» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
80 / 184
»»

sameone ::

Kaj je boljše vzet Asus Memopad 10, Lenovo Yoga 10 ali samsung galaxy tab 3 10.1 -wifi.

hvala

Egidij88 ::

Memopad ali pa Nexus.

To so takšni splošni odgovori, da se človek ne more odločiti.

Tablični računalnik MEMOPAD 10 (230€) ali Asus Memo Pad FHD10 (300€). Kakšna je razlika razen procesorja in ločljivosti.

Ker če je odločitev Asus Memo Pad FHD10, potem pa je v tej ceni že samsung galaxy tab 4.

Zheegec ::

razlika med memopadom 10 in HD10 je v procesorju, ločljivosti in kameri. ja, Galaxy tab 4 ima ceno višjo od Memopad hd10 in še slabši je, tako da Samsung nima smisla.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BlackMaX ::

Ali si kdo lasti Lenovo Yoga tablico?

Šolar ::

Samsung je tablica priznanega (dobrega) proizvajalca
Lenovo oz. Asus pa nista tako znana na trgu kot samsung
XĐĐĐ

M-XXXX ::

Šolar je izjavil:

Potem bo zate Samsung tab dobra izbira:D

Sam imam Samsunga :D
XĐĐĐ

Tomson ::

Ker samsung namenja največji delež dobička v promocijo in marketing ima posledično tudi najboljše produkte. 8-O

Moja logika gre drugače. Če moraš toliko vlagat v promocijo kot Samsung, potem kvaliteta očitno ni na nivoju, da bi prepričala kupce, brez agresivnega oglaševanja.

Je pa čisto tako kot pri vsaki firmi. Samsung ima nekaj izrednih modelov, kot tudi nekaj precej slabih, nevrednih nakupa.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

IcyFox ::

Videl sem ta Prestigio. Je to vredu tablica??

M-XXXX ::

Je pa čisto tako kot pri vsaki firmi. Samsung ima nekaj izrednih modelov, kot tudi nekaj precej slabih, nevrednih nakupa.

Točno tako. Note tablice so odlična serija, Tabi pa totalen crap. Pucanje starih, zanič komponent v precenjeno tablico. Že ko so tabi najavljeni imajo harware v zaostanku 1-2 generacije, kaj šele ko ven pridejo.

Pa tudi to bi bilo ok, če bi bila cena temu primerna. Pa ni...

quadro933 ::

Zdele pišem iz taba 3 8.0 s 3g . Ne vem kakšne super duper aplikacije poganjate na svojih tablicah, ampak nekateri (velika večina) uporabljamo tablice za brskanje po netu ter ostala vsakdanja opravila. Za takšno uporabo je tab 3 več kot dost, benchmark gor al pa dol. Pa tud cena 200 evrov z 3g opcijo je pomojem mnenju več kot sprejemljiva.

amacar ::

Najprej poizkusi še druge naprave, pa ti bo jasna razlika. Še nexus 7 (model 2013) se včasih zaštrika, kaj šele tak tab 8.0. Si ne bi želel zagreniti življenja z njegovo uporabo.

Šolar je izjavil:

Ne vem, o čem govoriš? Kot prvo "priznanost" nima nobenega pomena v debati, katera tablica je boljša. Zakaj misliš, da bi imela?
Kot drugo, večina Samsung tablic je narejenih v istih tovarnah, kot Asus in Lenovo tablice. Komponente so v glavnem skupne.

Zakaj se ti zdi, da bi nekomu na Slo-tech forumu svetovali (objektivno) slabšo tablico samo zato, ker jo proizvaja Samsung, ki je bolj znan?!
Kdor gleda, katera znamka je bolj popularna že itak v štartu ne bo prišel na Slo-tech forum spraševati, kaj naj kupi, ampak bi šel v trgovino in kupil Apple/Samsung, ki sta pri tablicah najbolj poznana.

Potemtakem imaš doma najbrž namizne in prenosne računalnike od Lenovo, glede na to, da je na tem delu trga Lenovo dominanten?
Janez Janša, 29.04.2014

BorutK-73 ::

amacar je izjavil:

Najprej poizkusi še druge naprave, pa ti bo jasna razlika. Še nexus 7 (model 2013) se včasih zaštrika, kaj šele tak tab 8.0. Si ne bi želel zagreniti življenja z njegovo uporabo.

Sem mislil da samo meni kdaj pa kdaj nagaja nexus, vidim da je to normalno za vse tablice/telefone.

