» »

Družine z osmimi otroci

Družine z osmimi otroci

«
1
2

Mipe ::

Ravno sem bral članek o eni obubožani družini z osmimi otroci. Mama brezposelna, so jo odpustili, ker je bila prepogosto na porodniški. Oče je v sodnem postopku, ker je kradel in prodajal papir. Nimajo dohodka, sociala se nekaj izgovarja.

Ampak mene moti predvsem dejstvo, da imata kar osem otrok. Pa kaj je narobe s temi ljudmi, da delajo otroke kot po tekočem traku, če jih niso zmožni vseh solidno vzdrževati? Kaj sta si mislila, ko sta se dajala dol brez zaščite? Da bosta na račun otroškega dodatka dobila več denarja?

Res ne razumem teh ljudi, nekaj pa vem zagotovo: to je skrajno neodgovorno!

Ampak vsaj k slovenski nataliteti prispevata... pa čeprav bodo otroci revni in pomanjkljivo izobraženi.

Matako ::

Osem frocov je verjetno skupaj s pri nas bolj ali manj običajnimi pridruženimi bolniškimi.. skoraj desetletje. Čeprav verjetno so bili kaki dvojčki zraven.

Pa pravijo, da se nekateri morajo jebati za preživetje - ona se je morala _dobesedno_!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mr Hilter ::

Iz istega razloga kot imajo v Afriki v najbolj revnih predelih po 10 otrok. Več potomcev, višja verjetnost da jih par preživi. Nelogično iz vidika človeka, logično iz vidika narave.

Mipe ::

In koliko je smrtnost novorojencev v Sloveniji? Hm?

mihec87 ::

Si pomislil da ko sta se odločevala za otroke sta imela dovolj prihodkov..Ob izgubi službe pa je ta dohodek usahnil..

jype ::

Mipe> Ampak mene moti predvsem dejstvo, da imata kar osem otrok. Pa kaj je narobe s temi ljudmi, da delajo otroke kot po tekočem traku, če jih niso zmožni vseh solidno vzdrževati? Kaj sta si mislila, ko sta se dajala dol brez zaščite? Da bosta na račun otroškega dodatka dobila več denarja?

Upala sta, da jima jih bo država vzela in dala gejem, pa je bil zdaj na referendumu zavrnjen DZak, zdaj so pa čist obupani.

Mipe ::

Recimo, da sta oba v službi. Imata dovolj časa za vse te otroke?

No, zdaj ga imata.

VelikiTun ::

mihec87 je izjavil:

Si pomislil da ko sta se odločevala za otroke sta imela dovolj prihodkov..Ob izgubi službe pa je ta dohodek usahnil..
Za osem otrok bi moral biti dohodek precejšen in od osebe s takim dohodkom bi se pričakovalo znanje, posledično pa tudi zaposljivost.

Ni kaj, še en primer familije, ko starša brez premisleka na svet stiskata otroke, pa naj stane kar hoče. Sledijo nenehne porodniške, bolniške, dopusti, slej ko prej odpust. Nato se obesijo na socialo in črpajo denar, ki ga v državno blagajno prispevajo mnogo bolj odgovorni posamezniki.

V VB so se tega problema lotili na enostaven način. Vsaka družina je upravičena do pomoči do nekega določenega zneska. Nad tem pa je prav vseeno, če je v familiji pet ali pa deset otrok.

Ravno zadnjič je bil v enem časopisu primer neke družine s štirimi otroki pri nas, ki za nič dela dobi okoli 1300€ na mesec, poleg prispevkov raznih humanitarnih organizacij.
Ker starša z denarjem ne znata ravnati, jim grozi odklop elektrike, izselitev iz najete nepremičnine,...
Tak folk otrok zakonsko sploh ne bi smel imeti.

_IKE_ ::

Še ne tako dolgo nazaj, recimo 2 generacije nazaj, ni bila družina na slovenskem podeželju z 6-8 otroki nič posebnega, danes je to seveda redkost.

Očitno pa še vedno velja nižji kot je socialni status, več je otrok ...oziroma otroci so naše največje bogastvo...

Vragec_sc ::

_IKE_ je izjavil:

...oziroma otroci so naše največje bogastvo...

