudi to bereš, z doplačilom pa tudi urejaš. Lastim si LG G pad 8.3 in bi priporočil rabljenega nekje med 150 in 200 eur.

Apple ipad mini dvojka (glede cifre nisem prepričan, naj ne bo zadnji mini), lahko vzame rabljenega, novega 32Gb se da dobiti za od 300 EUR dalje (pri nas). MS office je oz. bo v kratkem brezplačen, za branje dwg imaš brezplačno autodesk aplikacijo.

Edit: če je človek res računalniško čisto nepismen naj vzame androida

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

lopov ::

Še dodatek, mi je zaklenilo post -- če je človek res računalniško čisto nepismen in gleda na ceno naj vzame androida, če denar ni ovira ipad, če ne želi biti omejen s forami androida in maca in želi čimbolj "desktop-like" izkušnjo pa windows.

promixer je izjavil:

Bump :D mene ste malo izpustili :D kaj bi vi rajše vzeli, nexus ali samsung?

Yossarian ::

promixer je izjavil:

promixer je izjavil:

Bump :D mene ste malo izpustili :D kaj bi vi rajše vzeli, nexus ali samsung?

Nexus, ker boš redno dobival posodobitve in s tem tudi izboljšave.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

vofra ::

> Nexus, ker boš redno dobival posodobitve in s tem tudi izboljšave.

+1

TehDucky ::

Ideja za darilo za rojstni dan: Tablica? Tuhtam, da bi punci kupil tablico za rojstni dan. Uporabljala bi za (mobilne) igrce v pojstli, ogled filmov on the go pa brskanje po netu. Predvidevam, da zna bit bralnik in word tudi uporabna zadeva, če se navadiš.

Doma imamo Samsung Galaxy Note 8 in pa starejšega Apple iPad (oba kot darilo). iPad se mi ne dopade z dvojno težo (kljub večjemu ekranu) in njegov iOS mi žre živce. Sicer ga ne uporabljam jaz ampak starši, ampak ko kaj ne gre sem jaz prvi na spisku, da ga pokličejo za pomoč. Note 8 pa mi je suprca, velikost je perfect, težek tudi ni pretirano, baterija je dovolj dobra za tisto kar se rabi (~cca teden za brskanje po netu, dan za gledanje filmov). Spet pa nisem tok mobilen tip in mi SGS4 na 5.0'' zadostuje za praktično vse.

Torej iščem nekaj srednje veliko, kar 8.0 je in pa fino bi bilo, da je tablica zmožna predvajati 1080p na TV preko HDMI. Wi-fi omrežje je dovolj, tako da 3G/4G ni potreben.

Danes sem dobil na mail tole obvestilo http://www.pcplus.si/racunalniki/tablic... ampak sem nekako skeptičen, ker nočem dati darila, ki bo povzročal kup težav (glede na komentarje z amazona).

Glede cene pa niti ne vem. 75€ se mi zdi malo za tehnično stvar, ki je pravzaprav računalnik. 200-300€ nekako. Nexus 9 mi je malo preveč, itak ni zahteven uporabnik, bi pa rad da je tudi meni ok.

taka tablica še za smeti ni.

klenan ::

Najzmogljivejša tablica je definitivno Nvidia shield http://shield.nvidia.com/?utm_source=nv...
Stane 300€ edina slaba stvar, da se je ne dobi v Sloveniji, jst sm jo naroču na mindfactory. Lahko povem, da ni igre, ki ne deluje na max nastavitvah povsem gladko.

mindfactory ne pošilja v slo, edino če si uporabil cheaperandmore?

kaj se kaj pravi na LENOVO MIX 3?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Urajmal ::

Kaj pa kakšna Kitajska znamka, Onda V989, V979 ali Teclast modeli ne pridejo v upoštev za okoli 210€? Dobijo se v Evropi (ebay).
««
92 / 185
»»