» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
15 / 264
»»

ZaphodBB ::

Možno. S tem ni nič narobe. Ekonomska svoboda čist super stvar, ampak to itak že imamo (razen če verjameš, da so visoki davki problem, kar jaz ne, ker mi ne gre slabo, pa plačujem obscene zneske državi, hkrati pa vidim, da od tega denarja ima korist ogromno ljudi, ki bi sicer imeli dober razlog, da bi me oropali na bistveno manj prijazen način kot me zdaj).

Sploh ni vprašanje kaj hoče posameznik. Vsak pameten človek želi plačat čim manj. Bistveno vprašanje pa je ali lahko v skupno malho nakasiramo več, če razbremenimo ekonomijo. Odgovor marjancev je, da ne. Samo spuščanje davkov en kurc naredi za blagostanje.

Oz. vsaj ne na način na katerega so se lotili tega oni tam. Sicer je pa vsakemu, ki je kdaj probal kaj naredit sam kako ustvarit dodano vrednost. Prvi pristop je napredek, torej ustvarjanje in izkoriščanje novih priložnosti, ki blagodejno vplivajo na čim širši krog družbe. Drugi pristop je pa rezanje posrednikov oz. mrtvih in nepotrebnih operacij v procesih.

In tukaj imamo slovenci mnogo manevrskega prostora. Trenutno so po mojem naši mehanizmi socialne države strašno neučinkoviti. Država za to, da jypetu pobere 50%+ prihodkov in ta denar potem prerazporedi med upokojence, dohtarje, učitelje, uradnike in zabušantske trenirkarje, pobere previsoko ceno. Slab izkoristek je.

Pomoje bi bilo precej bolje, če bi država pomagala tako, da bi trenirkarjem dala vzpodbudo da si sami rešijo svoj problem. Hkrati pa jypetu pobrala malo manj denarja in ga hkrati nežno beznila, da naj da sam ta denar trenirkarjem, hkrati pa z njimi še deli svoje obsežno znanje.

En pristop ustvarja družbo ignorantskih odvisnikov, ki kot ptički v gnezdu sedijo z na stežaj odprtimi kljuni. Drugi pristop pa ustvarja družbo, ki se oplaja iz svojih najboljših članov.

To je moja drža, kot sodobnega desničarja. Totalna deregulacija je totalen nateg. Regulacija mora bit, ne sme bit pa sama sebi namen.

djordjevic ::

Lajkam tole, kar si napisal, ZaphodBB.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Regulacija mora bit, ne sme bit pa sama sebi namen.
Na žalost s tem nisi nič povedal, ker nihče ne trdi, da je regulacija sama sebi namen. Del problema se skriva v učinkovitosti države, drugi del pa v dejstvu, da nihče ne ve točno, kateri davčni model je najboljši.

O.

T-h-o-r ::

Totalna deregulacija je totalen nateg. Regulacija mora bit, ne sme bit pa sama sebi namen.

podpis

in

+9000

Okapi je izjavil:

Regulacija mora bit, ne sme bit pa sama sebi namen.
Na žalost s tem nisi nič povedal, ker nihče ne trdi, da je regulacija sama sebi namen. Del problema se skriva v učinkovitosti države, drugi del pa v dejstvu, da nihče ne ve točno, kateri davčni model je najboljši.

O.

davčni problem sploh ni važno kakšen je

vsak je problematičen, če 50% davkov ni plačanih
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Bom dal primer, kakšen namen ima regulacija, ki onemogoča direktorju, ki je hkrati solastnik da bi se zaposlil v lastnem podjetju?

Takih abotnosti je naša država polna.

Okapi ::

Takih abotnosti je naša država polna.
Ja, ampak vse imajo nek vzrok, ki je večinoma posledica neučinkovitosti države. Namesto da bi preganjali tiste, ki na ta (ali kakšen drug) način goljufajo državo, z zakonom prepovejo za vse.

O.

Ja, ampak vse imajo nek vzrok, ki je večinoma posledica neučinkovitosti države. Namesto da bi preganjali tiste, ki na ta (ali kakšen drug) način goljufajo državo, z zakonom prepovejo za vse.

No in jaz trdim, da je cel kup tovrstne regulacije, ki je de-facto sama sebi namen. In da ta regulacija, namenjena kvečjemu kritju riti raznih uradnikov je tisto kar povzroča škodo. Razumeš kaj sem hotel povdat?

jype ::

ZaphodBB> Bom dal primer, kakšen namen ima regulacija, ki onemogoča direktorju, ki je hkrati solastnik da bi se zaposlil v lastnem podjetju?
ZaphodBB> Takih abotnosti je naša država polna.

