Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi
Ramon dekers ::
Izražam samo svoje mnenje. Samo poglej si kaj učijo v srednjih in osnovnih šolah, še posebno pri književnosti. Knjige v katerih je večinoma časa poudarjeno nasilje, trpljenje in alhohol. Hvala lepa za takšno književnost, mogoče bi potrebovali Ata Turka in kulturno preobrazbo.
Tista literatura, ki ima smisel pa ne pride na obzorje. Žalostno a resnično. Mogoče je pa slovencem všeč mazohistično branje Cankarjevih in Prešernovih štorij. Who knows...
Tista literatura, ki ima smisel pa ne pride na obzorje. Žalostno a resnično. Mogoče je pa slovencem všeč mazohistično branje Cankarjevih in Prešernovih štorij. Who knows...
Fritz ::
djordjevic je izjavil:
Sem eden večjih kritikov trenutne situacije pri nas, toda tvoj zaničevalni odnos do domovine in vsega, kar je slovensko, je tako močan, da mi je zdaj končno jasno, zakaj nikamor ne splavamo - 20 % takih defetistov v volilnem telesu.
Drugače tudi ne more biti, če se napajajo na sovraštvu. Precejšen del 'levice' je tudi podoben, kar so pokazali s tem, da so hoteli poimenovati ulico po Titu.
Oboji skupaj so nerazgledani, ideološko zabiti in nesposobni priznati lastne napake oz. napake lastne ideologije ter narediti korak naprej. In žalostno je, da to odseva tudi v kulturi...da imamo 'leve' in 'desne' pisatelje. Mene nič ne moti, če npr. Jančar piše o zločinih komunističnega režima, ker piše o tem kar se je res dogajalo in je odličen pisec.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
PaX_MaN ::
djordjevic je izjavil:
Alles gut, ne?
To niti tragikomično ni več. Slavko Grum, oživi, prosim, in napiši novo Gogo.
Nojano, tle so ga pa mal usral Dnevnikovci. Če bi šli gledat zadnji čistopis njihove zahteve za preiskavo, bi videli noter tole:
Skratka, državni svet spet meša drek.
djordjevic ::
Aja, to je potem tako, kot sta ločeni komisiji preiskovali prodajo Mercatorja, ne?
No grave is deep enough to keep us in chains.
enadvatri ::
Ramon dekers je izjavil:
Izražam samo svoje mnenje. Samo poglej si kaj učijo v srednjih in osnovnih šolah, še posebno pri književnosti. Knjige v katerih je večinoma časa poudarjeno nasilje, trpljenje in alhohol. Hvala lepa za takšno književnost, mogoče bi potrebovali Ata Turka in kulturno preobrazbo.
Pa tako radi desničarji zagovarjate, kako neizprosno je življenje in kako ne smemo biti solidarni. Tudi veliko vedre literature imamo! Tudi vse Cankarjeve stvaritve niso temačne. Pač, si slabo izobražen, četudi lahko formalno dokažeš nasprotno. Pa ne zaradi šolstva, ker to zavračaš, ker si tako vzgojen ali pa ... Ne bom na glas zapisal.
djordjevic je izjavil:
Aja, to je potem tako, kot sta ločeni komisiji preiskovali prodajo Mercatorja, ne?
A da sta ble? Tle ni videt.
(Če povezava ne dela, greš na Pogosta vprašanja, čist spodaj bi moralo bit "Katere preiskovalne komisije je doslej imenoval Državni zbor?". Če je, klikneš, če ni, greš gledat naprej, ne.)
Ali za Patrio ali kaj že. Spomnim se, da smo že imeli eno tako hecno situacijo, ko sta se dve komisiji ukvarjali s praktično isto foro.
Verjetno misliš preiskavi o "nakupu pehotnih bojnih oklepnih vozil - srednjih oklepnih kolesnih vozil 8x8" in o "nakupu lahkih oklepnih kolesnih vozil 6x6, vladnega letala, havbic 155 mm, sistema za upravljanje ognja (ACCS), letal Pilatus in obnovi tankov T55-S" (niti nista isto, se mi zdi); drugih podobnih v istem mandatu ni najt, čeprav sta bili dve preiskavi o najdbi orožja v Mariboru (tadruga še o najdbi orožja v Ložnici), ampak ne v istem mandatu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
jype ::
Ramon dekers> Samo poglej si kaj učijo v srednjih in osnovnih šolah, še posebno pri književnosti.
