» »

Kateri router?

Kateri router?

««
19 / 133
»»

SG_101 ::

Dobil sem T2 internet optiko, vendar v paketu ni vključen brezžični internet (ki je 2€ na mesec). Zato bom kupil en router, vendar ne vem katerega izbrati, saj se ne spoznam na to in prosim za pomoč pri izbiri.

Cena: Čim manj. vidim, da so routerji tudi za 15€, vendar ne vem a so OK.
Domet ni potrebno, da je velik, saj gre za manjšo stanovanje.
Naprave, ki bi se uporabljale (seveda ne vse na enkrat): TV (smart funkcija), 2x laptop, 2x telefon, PS3 in printer.

Hvala za pomoč. Lp

fireX88 ::

te t-2jevci ga pa pihnejo z tem 2€/mesec...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Daniel ::

Svašta, 2 EUR na mesec, da ti vklopijo WIFi na Innboxu... kako je že tisto, "Capitalism, The Love Story".

Saso_C ::

Wifi je na določenih paketih vključen brezplačno. Če imaš najcenejši paket pomeni, da bi verjetno rad nekaj privarčeval, ali pa imaš svoj wifi router. :)

To, da zahtevajo za vklop WiFi vmesnika doplačilo v letu 2015 ni nič drugega kot oderuštvo.

no sej nima zdaj veze kakšen paket imam ipd., zanima me le, če mi kdo lahko prosim priporoči kakšen ok poceni router, ki bi zadostoval mojim zgoraj navedenim potrebam. je pa internet 5/5, tako da neke strašne hitrosti router ne potrebuje imeti podprte...

MStrix ::

Če se držiš znamk Asus, Tp-link nimaš kej falit vzami najcenejšega

dmok ::

Ampak takega, da ne boš rabil kupovat novega, če boš kdaj nadgradil hitrost na 100Mb/s. Če je pri novih routerjih WAN/LAN hitrost še sploh problematična.

Kaj pa DLINK, so ok?

MStrix ::

Asus in TP-Link ne ČungaLunga Link

__X__ ::

tale bi ti bil vrh glave, TP LINK

go_uros ::

Tole je cca 1 leto nazaj nadomestilo moj 8 let stari Linksys
http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....
Top zadeva nimas kaj za zaj.... ma ravno eno leto uptime-a.
Uros

carota ::

SG_101 je izjavil:

no sej nima zdaj veze kakšen paket imam ipd., zanima me le, če mi kdo lahko prosim priporoči kakšen ok poceni router, ki bi zadostoval mojim zgoraj navedenim potrebam. je pa internet 5/5, tako da neke strašne hitrosti router ne potrebuje imeti podprte...

Osebno bi gledal takega, ki ga Tomato podpira. Potem pa vzel najcenejšega, ki ima tiste feature, ki jih rabim (1G LAN, USB, ...).

katimm ::

http://www.hardwareversand.de/en/Router...

A je to ok roba kdo ve mogoce? za 100/10 linijo na wirellesu?

Lonsarg ::

To zna biti ena boljših 70EUR opcij ja. Glede na specifikacije in ocene, ki jih gledam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

gansta ::

Ne podpira dd-wrt ?=?

broken/link ::

Znaš it na spletno stran od ddwrt-ja in pogledat? Sej piše vse gor.

Če je ratala totalna zmešnjava s temi različnimi verzijami od routerjev, potem dd-wrt open-wrt, tomato...itd :)

Torej še jaz potrebujem pomoč.

Potrebujem router, na katerega bodo povezani:
-> 2-3 PCji
-> 3-4 mobiteli (youtube, facebook, twitter...forumi...)
-> 1-2 tablici
-> chromecast (streamanje iz vseh naprav, tudi PC)

-> potrebujem za stanovanje(cca 70m^2)
-> želim si gor priklopiti HP laserjet 1018, kateri ima samo USB
-> ali pa morda HDD
-> linija optika 10/10 ali 20/20 Mbit

-> cena čimnižja 50€ max (5Ghz predvidevam ne potrebujem, važna je stabilnost, morda da se da gor tomato, dd-wrt, open-wrt)...

Predlogi ?

black ice ::

Poglej par predlogov više. Ne bodi len, ne izstopaš čisto nič po nivoju zahtevnosti kot uporabnik.

pisco ::

Kako je pa kaj s signali teh usmerjevalnikov, recimo Asus in TP-Link?

Sem se zagrel za Tp-link wdr4300 pa sem potem prebral, da se marsikdo pritožuje nad obupnim signalom. Zdaj me je pa tega strah, da ne bom imel še slabšega signala kakor ga imam na wrt54gl.