In več kot 50% dajatev sploh ni problem v primerjavi z njimi.

Ampak ravno teh 50% dajatev omogoča takšne razmere, s polno ritjo je lahko srat. In tukaj ne mi zamerit, "krivim" levo oz. socialno usmerjene mislece. To da država pobere denar od ljudi v imenu "skupnega dobrega", je za marsikoga super filozofski izgovor zakaj se sam ne angažira za skupno dobro. Država naj da socialno pomoč, država naj zrihta službe, država naj zrihta posle, itd. itd.

Žal so pa kljub ambicioznosti, uradniki in politiki najmanj primerni za te zadeve. Ker če bi imeli potrebne sposobnosti, bi bili uspešni podjetniki ne pa neki usrani uradniki. 10K€ plače za sposobnega na vrhuncu kariere je sramota, ne pa nek dosežek za katerim bi stremeli.

To niso ločeni problemi, to so vse simptomi istega problema. Ki se imenuje socializem. Saj naši generaciji je močno jasno, da bo treba delat, trdo, do konca. Drugega večinoma niti ne poznamo.

Karaya 52 ::

Seveda vemo, kateri davcni model je najboljsi. Tisti, ki posamezniku omogoca najvecjo ekonomsko svobodo. Ze od prvih bukev kapitazlima je jasno, da je osnovni gradnik druzbe individum in da je od njegovega uspeha odvisen uspeh vasi, mesta, drzave etc. Zato nima smisla krepiti negativne selekcije, se ukvarjati z najslabsimi v razredu in gojiti druzbo zavisti, kot to pocno sindikalisti, natancneje Strukelj, "se direktor vsede v Audi A8 in se odpelje". Buhuhu, manj sposobni cleni druzbe so postali mocnejsi od sposobnejsih, to je sindikalizem in razvoju tega mindseta je v Sloveniji tako enostavno slediti, da bi si zasluzil 1000 znakov na wikipediji. Ce se ta mentaliteta izkaze za primernejso razmeram, bo pac nadomestila manj primernejso a boljso neoliberalno.

V Sloveniji je uporaba pojma sposoben enaka moralnemu hazardu. Moj bivši direktor je imel stalno minus na osebnem računu, ko sem to izvedel mi je bilo hitro jasno, da je konec s firmo.

Sposobni so: Tomaž Lovše, Dušan Semolić, Pavel Rupar, Zoran Janković, Hilda Tovšak, Milan M. Cvikl in podobni. Težko rečeš, da ti ljudje niso objektivno sposobni. A vendar se poraja bistveno vprašanje - ali lahko na takih ljudeh temelji neka kultura, neka družba, neka nacija?

Hohštaplerji. Jaz bi raje več Virantov, jypetov, Akrapovičev, Boscarolov, itd. Čeprav so objektivno manj sposobni od zgoraj omenjenih.

Žižek je izjemno lepo popisal to dogajanje v sobotni prilogi (Anatomija uspešnega umora). Dokler ne bomo začeli ignorirati teh pokvarjencev in začeli brcat teh dobrih sil med nami, da se začnejo aktivirat. Smo sami krivi za sranje v katerem se nahajamo.

V prvi skupini so podjetniki, ki so rastli ob drzavnem mleku v drugi so pa privatniki, ki so zaceli iz nic. Nakljucje?

Drzavni korporativizem proti individumu, random anonimnemu drzavljanu, ki se lahko zanasa samo na svojo sposobnost in sistem, ki omogoca vertiklano prehajanje. Drzavni korporativizem preko regulacije slednje dusi.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52> Buhuhu, manj sposobni cleni druzbe so postali mocnejsi od sposobnejsih

Ko te bodo "manj sposobni členi družbe" s tvojim audijem vred odnesli v prepad, boš pa jamral, da si policisti ne zaslužijo niti teh 9 evrov plače, ki jo prejemajo.

Mogoce sem tudi sam v skupini manj sposobnih, kaj ves? Je pa razlika, da me niso vzgajali v okolju zavisti (10. zapoved, if you wish) pa tudi dovolj dobro vem, da se bo poslovni uspeh soseda pozitivno odrazal v okolju. Prevratnistvo, zavist so reci, ki unicujejo "bogastvo naroda" - sindikalna retorika zal v glavnem povzroca samo skodo. So narodi, kjer s taksnimi poceni triki uspes in drugi, kjer propades. Vprasanje druzbe, po kateri poti hoce iti. Kriza vrednot, drzi, samo morala sindikatov je priblizno isti poden kot barakuda kapitalistov.