Učijo reči, ki jih ti očitno ne poznaš. Mamo cel kup spodobne literature, v fašističnih enklavah pa zgleda berete samo Mein Kampf in Na klancu.
Učijo reči, ki jih ti očitno ne poznaš. Mamo cel kup spodobne literature, v fašističnih enklavah pa zgleda berete samo Mein Kampf in Na klancu.
T-h-o-r ::
ramon drekers je prišel pač do 5. razreda OŠ in je spoznal voranca ter bevka, ostalo pa zanj ne obstaja
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
para! ::
Pa vi res ne razumete, da tale Dekers naj bi imel diplomo, se pravi je izobražen? Namesto, da ga "žalite" s tem, da izobrazbe nima, raje pomislite kako je mogoče, da jo ima?
Death before dishonor!
potem je pa to še veliko, veliko, veliko bolj žalostna situacija
blackpirat ::
Pa vi res ne razumete, da tale Dekers naj bi imel diplomo, se pravi je izobražen? Namesto, da ga "žalite" s tem, da izobrazbe nima, raje pomislite kako je mogoče, da jo ima?
Jajo zrihtal
"I do not argue with people, I correct them"
Baje je celo magister. Pa ne kje SDS-type ...
Gregor P ::
Ne da bi to sedaj ravno bila tema, ampak mene so v naši OŠ (še v času komunističnega totalitarnega režima) recimo dobesedno zamorili s slovensko književnostjo ter X heroji, torej v spominu mi je to obdobje ostalo kot depresivno - mimogrede sem kot otrok prebral ogromno knjig predvsem tujih avtorjev (po spominu Karl May, Hans Hellmut Kirst, Mark Twain, Jules Verne, Isaac Asimov itd.). Že v srednji šoli je bilo boljše ker si imel res širok izbor literature in se je za vsakega našlo nekaj, ampak jaz sem jo delal v tujini ne pri nas
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Saj, roko na srce, slovenski književni opus dejansko je bolj 'on the depressing side'. Cankar te ubije, recimo. Po drugi strani pa imaš tu Finžgarjev Pod svobodnim soncem, ki je biser od epske povesti. Take navdihujoče sorte.
Resnici na ljubo je ogromno odvisno od učiteljev. Jaz sem glede tega nemara imel vsaj malo sreče - poleg staršev so me z literaturo vsaj na gimnaziji spoznavali tudi zelo razgledani učitelji, pa tudi sošolci in prijatelji.
Tako sem že zgodaj spoznal Mazzinija, razumel Milčinskega in prebral tudi "depresivno" slovensko klasiko (Pod svobodnim soncem, Bobri in podobno šaro), ki tako boli Ramona dekersa.
Tako sem že zgodaj spoznal Mazzinija, razumel Milčinskega in prebral tudi "depresivno" slovensko klasiko (Pod svobodnim soncem, Bobri in podobno šaro), ki tako boli Ramona dekersa.
Saj to je res dosti odvisno tudi od učitelja, kako ti to to predstavi.
(me je jype prehitel he he)
(me je jype prehitel he he)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
djordjevic je izjavil:
Saj, roko na srce, slovenski književni opus dejansko je bolj 'on the depressing side'. Cankar te ubije, recimo. Po drugi strani pa imaš tu Finžgarjev Pod svobodnim soncem, ki je biser od epske povesti. Take navdihujoče sorte.
spet odvisno kaj od cankarja, prav vse od cankarja ni depresivno, ampak (predvsem) zaradi na klancu se je ta fama razrasla
Kakorkoli pa človek Cankarja obrača - tip je v nulo zadel nacionalni karakter v vseh pojavnih oblikah.
se strinjam, ampak desničarji ga iz nekega razloga sovražijo
In potem napadi z vseh konecv ko podaš kritiko, ki jo na koncu koncu celo potrdite.