BorutK-73 je izjavil:

amacar je izjavil:

Sem mislil da samo meni kdaj pa kdaj nagaja nexus, vidim da je to normalno za vse tablice/telefone.

Niti ne. Meni je Nexus4 deloval popolnoma tekoče, pa je zelo podoben Nexus 7 (2013). V developer options spremeni runtime iz Dalvik na ART in probaj.
Janez Janša, 29.04.2014

-> normalno za Android tablice/telefone. :|

Ampak se mi zdi da so letošnje generacije zmogljivejših tablic/telefonov na 4.3/4.4 skoraj imune na zatikanje. Note 3 v pol leta se ni npr. niti enkrat zataknil, zmrznil itd. Je očitno zmogljiva strojna oprema in optimizacija Androida le prišla do neke stabilne točke.

amacar ::

Zheegec je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

amacar je izjavil:

Niti ne. Meni je Nexus4 deloval popolnoma tekoče, pa je zelo podoben Nexus 7 (2013). V developer options spremeni runtime iz Dalvik na ART in probaj.

Sem navajen tekočega delovanja iz iphona, mogoče se mi zato zdi, da kaj zašteka ;)
V glavnem sem ga itak že prodal, čakam nexus 8, 7-ka ni najbolj posrečena s tem formatom in velikostjo ekrana.

Torej predvidevam, da noben nima Lenovo Yoga tablice...

Žal še vedno nisem dobil konkretnih odgovorov kaj vzeti.

Asus Memo Pad FHD10, samsung galaxy tab 3 ali samsung galaxy tab 4.

A ima kdo tega Asus Memo Pad FHD10 in lahko pove iz izkušenj.

Predvsem se bo uporabljal za internet, gledanje filmov in igranje iger.

hvala in lp,
Kristjan

quadro933 ::

amacar je izjavil:

O shit, potem sem si jaz ful zagrenil življenje. Mislim da ne bom preživel. Če bi kupil nexusa ali pa asusa bi bilo moje življenje veliko lažje :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: quadro933 ()

sameone je izjavil:

hvala in lp,
Kristjan

Če ne dobiš odgovora je bolje, če skočiš na youtube vtipkaš tablico za katero zeliš izvedeti več in dodaš zraven review. Tako boš takoj dobil občutek, kera se ti zdi boljša in zakaj.

Asus ima boljši ekran, malenkost boljšo baterijo in direkten micro-hdmi vhod ter boljši procesor. Samsung ima tanjši rob okoli ekrana. to je to.
Janez Janša, 29.04.2014

Ni velikih razlik. Zato pa se jih večina odloči za samsung galaxy tab 3 10.1.
Jaz še vedno ne vem, ampak do vrednosti 300€ je to to.

Koliko je Asus Memo Pad FHD10 boljši (max. za 15%), toliko je trenutno Samsung galaxy tab 3 10.1 cenejši.

Če koga zanima primerjava:
http://www.phonearena.com/phones/compar...
http://tablets.findthebest.com/compare/...
http://www.computershopper.com/tablets/...

Lp

Kaj če pa vzamam SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 16GB - N8010 ???

A je boljša od galaxy tab3 in 4, ter Asus Memo Pad FHD10

Lp

Samsunga :D
XĐĐĐ

Ang3lo ::

Jaz imam Memopad fhd 10 in je ok. Edino na 4.4 KitKat še čakam (trenutno smo pri verziji 4.3 JellyBean). Ima FullHD IPS ekran, 2GB RAMa in 5mpx kamero. Samsungova Taba imata slabšo resolucijo, TFT, manj PPI, manj RAMa in slabšo kamero. Edino Note bi bil primerljiv.

sameone je izjavil:

Ni velikih razlik. Zato pa se jih večina odloči za samsung galaxy tab 3 10.1.
Jaz še vedno ne vem, ampak do vrednosti 300€ je to to.

Koliko je Asus Memo Pad FHD10 boljši (max. za 15%), toliko je trenutno Samsung galaxy tab 3 10.1 cenejši.

Če koga zanima primerjava:
http://www.phonearena.com/phones/compar...
http://tablets.findthebest.com/compare/...
http://www.computershopper.com/tablets/...

Lp

ja, samo za ceno galaxy tab 3 10.1 dobiš pa Lenovo Yoga tablico, ki je boljša (boljši ekran in baterija ter ohišje). za ceno Galaxy Tab 4 10.1 dobiš pa asus memopad HD10. in ja - razlika v ekranu je opazna. ne pa, da ni bistvena. Da pa vzameš Samsunga samo zaradi napisa gor je pa nesmiselno, zakaj bi potem sploh spraševal, kaj kupiti!?

sameone je izjavil:

Kaj če pa vzamam SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 16GB - N8010 ???