P.S.: vceraj dobil v roke londonski cajtng. Na prvi strani pod fotografijo sindikalista London Tube pise: "greedy syndicalist". Tipsoni hocejo 500 funtov dodatka v casu olimpijskih iger. V Sloveniji sindikalisti niso greedy.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Bo držalo. Čeprav je vseeno treba razlikovati med ZZZS in kakim SKEI, recimo. Ti slednji so veliko bolj pragmatični in 'v stiku' z modernim okoljem in razmerami, medtem ko so prvi ... Dinozaver na hlapih.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52> sindikalna retorika zal v glavnem povzroca samo skodo.

A de? Kaj pa povzroča heksen? Da so roke v par letih tako poškodovane, da se človek lahko invalidsko upokoji, če taka reč obstaja v državi, kjer so ga delodajalci zastrupili.

Če se misliš jit prosti trg, potem te moram obvestiti, da se moraš kar najhitreje sprijaznit z izjemno močnimi sindikati, ki lahko zahtevajo karkoli hočejo (in to tudi dosežejo).

Tvoja dvoličnost je odvratna.

A de? Kaj pa povzroča heksen? Da so roke v par letih tako poškodovane, da se človek lahko invalidsko upokoji, če taka reč obstaja v državi, kjer so ga delodajalci zastrupili.

Če se misliš jit prosti trg, potem te moram obvestiti, da se moraš kar najhitreje sprijaznit z izjemno močnimi sindikati, ki lahko zahtevajo karkoli hočejo (in to tudi dosežejo).

Tvoja dvoličnost je odvratna.

Sem videl koliko je sindikat pomagal bratu, ki ima TNT katarakt.

črnec prosim, imam občutek, da ne izhajaš ravno iz delavskega okolja in da ti socialna dinamika v teh krogih ni preveč poznana.

Se opravičjem, če se motim.

mikhaair ::

V eni izmed knjig Reinholda Messnerja, sem enkrat zasledil tale odlicen odstavek:

'Samozadostnost daje najvecjo mozno varnost. Vsakemu od nas. Predvsem dandanes. Kmetija ostaja. Taksne varnosti mi ne more nihce vzeti, drugace kot placano delo ali drzavno pokojnino, ki se na primer lahko zmanjsa. Zato pa imam vecjo odgovornost, potrebujem znanje, rokodelsko spretnost, energijo. Samo toliko se povrne, kolikor lahko vlozim. Kdor ne seje, ne more zeti. Mislim, da smo v Evropi napravili napako, politicno gledano, da smo ljudem vzeli prevec odgovornosti. Gospe in gospodje politiki so izbrisali samoodgovornost drzavljanov in drzavljan je nazadnje postal zahteven. Hoce vedno vec vsega: podpor, dohodkov, rente, pokojnine. Zmeraj so odgovorni drugi. Nihce ne postavlja vec zahtev sebi, nazadnje se bo z nicelno rastjo zacel propad, kaos. Na koncu se bomo vsi obrisali pod nosom. Socialna demokracija je slepa ulica. Hocem v popolnosti odgovarjat za svoje zivljenje. Veliko zahtevam od sebe. Drugi temu pravijo castihlepnost.'

ZaphodBB> Sem videl koliko je sindikat pomagal bratu, ki ima TNT katarakt.

V napačnem sindikatu je. Med sindikati mora vladat konkurenca, če se gremo prosti trg.

Daedalus ::

Državni svet pa nastavi kdo ? Svet modrecev ?

Če sledim logični izpeljavi iz citata, ki si ga nalimal s strani DS, potem nismo daleč od resnice. Posvečeni in od države požegnani, institucionalizirani interesi so tisti, ki ga volijo. Nepopolni drugi dom... prej nepotrebni drugi dom. Delo za neposredno izvoljenega predsednika države. Ne pa ene obskurne skrivače, ki se hočejo iti nek obfusciran korporativizem.

In isto velja za vsa obvezna/monopolna stanovska združenja, ki se švercajo na od države podarjeno ekskluzivo. Če so res tako nujno potrebni in tako nepogrešljivi, bojo znali tudi brez državne štange uveljaviti svoje. Če ne, pa jih ni posebej škoda, ane?

