Forum » Kaj kupiti » Komponente do 350 eur
Komponente do 350 eur
Gwanaroth ::
Malo sem out iz HW scene, zato bi prosil vse freake, ki temu neumorno sledite, če lahko svetujete, kaj nabaviti za osebo, ki računalnik potrebuje za 2d risanje v AutoCADu. Budget je do 350 eur, rabi pa sledeče:
- proc
- plata (+integrirana grafika)
- ram
- disk
- napajalnik
Hvala.
- proc
- plata (+integrirana grafika)
- ram
- disk
- napajalnik
Hvala.
Lights often keep secret hypnosis..
mr1two ::
Intel kombinacija
AMD konfiguracija
Pri amdju sm mal napel ceno. Za isto ceno dobiš pri intelu i2100 proc pri tej kombinaciji.
AMD konfiguracija
Pri amdju sm mal napel ceno. Za isto ceno dobiš pri intelu i2100 proc pri tej kombinaciji.
Hvala, vendar bi se držal Intela ter i3 procov (za i5 verjetno ne bo zneslo).
8GB rama je tudi overkill, 4GB je čisto dovolj (sedaj shaja z 2). Če bo potreba, čez čas še 4.
Ugotovil sem, da rabi še dvd enoto.
Na AGT.si sem sestavil tole, prosim komentarje:
Tnx.
8GB rama je tudi overkill, 4GB je čisto dovolj (sedaj shaja z 2). Če bo potreba, čez čas še 4.
Ugotovil sem, da rabi še dvd enoto.
Na AGT.si sem sestavil tole, prosim komentarje:
Tnx.
Obe plati, ki sta gor imata tudi USB3. Pri intlu se da tudi tam mal ceno porezat, sam pol dobiš plato z H61 chipsetom in zgolj dvema režama za ram.
Ram je poceni, zato sem ga dal notr 8GB, tako da ga nikoli ne zmanjka.
AGT- good luck z dobavo komponent tam. Vglavnem so komentarji te trgovine v stilu "čakal 1 mesec, odpovedal naročilo", "kaj se grejo? že 5x so mi obljubili, da bo roba naslednji teden pri njih" ipd.
Od trgovin bi ti priporočal tako: funtech.si, sestavi.si, dinokomp.si (ne nujno v tem vrstnem redu). Z ostalimi- nimam izkušenj ali pa so le te slabe.
Drugo je solidno. Dal bi se boljše, ampak je solidno.
Ram je poceni, zato sem ga dal notr 8GB, tako da ga nikoli ne zmanjka.
AGT- good luck z dobavo komponent tam. Vglavnem so komentarji te trgovine v stilu "čakal 1 mesec, odpovedal naročilo", "kaj se grejo? že 5x so mi obljubili, da bo roba naslednji teden pri njih" ipd.
Od trgovin bi ti priporočal tako: funtech.si, sestavi.si, dinokomp.si (ne nujno v tem vrstnem redu). Z ostalimi- nimam izkušenj ali pa so le te slabe.
Drugo je solidno. Dal bi se boljše, ampak je solidno.
Kako pa tole?
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
Pa še neki me zanima - primerjava Phenoma II z Intlom i3 ?
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
Pa še neki me zanima - primerjava Phenoma II z Intlom i3 ?
7 evrov več je kit 2x4GB rama. Po mojem da se splača no.
Poiskat bi moral specifične teste, se pravi za AutoCad, če le ti obstajajo. Procesorja sta v različnih scenarijih različno dobra(nekje boljši P2 nekje i3).
Je pa res, da ti build na 1155 omogoča kar dobre nadgradne možnosti v bodoče, če bi bilo to potrebno. Predlagam pa vseeno mal boljšo plato, kakšen Z68 chipset, po možnosti z USB3, če je kak plan za uporabo zunanjih podatkovnih nosilcev.
Poiskat bi moral specifične teste, se pravi za AutoCad, če le ti obstajajo. Procesorja sta v različnih scenarijih različno dobra(nekje boljši P2 nekje i3).
Je pa res, da ti build na 1155 omogoča kar dobre nadgradne možnosti v bodoče, če bi bilo to potrebno. Predlagam pa vseeno mal boljšo plato, kakšen Z68 chipset, po možnosti z USB3, če je kak plan za uporabo zunanjih podatkovnih nosilcev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šolski računalnik pod 500€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17602 (16482) | Lonsarg |
» | Konfiguracija za 1000eur\gamerskaOddelek: Kaj kupiti | 1923 (1460) | Janac |
» | Nakup novega računalnika (okoli 800-900 eur)Oddelek: Kaj kupiti | 1474 (1261) | Blindeye |
» | konfiguracija za nov računalnikOddelek: Kaj kupiti | 2886 (2606) | klinker |
» | Nadgradnja PC-ja za igreOddelek: Kaj kupiti | 1593 (1371) | mr1two |