Forum » Izdelava spletišč » [php] "nova tema"
[php] "nova tema"
Veron ::
Torej rad bi na page dodal "funkcijo", da userju kaže, da je na strani neko novo sporočila glede na zadnji obisk.
Sicer v osnovi sem planiral, da enostavno v cookie zapišem čas zadnjega obiska, nato ko pride nazaj na page, glede na ta čas pogledam kaj je novejšega. Poleg tega pa če je cookie star manj kot 1h, mu ne popravljam ure, zato da mu ostane napiš še pri drugih postih, da je novo...
ampak kako potem userju narest, da ko klikne nek post in gre brat drugega, da mu tega ne označi več kot novo.
Pisat v cookie glih kaj vse je kliknu nevem če ma smislu ali pač? Oz. kako to rešujete drugi?
Sicer v osnovi sem planiral, da enostavno v cookie zapišem čas zadnjega obiska, nato ko pride nazaj na page, glede na ta čas pogledam kaj je novejšega. Poleg tega pa če je cookie star manj kot 1h, mu ne popravljam ure, zato da mu ostane napiš še pri drugih postih, da je novo...
ampak kako potem userju narest, da ko klikne nek post in gre brat drugega, da mu tega ne označi več kot novo.
Pisat v cookie glih kaj vse je kliknu nevem če ma smislu ali pač? Oz. kako to rešujete drugi?
Arto ::
Za phpBB vem, da moraš bit logiran not, če želiš met prikazane nove/prebrane poste, tako da predvidevam, da je vse to v bazi.
Looooooka ::
Relacijske tabele :)
Oz kksna NOSQL resitev, ki deluje hitreje in pozre manj resourcev od sql serverja.Tja pa itak sam id-je pises...
Oz kksna NOSQL resitev, ki deluje hitreje in pozre manj resourcev od sql serverja.Tja pa itak sam id-je pises...
Trinitron ::
Jaz sem enkrat to že reševal tako, da sem čas zadnjega logina prebral iz baze. Ta čas sem ob obisku strani nato prepisal v session (zadnja_prijava), da bo na voljo ves čas obiska. Ob vsakem nalaganju strani sem namreč čas v bazi posodobil, da bo naslednjič relevanten, v session pa ti ostaja prvotni čas. Že pregledana sporočila si nato shranjuješ v session kot array(id_sporocila, cas_ogleda). Kot neprebrane pa lahko potem oznacis vsa tiste topice, kjer za zadnje sporočilo (sporocilo_id, cas_sporocila) velja:
cas_sporocila > zadnja prijava IN (id_sporocila ni v arrayu ALI (id_sporocila je v arrayu IN cas_ogleda < cas_sporocila ))
cas_sporocila > zadnja prijava IN (id_sporocila ni v arrayu ALI (id_sporocila je v arrayu IN cas_ogleda < cas_sporocila ))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trinitron ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Php varen loginOddelek: Programiranje | 3879 (3379) | Volk| |
» | [php] preverjanje online uporabnikovOddelek: Programiranje | 2062 (1718) | cobrica |
» | PHP odštevanje časaOddelek: Izdelava spletišč | 1454 (1301) | Netrunner |
» | [ASP.NET] Dostop do dinamično kreiranih kontrolOddelek: Programiranje | 1284 (1130) | KalEl |
» | unset cookieOddelek: Izdelava spletišč | 1852 (1659) | tomitza |