Zato pa imam vecjo odgovornost, potrebujem znanje, rokodelsko spretnost, energijo. Samo toliko se povrne, kolikor lahko vlozim. Kdor ne seje, ne more zeti. Mislim, da smo v Evropi napravili napako, politicno gledano, da smo ljudem vzeli prevec odgovornosti. Gospe in gospodje politiki so izbrisali samoodgovornost drzavljanov in drzavljan je nazadnje postal zahteven. Hoce vedno vec vsega: podpor, dohodkov, rente, pokojnine. Zmeraj so odgovorni drugi. Nihce ne postavlja vec zahtev sebi, nazadnje se bo z nicelno rastjo zacel propad, kaos.

Podpis. Več takih rabimo, pa manj onih, ki zagovarjajo nanny state do bridkega konca. Če hočeš kaj dosečt, je treba kaj vložit. Preprosto pravilo, ki kupu ljudi sploh ni jasno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

V napačnem sindikatu je. Med sindikati mora vladat konkurenca, če se gremo prosti trg.

Lepe floskule. V lonec se jih pa ne da dat.

ZaphodBB> Lepe floskule. V lonec se jih pa ne da dat.

Brez dela ni jela, sine.

Eni pravijo, da bi manjša moč sindikatov reči popravila, kar očitno ne drži.

Brez dela ni jela, sine.

Eni pravijo, da bi manjša moč sindikatov reči popravila, kar očitno ne drži.

Sploh te ne razumem. Daj se izjasni. Ali:

1. Podpiraš filozofsko idejo sindikatov in sindikalizma.
2. Podpiraš stanje slovenskega sindikalnega trga.
3. Nekaj tretjega?

Da ti povem svojo izkušnjo s sindikalisti, ko sem bil star 18 let sem eno poletje preživel v nekem kemičnem obratu. Večino tega časa sem opravljal najbolj svinjski del posla - pakiranje aluminijaste paste. To se počne iz bobna surovine pomešane z aditivi in white spiritom. Temperatura paste pri pakiranju je čez 100°C torej je precej hlapov tam.

Moj majster je bil sindikalist. Prva dva tedna mi "nalašč" ni dal plinske maske, iz ne vem kakšnega razloga. Na koncu sem se zasmilil enemu tretjemu, ki mi je priskrbel zaščitno opremo.

Ko si ravno pri tem, mi pa še zaupaj koliko imaš dejanskih izkušenj s proletarskim okoljem.

Hvala.

Ce drzava monopolizira panogo, recimo solstvo, potem njegov sindikat nima konkurence in lahko mirne volje izsiljuje celo drzavo. Vedno ko kam potujem se vprasam, kaj ce letalisko osebje stavka? Monopol + sindikat je nevarna kombinacija.

ZaphodBB> 3. Nekaj tretjega?

To: Pravim, da prosti trg ne reši vseh težav.

ZaphodBB> Ko si ravno pri tem, mi pa še zaupaj koliko imaš dejanskih izkušenj s proletarskim okoljem.

Dovolj, da sem iz svojega prvega in edinega sindikata izstopil takoj, ko mi je postalo jasno, kaj sindikat je (kaj bi moral biti, sem vedel že od prej).

Karaya 52> Ce drzava monopolizira panogo, recimo solstvo, potem njegov sindikat nima konkurence in lahko mirne volje izsiljuje celo drzavo.

To ne drži. Noben predpis ne pravi, da je sindikat omejen na karkoli. Komot ustanoviš sindikat, ki ni vezan na panogo, regijo ali karkoli drugega.

Slo-tech sindikat sploh ne bi bila tako zanič organizacija, se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

Težave razreši delujoča pravna država.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedOne> Težave razreši delujoča pravna država.

= regulacija.

jype je izjavil:

Karaya 52> Ce drzava monopolizira panogo, recimo solstvo, potem njegov sindikat nima konkurence in lahko mirne volje izsiljuje celo drzavo.

To ne drži. Noben predpis ne pravi, da je sindikat omejen na karkoli. Komot ustanoviš sindikat, ki ni vezan na panogo, regijo ali karkoli drugega.

Slo-tech sindikat sploh ne bi bila tako zanič organizacija, se mi zdi.

Drzi, nobenega predpisa ni. Vseeno pa monopol sindikata v monopoliziranih panogah izhaja iz slednjega. Je krivda sindikatov monopoliziranih dejavnosti, ker jim je drzava podelila koncesijo za izsiljevanje? Seveda ne. Monopoliziran trg je najbolj reguliran trg, pac izkoriscajo dano in gonijo drzavo na rob. Ti ljudje bodo vedno za regulacijo, svobodni trg pomeni konec njihovega monopola in privilegijev, ki jim jih ta omogoca. Solstvo, tipicen primer.

