» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
124 / 264
»»

Gregor P ::

Ne vem, zakaj se sploh razburjate, saj ste sami kolesarji tukaj>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jype ::

Karaya 52> Mogoce zato, ker placajo manj davka od premozenja. V ZDA so ti davki precej visoki, 1% plus. ;)

Al pa zato, ker ne potrebujejo?

Gregor P> Ne vem, zakaj se sploh razburjate, saj ste sami kolesarji tukaj>:D

Tako je. Poleg tega lahko delate od doma in se vas torej prevoz sploh ne tiče!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

V glavnem hodimo peš, kar je zagotovo okolju in ljudem okoli nas najbolj prijazno :)

no comment ::

djordjevic je izjavil:

Vlada je vnovič zvišala trošarine na pogonska goriva. Se mi samo zdi ali pobirajo nasvete iz knjige veleuma Križaniča?

Also, fakof, hinavci. ;((

Hinavci ali ne, to je znak, da so vsaj na malenkost višji stopnji od paramecija. Znajo se kaj naučiti od pametnejših.

Jaz to sprejemam kot dobro novico. Pred enim letom so menili kako ne potrebujemo nujno reform. Danes ne mislijo več tako. Pred štiri leti so te ozmerjali z bedakom, če si povedal, da je boljše imeti višjo trošarino kot dodaten puf. Danes tiho prikimavajo Presvetlemu.

Pozitivno. Brez zajebancije ali sarkazma.

Mr.B ::

Reforme, kje, v lanskem letu se ja vlada zadolžila za 10% BDP-ja oziroma skoraj 50% proračuna... Naslednje leto bo morala dati za obresti, verjetno letošnjih 10% BDP-ja. A se vam približno zdi, kako globoko se nahajamo.
Se komu sploh sanja kakšne reforme moramo uvesti, samo da bi bili sposobni kredit odplačati.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

TESKAn ::

Če damo 10% BDPja na leto za pufe, odplačamo celoten slovenski dolg (vse, kar si je in vlada in zasebniki izposodili pri tujcih) v ~12 letih. Tako da ne nakladaj, Slovenija ni niti približno tako zadolžena, kot precej tujih držav, ki jim (ker nimajo tropa debilov v parlamentih in vladah) gre precej bolje. Tako pa naši politiki nimajo kredibilnosti, ko eno leto minirajo reformo kot nesprejemljivo, naslednje leto pa predlagajo sami 90% enako.

P.S.: sedaj bi morala levica podpret to pokojninsko reformo z besedami da je tako ali tako preoblečena njihova in nimajo razloga, da bi nasprotovali>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

Meni se ne zdi prav nič preoblečena.

A je bilo sploh karkoli razen datuma spremenjeno?

TESKAn primer 1 : http://damijan.org/2012/08/19/milijarde...

Ampak sej vem TESKAn, to je drug žep iste malha...
Pa še več je takih cvetk kot zgornji link...

Karaya 52 ::

TESKAn je izjavil:

Če damo 10% BDPja na leto za pufe, odplačamo celoten slovenski dolg (vse, kar si je in vlada in zasebniki izposodili pri tujcih) v ~12 letih. Tako da ne nakladaj, Slovenija ni niti približno tako zadolžena, kot precej tujih držav, ki jim (ker nimajo tropa debilov v parlamentih in vladah) gre precej bolje. Tako pa naši politiki nimajo kredibilnosti, ko eno leto minirajo reformo kot nesprejemljivo, naslednje leto pa predlagajo sami 90% enako.

P.S.: sedaj bi morala levica podpret to pokojninsko reformo z besedami da je tako ali tako preoblečena njihova in nimajo razloga, da bi nasprotovali>:D.

