» »

Nov pc sistem ali zamenjava komponente?

Nov pc sistem ali zamenjava komponente?

taukQ ::

Da ne bom preveč smetil v drugi temi, bom tukaj vprašal, če je smiselno vtikat hd7850 na matično ploščo MSI MS7352 v: 1.0 z intel quad Q6600 2.4 Ghz? Pri tem bi/bom moral zamenjati napajalnik, ker je le ta samo 300W :( (zgolj zarad šparanja pri evrih) in bi me to pršl okol 300€

DA ne dlakocepim, gre za HP dx7400 bussines kišto,če je komu kaj znano!

Ali rajši investiram v nakup custom made pc-ja, ki me pride okol 900 €? (na osnovi i5 3570k) po katerem sem spraševal v drugi temi!
Kišta bo namenjena zgolj samo za gaming sim-racing simulacij in pa FP šuterji :)

Lp,Slavko

BALAST ::

Q6600 je še vedno soliden procesor za igre, ampak po pravici povedano bi ti bremzal grafično najmanj na polovično hitrosti (BF3, Dirt3, COD BlackOps,Batman AC...)

Tako da za novejše igre obvezno kupi raje nov PC, res da je investicija 900€ več kot 300€, ampak pri tem si ubistvu preskočil kar 4generacije Intel procesorjev. Vse to pomeni večjo zmogljivost, varčnejšo porabo in tudi novejše pohitritve kot je npr ddr3, Pci-e...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

stock ::

Na polovično hitrost ne verjamem. V vsakem primeru boš moral kupit nov napajalnik, jaz bi najprej to dvoje, pa probal in videl. Lahko da niti ne bo tako slabo. Vkolikor bi šel CPU za kak mhz več pa sploh.

Sej to že sam dober vem, da bi mogu ob nakupu nove grafe tut nov psu kupt. Gre se mi bolj zato, da se nekako že vnaprej znebim morebitnega motečega laga, ki je nezaželen pri igranju sim-racing iger in pa first person šuterjih :(

Tko da sem sedaj malo v dvomih, kaj narediti. Ali za začetek upgrejdat staro kišto (mATX ohišje) ali pa se skeširat za nov sistem?

Je recimo sedaj že smiselno nabavljat Ivy brigde procesor (i5 3570K) ali rajši ostanem pri sandy brigdu (i5 2400), vendar je razlika v ceni samo ca. 50e?
Ok, razmišljam v tej smeri, da kupim MB z intel z77 čipovjem in pa i5 2400 proc in kasneje pač nadgradim procesor (pa sedaj nekaj evrčkov prišparam in jih investiram v grafo) Za grafično se pa odločam med 6870 in 7850 OC (razpon cene med 170 in 250€), pogojno tudi gt560 Ti.

stock ::

Če že bolje na Ivy. Samo pomojem z q6600 sploh nebi preveč omejeval 7850.

gendale ::

z novim računalnikom boš dobil boljši performance, ne bo pa performance enakokrat večji kot bo večja cena
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Da malo obudim temo ;)

Mislim, da je sedaj dokončna sestava tole spodaj:

MB: GIGABYTE LGA 1155 GA-Z77-D3H
CPU: i5 3570K
RAM: CORSAIR 6GB (3x2GB) DDR3 PC1600
SSD: KINGSTON 60GB V+200 B (sistemski disk)
HDD: 500GB + 250 GB (se valajo doma) za ostale programe in igre
PSU: CORSAIR 600W CX2 ATX 12V v2.3
GPU: SAPPHIRE HD7850 2GB OC
KIŠTA: AeroCool Strike-X Advance Devil red

Vse skup ca. 860 evrčkov!
Je to vredi sestava al je treba še kaj zamenjat? Za SSD nisem čist prepričan če je vredi, k sm bl "zelen" v tej smeri ;)

kmetek ::

CRUCIAL M4 64GB ali še bolje 120GB, ali raje SAMSUNG 830 povedano 100x.

rami 3x2 ? ROFL? 2X4 je boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Sej zato pa sprasujem :) rami so alternativa,drugac mam ogledane corsairove 8 gb (2x4 gb) vengeance pc 1600! Za ssd-je pa tut nism pretirano na tekocem in se nisem v celoti prebrskal foruma :( se vedno lohk konfiguracijo mal spremenim,preden se odpravim na nakup ;)

ZaphodBB ::

Jaz imam q6600, 6GB RAM in 8800GT.

Včeraj sem naročil 6870 (130€), Intel 520 SSD 120GB(150€) in 24" Dell 2412M (260€).

Q6600 je G0 in bo dobil OC na 3.2-3.4 GHZ (do sedaj ni bilo potrebno).

Menim, da sem za ta denar dober za naslednji dve generaciji. Potem bo pa treba zamenjat vseskupaj.