Karaya 52> Solstvo, tipicen primer.

Ne, ni. Komot ustanoviš sindikat, ki bolje zastopa interese zaposlenih v izobraževanju in se bodo, če jih lahko prepričaš, včlanili vanj.

In nihče ti nič ne more pri tem.

pa še zaslužiš lahko milijone, s članarinami

Le en "majhen" problem imata. Teh "drugih" sindikatov ni.

ampak trg jih dopušča

to ti jype želi povedat

noben zakon in regulacija ne preprečujeta nikomur, da bi ga ustanovil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Drzi, ampak empiricni dokazi so pred nami drzava pa pred razsulom. Ko stavkajo monopolizirane panoge stavkajo skupaj ali pa ne. Creda ve, da je najbolj varna ko je skupaj. Simpl.

Karaya 52> Drzi, ampak empiricni dokazi so pred nami drzava pa pred razsulom. Ko stavkajo monopolizirane panoge stavkajo skupaj ali pa ne. Creda ve, da je najbolj varna ko je skupaj. Simpl.

Skratka, free market failed unions?

How... Interesting.

Doooh, monopol je posledica drzavnega vpletanja, konkretneje nacionalizacije solstva. Kdo tukaj vidi prosti trg halucinira.

Pšenični ::

WarpedGone je izjavil:

Težave razreši delujoča pravna država.

http://24ur.com/novice/slovenija/polici...

Pravna držav je, kot sem že tolikokrat omenil, le za reveže.

Registracija po novem ni več obvezna?

Keyser Soze ::

Da bom kdaj uvidel kakšno strokovno podlago za spremembo Zakona o Vladi sem že kar skoraj obupal. Vrli forumski komentatorji, ki so tako zelo podkrepljeni s strokovnimi argumenti to pač očitno niso. Državo bomo še naprej furali na politično opredeljenih floskulah. Bravo, pričakujem izjemno hitro rešitev iz krize.

Včasih se čudim, da ne mečejo črev po parlamenut in potem na podalgi tega pošlogajo nove zakone. Sicer pa, kaj pa jaz vem kaj delajo za zaprtimi vrat?
http://imss.dz-rs.si/imis/34295baed50d9...

ZaphodBB je izjavil:

Da ti povem svojo izkušnjo s sindikalisti, ko sem bil star 18 let sem eno poletje preživel v nekem kemičnem obratu. Večino tega časa sem opravljal najbolj svinjski del posla - pakiranje aluminijaste paste. To se počne iz bobna surovine pomešane z aditivi in white spiritom. Temperatura paste pri pakiranju je čez 100°C torej je precej hlapov tam.

Moj majster je bil sindikalist. Prva dva tedna mi "nalašč" ni dal plinske maske, iz ne vem kakšnega razloga. Na koncu sem se zasmilil enemu tretjemu, ki mi je priskrbel zaščitno opremo.

In na podlagi tega imaš sedaj povsem objektivno mnenje o vlogi sindikatov?
OM, F, G!

@jype: Kaj pa meniš glede Henryja Forda in njegovega odnosa do sindikalizma?

WarpedGone ::

WarpedOne> Težave razreši delujoča pravna država.
= regulacija.

Levičarska slepa pega.
Regulacija != *Delujoča* pravna država.
Zbogom in hvala za vse ribe

Nagrada za tveganje kapitala je dobicek, nagrada za delo je placa. Lastniki in delavci na sreco vedno gledajo proti visjim dobickom in visjim placam. Trg vse to uravnava pa ce je komu prav ali ne. Vcasih drzava mocno popaci razmerja, predvsem ko se aktivno vplete kot "varuh" necesa, nekoga. Delavci se zdruzujejo v crede, ker jim to omogoca izpogajanje visje cene dela. Iz istega razloga voda ne tece v hrib. Tudi delodajalci se druzijo med sabo, kartelni dogovori (gradbenistvo, energetika, banke etc., vse to smo doziveli v zadnjih desetih letih) so isti nacin credenja.

Ampak ne zivet v iluziji, da ta pravila veljajo, ko en lastnik obvladuje celotno panogo. Takoj se pojavi en sindikalist in vsi so zrtve tega bipola. V prostem trgu je nemogoce dolgo drzati monopol. Trgovski ne ostane dolgo skrit. Peki so hitro pogruntali zasluske trgovcev. Tehnoloski monopol traja dlje in je imo legitimen. Bila je policentricna drzava in bilo je steklo in nastale so Benetke.