Ko drzava pokusa porabiti 103% namesto 106% norite po forumih o peklenskih mukah zategovanja pasov, ti pa proracun odmerjas kot bi slo za marmelado na kruhu. :)) Kar se cifer tice, je ta forum dober samo se za ocenjevanje ugodnih/dragih racunalniskih komponent.

guest #44 ::

TESKAn je izjavil:

To je več kot namenjamo za zdravstvo. 12 let pa je več kot polovico dobe obstoja Slovenije. Ni tok malo.

OMG kaj berem, solze v oceh, Virant pozegnal estonski model, Österreichische Schule.

trololo2 ::

celada je izjavil:

Tisto kar tam piše tebe djordjevic ne zadeva baš puno. Razen če spadaš v top 1% ameriških bogatašev ;) Pač pravi da nižanje davkov top 1% bogatašom ne prispeva skoraj nič v general populacijo. Pač neoliberalcom sol v rano vtiram.

Moje stališče kar se tiče obdavčitve v Sloveniji je pa itak, da je potrebno spremeniti dohodninsko lestvico ker trenutno je noro. Za jurja neto ti država pobere 800€ kar je kratko malo pretirano. Mi je bližji avstrijski model.

Malo integritete ne bi škodilo. Če si proti davkom bodi proti davkom all the way. Ne pa da si proti samo dokler gre za tvojo rit, vse napraj pa ne le da toleriraš, še privoščiš jim.

TESKAn,
Dam še eno cvotko iz verodostojnih medijev iz četa 2010 :http://www.delo.si/clanek/97921
Skupni kosmati zunanji dolg Slovenije je konec oktobra dosegel 40,05 milijarde evrov, čisti zunanji dolg pa 10,27 milijarde evrov. Oba sta dosegla največje vrednosti doslej. Breme tujega dolga se iz privatnega seli v javni sektor.Državnega dolga je za skoraj 14 milijard evrov. Zadolževanje države omogoča zmanjševanje dolgov, ki so si jih v tujini nabrale banke.

Prištej še lanskoletno kredo skupaj 3.8 miljarde €....
Sicer vem kreativno računovodstvo je res dobro, tako da relano imamo standard tam 1996-97.... Samo...
Tole so še letošnji "verodostojni" podatki : http://www.mf.gov.si/si/delovna_podrocj... Čisto spodaj imaš tudi serviseranje, kjer pa ni vračunano recimo sanacija bank, ali pa dodatno zadolževanje v imenu socalnega miru....

Veš TESKAn , sejme lahko zajebavaš da ne ločim dolgove države, no zame je dolg države, vse tisto, kar na koncu plačamo preko davkov, no če si v JU&JS je to irelavantno gre iz in nazaj v isto malhohh...

Ko bomo pa dobili realni izračun letnega BDP-ja, boš TESKAn ugotovil, da je bil letni padec BDP-ja, bistveno več kot je samo zapadlih obresti....

Mr.B je izjavil:

TESKAn primer 1 : http://damijan.org/2012/08/19/milijarde...

Ampak sej vem TESKAn, to je drug žep iste malha...
Pa še več je takih cvetk kot zgornji link...

Npr?

Ko drzava pokusa porabiti 103% namesto 106% norite po forumih o peklenskih mukah zategovanja pasov, ti pa proracun odmerjas kot bi slo za marmelado na kruhu. :)) Kar se cifer tice, je ta forum dober samo se za ocenjevanje ugodnih/dragih racunalniskih komponent.

Jaz ne norim, sem se že navadil, da tako nič ne dosežeš. In kot sem že rekel, veliko držav je precej bolj zapufanih, pa noben ne skače v luft, da bodo do jeseni bankrotirale.
Recimo če pogledamo naslednjo slikico:
 by wikipedia

by wikipedia

Ki kaže zunanji dolg glede na BDP. Skoraj vse države okrog nas imajo višji zunanji dolg, kot Slovenija. Nemčija tudi, pa ji, kot so nekateri veselo povdarili na tem forumu, še plačujejo, da dobijo njene obveznice. V luči teh podatkov mi ne zamerite, če se mi zdi vaše strašenje z "strašnim slovenskim zunanjim dolgom" malo otročje. Ima Slovenija drugačne, precej bolj pereče probleme, kot je zunanji dolg. In vsi sedijo v parlamentu in po občinah. Mimogrede, je v teh silnih reformah kje zaslediti, da bi malo postrigli število občin?