To se počasi spreminja v otroci so naše edino bogastvo. Tako rekoč grdo gledano je danes skoraj vse na "kredit". Avto imaš na kredit, bajto na kredit, ... na koncu ti vse to vzame ali banka ali država ko nisi več plačilo sposoben.
Otroci pa ostanejo otroci, pri straših, skrbnikih ali posvojiteljih...

mihec87 ::

Js vem za družine ki imajo otroke da so dobili otroški dodatek..So nad zakonom, ne plačujejo ničesar, vozijo avte brez izpita, za hrano so na voljo sosednja polja in zidanice...

jype ::

A si jih ovadil? Kaj pa policiste, ki niso ukrepali?

kow ::

Niso ukrepali.

jype ::

Gre za kaznivo dejanje, tako da je treba ovaditi policiste, eventuelno pa tožiti državo. Dokler se ljudje ne bodo zavedali odgovornosti življenja v demokratični državi, država ne bo demokratična.

mihec87 ::

jype za to vejo vsi od prve do zadnje inštitucije...Dobro ravno zato otroke da dobijo otroški dodatek je malo prehuda(v zgoraj napisanem se lahko skoraj bere da jih štepajo pa pol majo zaprte-to ni)(čeravno je bolj ali manj to velik redni dohodek v tem primeru)...

Zanimivo kako narobe se to sliši z enim izpuščenim detajlom..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

RockyS ::

Nevem kako je drugod po sloveniji, ampak na štajerskem in prekmurskem koncu opažam kar velik "baby boom".

Utk ::

Pa sej grejo manjšinci vsake tolk časa na zaslužen oddih, pa kaj potem, zarad tega ni nič drugač ko pridejo ven. Še zmeraj dobivajo socialno, oškodovanim pa to tudi nič ne pomaga.

VelikiTun ::

RockyS je izjavil:

Nevem kako je drugod po sloveniji, ampak na štajerskem in prekmurskem koncu opažam kar velik "baby boom".
Folk očitno brez dela in s preveč časa.

redstrasse ::

To se bo končalo..., -porodniška, -dodatki, -bolniške, vrtec bo plačljiv za vsakega otroka. Bomo veseli, če bomo 2 vzdrževali.
Itak ni potrebe po otrocih, ni delovnih mest zanje ;)

darkolord ::

Če imaš otroke za drek mešat, potem res ni delovnih mest zanje. Za bodoče izobražene otroke pa je delovnih mest dovolj.

guest #44 ::

Si predstavljate, kaj bi morali iti skozi posvojitelji takih otrok? Menim namreč, da se neodgovornost staršev lepo kaže na otroku. Taki otroci po vsej vrjetnosti zaidejo v kriminal in druge nečedne posle. Skratka, hoples situacija. Dvomim pa da bi jype se zanimal za kakega takega nevzgojenega otroka, ki bi mu laptop za drogo zamenjal.

zee ::

Si predstavljate, kaj bi morali iti skozi posvojitelji takih otrok? Menim namreč, da se neodgovornost staršev lepo kaže na otroku. Taki otroci po vsej vrjetnosti zaidejo v kriminal in druge nečedne posle.


Za take pavsalne ocene bo pa treba pokazati kaksen dokaz, sicer so to pravljice. Se pa strinjam, da bi bilo treba tako neodgovornim starsem otroke vzeti in jih (starse namrec) preventivno sterilizirati. Na njihove (od starsev namrec) stroske seveda.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

jverne> Dvomim pa da bi jype se zanimal za kakega takega nevzgojenega otroka, ki bi mu laptop za drogo zamenjal.

Jaz sem žal že zapolnil kapacitete, pa tudi sicer bi si pred posvojitvijo otroka, ki že ima vzgojene določene vzorce, vnaprej zagotovil dovolj časa, sredstev in fleksibilnosti, da otrok ne bi imel ne časa, ne priložnosti početi reči, ki so zanj ali za okolico škodljive. Otrok ni težko motivirati za učenje in resno delo, le potencialno zelo potratno je.

donfilipo ::

guest #44 je izjavil:

Si predstavljate, kaj bi morali iti skozi posvojitelji takih otrok? Menim namreč, da se neodgovornost staršev lepo kaže na otroku. Taki otroci po vsej vrjetnosti zaidejo v kriminal in druge nečedne posle. Skratka, hoples situacija. Dvomim pa da bi jype se zanimal za kakega takega nevzgojenega otroka, ki bi mu laptop za drogo zamenjal.