A je boljša od galaxy tab3 in 4, ter Asus Memo Pad FHD10

Lp

to je sicer star model. ima isti ekran, kot Tab 3 in 4 in pa tudi ne deluje zelo tekoče. Ima pa Note aktivni stylus, ki je vreden svojega denarja, če bi rad na tablici risal/skiciral.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

BorutK-73 ::

Zheegec je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

amacar je izjavil:

Kje pa najdem to? Tablica ni rootana.

noob96 ::

settings>developer options>"turn it on">select runtime>select art

prej greš pod settings in about phone pa 5x hitro pritisneš na build number da le-to omogočiš.
Janez Janša, 29.04.2014

Martin Krpan ::

Jaz sem pred nekaj tedni v Hoferju kupil 8" 4 jederno Medion tablico z Kit Kat za 150€.
Zaenkrat sem z njo zelo zadovoljen , res pa je daje to moja prva tablica in jo nimam z čim primerjati.
V glavnem šteka ne:D.

Sem sprobal Nexus 7 (2013) in Lenovo Yoga 10

Kot že vemo, je Yoga malo večja tablica, ki je znana predvsem po svoji bateriji. V primerjavi z Nexus-om ni bilo drastičnih razlik v delovanju.

Slika pri N7 je bila boljša (vemo zakaj) ampak ker je Yoga večja tablica je ta razlika vsaj zame še vedno ok.

Yoga zmaga predvsem zaradi baterije kar na dolgi rok zelo prav pride.

Nexus7 pa zato ker je Google šef in posodobitve so v prvi vrsti + baterija je zelo dobra.

Bolj kot primerjam, slabše je :D

FlyingBee ::

Martin Krpan je izjavil:

Jaz sem pred nekaj tedni v Hoferju kupil 8" 4 jederno Medion tablico z Kit Kat za 150€.
Zaenkrat sem z njo zelo zadovoljen , res pa je daje to moja prva tablica in jo nimam z čim primerjati.
V glavnem šteka ne:D.

dokler ne primerjaš je brez veze

mirkuma ::

Ima kdo Petrolovo tablico iz akcije: https://eshop.petrol.si/sl/petrol/tabli...
Me mika za otroke (nobene velike gospodarske škode če pade na tla in dejstvo da ima HDMI out (da risanke poknem na TV).
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

mitoess ::

Imam nekaj mogoče malo neumnih vprašanj, ampak sem čisto nov v tem, tako da ... se že v naprej opravičujem :D
1.Ogledoval sem si http://shop.lenovo.com/si/sl/tablets/le...
Je cena 220€ Ok ali se jo da kje dobit tudi ceneje?
2. Glede na to, da gre za tablico ki podpira tudi mobilno omrežje. Se pri operaterjih dobi drugo kartico na isto št. ali?
Podpira tablica LTE? Oz. katere tablice to podpirajo?
3. Bi priporočili katero drugo tablico v tem rangu?
Najlepša hvala za vse odgovore ;)

Posvetu ::

mirkuma je izjavil:

Ima kdo Petrolovo tablico iz akcije: https://eshop.petrol.si/sl/petrol/tabli...
Me mika za otroke (nobene velike gospodarske škode če pade na tla in dejstvo da ima HDMI out (da risanke poknem na TV).

ne kupit, škoda še tega denarja, poglej za nekaj več, kot minimum za normalno uporabo upoštevaj:
procesor : 2x A9(dobre izkušnje z RK3066) ali 4x A7 (ta ima 2xA7)
RAM: 1gb (ta ima 512 kb)

zaželjen še IPS ekran in vsaj 8gb prostora na "disku"

meni na zg

jaz sem kupil otrokom tega http://3q-int.com/en/rc0722c-lg/ pred novim letom za 80€ na mimovrste, verjetno bi se dalo tudi sedaj kaj podobnega, poglej v Leclerc imajo do nedelje neke akcije. Delajo vse igrice, filmi in drugo nekje na ravni ženinega Galaxy S2 - povsem uporabno.

specifikacije:
Chipset RockChip RK3066 Dual Core ARM Cortex-A9
Speed 1,6 GHz
CPU's 2×
Screen Size 7"
Screen Resolution 1024x600
Screen Type TFT IPS
Multitouch 5 points
RAM Storage Capacity 1GB DDR3
Internal Memory Size 8GB
Front camera 0,2 Mpx
Back camera 2 Mpx
Wifi WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth Bluetooth 2.0
Battery Li-lon 3,7 V - 3.400mAh
Dimensions 192mm x 116mm x 8,8mm mm
Weight 350 g
www.posvetu.si - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

mene pa zanima kaj je trenutno best buy kitajska tablica. se pravi best bang for the buck? tam od 8-10'...