To je več kot namenjamo za zdravstvo. 12 let pa je več kot polovico dobe obstoja Slovenije. Ni tok malo.

Povprečna starost Slovenca je ~42 let. In po moje jih med njimi ni malo, ki so dlje časa dajali precej več, kot 10% svojih prihodkov, da imajo danes svojo streho nad glavo.

Sem prepričan, da če bi prišel na čelo Slovenije nekdo, ki bi z besedo in dejanji ljudi prepričal, da bo po 12 letih odrekanja bolje in ki bi pustil za sabo prepucavanje o belih in rdečih pa kje je čigav fotr bil v vojski ter namesto tega aktivno delal na tem, da bi (končno) dobili zakonodajo, kot se zagre, ne pa da so naši zakoni kolaži parcialnih interesov trenutno vladajoče garniture in njenih prijateljev, bi velika večina sprejela 12% zategovanje pasu.
Sicer pa, jverne, karaya, nista ravno vidva med največjimi zagovorniki zategovanja pasu? Bi si mislil, da bosta z navdušenjem sprejela idejo, da zategnemo pas in v 12 letih pridemo kot narod na nulo>:D.

A ni to hecno...celo temo te prepričujejo, da je treba šparat pa nižat stroške pa gor pa dol, ko pa omeniš, da bi z 12% BDPja/letno v ~12 letih poplačali pufe, te pa malodane na križ pribijejo...no, v luči tega lažje razumeš nasprotovanje Pahorjevi reformi in (verjetno bo prišlo kmalu) povzdigovanje enake Janševe reforme:P.

Ni ti jasen pojem sposobnosti odplacevanja kreditov. Klosar ima nizko bonitetno oceno in se bo relativno malo zadolzil. Apple ima dobro bonitetno oceno in si lahko privosci realtivno visji dolg. Po tvoji logiki, je klosar na boljsem kot Apple, kar je popolna norost in brezvezno prodajanje megle.

guest #44 ::

Priden Virant, vsaj še vedno govoriš to kar si reklamiral, četudi ni še nekih rezultatov iz tega.

Slednje

Slovenijo je poleg tega zaradi njene lege in izkušenj estonskim sogovornikom priporočil kot vstopno točko za investicije in za trgovanje z Zahodnim Balkanom, je še povedal.

je podobno kot, da bi Janez sosedu govoru naj pofuka njegovo ženo, ker njemu ne stoji.

Vse dobro nas bo obšlo.

TESKAn , odlično
Ki kaže zunanji dolg glede na BDP. Skoraj vse države okrog nas imajo višji zunanji dolg, kot Slovenija. Nemčija tudi, pa ji, kot so nekateri veselo povdarili na tem forumu, še plačujejo, da dobijo njene obveznice. V luči teh podatkov mi ne zamerite, če se mi zdi vaše strašenje z "strašnim slovenskim zunanjim dolgom" malo otročje.

Še sreča da smo podatke dali iz leta 2010 List of countries by external debt @ Wikipedia,

Samo nekaj mi povej, ali znaš iz te razpredelnice prikazati mesečno rast v % dolga na BDP. Hm koliko pomeni 3.8 miljarde € dodatnega kredita za zadolžitev.
ČE bi razumel, poanta panike ni v tem koliko je tvoj % dolg, ampak koliko raste, ter koliko boš sposoben te prirastek odplačati, če greš pa na statistični urad, pa narediš suma sumarum BDP od leta IV 2008 do danes, boš videl da je vsota minusov čez 20%

Teskanov svet je tudi tehnicno postal nemogoc. Slovenija se po 7% pribitku ne more zadolzevati, pa ce ima 30, 50, ali 80% javnega dolga. Prevec uradniske mentalitete, premalo izkusenj s trznice.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Karaya 52 je izjavil:

Teskanov svet je tudi tehnicno postal nemogoc. Slovenija se po 7% pribitku ne more zadolzevati, pa ce ima 30, 50, ali 80% javnega dolga. Prevec uradniske mentalitete, premalo izkusenj s trznice.