Tretji monopol, najhujsi od vseh je drzavni monopol. Proti temu se ne mores boriti z dobrimi idejami in tukaj vsa pravila padejo. Imas dobro idejo za dobro solo? Odpade. Imas boljsi zavarovalni model zdravstvenega zavarovanja? Odpade. Imas bolj ucinkovito idejo za pobiranje odpadkov? Odpade. To je dimenzija drzavnega korporativizma kjer luc prostega trga ne posveti.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB je izjavil:

@jype: Kaj pa meniš glede Henryja Forda in njegovega odnosa do sindikalizma?

Kaj pa ti meniš glede njegovega odnosa do delavcev in plače le teh?
OM, F, G!

@Keyser Soze: Saj ravno zato pa sprašujem. Moje mnenje je, da organizacija kakršno je ustvaril Henry Ford izhaja iz obojestranske želje po presežkih in uspehu. Temelji na izjemnosti, individualnosti, posebnosti. Take organizacije so izjemne zato ker so tako redke.

In uvedba sindikata je ravno tako smrtna obsodba za tako organizacijo, kot če si v družbo pripelješ za nadzornika kakega "uspešnega slovenskega meneđerja".

No, da te popravim pri tvojem drugem odstavku.

Privedba "odmevnega slovenskega sindikalista" je ravno tako smrtna obsodba....

Sindikati so kar kul. Dokler imamo lahko združenja delodajalcev, imamo lahko tudi združenja nasprotnih interesov. Na žalost je človeška psiha preveč perverzna, da bi lahko slepo zaupal "kapitalistu".
Logično, mentaliteti tipičnega današnjega podjetnika, ki želi maksimizirat dobiček in minimizirat izgubo, ni sposobna it dvostransko (to tepe tudi marsikaterega kvazi stručnjaka na tem forumu). Sindikat je za njega nepotrebno zlo.

Če manager dela dobro ga boli briga za sindikat oz. z veseljem še kaj pofinancira sindikatu. Problem je ker večina managerjev ne zna delati dobro.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Kaj ima meneđer za financirat sindikatu?

To so spet ene komunistične fore?

ZaphodBB> @jype: Kaj pa meniš glede Henryja Forda in njegovega odnosa do sindikalizma?

Da je kreten, ki mu je vseeno za njegove delavce, ker se ne zaveda, da imajo delavci v resnici pravico zahtevati karkoli želijo - vključno z nemogočim.

@jype: ti sploh veš kdo je bil Henry Ford?

ZaphodBB je izjavil:

ma preberi, kaj je keyser napisal in ne tuli v tri krasne

ZaphodBB> @jype: ti sploh veš kdo je bil Henry Ford?

Vem. Od Henryja Kissingerja brat.

ZaphodBB je izjavil:

Ne zapopadeš. Pač še en v vrsti mnogih na tem forumu. Že dolgo fehtam eno analizo spremembe Zakona o vladi, pa se nihče ne oglasi. Zakaj?

Ja zato, ker nima noben pojma o tem kaj to pomeni. Nič novega. Kup najstnikov, ki driblajo forum in mlatijo prazno slamo, da nafilajo temo. Nonstop iste teme, samo da se odmaknemo od dejanskih, trenutno perečih težav. Predvidevam da zato, ker itak nimate moči kaj spremenit, pol pa rajši debatirate o "vremenskih temah".

In če vseeno greva nazaj na "vreme".

Kaj kurac ma tle veze komunizem? Te je mogoče zapopadel trenutek desničarske slabosti, pa ti je vse najslabše prišlo pred oči (beri: komunizem)? Govorim o tem, da za dobrega menedžerja sindikat ni ovira, ker je tam samo zato, da organizira sindikalne izlete. Se ima pa za kurčit kakšen slabič od managerja. To pa ja. Pa še kako se lahko kurči. Ker ni sposoben zmotivirat delavca, firmo vodi po sili razmer in gole sreče, dobiček oz. pardon!, znosno zgubo pa je sposoben sproducirat samo na račun minimalca.

Bi rekel, da jih mamo par tud tle gor, glede na nesposobnost uvidenja vloge sindikata oz. dvosmernega odnosa med delodajalci in delojemalci.
OM, F, G!

Daedalus ::

Že dolgo fehtam eno analizo spremembe Zakona o vladi, pa se nihče ne oglasi. Zakaj?

Kolk plačaš?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
««
15 / 264
»»