En del komponent je že naročenih; čakam na potrdilo nakupa in dobavne roke :D mi hepi, maj volet not ;)

Ker sem po naravi neučakan in nepotrpežljiv, sem predčasno kupil še napajalnik in skupaj z grafično namontiral v staro kišto :) mislim, da se mi je odprl čist nov svet,hehe :D
Mojstru Yodi ne sežem niti do gležnja :P

No, pa le imam vse (no skor že vse) sestavine doma (i5 3570K, ssd crucial m4 128 gb, Scythe mugen rev 3b, balistick sports 2x4 Gb cl9 1600 ram, dvd writer, wi-fi pci kartica, aerocool strike-x devile red ohišje; to je bilo včeraj prevzeto pri mlacomu in funtechu, vse skupaj okrog 570 €) dej pa najdt cajt in to vse skup sestavit! Dej še nisem utegnil vsega preverit, samo zanima me, če so kje priloženi sata kabli za priklop diskov na MB al je treba še to kupt?

JanezH ::

Tudi sam nabavljam komponente za upgrade. Za grafično sem se že nekako odločil, da bo Radeon HD 6870 1GB. Ne vem pa a bi vzel Intel Core i3 2120 2x3.30GHz So1155 Box ali pa Intel Core i5 3450S 4x2.80GHz So1155 Box Ivy Bridge?
Kakšna bi bla performančna razlika v igrah in v delu z okoljem windows (razni photoshopi in to ...)?
Kaj svetujete?

Architect ::

JanezH je izjavil:

Tudi sam nabavljam komponente za upgrade. Za grafično sem se že nekako odločil, da bo Radeon HD 6870 1GB. Ne vem pa a bi vzel Intel Core i3 2120 2x3.30GHz So1155 Box ali pa Intel Core i5 3450S 4x2.80GHz So1155 Box Ivy Bridge?
Kakšna bi bla performančna razlika v igrah in v delu z okoljem windows (razni photoshopi in to ...)?
Kaj svetujete?

Če si lahko privoščiš, definitivno vzemi i5, ti bo zdržal bistveno dlje.

taukQ, kak sata kabel je ponavadi priložen matični plošči. Koliko pa nevem, najbolje da pogledaš.

Sej dej je vseen, k sn itak kupil 4 sata kable in za začetek neki low bugdet ventilatorje da sprobam zračnost kište čez vikend :D

Po raznih problematičnih pripetijah in celi nedelji, je komp končno sestavljen :D

boot time: ca. 30 sek ali še manj :D

dej pa veselo počas navijat proc. K ma oceno samo 7,6 :(

dronyx ::

taukQ je izjavil:

Moram reči, da tega ne štekam najbolje. Zakaj takoj navijat procesor v novem računalniku?

Če te to zabava in predstavlja izziv, potem seveda to razumem. Tudi če počneš z računalnikom reči, kjer se procesorska moč evidentno takoj pozna (recimo obdelava video posnetkov, ki traja recimo namesto 10 minut mogoče 9 minut). Ampak navijati kar tako, da se procesor segreva na 80 stopinj in porabi 50 W več pa ne vidim neke hude poante (to velja tudi če samo parkrat na mesec konvertiraš AVI v MP4).:|

Sam sem takole na hitro izračunal, da te sistem, ki omogoča navijanje, takoj stane minimalno 100 EUR več. 40 EUR daš za soliden hladilnik, 30 EUR K verzija procesorja, vsaj 30 EUR (raje več) pa kvalitetna matična plošča.

Mogoče sem pa že enostavno prestar in se prevečkrat vprašam..."what the fuck I am doing?"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Dostikrat sem prebral po raznih forumih, da se navijati splača, ker skoraj nič ne stane. Pa to kot sem napisal sploh ne drži. Zgoraj omenjenih 100 € je 10% zelo solidnega gamer računalnika, plus prišteti je sem potrebno še riziko, da bo življenjska doba navite komponente krajša (to še posebej velja za ekstreme). Nenazadnje če boš imel ti celo življenje pritisk 150/120 in pulz 100 zelo verjetno ne boš dočakal 80+, ampak bo 60 že lep uspeh. :D

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

taukQ je izjavil:

Po raznih problematičnih pripetijah in celi nedelji, je komp končno sestavljen :D

boot time: ca. 30 sek ali še manj :D

zakaj hudiča se vsi tak zanašate na ta wei index ?
To ti nič ne pove -- dokaz temu je
q9505 navit na 3.4ghz -- 7.6
3570k stock 3.4ghz -- 7.6
Neki tule ne štima, ker je ivy clock-to-clock precej hitrejši od core2...
tale wei index je bullshit pri high-end procih...
#brezpodpisa

dzinks63 ::

Sam sem takole na hitro izračunal, da te sistem, ki omogoča navijanje, takoj stane minimalno 100 EUR več. 40 EUR daš za soliden hladilnik, 30 EUR K verzija procesorja, vsaj 30 EUR (raje več) pa kvalitetna matična plošča.