Zakaj ne? Sej politiki in državni paraziti ne bodo plačal dolgove iz svojih žepov.

Od januarja nam je šla cena zadolževanja z 6,7% do 5,1% in nazaj gor proti 7%. Že samo to, da ti v pol leta pribitek niha za +-2% pove, da zunanji dolg _ni_ odločilen faktor pri ceni našega zadolževanja in še zmeraj trdim, da bi pametnejši politiki (na _obeh_ straneh) lahko držali pribitek 2% ali več nižje in nam tako prihranili marsikateri milijon. Ampak ne, najprej je bilo pomembno zje*** Pahorja, potem je bilo treba zje*** Jankoviča, sedaj je treba zje*** Janšo, ves čas ven vlačit ideološke teme in metat drek na vse strani. Ob takih politikih ni čudno, če nam gre pribitek gor.

Karaya 52 je izjavil:

Ni ti jasen pojem sposobnosti odplacevanja kreditov. Klosar ima nizko bonitetno oceno in se bo relativno malo zadolzil. Apple ima dobro bonitetno oceno in si lahko privosci realtivno visji dolg. Po tvoji logiki, je klosar na boljsem kot Apple, kar je popolna norost in brezvezno prodajanje megle.

Ti imaš logiko, da je med Slovenijo in Nemčijo enaka razlika kot med Applom in klošarjem, pa meni očitaš norost? BDP/prebivalca za Nemčijo je bil lani ~38.000$, za Slovenijo ~29.000$. Niti približno taka razlika, kot je med Applom in klošarjem.
Sicer pa od desnice že odkar so prišli na ablast poslušamo samo jamranje. Če bi Apple tako jamral, da ne ve, če bo jeseni še lahko izplačal dobiček delničarjem, me zanima, kako dolgo bi še imel boljšo bonitetno oceno od klošarja.

Ne, nisem zapisal da je prepad isti, sem moral dati skrajno primerjavo, da si zacel upostevati razliko v stanju gospodarstev. Ce je razlika v stanju potem je jasno, da mora biti tudi razlika v zadolzevanju.

-valvoline- je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Zakaj ne? Sej politiki in državni paraziti ne bodo plačal dolgove iz svojih žepov.

Se paraziti imajo toliko pameti, da jim je jasno, da bi ta doza heroina gostitelja ubila. Ta teden bo dober za Slovenijo, postajam zmerni optimist, sploh ker politika ve kaj mora narediti (estonski model). Bernanke je z napovedjo neomejenega tiskanja dolarju odvzel par procentov, kar je nafto v evrih pocenilo, razlika pa gre v slovenski proracun zaradi visjih trosarin.

djordjevic ::

Samo tisto glede politike pa ima Teskan vendarle prav, gotta give him that much credit.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52> ker politika ve kaj mora narediti (estonski model).

Bedarija. Čeprav bi meni estonski model zelo prav prišel ti garantiram, da bo 80% državljanom bistveno znižal življenski standard, zaradi česar bo teh 80% imelo precej večji interes meni nasilno zmanjšati svobodo gibanja, izražanja in nenazadnje tudi ustvarjanja.

Enako kot se v tem času dogaja tudi v Estoniji, če smem dodati.

Mhm, glede na to, da jim gre menda tako super, da so kar zgled, baje, imajo nekam visoko, mislim, da 17-odstotno brezposelnost. Ni glih rožnato, a? Aja, pa mislim, da jih je ene 100 tisoč emigriralo. Toliko, da se postavi v perspektivo.