Kaj svetujete, naj se raje držim Asusa kakor TP-Linka?

legendary ::

tole je trenutno top kolikor gledam....

http://www.hardwareversand.de/en/Router...

amacar ::

Kaj to je same "shit" kot WDR3600 ali je kaj boljšega?

Aja vidim, da ima 3 antene, čeprav na taprvi sliki pa sta samo dve in me je zmedlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

mat xxl ::

Tole je daleč od TOP, je pa morda najboljši nakup v segmentu cena/uporabnost - funkcije.

vilonja ::

Pozdravljeni, odločam se za nakup novega routerja. Pri routerju mi je pomembno da je zanesljiv, da ima dober domet in ne pretežak uporabniški vmesnik. Router bo na optiki.
Cena routerja naj bo okoli 100 eur.

Je možno, da bi na router priklopil trdi disk?

Zdaj sem pa sam gledal tale router:
https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

Kaj pravite, se za ta denar dobi kaj boljšega?

broken/link ::

je res tako težko pogledat zadnjo stran/dve? je bilo postavljeno popolnoma isto vprašanje z istimi zahtevami.

vilonja ::

Saj sem pogledal, pa največ folka je predlagalo asusov router, kajne?
Je to torej dobra izbira?

mitja73 ::

Ja dobra izbira in še lep je. Dobiš ga tu še ceneje https://www.pricaraj.si/asus-rt-ac56u-d...

Eno splošno vprašanje, ki mi ne gre v račun.

Čemu prodajajo ruterje, ki na papirju omogočajo do 300Mb/s prenosa po wirelessu, po drugi strani pa imajo samo 10/100 mrežno kartico.

Po tej logiki lahko v ruter pripelješ maksimalno 100Mb, 300Mb/s prenosa na wifiju pa je tako totalno brezveze (v teoriji, na papirju. Vemo, da so realne hitrosti nižje).

Pa še podvprašanje... Koliko so kaj dobri Asus 300Mb ruterji? Koliko wifi prenosa lahko dobiš od njega v realnosti, če si v isti sobi?

čuhalev ::

pisco je izjavil:

Čemu prodajajo ruterje, ki na papirju omogočajo do 300Mb/s prenosa po wirelessu, po drugi strani pa imajo samo 10/100 mrežno kartico.

Zato ker raja pada na velike številke.

mitja73 je izjavil:

Ja dobra izbira in še lep je. Dobiš ga tu še ceneje https://www.pricaraj.si/asus-rt-ac56u-d...

Kako je pa s signalom glede na to, da nima zunanjih anten? Ker pri 100+ eur pa res nebi rad "lovil" signala po hiši, kar mi moj prastari wrt54gl zaenkrat še kar okej pokriva.

darkolord ::

300 Mbit je skupna pasovna širina v obe smeri prek brezžičnega vmesnika, ki se razdeli med vse uporabnike.

Če sta priključenga dva uporabnika in si med seboj nekaj pošiljata v obe smeri, bo hitrost posameznega prenosa teoretično le še 75 Mbit.

oyoy69 ::

@pisco
če ti wrt54gl pokriva "še kar okej", bi moralo biti z rt-ac56u tudi "okej". glede na mojo izkušnjo je signal v stanovanju na skrajnih točkah v primerjavi z linksysom močnejši.

mujek ::

Question A:
Ima kdo praktične izkušnje z routerji na 5 GHz (n/ac standard)? Kaj priporočate? Zakaj 5 GHz? zato ker ogromno sosedov ima tudi brezžični internet 2,4 GHz; in je celotni pas zelo zaseden. Včasih celo šteka in hitrost prenosa pade pod 50 kbps.

Question B:
Če vzamem router z recimo FTTH vhodom ga lahko zvežem na siol optiko? Zelo dvomim, ampak če ne vprašam ne morem vedeti. S tem bi se znebil siol innboxa in imel samo en router (ni mi za imeti dva routerja oz router + modem)).

Modemi se delajo bolj ali manj po naročilu, kar pomeni v firmwaru vgrajene ISP proprietry zadeve, tak da lastni modem bi jaz odmislil. Med drugim tudi zato, ker jih je težko dobit in so dragi. 99% ruterjev na trgu namreč nima modema vgrajenega.

5Ghz ima manjši range, torej manjšo pokritost, tako da tam kjer je zgolj ena ali 2 črtici 2.4Ghz zna ene delat. Jaz imam sicer na 2.4Ghz in na 5Ghz identično WiFi točko, torej vidim kot samo en WiFi, če grem bolj stran od ruterja je pač na 2.4Ghz, bližje pa se mi zdi da preferira 5Ghz.

N4m31355 ::

@mujek si preveril kanale za 2.4?

