» »

Kateri router?

Kateri router?

««
6 / 133
»»

Jinto ::

Trenutno Asus AC56U, nova generacija procesorjev. Veliko zmogljivejši dvojedrni cortex a9 procesor, dobra hitrost za deljenje diska preko usb 3.

Če je predrag pa kakega Mikrotika, recimo:
http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....

AvtoR ::

-žiga- je izjavil:

Iščem nov router, ki bo nadomestil Asusa WL500g. Rad bi stabilen router z dobrim in stabilnim signalom - Asus je malo prešibek za moje potrebe. Odlično bi bilo, če bi imel 8 portov, ampak glede na to, da je izbira takih routerjev precej slabša, bo v redu tudi 4 portni. Cena pa do okoli 100 eur, seveda pa lahko manj :)
Hvala.

Kupiš 4 portni router in mu dodaš 8 portni gigabitni svič. Je precej ceneje. Vse kar bo šlo preko sviča bo 1gb prenos -če to seveda podpirajo mrežni adapterji.

BlaY0 ::

Jinto je izjavil:

Trenutno Asus AC56U, nova generacija procesorjev. Veliko zmogljivejši dvojedrni cortex a9 procesor, dobra hitrost za deljenje diska preko usb 3

Ali pa TP-LINK Archer C7... tudi AC standard. Pride okrog 110€.

ali3n ::

Prejle sem priklopil WDR 3600 na T2 optiko (100/10); nadomestil je starega WRTGLja, ki mi je dobro služil dolga leta, a ni izkoristil cele linije.
Zaenkrat ok. Prenos ok. Kako je s stabilnostjo pa še ne vem.

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Klemzz ::

Imam isti router, dobr k šus, stabilen, usaj pr men je tko. Od kar ga mam se še ni sesedu. Gor so skos 4je pcji na kabl, pa razni mobitele in tablce wireless. Edino kar sm razočaran, je usb priklop, počasn prenos in skos melje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klemzz ()

-žiga- ::

Hvala vsem za odgovore. Bom primerjal te routerje med seboj in se potem odločil, katerega.

cordoba ::

Jst sem tudi nastimal 3600 model in opazam, da je preko wirelessa prenos samo ca 40 mega, medtem ko je bilo na belkin modelu od t2 skoraj 70 mega. pa je ta belkin v rangu 20 eur...

Kaj vse si nastavil pod WiFi nastavitvami?

Spock83 ::

-žiga- je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Bom primerjal te routerje med seboj in se potem odločil, katerega.

V reviji Monitor si poglej test. Na koncu pod črto je vedno tako, da je vsak router v nečem boljši in slabši. Najdit je samo potrebno uravnoteženega ter stabilnega.

polde66 ::

Škoda k vmes ni nobenga Asusa.
polde

Jinto je izjavil:

Trenutno Asus AC56U, nova generacija procesorjev. Veliko zmogljivejši dvojedrni cortex a9 procesor, dobra hitrost za deljenje diska preko usb 3.

Aja, tole sem pozabil... tale USB 3.0 je tukaj bolj kot ne marketinška poteza. Zanimivo je to, da je prenašanje prek 3.0 (po testih) počasnejše kot prek 2.0. Pa še to je full pod tisto magično mejo 35 MB/s kolikor je praktičen limit pri 2.0.

Dr_M ::

Na merlinovem firmwareu (predelan stock), gre read hitrost 45-50MB/, write pa do 15MB/s.
Kar je zanimivo, meni je sel write pri N66U in AC66U celo hitreje, kot read.

Kateri FS, prek katerega protokola?

NTFS in FTP.

45-50MB/s je že kar spodobno, toliko niti na Atom-u ne gre. Samo zakaj taka razlika med read in write?

Kakšen transfer rate imaš torej na N66U in AC66U?

Jinto ::

BlaY0 je izjavil:

Jinto je izjavil:

Aja, tole sem pozabil... tale USB 3.0 je tukaj bolj kot ne marketinška poteza. Zanimivo je to, da je prenašanje prek 3.0 (po testih) počasnejše kot prek 2.0. Pa še to je full pod tisto magično mejo 35 MB/s kolikor je praktičen limit pri 2.0.

Tu imaš test, ki pravi drugače.

Kakšen transfer rate imaš torej na N66U in AC66U?

Okoli 10MB/s. Razlike med ext2 in ntfs prakticno ni.

Jinto je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Jinto je izjavil:

Tu imaš test, ki pravi drugače.

Thanks za tole... nisem poznal tega portala.

Hayabusa ::

Glede na tabelo je prenos preko usb3 hitrejši v vseh primerih...
ext2 omenjeni asus ne podpira ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Jaz sem našel en test, kjer je bil 3.0 počasnejši.

urkomurko ::

Ali mi lahko kdo iz prve roke pove, kako se obnese Netgear WNDR3700?
Ph2 X4 965/Mugen 2/M4A78T-E/OCZ DDR3 1333/Sapphire 4870 1Gb Vapor-x

kitek555 ::

Zdravo !