Standard bi se jim znizal tudi z zunanjo devalvacijo. Moja filozofija je "take the hit", prej kot se zgodi, prej se lahko gradi na trdih temeljih. To kar dela FED ... ne vem ... Bernankejeva argumentacija za nov QE: ustvarili bomo nov nepremiciski in Wall Street balon. WTF? Itak ze velja za najbolj kreativnega sefa FED ampak to je ze Greenspan delal pa vemo kako se je koncalo.

djordjevic , da samo za dejanje politikov niso krivi politiki, ampak narod...
Za brezposelnost je ?, koliko je dejanska pri nas, če dejansko uspemo omejiti delo na črno.

Karaya 52> Standard bi se jim znizal tudi z zunanjo devalvacijo.

Not if anything to say about it I have.

In jaz nisem eden od jamračev, ki ne zmorejo zaslužit niti toliko, da bi lahko v ZDA prišli brez zelene karte.

Mr.B je izjavil:

To pa drži. Dokler bo narod zacementiran v dve približno isto debilni opciji, se nam slabo piše.

Invictus ::

Mene zanima koliko ljudi je v Sloveniji "izbrisanih". To pomeni da zavod za zaposlovanje ne vodi več evidence o njih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zadnjič sem nekje zasledil, da so v zadnjem času (ne vem pa točno v kolikšnem, vsekakor manj kot dveh letih) izbrisali 50.000 iskalcev zaposlitve. Kje so potem še tisti, ki zapadejo med neregistrirane brezposelne oziroma tiste, ki sploh niso iskalci zaposlitve.

PaX_MaN ::

Po drugi strani maš pa anketno brezposelnost "le" 8.2%.
Zdej je treba sam ugotovit kdo se bolj laže: ZRSZ(=Vlada) ali raja.
:P

djordjevic je izjavil:

Mhm, glede na to, da jim gre menda tako super, da so kar zgled, baje, imajo nekam visoko, mislim, da 17-odstotno brezposelnost. Ni glih rožnato, a? Aja, pa mislim, da jih je ene 100 tisoč emigriralo. Toliko, da se postavi v perspektivo.

Odpustili so 1/3 javnega sektorja zato 17% brezposlenost. No, Estonija se vedno stoji, drzava se zaradi manjsega aparata ni sesula. V Sloveniji raje umetno drzimo nekatera delovna mesta, ki nas stanejo bistveno vec, kot ce bi ti ljudje bili na nadomestilu za brezposelnost. Teh 17% bo slej kot prej dobilo novo delo v gospodarstvu, ki edino steje.

Karaya 52> Teh 17% bo slej kot prej dobilo novo delo v gospodarstvu, ki edino steje.

Absolutno, to jim "estonski model" praktično garantira!

Jah to so vedno težke odločitve, ker če si delavec v JS se nikakor ne boš sprijaznil s tem, da te odpustijo, ker naj te "gospodarstvo" ne bi več potrebovalo, če si pa na drugem koncu, se ti pa zdi povsem logično, da je treba zmanjšati storitve JS, ker jih gospodarstvo&co pač več ne potrebuje v takšnem obsegu zaradi finančne krize:8) Fleksibilnosti pa ni nikjer nobene.

Okapi ::

Virant je poleg tega, da ja v Estoniji hvalil estonski model, med vrsticami povedal tudi to, da je za sedanjo krizo pri nas kriva praktično izključno desnica (vključno z njim, kot ministrom v predprejšnji vladi).
Za ta uspeh je zaslužnih več stvari, je pojasnil. Ena od njih je, da so Estonci že v "času debelih krav" v letih 2004-2008 ustvarjali presežek in proračunsko rezervo, s katero so nato stopili v krizo.
Kaj je delala SDS v letih 2004-2008? Ravno nasprotno od tistega, kar bi morala. In kot da to ne bi bilo dovolj, je nato v obdobju 2009-2011 na vsakem koraku minirala vse poskuse reform.