To popolnoma drži, s tem da to še sploh ni vse, za stabilno delovanje rabiš še kvalitetnejši napajalnik (+30€), dobro ohišje z dobrim pretokom zraka (+30€),
Tako da si takoj na 150€, če pa greš še malo bolj na nož je pa tudi 200€ takoj porabljenih. To pa je precejšnja razlika, dati recimo za komp namesto 800€ za stock varianto, 1000€ za navit sistem. Tako da na drugi strani lahko v komp z stock nastavitvami porineš grafično za 400€, namesto za 200€. pač vsakemu svoje, vendar pri 1000€ se potem še nekako izmolze še dodatnih 200€, da je volk sit in koza cela.

Jaz poznam primerka, ki je dobesedno zasvojen z navijanjem in gre pri njem praktično za bolezensko odvisnost, ki pa nima v ozadju nikakršne logične potrebe, ker potem na tako navitih računalnikih gleda filme. Sploh mi gre pa na smeh, ker dan in noč dela računalnik samo zato, da tečejo na njem neki testi. :D

Kar se tiče gaming računalnikov je pa zadeva mislim da jasna. Če sam procesor ni bottleneck sistema in lahko sledi potrebam grafične kartice, potem navijanje procesorja ne prispeva praktično nič pri samih FPS. Ampak če je že pri novem računalniku bottleneck procesor se je potrebno vprašati, kaj za enega vraga smo to kupili. Poznavalci vedo povedati, da pri izbiri komponent za gaming PC velja pravilo, da je potrebno približno toliko kot za grafično izpljuniti tudi za procesor. Če je stala grafična kartica 500 €, procesor pa 150 €, tu verjetno niti navijanje procesorja ne more bistveno spremeniti zadeve.

Zgodovina sprememb…

Ojej, sedaj se pa počutim, kot da bi odprl pandorino skrinjico :( Sej sm reku, da bom počas naviju proc, kar pa ne pomeni z danes na jutri ampak nekje v prihodnosti, če sploh bom! Sam s tem mrskej novga zveš! Za sistem sem dal vse skup ca 900 evrčkov, pa je nekje visoki srednji razred glede komponent! To pa bolj iz osebne želje, da v 4-5 letih ne bom nadgrajeval kompa; mogoče grafično, če ne bo več ustrezala mojim potrebam :)

pa glede na postopek pri tem početju (overclocking), nimam trenutno ne časa ne volje prosti čas nameniti testiranju in iskati optimalno nastavitev frekvence :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: taukQ ()

@taukQ: Saj tako razmišljanje ni povsem za v smeti. Problem je, da nimaš sistema, ki bi ga lahko pohitril za recimo 50%, ali pa vsaj 30% čez 4 leta, ko boš hotel vgraditi novo grafično (vodilo bo upam ostalo enako). Poleg tega "navijanje" ne spreminja v ničemer arhitekture samega procesorja, ampak samo hitrost delovanja prek frekvence. Recimo pred leti popularen Core 2 Duo E8400 je delal z 3 Ghz, i5 3570 pa dela na 3,4 GHz. Razlika v frekvenci delovanja samo 0,4 GHz, v sami hitrosti pa bistveno višja. Z drugimi besedami povedano, čas te vedno povozi (to je njihov cilj).

Zgodovina sprememb…

gendale ::

dronyx je izjavil:

Jaz poznam primerka, ki je dobesedno zasvojen z navijanjem in gre pri njem praktično za bolezensko odvisnost, ki pa nima v ozadju nikakršne logične potrebe, ker potem na tako navitih računalnikih gleda filme. Sploh mi gre pa na smeh, ker dan in noč dela računalnik samo zato, da tečejo na njem neki testi. :D

pač to mu je hobi

ni neke logike odzadi
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Sej to niti ni moj prioritetni namen, da bi hotel toliko naviti proc in živeti v stalnem strahu, da bo 1x vse skup crknilo :( Tega se zavedam, da bo nekje v roku 1 leta ali še prej kišta zastarela, samo tehnologija pa se ne spreminja več tko drastično kot včas in bo nekaj časa vse spodobno laufalo gor ;) ja in to mi je tut jasno, da bodo proizvajalci še vedno delali naprej nekompatibilne komponente (grafične se na srečo še držijo istega vodila), s katerimi moraš zamenjati malodane celoten sistem :(

skratka, ne bom se več tolk sedaj poglabljal v te stvari, trenutno sem zadovoljen s tem, kar imam ;)
še vedno pa lahk proc prodam in kupim i7 proc, če smo že na tem :)

over and out :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup gaming računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
529141 (4153) Gox89
»

Nakup računalnika do 500eur (strani: 1 2 3 )

11119306 (15431) dzinks63
»

Gaming računalnik za 800 EUR...

162390 (1839) fr4nc
»

Nakup računalnika do 1000€ (strani: 1 2 )

7111821 (11045) fr4nc
»

Nakup računalnika

71123 (1041) Meizu

Več podobnih tem