Pač slovenska literatura je bruh, bruh...Mazohisti pa kar uživajte.
kričiš in kričiš, pa enega mnenja ali argumenta za svoje razmišljanje ne navedeš
Ramon dekers> In potem napadi z vseh konecv ko podaš kritiko, ki jo na koncu koncu celo potrdite.
Ne, je ne.
Ramon dekers> Pač slovenska literatura je bruh, bruh...Mazohisti pa kar uživajte.
Če je ne poznaš, potem si to lahko misliš.
Ne, je ne.
Ramon dekers> Pač slovenska literatura je bruh, bruh...Mazohisti pa kar uživajte.
Če je ne poznaš, potem si to lahko misliš.
"kričiš in kričiš, pa enega mnenja ali argumenta za svoje razmišljanje ne navedeš"
Kako da ne? Si slep ali nepismen?
Knjige kjer je vse bolj ali manj: lačen, oča tepli, zebe...Pač niso zame, prebereš eno in prebereš vse. Lahko pa preberete Pimlico in Neznosna lahkost bivanja, ti dve sta bili za maturo enkrat leta 2008 se mi zdi. Groza, kako lahko tak šodr dajo v naš izobraževalni sistem.
Knjige kjer je vse bolj ali manj: lačen, oča tepli, zebe...Pač niso zame, prebereš eno in prebereš vse. Lahko pa preberete Pimlico in Neznosna lahkost bivanja, ti dve sta bili za maturo enkrat leta 2008 se mi zdi. Groza, kako lahko tak šodr dajo v naš izobraževalni sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Če je ne prebavim še ne pomeni da je nisem prebral in ne morem komentirati. Pač če je stvar zanič je zanič.
Preberi si pimlico: Depresija, pijančevanje, vulgarnost. Vulgarnost so baje vključili, ker bi se tako lahko liki bolk poenotili z mladino. Lepo vas prosim pri tem pa v vsakem drugem stavku: fuk, jebanje, fuk...
Kundera in njegov roman neznostna lahkost bivanja pa tudi ne vredno hvale.
Ne rečem, da nimamo dobrih pisateljev in ustvarjalcev a izberejo vedno najslabše med slabimi.
Preberi si pimlico: Depresija, pijančevanje, vulgarnost. Vulgarnost so baje vključili, ker bi se tako lahko liki bolk poenotili z mladino. Lepo vas prosim pri tem pa v vsakem drugem stavku: fuk, jebanje, fuk...
Kundera in njegov roman neznostna lahkost bivanja pa tudi ne vredno hvale.
Ne rečem, da nimamo dobrih pisateljev in ustvarjalcev a izberejo vedno najslabše med slabimi.
Ramon dekers je izjavil:
"kričiš in kričiš, pa enega mnenja ali argumenta za svoje razmišljanje ne navedeš"
no, zdaj si samo citiral na klancu pa malo voranca
ampak tako na klancu kot npr. samorastniki so resničen prikaz (revnega ali pa srednje-slojnega lol) življenja tistega časa
Ramon dekers> Kundera in njegov roman neznostna lahkost bivanja pa tudi ne vredno hvale.
Mhm, če si na razvojni stopnji štiriletnika nemara res zveni malce nesmiselno.
Ramon dekers> Ne rečem, da nimamo dobrih pisateljev in ustvarjalcev a izberejo vedno najslabše med slabimi.
Mhm, morali bi financirat Aggropoop in, well, Ljudmilo Novak.
Mhm, če si na razvojni stopnji štiriletnika nemara res zveni malce nesmiselno.
Ramon dekers> Ne rečem, da nimamo dobrih pisateljev in ustvarjalcev a izberejo vedno najslabše med slabimi.
