Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi
Aston_11 ::
Globok pdf - zavedajoč se, da je gospodarska situacija v državi težka.... še koga spominja to, kot da bi pisali otroci v vrtcu.
Pšenični ::
Evo; djordjevic; jype; Aston_11 ...jim damo 100 dni?
Že zdej mrcvarite.......pa še vlada ni sestavljna.
djordjevic ::
Lej, ne mrcvarim, samo na nebuloze se pač čutim moralno obvezanega odzvati se. Meni osebno se vse skupaj niti ne sliši slabo, bo pa priceless gledati vlado moledovati sindikate in opozicijo za podporo pri very much podobnih projektih, ki so jo sami nedolgo tega odrekali.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Aston_11 ::
A ni to pogodba od ta stare vlade? Ups... 100 dnem se je menda JJ sam odpovedal že v času volitev.
PaX_MaN ::
Na strani 36 piše, da bodo preučili položaj KPK ter računskega sodišča v smislu večje učinkovitosti njunega dela.
Well, ne:
Proučili bomo položaj Računskega sodišča Republike Slovenije v smislu jasnejše
ureditve statusa in nalog tega organa ter njegove pristojnosti v smislu večje
učinkovitosti rezultatov njegovega dela.
Proučili bomo položaj Protikorupcijska komisije Republike Slovenije v smislu jasnejše
ureditve statusa in nalog tega organa ter njegove pristojnosti v smislu večje
učinkovitosti rezultatov njegovega dela, pri čemer Protikorupcijske komisije Republike
Slovenije ne bomo ukinili.
Kaj nej bi to pomenilo, pitaj boga.
@nny ::
Čestitke novi vladi! sedaj pa dovolj flancanja in na delo.
Koalicijska pogodba je izredno širokopotezna, če jim bo uspelo uresničiti pol, kapo dol...
Koalicijska pogodba je izredno širokopotezna, če jim bo uspelo uresničiti pol, kapo dol...
jype ::
telbanc> Evo; djordjevic; jype; Aston_11 ...jim damo 100 dni?
Ma damo jim cel mandat, nismo mi neki desničarji, da bi fuzlal. Kritični smo pa vedno in IJJ je začel precej... Grozno.
Ma damo jim cel mandat, nismo mi neki desničarji, da bi fuzlal. Kritični smo pa vedno in IJJ je začel precej... Grozno.
djordjevic je izjavil:
Lej, ne mrcvarim, samo na nebuloze se pač čutim moralno obvezanega odzvati se. Meni osebno se vse skupaj niti ne sliši slabo, bo pa priceless gledati vlado moledovati sindikate in opozicijo za podporo pri very much podobnih projektih, ki so jo sami nedolgo tega odrekali.
Ma, sej veš, če ne bo rezultatov, se bomo znašli na istem bregu. Zdej ne vem kako ne bojo prosili, to je menda že jasno....sej je lepo povedal, če sinikati ne bojo dali mira, bojo pač poslanci na mizo dobili paket ukrepov od EU, ki bodo dosti hujši. Čez kakšno leto. Glede na padec bonitete morda že dosti prej.
Potem dileme ne bo....ker dokler ne bojo ukrepi sprejeti, ne bo niti evrota posojil več. To pomeni, da bomo bankrotirali, ljudje bojo ostali brz prihankov, roparje pa bodo streljali ko bodo odnašali hrano iz trgovin. (tako je bilo v Argentini, ko je država bankrotirala in so ljudje ostali brez vsega).
telbanc> Evo; djordjevic; jype; Aston_11 ...jim damo 100 dni?
Desničarji fuzlajo.....no lepo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Tomi ::
Saj so sami lepo napisali, da so težki časi. Delati je treba začeti takoj in ne po 100 dneh. Bi bilo pa lepo, če bi pustili ljudi na delovnih mestih, kjer dobro delajo, kljub temu, da niso politično kompatibilni. Ja, vem, sanja svinja...
metrodusa.blogspot.com
Saj so sami lepo napisali, da so težki časi. Delati je treba začeti takoj in ne po 100 dneh. Bi bilo pa lepo, če bi pustili ljudi na delovnih mestih, kjer dobro delajo, kljub temu, da niso politično kompatibilni. Ja, vem, sanja svinja...
