» »

Program za loop-at zvočni posnetek?

Program za loop-at zvočni posnetek?

guest #44 ::

Živjo. Ker sem praktično noob na na področju programiranja sem si zamislil en projekt, ki bi ga želel izvesti.

Torej: Želim naredit program, v katerega bi lahko vnesel enega ali več vzporednih ozčvnih samplov (.wav,.mp3...)
in nanje izvedel "ping pong" (ali tudi navaden forward) loop, tako da bi frekvenco loopa (oz širino loopa) vnesel z tapkanjem miške.

Gre za podobno zadevo kot so tisti metronomi, kjer lahko tempo ročno naštimaš z tapkanjem. Razlika je le, da bi jaz želel frekvenco (oz širino) loopa spreminjat.

Kako bi se vi idejno lotili programiranja? A bi v visual studio blo to najlažje spravit skupaj?

tnx

Senitel ::

-Visual Studio je paket razvojnih orodij. To nam ne pove niti v katerem jeziku misliš to programirat (C++, C#, Visual Basic,...).
-Delo z zvočnimi vzorci ni ravno nekaj, kar bi spadalo v osnovno funkcionalnost programskih jezikov. Kar pomeni, da kateri koli jezik že izbereš se boš moral ukvarat z zunanjimi knjižnicami. Kar naprej pomeni, da moraš bit vešč okolja v katerem delaš in vedet kako se tvoje okolje povezuje z zunanjim svetom.
-Kaj zate pomeni "praktično noob"? Pomojem bi bilo boljše začet s čim bolj... Niti ne enostavnim, recimo uporabnim. Ala Tetris clone? ;)

guest #44 ::

Hmm, sem upal da mogoče bo kaka easy varijanta. Hmm škoda.

Senitel ::

Saj ni tolk kompliciran naredit to. Ampak če se hočeš kaj naučit... Ti priporočam kaj drugega.

Klobasa ::

Senitel je izjavil:

Ti priporočam kaj drugega.

recimo Hello world!

začneš pa lahko tukaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Klobasa ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C programiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14127863 (18159) amacar
»

Kateri jezik priporočate (Seminarska naloga za Maturo)

171566 (1162) urosz
»

[VB6] Program Odštevalnik - verjetno preprosta rešitev ampak jest je ne najdem (strani: 1 2 )

515291 (4765) Nerdor

Več podobnih tem