Otrok ne zaide v kriminal ker bi to imel v genih. Kriminalen način razmišljanja je kar lepo naučen! In ima celo več stopenj. Ni me strah trditi, da ga je lahko videti tudi med najuglednejšimi (no ja najbolj bogatimi:) pravniki, je pa to seveda nemogoče dokazati8-). Pokaže pa zgodovina prej ali slej. Recimo tako imenovani consiglieri famozne mafije (in v italiji in v usa!)

Zatorej, če je otrok v prevzgojo namenjen dovolj zgodaj in ni prepuščen potem stihiji gangovskega samoorganiziranja, ob betežnosti nepazljivosti skrbnikov, ni nič kaj več verjetnosti, da bo kriminalec, kot tvoj otrok!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Icematxyz ::

pa čeprav bodo otroci revni in pomanjkljivo izobraženi.


Kdo ve, morda bodo na koncu bogati in z višjo stopnjo izobrazbe kot večina. It's been known to happen... Predvsem pri količini osem skoraj zagotovo so kakšnega naredili na pravilen način in že statistično gledano je to verjetno dokaj samoumevno.

jype ::

Icematxyz> Predvsem pri količini osem skoraj zagotovo so kakšnega naredili na pravilen način

What. Saj so vse naredili na enak način.

donfilipo ::

Ja. Slovenci so pred 100 leti imeli ne-malo družin s po 8 otroci. Če je le bilo zdravje dopuščalo in če ni atu preč padel:))

Pa ne bi mogli reči, da so slovenci genetsko okvarjen narod, ki ima v krvi izkoriščanje socialnosti (takrat pobožnosti in vere v dobronamernega boga) in zavojevanju prisvajanju tujega.

Še drugače. Kriminalca lahko vzgoji (in to takega z visoko in sploh najvišjo šolo:) družina enega otroka, ali 8-ih).

Je pa res, da pa se je odgovornost z dovoljenjem kontracepcije nenadoma iz benovelentnosti sistema-boga, nenadoma prevalila na par. Ljubimca. In to ni še čisto v skladju s harmonijo nagona. Namreč ko zagrabi strast, vem iz številnih izpovedi in lastnega doživljanja, je prekleto malo časa za razmisleke o ustreznosti in veljavnosti kontracepcije. Aids, povsod kondomi, .....so stanje sicer malo popravili...ampak za kvalitetno kontracepcijo, je pa ponavadi le treba da ženska obišče ginekologa...in to kar parkrat.....in da njegova navodila potem tudi rutinsko izvaja.
Če jo premoti recimo kak fajmošter ali guru, tradicija, ode. No chance! Ali dvotirno, ali eventuelno strogo materialistično, ali pa tudi do 10 otrok:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Jaz tudi še vedno čakam na kontracepcijo za moške, ki ne bo tako prekleto štorasta, kot so te gumijaste nadloge :|

Blinder ::

jype je izjavil:

Jaz tudi še vedno čakam na kontracepcijo za moške, ki ne bo tako prekleto štorasta, kot so te gumijaste nadloge :|


sej če se boš velik vozil z bajkom mogoče postaneš neploden
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Icematxyz ::

What. Saj so vse naredili na enak način.


Da, otroci so ponavadi narejeni na enak način. S tem se strinjam. Se pravi verjetno samo delanje otrok nima s predispozicijo dosežene stopnje izobrazbe in doseženega gmotnega stanja v življenjskem ciklu posameznika kaj dosti skupnega.

Nenazadnje tudi če postane otrok kriminalec imaš takšne, ki so bolj gmotni in takšne ki so manj gmotni kriminalci in tudi sama stopnja formalne izobrazbe ni nujno povezano s pridobljenim gmotnim stanjem v življenjskem ciklu.