Mhm, morali bi financirat Aggropoop in, well, Ljudmilo Novak.
pa rupla
Ne vem, če se je v vaši okolici zgodilo isto, ampak ko je v naši OŠ prišla na vrsto knjiga, kjer so otroci (med drugim) kradli avtomobilske značke, uganite kaj se je zgodilo s praktično vsakim vozilom v okolici šole
Zgodovina sprememb…
Ramon dekers je izjavil:
In potem napadi z vseh konecv ko podaš kritiko, ki jo na koncu koncu celo potrdite.
Očitno si nerazgledan, ker te ne napadamo. Te zasuvamo z dejstvi, ki te očitno bolijo. Nerazgledan pa si zato, ker ne poznaš niti tuje literature. Misliš, da je v njej manj trpljenja?! Umetnost je široka in pestra, vsake oči pa imajo svojega malarja! Tako da smo vsi dobro razumeli tvoje projekcije. Jaz se spomnim iz osnovne in srednje šole kolikor hočeš vedre literature!
je pa tudi problem, da imamo mali bazen za razne ustvarjalce (vseh vrst)
nemci od svojih 80 milijonov lažje dobijo na stotine predstavnikov teh ali onih smeri, mi imamo pač enega prešerna, enega cankarja, enega kosovela, enega finžgarja, enega voranca itd.
nemci od svojih 80 milijonov lažje dobijo na stotine predstavnikov teh ali onih smeri, mi imamo pač enega prešerna, enega cankarja, enega kosovela, enega finžgarja, enega voranca itd.
Ah to je vse tako "relativno" kot rečeno sem ogromno bral doma kot otrok, vendar tega učiteljica v šoli seveda ni mogla vedeti, vse kar je videla je, da se meni npr. še Kozlovske sodbe v Višnji gori (J. Jurčič, 1867, realizem) ni dalo prebrati (ne spomnim se, ali je to bilo v 1. ali 2. razredu OŠ) ... res se mi ni dalo izgubljati časa s tem (vsaka minuta za to bi bila preveč) ... saj na koncu sem jo seveda moral prebrati in je šlo tistih "10 minut" mojega življenja po vodi In tudi nekako razumem, da ima to delo neko zgodovinsko vrednost, sploh pa Jurčič na splošno; brez tega pač ne gre (samo dopovej ti to otroku - kot rečeno je verjetno ravno tu bil problem, da se dotični učitelji te naloge morda niso lotili pedagoško pravilno). Skratka jaz sem se težko prebijal skozi šolsko literaturo, žalostno ali vedro (vendar sem se ter imel celo zelo dobre ocene iz tega).
Gre pač za to, kaj ti otrokom od 6 do 14 leta pač predstaviš, logično da imaš po celem svetu raznovrstne knjige, kjer so pokrite praktično vse mogoče tematike, potem je pač od šolskega kurikuluma odvisno, kako hudo hočejo "zamoriti" otroke (in verjamem, da je sestavljanje takšnega kurikuluma izredno zahtevno delo, ki tudi zahteva nek talent, čut oz. posluh strokovnjakov, da ujemamo "pravilen trenutek, duh časa"). Seveda bi bilo tudi napačno, če bi jim predstavljali samo utopične pravljice, prej ali slej jih je treba soočiti tudi z realnostjo, ki pač ni vedno vedra.
Gre pač za to, kaj ti otrokom od 6 do 14 leta pač predstaviš, logično da imaš po celem svetu raznovrstne knjige, kjer so pokrite praktično vse mogoče tematike, potem je pač od šolskega kurikuluma odvisno, kako hudo hočejo "zamoriti" otroke (in verjamem, da je sestavljanje takšnega kurikuluma izredno zahtevno delo, ki tudi zahteva nek talent, čut oz. posluh strokovnjakov, da ujemamo "pravilen trenutek, duh časa"). Seveda bi bilo tudi napačno, če bi jim predstavljali samo utopične pravljice, prej ali slej jih je treba soočiti tudi z realnostjo, ki pač ni vedno vedra.
T-h-o-r> nemci od svojih 80 milijonov lažje dobijo na stotine predstavnikov teh ali onih smeri, mi imamo pač enega prešerna, enega cankarja, enega kosovela, enega finžgarja, enega voranca itd.
