» »

PayPal business & poanta verificiranega računa za društvo

PayPal business & poanta verificiranega računa za društvo

mojca ::

Javila sem se za vodenje financ neprofitne organizacije s sedežem in bančnim računom v tujini. PayPal potrebujemo za pobiranje članarine in donacij (plačevali preko njega vsaj zaenkrat ne bomo ničesar), denar se bo črpal neposredno na francosko banko, torej tudi kreditne kartice ne potrebujemo in ne mislimo naročati. Dvigovanje denarja iz PayPal-a na bančni račun sem testirala in deluje, vendar me PayPal opozarja, naj račun verificiram.

Spomnim se, da mi je pred časom PayPal namignil, da bo na bančni račun nakazal dva zneska < 1 EUR, katerih višino moram vnesti kot verifikacijsko kodo, a teh zneskov zaenkrat ni videti nikjer. Če pa v meniju izberem verifikacijo računa, od mene hoče, da na banko pošljem pooblastilo za črpanje sredstev v smeri bančni račun->PayPal. Iz gole previdnosti se tega raje ne bi šla, če ni nujno potrebno.

Zato me zanima: v čem - razen v morebitnem večjem zaupanju članov - je poanta potrjenega/verificiranega računa?

Poleg tega sem opazila, da pri donaciji znotraj iste države (natančneje pri donaciji na isti poštni naslov, več nismo testirali) PayPal ni obračunal nobene provizije, pri plačilu članarine iz sosednje države pa običajnih 3.4% + 0.25 EUR. Za ZDA sem sicer zasledila, da lahko "charity", ki dokaže svoj status, prejema donacije brez stroškov, za Francijo in ostale evropske države pa mi ne uspe najti pravilnika oziroma v mojih TOS piše kvečjemu:

Charity Pricing
Subject to application and pre-approval by PayPal
Domestic rate: 1.4% + Fixed Fee per each payment transaction.

kar pa še vedno ni zastonj. V čem je torej poanta, da PayPal ni zaračunal nobenega stroška priliva? Donacija? Ista država? Priliv iz obstoječega PayPal kredita (brez posredništva banke ali kartice)?

mojca ::

Javila sem se za vodenje financ neprofitne organizacije s sedežem in bančnim računom v tujini. PayPal potrebujemo za pobiranje članarine in donacij (plačevali preko njega vsaj zaenkrat ne bomo ničesar), denar se bo črpal neposredno na francosko banko, torej tudi kreditne kartice ne potrebujemo in ne mislimo naročati. Dvigovanje denarja iz PayPal-a na bančni račun sem testirala in deluje, vendar me PayPal opozarja, naj račun verificiram.

Zato me zanima: v čem - razen v morebitnem večjem zaupanju članov - je poanta potrjenega/verificiranega računa? PayPal pravi:

Getting Verified Means More Security for You
When you're sending and receiving money, "Verified" status is your stamp of approval. It lets other members know you're a confirmed PayPal member with a current, active bank account. Boost your credibility and the overall security of the PayPal network.

How Do I Become Verified?
Just Add and Confirm a Bank Account. We will send your account two small deposits. Enter these deposits on the PayPal website. Answer a quick confirmation phone call from our third-party authentication service to validate your information, and you're all set.

Če v meniju izberem verifikacijo računa, od mene hoče, da na banko pošljem pooblastilo za črpanje sredstev v smeri bančni račun->PayPal. Iz gole previdnosti se tega raje ne bi šla, če ni nujno potrebno. Gornja informacija o postopku validacije najbrž velja samo za ZDA. Si lahko verificiran, ne da bi imel možnost plačevati? Nam namreč ta detajl ne bo dvignil zaupanja ali prihodkov.

Oseba X (z ne nujno veliko kredibilnostjo) mi je sicer omenila, da brez verifikacije PayPal zaračuna dodatne stroške pri prenosu denarja PayPal->banka, a se ta izjava še ni izkazala za resnično, prav tako te informacije ne najdem v pomoči.

Poleg tega sem opazila, da pri donaciji znotraj iste države (natančneje pri donaciji na isti poštni naslov, več nismo testirali) PayPal ni obračunal nobene provizije, pri plačilu članarine iz sosednje države pa običajnih 3.4% + 0.25 EUR. Za ZDA sem sicer zasledila, da lahko "charity", ki dokaže svoj status, prejema donacije brez stroškov, za Francijo in ostale evropske države pa mi ne uspe najti pravilnika oziroma v mojih TOS piše kvečjemu:

Charity Pricing
Subject to application and pre-approval by PayPal
Domestic rate: 1.4% + Fixed Fee per each payment transaction.

kar pa še vedno ni zastonj. V čem je torej poanta, da PayPal ni zaračunal nobenega stroška priliva? Donacija? Ista država? Priliv iz obstoječega PayPal kredita (brez posredništva banke ali kartice)? Ne pritožujem se, rada bi samo razumela.

St235 ::

Kot vem vertified status tudi določa max zneske, ki jih lahko nakazuješ in prenakazuješ. Brez vertified so zneski rpecej omejeni. Glede na to, a imaš zle specifična vprašanja in ker močno dvomi, da še kdo na tem ofrumu uporablja paypal kot tuja neprofitna organizacija, a si mogoče razmislila, da bi se obrnila direktno na Paypal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3805779180 (2976) mgermo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138081 (18045) igi82m

PayPal (osnovne informacije)

62281 (2214) zee
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4311950 (10667) Oktan
»

prejemanje denarja na paypal

2214046 (12486) fosil

Več podobnih tem