Torej neke smernice na splošno gledano seveda se lahko začrtajo, ampak takšne pavšalne predpostavke, ki sem jo komentiral višje kvečjemu nakazujejo, bom si kar sposodil malo predpostavko samo, da je otrok verjetno bil narejen na napačen način!

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Se pa strinjam, da bi bilo treba tako neodgovornim starsem otroke vzeti in jih (starse namrec) preventivno sterilizirati.
Si se pa hitro nalezel singapurskih fašističnih metod.;((

O.

jype ::

Blinder> sej če se boš velik vozil z bajkom mogoče postaneš neploden

Zaenkrat je ta metoda neuspešna. Če bi se na to zanašal, bi imel že vsaj 12 otrok.

donfilipo ::

Ha naš zee?

Saj je prav tako. Če se ne motim imajo kitajci posebne metode. Zdaj je že pol leta brez punce. Ko bo začel še heilat, mu bodo pa eno zrihtal in uvedli korekcije ne butasto arijsko ikonografijo. Se reče china twist>:D

Dobro zlobo na stran. Kitajci so dejansko bili prisiljeni uvesti fašistično omejevanje rojstev ali ne?

Zee ali pri vas če kdo skoči na cesto (samomor), pospravijo truplo, ali kot v rdeči kitajski čaka kak dan na krokarje in eventuelnega znanca soronika, plačnika?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Kitajci so dejansko bili prisiljeni uvesti fašistično omejevanje rojstev ali ne
Kitajcem se zaradi tega obetajo hude težave. Ena je neravnovesje med številom moških in žensk (ker so ljudje na različne načine dosegali, da je bil tisti en dovoljen otrok fant). Trenutno na 100 mladih žensk pride 120 mladih fantov.

Druga posledica bo več starih kot mladih - fenomenu pravijo 4:2:1 (zaposlen par mora skrbeti za enega otroka in štiri upokojene starše). Pritisk na pokojninsko blagajno bo strašen.

O.

donfilipo ::

True. Samo kaj pa če bi pustili nataliteto intakta. Brez te krize prehoda, (ki med drugim čaka deloma Evropo! in še koga)...kako bi svet nafutral samo x miljard kitajcev?

Namreč nataliteto so znižali fašistično, mi pa pretežno materialistično. Ni čisto enako, se pa danes čudno slika kaj je bolje>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

zee ::

Okapi je izjavil:

Se pa strinjam, da bi bilo treba tako neodgovornim starsem otroke vzeti in jih (starse namrec) preventivno sterilizirati.
Si se pa hitro nalezel singapurskih fašističnih metod.;((

O.


No, tako sem razmisljal se preden sem zapustil rodno grodo. Na te misli so me spravili razni prispevki jokajocih sodrzavljanov, ki da nimajo za vzdrzevanje svojih X (X>1) otrok. Zaboga milega, si bil moral prej misliti. Moska kontracepcija je poceni, zenska je zastonj, ceprav je en minister (Drobnic?) imel neke cudne ideje, da bi spet sli v srednji vek, kar se tega tice.

V Singapurju je otrok precejsnja investicija. Ze od spocetja naprej prakticno, saj delodajalci oz. zdravstveno zavarovanje tega ne krije, kar v besedah znanke pomeni, da otrok do rojstva stane kakih 15 k€. Kje so potem sele vrtci, sole (zelo pomembne za vpis na srednjo solo), univerze, ... Zategadelj ni cudno, da ima Singapur najnizjo rodnost na svetu.

Podobno je otrok precejsnja investicija tudi v Sloveniji, vendar se zdi, da se eni tega ne zavedajo, zato jim je bolje otroke vzeti, kot pa da delajo skodo sebi in IN predvsem svojim otrokom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

donfilipo ::

Najnižjo rodnost? Upa nižjo kot mi.

Koliko imajo pa imigracije?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Samo kaj pa če bi pustili nataliteto intakta.
Obstaja še cel kup vmesnih možnosti in marsikatera med njimi bi bila boljša od skrajnosti, ki so jo ubrali.

O.

jype ::

zee> zato jim je bolje otroke vzeti

Bomo kar tebe, glede na to kako neodgovorni so bili tvoji starši.

donfilipo ::

Po googlu vidim, da je praktično babilon. Pomeni nekega nacionalnega ponosa iz njihove politike ni zaznati.

