Forum » Šola » Latinščina-help
Latinščina-help
lowel ::
Pozdravljeni,
prosim vas za pomoč pri prevodu besedila--DOKLER DIHAM SE BOJUJEM-- v latinski jezik,pa brez google prevajalnika prosim, ter samo izkušeni,
najlepša hvala.
prosim vas za pomoč pri prevodu besedila--DOKLER DIHAM SE BOJUJEM-- v latinski jezik,pa brez google prevajalnika prosim, ter samo izkušeni,
najlepša hvala.
mikic007 ::
Dum spiro pugno?
To je ze sto let za mano, pa se takrat sem bil debil za latinscino. Ampak mislim da je to to, glede na to, da je "dokler diham, upam" "dum spiro spero".
Italjani so mi pritrdili, pravilno je "Dum spiro, pugno!", je pa variacija na zgornji bolj znani izrek.
To je ze sto let za mano, pa se takrat sem bil debil za latinscino. Ampak mislim da je to to, glede na to, da je "dokler diham, upam" "dum spiro spero".
Italjani so mi pritrdili, pravilno je "Dum spiro, pugno!", je pa variacija na zgornji bolj znani izrek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikic007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Misli,pregovori,........ (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11459 (1500) | yansek |
» | Citati, ki vam kaj pomenijo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Sedem umetnosti | 53431 (4001) | yansek |
» | NUJNO prosim za nasvete - poklicna potOddelek: Loža | 4784 (3421) | Invictus |
» | Mobitel za polsušanje glasbeOddelek: Mobilne tehnologije | 1104 (767) | Siddh |
» | Katere trinitrone upobrabljate?Oddelek: Kaj kupiti | 1115 (838) | kuglvinkl |