No, zdaj nas bodo pa popeljali v svetlo prihodnost.;((

O.

Skoda, da ne podeljujejo WTF in SPIN leta.

Okapi je izjavil:

Kaj je delala SDS v letih 2004-2008? Ravno nasprotno od tistega, kar bi morala.

Mi ni ušlo, ja. Sprašujem se samo, ali je to v navalu navdušenja ušlo njemu ali pa je to medvrstična kritika trenutnega capota. Po vsem, kar so SDS-ovi izpalili nanj, me ne bi čudilo, če je slednje.

Karaya 52> Skoda, da ne podeljujejo WTF in SPIN leta.

Da bodo tvoji politični rojaki razumeli drugič napiši kar "TO NISMO MI NARDIL".

Ne mislim se spuscati v greznicarske slo-tech debate. :)

Sej ti nihče ne jemlje ideologije, od nekega debaterja na vsaj neki povprečni ravni pa se pričakuje, da očitne stvari pač prepoznaš in jim daš ustrezno ime, četudi se morebiti tepejo s tvojimi prepričanji. In Okapi ima v zgornjem postu prav, pa če se na trepalnice postaviš.

celada ::

Okapi je izjavil:

Virant je poleg tega, da ja v Estoniji hvalil estonski model, med vrsticami povedal tudi to, da je za sedanjo krizo pri nas kriva praktično izključno desnica (vključno z njim, kot ministrom v predprejšnji vladi).
Za ta uspeh je zaslužnih več stvari, je pojasnil. Ena od njih je, da so Estonci že v "času debelih krav" v letih 2004-2008 ustvarjali presežek in proračunsko rezervo, s katero so nato stopili v krizo.
Kaj je delala SDS v letih 2004-2008? Ravno nasprotno od tistega, kar bi morala. In kot da to ne bi bilo dovolj, je nato v obdobju 2009-2011 na vsakem koraku minirala vse poskuse reform.

No, zdaj nas bodo pa popeljali v svetlo prihodnost.;((

O.

Sej ma par udarcev na obe strani:

"Oni fiskalno pravilo že dolgo časa spoštujejo. Čeprav ga, zanimivo, niso zapisali v ustavo. Nimajo ga v ustavi, ampak delajo po njem," je dodal.

Pa še tale mi je zanimiv:

Ob tem je spomnil, da v Estoniji praktično ni referendumov, saj so pogoji za njihov razpis tako strogi. To po njegovih besedah pomeni, "da lahko vlada izpelje reforme, ne da bi se bala neke demagogije s strani opozicije".

Virant je povedal _precej_. Za tiste, ki želijo slišati. Za tiste, ki ne točijo solza sreče ob 'face value'. >:D

Človek bi ga še resno jemal, če ne bi bil v koaliciji s tipom ki ga posluša manj, kot bi ga poslušal njegov največji sovražnik.

Karaya 52 je izjavil:

Ne, nisem zapisal da je prepad isti, sem moral dati skrajno primerjavo, da si zacel upostevati razliko v stanju gospodarstev. Ce je razlika v stanju potem je jasno, da mora biti tudi razlika v zadolzevanju.

Razlika že, ampak ne taka, da mi dajemo 7%, Nemci pa -?%. Razen politiki, ti se pa strinjam, da so naši poden.

To pa drži. Dokler bo narod zacementiran v dve približno isto debilni opciji, se nam slabo piše.

Se načeloma strinjam, ampak...reci to našim politikom, bodo brž pograbili: "sej nisem jaz kriv, narod je!". Že tako je odgovornost zanje nekaj, kar namažeš na kruh, če jim boste še govorili, da je za njihova dejanja itak odgovorno ljudstvo, bo pa zastonj upat, da bomo kadarkoli imeli politike, ki bodo besedo "odgovornost" imeli še za kaj več, kot rit obrisat.