Imam router linksys wrt120n in se mi zdi, da je preobremenjen(4 pc,tv,telefoni,...). Nagledal sem si linksys routerje, ki imajo podprti standard 802.11ac, slišal sem da si zelo hitri. Zdaj pa me zanima, kateri router je najboljši do 100 euro. Gledal sem linksys EA6200 in EA3500-CE. Prosim za vaša mnenja.

LP

TOP ::

kitek555 je izjavil:

Zdravo !

Imam router linksys wrt120n in se mi zdi, da je preobremenjen(4 pc,tv,telefoni,...). Nagledal sem si linksys routerje, ki imajo podprti standard 802.11ac, slišal sem da si zelo hitri. Zdaj pa me zanima, kateri router je najboljši do 100 euro. Gledal sem linksys EA6200 in EA3500-CE. Prosim za vaša mnenja.

LP

Kako pa veš da je preobremenjen.Si kaj gledal meritve.

mtosev ::

kitek555 je izjavil:

Zdravo !

LP
Če ne frizne al ne resetira ni preobremenjen.btw če maš dd-wrt firmware ti piše kolk je cpu in ram zaseden
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

BlaY0 je izjavil:

Kaj vse si nastavil pod WiFi nastavitvami?

Pač normalne nastavitve, 5mhz sem izklopil, ker nobena naprava ne podpira.
Sej načeloma ne rabim več, ampak čudno se mi zdi, da je na belkinu hitrost bila višja. Drugače super router, zanima me samo, kaj točno lahko delam z usb slotom? Govorim za tp-link wdr3600

black ice ::

Med MHz in GHz je velika razlika. :)
Lahko priklopiš printer in namestiš print server, lahko namestiš torrent client in shranjuješ torrente na USB disk/ključ. Sem ravno nabavil istega in še iščem dober alternativen firmware, verjetno bom preklopil na OpenWRT.

V bistvu WDR3600 omogoča 4 USB vhode, samo škatlo je potrebno odpreti + malo hokus pokusa.

Zgodovina sprememb…

Kako pa namestis torent client? Linux?

VaeVictis ::

V zadnji reviji Monitor je zmagal router D-Link DIR-860L

cordoba je izjavil:

Kako pa namestis torent client? Linux?

Namestiš OpenWrt ali DD-WRT.

A s tem ko naložim dd-wrt bo delalo? Nekje sem bral, da ta model dela bolje, če je na original firmware.

Da bo delalo, moras vedt kaj sploh delas. Samo od sebe definitivno ne bo.

Rok Woot ::

Iščem stabilen ruter tipko za izklop wireless-a oz z poljubno tipko in moznost nadgradnje na dd-wrt. Vse ostalo je nepomembno, saj bo stal za dvema ruterjema. Torej kaj kupiti?

Dangsteer ::

Pozdravljeni. Tudi sam spadam med tiste, ki se počasi poslavljamo od legende wrt54gl :)
Router ima mesto v srednjem nadstropju, spodaj eno, zgoraj eno, v obeh je wifi must have. GL je to dokaj dobro opravljal, le na nekaterih mestih v zgornjem nadstropju ni bilo signala.
Z routerjem je povezano kar nekaj zadev, minimalno; 6 računalnikov, 1 tv, 4 telefoni, printer, nas, kakšna tablica, pa verjetno sem še kaj pozabil.
Potrebujem zadevo ki je zelo stabilna, gl s paradižnikom se je resetiral le ko je zmanjkalo štroma, tako da želim da tako ostane tudi na nasljednjem.
Najbolj mi je v oči padel tale http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... pa me zanima če ima kdo z njim izkušnje? Dobra stvar je pa se lahko nanj vrže dd wrt,. Zanima me pa predvsem primerjava dometa wifi med njim in gl,.
Mogoče še kak drug predlog? S ceno pa višje nebi šel.

Hvala

Lp
Ne da se mi več pisat kakšno mašino imam :)

d0rK ::

Ja fak kakšne cene, če hočeš en boljši router. 100 evrov+. Očitno bom moral trpeti s tem kar imam še nekaj mesecev.

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Tomson ::

Dangsteer je izjavil:

Pozdravljeni. Tudi sam spadam med tiste, ki se počasi poslavljamo od legende wrt54gl :)
Router ima mesto v srednjem nadstropju, spodaj eno, zgoraj eno, v obeh je wifi must have. GL je to dokaj dobro opravljal, le na nekaterih mestih v zgornjem nadstropju ni bilo signala.
Z routerjem je povezano kar nekaj zadev, minimalno; 6 računalnikov, 1 tv, 4 telefoni, printer, nas, kakšna tablica, pa verjetno sem še kaj pozabil.
Potrebujem zadevo ki je zelo stabilna, gl s paradižnikom se je resetiral le ko je zmanjkalo štroma, tako da želim da tako ostane tudi na nasljednjem.
Najbolj mi je v oči padel tale http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... pa me zanima če ima kdo z njim izkušnje? Dobra stvar je pa se lahko nanj vrže dd wrt,. Zanima me pa predvsem primerjava dometa wifi med njim in gl,.
Mogoče še kak drug predlog? S ceno pa višje nebi šel.