Smo pa precej (normalizirano na prebivalca in budget) nadpovprečni v športu in znanosti.
Smo pa precej (normalizirano na prebivalca in budget) nadpovprečni v športu in znanosti.
Okapi ::
knjiga, kjer so otroci (med drugim) kradli avtomobilske značke, uganite kaj se je zgodilo s praktično vsakim vozilom v okolici šoleRisalne žebljičke ste tudi kradli?
O.
T-h-o-r> nemci od svojih 80 milijonov lažje dobijo na stotine predstavnikov teh ali onih smeri, mi imamo pač enega prešerna, enega cankarja, enega kosovela, enega finžgarja, enega voranca itd.
absolutno, zato pa ne vem, zakaj si želijo naše (od ljudi) izvoljene vlade to zradirat
also
Pa smo dobili še enega Kekca iz vrst Janševikov s prepisano diplomo!
Pa daleč od tega, da so vsi drugi s ponarejevalsko in/ali plagiatorsko preteklostjo iz vrst nejanševikov kaj več vredni! Res pa je, da nihče ne prekaša mojstrice vseh mojstrov - Alenke Koren Gomboc.
Pa daleč od tega, da so vsi drugi s ponarejevalsko in/ali plagiatorsko preteklostjo iz vrst nejanševikov kaj več vredni! Res pa je, da nihče ne prekaša mojstrice vseh mojstrov - Alenke Koren Gomboc.
Sej pravim; pred naslednjimi volitvami morajo vsem kandidatom preveriti diplome oz. izobrazbo (kar sicer lahko po drugi strani prinese, da bodo samo še ljudje z nekaj razredi OŠ lahko sedeli v parlamentu) ...
... nato preveriti vse diplome na splošno najmanj v JU, nato v celotnem JS oz. povsod, kjer je delovno mesto plačano iz davkoplačevalskega denarja ...
... potem pa še ukrepati malo ostreje do dejstva, da ti ne more kar vsaka diploma avtomatično omogočiti višje plače za specifično državno delovno mesto, čeprav z njim nima nobene zveze (in obratno priznati specifične strokovne izobrazbe za določena delovna mesta, kjer je to smiselno)
... skratka kar dosti dela
... nato preveriti vse diplome na splošno najmanj v JU, nato v celotnem JS oz. povsod, kjer je delovno mesto plačano iz davkoplačevalskega denarja ...
... potem pa še ukrepati malo ostreje do dejstva, da ti ne more kar vsaka diploma avtomatično omogočiti višje plače za specifično državno delovno mesto, čeprav z njim nima nobene zveze (in obratno priznati specifične strokovne izobrazbe za določena delovna mesta, kjer je to smiselno)
Zgodovina sprememb…
Cervantes ::
OK, sej če gremo gledat tujo literaturo, kakšnih posebnih veseljakov tudi ne bomo našli... Ameri sicer iamajo Marka Twaina in Catcher in the rye, ampak glavnino vseeno tvoriji modeli ala Steinbeck (izvzamem Tortilla Flat), A.E.Poe, Hemingway & al., ki so, kar se veselja do življenja tiče, kar nekje na nivoju Cankarja. Al pa Nemci. En sam veltšmerc. Al pa Francozi. Les Miserables. Al pa Angleži. Vudering hajts. Trije možje v čolnu najbrž ne pašejo v obvezno čtivo.
Je pač tako, da so "Umetniki" ponavadi neki nezadovoljni marginalci, ki temu ustrezno potem producirajo svoje dojemanje okolja, beri bulšit.
Je pač tako, da so "Umetniki" ponavadi neki nezadovoljni marginalci, ki temu ustrezno potem producirajo svoje dojemanje okolja, beri bulšit.
Tolstoj pa recimo ni bil marginalc, ampak a se kdo, ki je prebral njegov neverjetno glomazni opus, spomni enega samega odstavka, ki ga je dobro nasmejal?
Da ne omenjam Dostojevskega, zajeban psihopat od začetka do konca, takšni tudi njegovi "junaki".
"Umetniki" so ena sama downer scena.
