Forum » Kaj kupiti » AthlonXP 1800+
AthlonXP 1800+
Red_Mamba ::
Kupiti nameravam omenjeni procesor pa me zanima kako se ga da kaj naviti? Hlajenje po zračno? Jedro mislim da bo palomino. Kako težko mu je odkleniti multiplier?
Hvala
Hvala
schurda ::
Boštjan, sej vem, daje neumno, ker sprašujem, ampak ne najdem kakšne strani, ki bi razložila točno razlike med Palominotom, T A in T B. A vsi T A laufajo na 266 in T B na 333? Moja plošča je namreč KT266A in če je default FSB od procesorja 333 potem bom težko dosegel že default frekvenco.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Ne, hotel sem vedeti nekaj drugega. Če je default FSB 166 MHz in daš na ploščo KT266, potem se ti frekvenca procesorja zniža na 133, oz. lahko jo dvigneš na 166 s FSB-jem. Samo tu nastane problem. Te plošče imajo delilnik 4:2:1 in ne 5:2:1. To pomeni, da ti vse gre gor. AGP, PCI, ...
mile ::
To pa zna bit problem, če res nima tega delilnika.
Sis735 ga ma (meni delujeje popolnoma stabilna na 166), pa je tvoj čipset še mal novejši
Sis735 ga ma (meni delujeje popolnoma stabilna na 166), pa je tvoj čipset še mal novejši
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mile ()
morphling1 ::
Dobra VIA 266A plata (beri 8kha+ ali KR7) brez težav delata tudi okoli 200 MHz z dobrimi komponentami oz. drugače 166 MHz je šala mala
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Če ti praviš. Imam namreč KR7A-RAID in sem jo sprobal do 190MHz, pa sploh ni bil problem. Edino ne vem, kako se bodo obnašale kartice Creative live 5.1 in Matrox millenium G200.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje zaklenjenih Bartonov (Thortonov) in Tbredov (Duronov)Oddelek: Navijanje | 1779 (1196) | RookY |
» | Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3954 (3206) | R33D3M33R |
» | Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266AOddelek: Navijanje | 1324 (972) | schurda |
» | Via Apollo KT333Oddelek: Strojna oprema | 1247 (1082) | krucymucy |
» | Kako sestaviti dober računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1747 (1508) | giuseppe |