Ne trdim, da je to nujno slabo, samo firbec me matra. Tu na fronti med kajtimari in germani, ki jo vedno bolj zasedajo sicer bošnjaki si take globalne babilon mentalitete ne znamo privoščiti.

Pa še enkrat vprašam. Ni zajebancija. Je ključno vprašanje za sociologe na internetu. Ker ne zgooglaš lahko. Kako je z dogodkom videnim na netu iz kitajske, (ko nekdo skoči na cesto, ali ko 2 zapored povozita dete, 20 očividcev pa se dela francoze. To vsakemu kolikor toliko za silo nadarjenemu družboslovcu, pove največ z najmanj besedami!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

zee ::

Graf v rubriki Population je dovolj zgovoren. V Singapurju trenutno zivi nekje 5,3 milijona ljudi.

Zdaj se dejansko dvigujejo glasovi proti taksnemu nacinu "obnavljanja" populacije, vendar po drugi strani vecino imigrantov predstavlja poceni delovna sila iz sosednjih drzav, ki gradi bloke in stolpnice.

@jype:
Moji starsi niso po medijih jamrali in jokali, kako da nimajo denarja za vzdrzevanje otrok. S(m)o stisnili in se pretolkli cez tiste case (redukcije v osemdesetih, inflacija in negotove sluzbe v devetdesetih). Od njih sem se navadil odgovornega ravnanja s premozenjem, zato se tudi zavedam, da otrok niso zgolj smejckanje in ujckanje, ampak ga je potrebno tudi nahraniti, obleci in -zelo pomembno- izobraziti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

@donfilipo:
Dejansko je Singapur babilon, kjer se zdi, da multikulturnost lahko dejansko deluje, ceprav se je potrebno zavedati, da se vsakrsno sirjenje nestrpnosti na podlagi vere, narodnosti hitro in striktno kaznuje. Brez velikih besed?

Se je pa potrebno zavedati, da celoten show "furajo" Kitajci oz. kitajsko govoreci prebivalci Singapura.

O ekstremih, ki vladajo v Singapurju, pa predlagam v branje bloga, v katerem se pisec, ocitno domacin, redno dotika tezav, ki tarejo vecino populacije, zato se vedno bolj zavedam, da ni tudi v Singapurju ni vse zlato, kar se sveti. Nenazadnje sem se o tem preprical sam, ko sem ze kmalu po preselitvi v stanovanje pred blokom opazil podgane...

Glede na to, da naj bi imela leta 1989 Singapur in Slovenija enak BDP, lahko z veliko gotovostjo recem, da je Singapur v teh triindvajsetih letih dosegel bistveno vec, kot je (bi) dosegla Slovenija. Deloma je to tudi posledica ne povsem demokraticnega rezima. Nagradno vprasanje je, kaj se bo zgodilo s Singapurjem po smrti Lee Kwan Yew-a, ki donedavna vodil Singapur. V branje priporocam tudi prispevek o njem v februarski stevilki slovenske revije Global.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

donfilipo ::

Obstaja še cel kup vmesnih možnosti in marsikatera med njimi bi bila boljša od skrajnosti, ki so jo ubrali.


in

Od njih sem se navadil odgovornega ravnanja s premozenjem, zato se tudi zavedam, da otrok niso zgolj smejckanje in ujckanje, ampak ga je potrebno tudi nahraniti, obleci in -zelo pomembno- izobraziti.


Da klasično Eusarijsko pot kjer je TV in knjižnica + soliden standard najboljši reduktor natalitete. To je OK.

Samo nisem pa čisto siguren, ali je še dovolj prostora na zemlji, da se tak razvoj po teh fazah vrši, kot tu naokoli že najmanj 40 let. Določeni predeli so enostavno, kot par faktorjev kaže, obsojeni v prisilne redukcije ali celo iztrebljenja, kar seveda ne odobravam....ampak tako kažejo in skrivaj delavajo recimo tudi kvaliliberalni predstavniki Eusarije ponekod. Kot kaže.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

zee> Moji starsi niso po medijih jamrali in jokali, kako da nimajo denarja za vzdrzevanje otrok.