Da ne omenjam Dostojevskega, zajeban psihopat od začetka do konca, takšni tudi njegovi "junaki".
"Umetniki" so ena sama downer scena.
Sej pravim; pred naslednjimi volitvami morajo vsem kandidatom preveriti diplome oz. izobrazbo (kar sicer lahko po drugi strani prinese, da bodo samo še ljudje z nekaj razredi OŠ lahko sedeli v parlamentu) ...
Meni osebno sploh ni sporno, če sedi kdo kot izbranec ljudstva brez diplome. Zelo narobe pa je, če jo ima, a je plagiator ali ponarejevalec. Nič, kaj? Bo potrebno na policiji formirati nov sektor, za preverjanje diplom in izobrazbe.
BTW, Jajo je ravno danes obelodanil, da se v Kuri, na državne stroške, ne bo več snemalo filmov o prostitutkah, revežih in drugih luzerjih. Viba dobi novega direktorja, ki bo naredil red.
Babice bodo hodile še na sever, vzhod in zahod, pa še kam. In Skavti bodo hodili še bolj po svoje.
Saj tipa ne prenesem, ampak slovenski film, oprostite, je ena sama depresija.
OK, levi in medvedi mogoče ne bodo več deževali, but what the heck...
Babice bodo hodile še na sever, vzhod in zahod, pa še kam. In Skavti bodo hodili še bolj po svoje.
Saj tipa ne prenesem, ampak slovenski film, oprostite, je ena sama depresija.
OK, levi in medvedi mogoče ne bodo več deževali, but what the heck...
Meni osebno sploh ni sporno, če sedi kdo kot izbranec ljudstva brez diplome. Zelo narobe pa je, če jo ima, a je plagiator ali ponarejevalec. Nič, kaj? Bo potrebno na policiji formirati nov sektor, za preverjanje diplom in izobrazbe.
Nikakor ni bi mišljeno s tem, da bi imel kaj proti ljudem, ki nimajo, ali sploh ne potrebujejo izobrazbe oz. vsekakor ne "cenim" človeka glede na stopnjo izobrazbe (ali kako je oblečen ipd.).
OK, sej če gremo gledat tujo literaturo, kakšnih posebnih veseljakov tudi ne bomo našli... Ameri sicer iamajo Marka Twaina in Catcher in the rye, ampak glavnino vseeno tvoriji modeli ala Steinbeck (izvzamem Tortilla Flat), A.E.Poe, Hemingway & al., ki so, kar se veselja do življenja tiče, kar nekje na nivoju Cankarja. Al pa Nemci. En sam veltšmerc. Al pa Francozi. Les Miserables. Al pa Angleži. Vudering hajts. Trije možje v čolnu najbrž ne pašejo v obvezno čtivo.
ja, ti in also fitzgeralld, faulkner, williams, elliot, vogennut, london, thompson, bukowski, king, chandler, hammet ogromno različnih slogov in vsebin :D
da ne začnem s francozi ... camus, flaubert, verne, balzac, zola, dumas, sand, sartre, proust
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Nikakor ni bi mišljeno s tem, da bi imel kaj proti ljudem, ki nimajo, ali sploh ne potrebujejo izobrazbe oz. vsekakor ne "cenim" človeka glede na stopnjo izobrazbe (ali kako je oblečen ipd.).
Sej, nisem tako razumel tvojega posta. Želel sem le to izpostaviti, (bolj v hecu) morda zaradi lastnih kompleksov manjvrednosti.
In se strinjam, da bodo v bodoče imeli s to problematiko (KPK, mandatno volilna komisija, senati fakultet ter policija in pravosodje) še veliko dela ...
Okapi ::
fitzgeralld, faulkner, williams, elliot, vogennut, london, thompson, bukowski, king, chandler, hammet ogromno različnih slogov in vsebinJa, vse sami pijanci, narkomani, klošarji, psihiči, babjeki, socialisti ...
O.
Totalni depresivci. Če bi dekers bral Steinbecka, bi naredu samomor!
Kaj šele tist računovodja, William Blake.
Kaj šele tist računovodja, William Blake.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()