Hvala

Če si lahko privoščiš malo več, je tale ASUS RT-N66U bestbuy nakup. Več o njem si lahko prebereš TUKAJ
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vzel sem tega Asusa. Ne vem zakaj ga toliko opevajo a meni ne deluje nič boljše kot tp-link WR1043ND ali njegov naslednik 4300. Vsekakor ne vreden dodatnega denarja (moje mnenje) seveda pa ne izkoriščam omrežja 5 ghz, prav tako ne NAS variant, USB-jev in vsega zraven. Vzel sem ga le zaradi dometa. Mogoče je z Tomato ili DDWRT boljši. Prek Amazona pride 114 eur plus poštnina in znese skoraj 127 eur. Prodam če je kdo zainteresiran.

Tp-link WR1043ND je kar kul zadeva.
polde

lampa ::

Za kakšno ceno ga prodaš? Lahko tudi na ZS napišeš?

Lp

120 eur, star je pa 4 dni
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

JerryP ::

Zdravo, tudi sam se odločam zamenjati star wrt54g z nečem novim kar bi podpiralo n standard. Želim, da ima vsaj en usb za print server, podporo za n standard, omogoča ddwrt ter cenovno okoli 60EUR. Pogledal sem si wrt160nl pa me zanima, če je to to kar iščem, al se da dobit kaj boljšega?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JerryP ()

black ice ::

Stara jajca boš zamenjal z istimi starimi jajci. Kupi nekaj modernejšega, v tujini dobiš za to ceno recimo TP Link WDR3600.

mtosev ::

JerryP je izjavil:

Zdravo, tudi sam se odločam zamenjati star wrt54g z nečem novim kar bi podpiralo n standard. Želim, da ima vsaj en usb za print server, podporo za n standard, omogoča ddwrt ter cenovno okoli 60EUR. Pogledal sem si wrt160nl pa me zanima, če je to to kar iščem, al se da dobit kaj boljšega?
jaz ga mam in sn ga flešal na dd-wrt. dela super
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ce slucajno koga zanima TP-Link WDR-3600, v conradu je 59,95e, do 15.11 z brezplacno postnino.

V Voelknerju sem dobil 4300 za 52 + zastonj poštnino...

Dej ga se men zrihti za 52, pa ce bo treba garancijo uveljavljat, ti zrihtas use. Deal?:)

Se pravi vse naj ti jaz zrihtam, ti boš pa med tem v luno gledal? No deal. Takim, ki jim ni nič zadosti in vse premalo, ne rihtam nič.

Od kod misliš da Conrad Slovenija dobi robo, ki jo ti naročiš prek njihove spletne štacune? Kam misliš da jo pošljejo v primeru zahtevka za uveljavljanje garancije?

A si že kdaj uveljavljal garancijo pri Voelknerju? Če nisi potem se ne oglašaj in kupuj naprej kjer pač te je volja.

Ja za conrad Slovenija pa kar pri nas deljo robo.. A nisi vedu?

Jest si vso robo sam rihtam, kupim pa tam, kjer je ceneje, dolgorocno. In tujina zna bit zelo draga.
Tko da ja, bom se oglasal kjer vem, da imam prav.

dottor ::

Kolko te je prišla poštnina?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Dr_M je izjavil:

Ja za conrad Slovenija pa kar pri nas deljo robo.. A nisi vedu?

Jest si vso robo sam rihtam, kupim pa tam, kjer je ceneje, dolgorocno. In tujina zna bit zelo draga.
Tko da ja, bom se oglasal kjer vem, da imam prav.

Ne govorim kje jo delajo, govorim od kod jo dobiš ti ko naročiš pri njih.... dobiš jo direktno iz Nemčije, ker gre naročilo direktno tja.

Ja, jaz pa lapam v tri dni ane, ker pojma nimam in me nategujejo z nižjimi cenami.

Ne vem točno kaj te matra, folk na vsak način hočeš prepričat, da je moja varianta dražja. Pa model, kako to veš? Vprašal sem te če si že uveljavljal garancijo pri Voelnerju in nisem dobil odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

JerryP ::

Evo sm naroču od tp-linka model wdr3600 kar pri nas na enaa, ker se ga da dobit prej kot v conradu. Kolikor zastopim ima ta model možno istočasno oddajanje 2.4ghz in 5ghz wifi signala.

Zdj kar ne razumem čisto najbolje pri temu je to: Ali se potem to vidi kot dve omrežji in potem ti na sami napravi (laptopu, tablici, fonu...) izbereš do katerega signala dostopaš?
««
6 / 133
»»