Saj je vseeno. Vzgojili so otroka, ki bi drugim pobiral otroke. Kar se mene tiče, je to dovolj velik kiks, da se te odvzame.

(Seveda nisem resen, samo ilustriram ti, kako hitro se v imenu skupnega dobrega naredi kapitalno neumnost.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

In ja hvala Zee za link.

Sem vedel...... Kitajci so u ekspanziji. In če ne bi Deng Šao Ping Pong bral o neki Maltuzijanski doktrini in potegnil invard konzekvence, kar je nasprotno dotedanji Kitajski praksi, kjer se je pač udarilo da se razredči, sem ali tja8-), no če tega Deng ne bi zapopadel, bi se danes razširili do pod okna.;((
Ampak ne Zeejevega, mojega.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

kako hitro se v imenu skupnega dobrega naredi kapitalno neumnost.
Ja, marsikateri sicer čisto razumen človek ne razume, in si tudi ne pusti razložiti, da smrtna kazen ni najustreznejši ukrep za preprečevanje umorov ali kaznovanje morilcev.

O.

jype ::

Ja, in rečejo: Ampak... Ampak... Saj če ga ubijemo, potem ne more več moriti!

Can't argue with that :)

mikic007 ::

Stereotipi. Ampak vecinoma je tako, da se taki otroci bolje znajdejo, so bolj in hitreje samostojni in jim tudi ne manjka motivacije. Imas pa gnila jajca seveda. Ce so starsi bedaki, ni vazno ali imajo 1 ali 15 otrok, mogoce celo bolje 15, da se med sabo vzgajajo, starsi pa jih nimajo casa vseh dovolj pokvariti.

Pac, poznam nekaj zelo dobro in nekaj slabse situiranih druzin z vec kot 6 otroki in nic ne kaze, da bi jim kaj manjkalo, da bi ziveli slabse ali imeli slabse moznosti. Zdi se mi celo precej bolje, kot edincki, ki znajo biti precej bolj pain in the ass za druzbo.

Je pa povsem v redu, ce drzava pomaga druzinam z vec otroki, vsaj v visini, kot pomaga drugim, raje pa bolj. Konec koncev ima veliko druzin po enega, marsikatera celo nobenega in taki zakrpajo manjko. Pa ne srat z prevec ljudmi, nismo mi Kitajska ali Indija in 2 miljona je cisto ok ;-)

zee ::

@jype:
Seveda imas prav, vendar imas kaksen boljsi predlog, kako resiti tovrstne zagate, za katere so krivi (predvsem) neodgovorni starsi.

@Okapi:
Fakt je tudi, da nobena kazen ne bo ubitega priklicala nazaj v zivljenje. Znova: Kako bi resil problem morilcev, za katere se nedvoumno dokaze, da so a) morili in b) niso neki psihicni bolniki ter c) dejanja na noben nacin ne obzalujejo? Denimo g. Trobca in onega drugega, ki je najprej zbezal iz Doba (?), umoril se eno zensko, ter se nato obesil v celici.

Disclaimer:
Sem za smrtno kazen, vendar res zgolj in samo v izjemnih primerih, ko vsi drugi nacini odpovedo.

@mikic007:
2 miljona je cisto ok ;-)


Po neizmerni guzvi, ki jo tu dozivljam ne dnevni bazi povsod, se povsem strinjam, vendar ima ta majhnost tudi precej slabosti (inbreeding, vsak pozna vsega, slabo mesanje genov, ...).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

jype ::

zee> Seveda imas prav, vendar imas kaksen boljsi predlog, kako resiti tovrstne zagate, za katere so krivi (predvsem) neodgovorni starsi.

Imam. Izvajati obstoječo zakonodajo. Denar, ki ga namenimo za sanacijo takih primerov, je zanemarljiv v primerjavi s škodo, ki bi jo povzročali, če bi uradniki odločali, kdo je dovolj odgovoren, da sme vzgajati otroke, komu se jih pa pobere.

zee> Kako bi resil problem morilcev, za katere se nedvoumno dokaze, da so a) morili in b) niso neki psihicni bolniki ter c) dejanja na noben nacin ne obzalujejo?

A si ti videl, kako so rešili problem Breivika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
«
1
2