» »

Birokrat - prestavitev programa na drug racunalnik

Birokrat - prestavitev programa na drug racunalnik

xandros ::

Kako lahko prestavim Birokrat program na nov racunalnik?

Gandalfar ::

Poklices na njihov support

tomazic89 ::

Lepo pozdravljeni,

xandros, upam da ti je uspel prenos in da te Birokratovci pri tem niso preveč "obrali". Ker sem sam iz računalniških vod sem se tudi sam namenil prestaviti program na drug računalnik oziroma na novo nameščen OS na isti računalnik eee Top (kot protiusluga kolegici).

Namesto predvidenih nekaj uric za celoten postopek sem bil ob kakšne 3 popoldneve. Ker ji je support že potekel nisem želel klicati na njihov super 090 support. Če ne zaradi drugega že zaradi principa, ker prodajajo nek polprodukt, ki je OBUPNO! razvit, na spletu pa ne nudijo nikakršnih uporabnih navodil.

Vem da je tema stara, pa vendar, če še kdo naleti to, ga z veseljem odrešim nekaj muk in prilagam postopek prenosa:

1. Na starem računalniku ustavi MSSQL strežnik (ikonica z zelenim play gumbom - desni klik in STOP).
2. Poiščeš namestitven direktorij programa (ker je software obupen in se ne zna niti do Program Files prebiti, je to verjetno kar C:\Birokrat ali pa C:\BiroMP) in si na kak ključ oz nov rač. kopiraš datoteko Birokrat.Lic (tvoja licenca za program).
3. V istem direktoriju ali pa morda na rootu diska (C:\) poiščeš direktorij s podatkovnimi bazami (iščeš direktorij z imenom MSSQL) in si z njega prav tako nekam prekopiraš direktorij Data, ki vsebuje tvoj arhiv.
4. Na novem računalniku namestiš Gonilnik.exe ter demo različico programa Birokrat (v mojem primeru gre za POS različico in jo lahko "stegneš" s te spletne strani: http://www.birokratpos.si/default.asp?m... , ostale pa se nahajajo pod zavihkom Demo verzije).
5. Program namestiš na root nekega diska (npr.: C:\Birokrat ali pa C:\BiroMP), kjer se ustvari tudi nova MSSQL mapa.
!RESTART RAČUNALNIKA! (da se MSSQL strežnik sam postavi ob zagonu).
6. Zaženeš Birokrata z namizja in ustvariš prvega uporabnika, ki bo verjetno tudi administrator. Ob tem program kreira tudi osnovne podatkovne baze.
7. Zapreš program in zaženeš Birokrat Tools (ta program sem našel v namestitvenem direktoriju na starem računalniku, morda je kje na netu, sicer pa ga lahko posredujem). Izvereš zavihek MSDE Manager in v polje za vnos višeš ime svojega strežnika (v mojem primeru POS) in potrdiš z enter. Na seznamu se ti pojavijo baze, ki jih program uporablja. Izbereš vse in klikneš "DETACH DATABASE". Baze bodo s seznama izginile.
8. Sedaj pa se pomakneš v direktorij MSSQL in obstoječ direktorij "Data" nadomestiš s tistim s starega računalnika. Ponovno zaženeš Birokrat Tools ponovno dodaš strežnik in klikneš na desni "Attach Database". Odpre se tipično "open" okno, kjer se pomakneš v kopirani "Data" direktorij in odpreš eno od baz. Na seznamu se pojavijo vse, ki so v tem direktoriju. Spet izbereš vse in klikneš "Attach Database". Ko stvar "odmelje" bi moral obiti to nekako to.

Možne težave:
1. Namestitev Q1 tiskalnika... kolegica je imela tiskalnik priključen preko COM-USB kabla, ker ima ta tiskalnik tudi USB priklop sem uporabil tega in pogooglal za gonilnike ter jih uspešno namestil. Prek COM-a mi namreč nikakor ni uspelo.

2. Format eee Top-a na katerem je vse skupaj nameščeno. Računalnik je popolnoma manualno težko formatirati. Priporočam F9 ob zagonu in narediš recovery na svežo instalacijo.

Mislim da je to nekako to in da z vsaj osnovnim računalniškim znanjem ne bo težko slediti mojim navodilom.

Upam da komu prihranim kakšen popoldan ;)

pa lp, N

ČOHAN ::

Pozdravljeni,
sem dolgoletni uporabnik programa Birokrat in poleg začetnih težav na samem začetku uporabe programa zaenkrat nimam slabih izkušenj z Birokratovci. Kadarkoli sem potreboval pomoč sem jo dobil. Res je bilo včasih potrebno malo počakati, ker je bila številka zasedena.
Pred časom sem tudi sam prenašal program na novi računalnik. Na njihovi strani imajo tudi dobro napisana in s slikami opremljena navodila za prenos. meni je uspelo v prvem poizkusu. Uporabit moraš eno njihovo orodje Birokrat Manager, ki ga tudi dobiš na njihovi strani.
http://www.birokrat.si/media/Andersen/D...

LP, Janez N.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ČOHAN ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MSSQL na Linuxu

Oddelek: Programska oprema
5733 (511) Iluvatar
»

program Birokrat

Oddelek: Programska oprema
184960 (2818) mzakelj
»

Birokrat

Oddelek: Programska oprema
51451 (993) mailer
»

Windows SBS 2011

Oddelek: Operacijski sistemi
9925 (668) Malajlo
»

Računovodski programi

Oddelek: Programska oprema
294124 (2792) segi

Več podobnih tem