V Sloveniji raje umetno drzimo nekatera delovna mesta, ki nas stanejo bistveno vec, kot ce bi ti ljudje bili na nadomestilu za brezposelnost.

Koliko nas bo stalo, če bodo teh 17% pri nas tisti ljudje, ki še kaj naredijo, ostane nam pa kup politično nastavljenih pišmeuhov?

Skoda, da ne podeljujejo WTF in SPIN leta.

Bi desnica prepričljivo dobila. Oba>:D.

Sprašujem se samo, ali je to v navalu navdušenja ušlo njemu ali pa je to medvrstična kritika trenutnega capota.

Misliš, da Virant zmore toliko pameti, da v trenutku premisli vse implikacije svojih besed? IMO je samo pohvalil brez da bi pomislil, kako se te besede preslikajo v Slovenski prostor.

Pusti ti Viranta. Ni po župi priplaval.

Si prepričan? Včasih je politik, ki govori, ne da bi zadevo premislil samo to - politik, ki govori, ne da bi zadevo premislil.

_Blaze_ ::

Fajn mi je ko berem tole temo ker imam občutek kot da ste zunanji opazovalci slovenije. Kar se tiče Viranta, vsi vemo da Estoniji ni ravno najboljši standard, ampak on se osredotoča na finančno urejenost in stabilnost, ki je pri nas ni. Glede na to da pa imajo oni gospodarsko rast za razliko od nas bodo morda nekoč oni nas gledali zviška in naše statistike.

Virant med 04-08, z današnjega stališča izgleda kot da je delal slabo, ampak saj ste tudi vi verjetno bili v tej državi tistih let. Spomnite se kako je bilo in kako je z sindikati delati danes, kako pa je bilo šele takrat.

Da so takrat rušili reforme ni iz nobenega stališča kakorkoli čudno če živiš v tej državi. Kot prvo, opozicija ruši vsake reforme katerim so sindikati proti, kar so takrat bili, plus da je bil že začetek predčasnega konca Pahorja, plus ja je javnost takoj ko je slišala predloge takoj nasprotovala. Še skamenjali so parlament. Tako kot je tudi sedaj PS zrušila zlato pravilo ki bi bilo nekaj najboljšega kar bi lahko naredili pred prodajo naslednjih obveznic kar je za slovenijo nekaj zelo pomembnega do konca leta. Od te prodajo bo verjetno odvisna ali bomo rabili pomoč ali ne.

Še danes se ne znamo obnašati, pa imamo tako situacijo, kako se lahko čudite da smo se tako tudi med 04-08 ko smo še mislili da smo na konju katerega svetovna finančna kriza ne more ujeti.

Dejte pri debati še malo upoštevati kontekst, predvsem to kje živimo.

Lp

_Blaze_> Dejte pri debati še malo upoštevati kontekst, predvsem to kje živimo.

Saj ga. V času debelih krav smo varčevali, zdaj pa kupujemo. Škoda, da tudi politika tega ne zmore.

no comment ::

_Blaze_ je izjavil:

Dejte pri debati še malo upoštevati kontekst, predvsem to kje živimo.

Ah, pol je pa OK. Če si "desničar" v Sloveniji, ti je avtomatsko dovoljeno bit idiot.

Zgodovina sprememb…

_Blaze_ ::

Tako kot če si levičar. Ravno to je bil moj point, v ključnih trenutkih podpore ni važno ali si lev ali desen, pač pa ali si vlada ali opozicija in če se da kaj politično profitirat, ali pa biti idiot kot je bil tvoj primer. Jaz sem dal svoj primer za lažje razumevanje. Še Kociprova mislim da je preveč intelektualna da bi verjela stvarem, ki jih je govorila okrog zlatega pravila. Ampak to ni važno. Važno je nasprotovati. Če si lev ali desen. Zato pa je veliko govora ali lahko politika stopi skupaj, enkrat, za spremembo. In zato je tudi tako pestro življenje v tej deželici.
««
124 / 264
»»