@mujek Glede na to, da si očitno v bloku kjer ponavadi niso velika stanovanja mislim, da bi ti 5 Ghz delalo povsem OK, tudi hitrosti prenosa so na 5 Ghz višje, manjši pa je doseg, kot je že @Azgard omenil.

Optika načeloma ne rabi modema... kar pomeni, da bi na router z SFP portom (npr. Mikrotik) lahko priklopil operaterjevo optiko direktno ampak težava v tem primeru je, da imaš zraven interneta v vlaknu tudi TV in telefon, ki ju boš težko ločil z svojo opremo. Predlagam, da kar pustiš Innbox, saj se ti 1 ms zamika, ki jo pridobiš, ker gre internet še čez Innbox ne bo kaj dosti poznalo.

N4m31355 ::

V bloku je veliko nosilnih sten... cez 2 je ze vprasanje ce gre.. (pri meni ma ze 2.4 probleme)

DusanX ::

Vilonja:
Mene so pregovorili v Mikrotik-a:
http://geizhals.at/mikrotik-routerboard...
Enkrat te dni bo moj.

mujek ::

Domet me ne skrbi. Bi moralo iti brez težav.

N4m31355, recimo da imam v rangu 15 različnih mrež. 1/4 jih je na 6 kanalu, ostali pa so nekak razporejeni po ostalih kanalih.

Daniel, Lepo napisano, ampak - je to možno na siolu (izkušnje)?
Ne gre se mi za zamik. Gre se mi za to, da imam namesto dveh naprav eno.

Saj sem ti napisal, da bi najbrž šlo, če bi imel samo internet pa še to bi se moral dogovoriti z operaterjem. Sam izkušenj s tem nimam, ker me tistih 5 EUR elektrike kar jih modem na leto porabi ne boli preveč. Po moje se nima smisla spuščati v nekaj takega. Nekdo bo moral prvi poskusit če kaj dela, da bo lahko povedal ostalim :) Jaz sem še na bakru in ne morem.

Kako najlažje gledati video vsebine iz Asus RT-AC68U na Iphone predo DLNA (mrežni disk v routerju)? Imam vse nastavljeno, zvoka AC3 mi noče predvajati na telefonu, slika DELA BP(vlc,vidon...).

Je kakšna opcija, da se stream-a potem iz telefona direktno na chromecast ?

Chromecast najbrž je dosti pameten da vidi DLNA strežnik mende? Da ti zvok ne dela je pa kriva skoraj zihr aplikacija. A ima ta aplikacija kake nastavitve za hardware in software dekoder?

Kako pa chromecast vidi dlna strežnik ? Ker chromecast deluje samo preko chrome ali preko kakšne aplikaicje katera podpira chromecast..

Tisto glede zvoka, se pač uporablja iphone z naloženo aplikacijo kot je npr "vlc" ali "vidon" direktno iz strežniškega diska priklopljenega na router...

BorutK-73 ::

Za zvok prvo testiraj na telefonu, ker so neki poroblemi z AC3 kodekom.

polde66 ::

če imaš iPhone AC3 zvok kar lepo pozabi
polde

polde66 je izjavil:

če imaš iPhone AC3 zvok kar lepo pozabi

Sem opazil, edina rešitev je preko serverja katerega kreira npr. plex ali mediabrowser-> tukaj moraš pa spet imeti vklopljen PC . Obstaja kakšna rešitev za to (majhna, poceni, in ne požrešna zadeva) ?

asm ::

Kako je z dometom pri ac56u, glede na notranje antene? Innbox od t2 mi recimo ne vleče do vseh sob... Bi bil pa Asus bolj centralno postavljen v stanovanju.

Jaz sem iz TP Link 941ND šel na Asus ac56U pa bi rekel da vleče za res en mejhn kanček slabše. Pa TP-Link ima kar dobre zunanje antene. Drugače pa nasploh velja, da zunanje antene ne pomenijo kake prednosti, vsaj ne pri takih, ki jih dobiš zraven, sam marketing je razlog, da se še ni popolnoma šaltalo na notranje antene. Da dejansko kaj profitiraš rabiš dodatno kupit take zunanje antene, ki gredo čez zakonsko dovoljeno moč signala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

toncek1 ::

Zdravo!
Zanima me kateri wifi router priporočate za zunanjo uporabo med dvema hišama. Zračna linija med hišama je slabih 100m. Router bi se uporabljal za kamere in za surfanje po netu.
Nekaj sem gledal že na mimovrstah: https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

Zraven routerja bom potem še nabavil mobilni usb kluček ki bi ga potem priklopil na router in bi tako imel internet. Kako se potem inštalira kluček na router. Kluček za internet pa bi bil: http://www.simobil.si/naprave-za-mobiln...

Hvala vsem za odgovore in pomoč ;)
««
19 / 133
»»