Forum » Omrežja in internet » Server v študentskem domu
Server v študentskem domu
black ice ::
Stanujem v študentskem domu v Mariboru in želim postaviti server (ownbox, svn itd.). Glede nastavitve teh programov nimam nobenih težav, muči me to, da so porti navzven zaprti (sodeč po tej spletni strani).
Kako bi to elegantno rešil?
Administrator zaradi mene verjetno ne bo odpiral nekega porta, niti na spletni strani ne piše kdo je v našem študentskem domu zadolžen za IT del. Če ne bo šlo drugače bo očitno treba ob priliki stopiti v referat.
PS: Verjetno bi lahko uporabil tudi nmap, vendar dvomim, da bi prišel do drugačnega zaključka.
Kako bi to elegantno rešil?
Administrator zaradi mene verjetno ne bo odpiral nekega porta, niti na spletni strani ne piše kdo je v našem študentskem domu zadolžen za IT del. Če ne bo šlo drugače bo očitno treba ob priliki stopiti v referat.
PS: Verjetno bi lahko uporabil tudi nmap, vendar dvomim, da bi prišel do drugačnega zaključka.
black ice ::
Sedaj sem izvedel, da je nekomu to uspelo, vendar mu je delovalo le dokler je bilo fiksno dodeljevanje IP naslovov. Sedaj imamo dinamično dodeljevanje naslovov (DHCP) in ne more več dostopati do serverja, ker se IP stalno spreminja. Bi DDNS servis rešil problem?
technolog ::
Če je port na noter zaprt na ruterju, nimaš nič čarat.
Spreminjanje IPja je drug problem, tega se da rešit.
Spreminjanje IPja je drug problem, tega se da rešit.
Mipe ::
Najenostavnejša rešitev? Najem strežnika kje drugje. Za borih par kovancev mesečno si lahko privoščiš dokaj zanesljivo rešitev, do katere lahko SSHjaš pa tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentski domovi v LJ (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 31663 (19288) | St235 |
» | router priključen na routerOddelek: Omrežja in internet | 3741 (2311) | janco |
» | par osnovnih vprašanj o IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 4838 (3857) | x.sci |
» | Študentski domovi v Ljubljani - internetOddelek: Šola | 6926 (5916) | Goldee |
» | Arnes traffic omejitve?Oddelek: Omrežja in internet | 1410 (1252) | ZlobneZ |