Penderecki ::

Še včeraj je imel nemški trgovec, ki pošilja po EU ceno nastavljeno pod 400€ za Win tablet Dell Venue 11 pro.
Tablet imel nekaj dni doma in ga lahko priporočam. Všeč mi je bil native USB 3.0 (ne micro), ki olajša delo z usb ključki in diski.
aja, … Office licence ne dobiš zraven!
Kolega je Venue 11 kupil nedavno nazaj ko je stal še 590€.
Posebej je naročil še tipkovnico, ki je res kvalitetna, je pa zame precenjena. Če rabiš komot kupiš za doma kako na BT za 30€.
Nimam nekih izkušenj s tableti, tako da neke primerjave ne morem delat, mi je pa štimalo vse, od avtonomije, panela, odzivnosti, teže, velikosti - na manjšo nebi šel ..
Če imaš možnost nakupa na firmo, z malo sreče lahko prideš na neto ceno 330€.

Nekaj informacij že dobil. Kaj bi svetovali, če bi potreboval
-4g(ali vsaj 3g)
-cena do 300€(največ do 350€)
-8 ali 10
-HD
-tekoče delovanje

lopov ::

sameone je izjavil:

hvala in lp,
Kristjan

če ti zadostuje WiFi vzami LG G Pad 8.3 -- sigurno ga dobiš ceneje kot tu: http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln...

FHD, 2Gb rama, mSD kartica, posodobljen na 4.4.2 Edini minus je dokaj temna slika kar se pa reši z root in popravkom stock kernela oz. s kompletno drugim distro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Motion ::

Penderecki je izjavil:

Še včeraj je imel nemški trgovec, ki pošilja po EU ceno nastavljeno pod 400€ za Win tablet Dell Venue 11 pro.
Tablet imel nekaj dni doma in ga lahko priporočam. Všeč mi je bil native USB 3.0 (ne micro), ki olajša delo z usb ključki in diski.
aja, … Office licence ne dobiš zraven!
Kolega je Venue 11 kupil nedavno nazaj ko je stal še 590€.
Posebej je naročil še tipkovnico, ki je res kvalitetna, je pa zame precenjena. Če rabiš komot kupiš za doma kako na BT za 30€.
Nimam nekih izkušenj s tableti, tako da neke primerjave ne morem delat, mi je pa štimalo vse, od avtonomije, panela, odzivnosti, teže, velikosti - na manjšo nebi šel ..
Če imaš možnost nakupa na firmo, z malo sreče lahko prideš na neto ceno 330€.

Katri trgovec če smem zvedet. Morda link do te tablice?

prljavac ::

kaj pa sony Xperia TABLET Z2? ali je boljše za ta denar Samsung Note 2014 edition?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prljavac ()

ali 26.06 re prihaja nexus 8?

prljavac je izjavil:

kaj pa sony Xperia TABLET Z2? ali je boljše za ta denar Samsung Note 2014 edition?

Sony Tablet Z2, Galaxy Note 2014, Galaxy Tab Pro, Asus TF701, to je vse top. Zdaj je pa odvisno katere lastnosti so tebi osebno najpomembnejše in za kakšno ceno kaj dobiš in se na podlagi tega odločiš. Glede na teste je Sony Z2 večkrat izpostavljena kot trenutno najboljša overall android tablica, edina recimo pomankljivost, ki ji jo nekateri očitajo je "samo" FHD ločljivost, vse ostalo je na tablici top of the top.

knupy ::

Iz xpad.si spletne trgovine sem ravno email dobil, da imajo ob novi zalogi akcijo xPad Pro 2 tablice po ceni 149€ + DDV, kar znese cca. 180€.

Vredno ogleda ... http://www.xpad.si/si/tablicni-racunaln...
Linux ... and you'll be free.

ile xpadi fajn delajo al kej štekajo? kake je tablca je vredna denarja al je kej bolšga za ta denar

knupy ::

Vsekakor ni Ipad, ali Samsung. Ni pa daleč stran od slednjega. Kaj boljšega za ta denar ne boš našel.
Linux ... and you'll be free.
««
80 / 184
»»