Ma jaz mislim, da bomo po 100 dneh že vedeli, ali mislijo resno.
Tle se morda strinjate. Sam bi bil vesel tud, da čimprej odstranijo tiste hiške na avtocestah....pa če omenim popolnoma nepomembno stvar......v primerjavi s tistim kar pričakujem. Omenil sem to zato, ker Pahor ni bil sposoben tud take banalne stvari zrihtat.
Zgodovina sprememb…
Keyser Soze ::
Ojej, tako nizke kriterije imamo? Hiške na avtocesti? In smo zadovolji. Tako na izi pa tud ne bi šlo, bo treba pa kar mal več pokazat.
Sicer pa, vsak je sposoben podret te hiške. Veliko vprašanje tu je, koliko nas bo to stalo.
Sicer pa, vsak je sposoben podret te hiške. Veliko vprašanje tu je, koliko nas bo to stalo.
OM, F, G!
Keyser Soze je izjavil:
Ojej, tako nizke kriterije imamo? Hiške na avtocesti? In smo zadovolji. Tako na izi pa tud ne bi šlo, bo treba pa kar mal več pokazat.
Sej sem povedal, da tud take banalne stvari, ki ljudem grenijo življenje niso porihtali. Prejšnji.
Nisem pa rekel da je to kriterij uspešnosti. Vsak sicer ni sposoben to podret.....vsaj Pahorjeva vlada tega absolutno ni bila sposobna.
Zgodovina sprememb…
Phil ::
Sam želim veliko sreče novi vladi. Verjamem da jim uspe vsaj del koalicijske pogodbe uresničiti.
Za obdobje 2004-2008 lahko iz vrha glve takoj naštejem 5 sprememb, ki so meni osebno izboljšali življenje na dnevni ravni. V triletni polomijadi s Pahorjem ne najdem niti ene.
Desus v koaliciji bo sicer pain in the ass, ampak jebiga taka je trenutna politična situacija. Še vedno mnogo bolje kot kakršna koli kombinacija z Jankovičem.
Za obdobje 2004-2008 lahko iz vrha glve takoj naštejem 5 sprememb, ki so meni osebno izboljšali življenje na dnevni ravni. V triletni polomijadi s Pahorjem ne najdem niti ene.
Desus v koaliciji bo sicer pain in the ass, ampak jebiga taka je trenutna politična situacija. Še vedno mnogo bolje kot kakršna koli kombinacija z Jankovičem.
Arto ::
Uf, kako je vaša stran mrcvarila, ko je na volitvah zmagala PS. Je bilo razglašeno za dan, ko je umrla Slovenija. Pa nekaj se je govorilo o preseljevanju v tujino.
Sicer sem bil med redkimi, ki je predvidel, da se Jankotu ne bo izšlo in nisem delal panike.
Zlovoljnost je sicer čutiti od Leve strani. Kljub temu, da je njihova opcija "precej zasrala gospodarstvo".
Okapi ::
Me zanima, koliko vas je zares prebralo to komedijo od koalicijske pogodbe? 69 strani lepih želja in sanj, povsem odtujeno od realnih zmožnosti v sedanjem času. Notri je vse, kar si je kdo zaželel (obvezno muzeološko izobraževanje - WTF?, novi NUK, 3-5 filmov na leto, ekranizacije literarnih klasikov ...). O tem, kako nameravajo vse to izvesti in zlasti, s čim mislijo vse to plačati, pa seveda niti besedice.
O.
takoj naštejem 5 sprememb, ki so meni osebno izboljšali življenje na dnevni ravni.No, naštej.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Ajde, jih bom jaz:
- vinjete
- odprava registracijske nalepke (pri čemer nisem upošteval stroškov odškodnine zaradi nezakonito izvedene odpovedi pogodbe - hudič se skriva v detajlih)
- poenostavitev odprtja podjetja ali s.p.-ja prek VEM točk
- odprava davčne napovedi (hkrati pa epic fail pri prenizki meji za najvišji dohodninski razred)
- zastonj topel obrok za srednješolsko deco (sicer epic predvolilni golaž-ukrep)
- vinjete
- odprava registracijske nalepke (pri čemer nisem upošteval stroškov odškodnine zaradi nezakonito izvedene odpovedi pogodbe - hudič se skriva v detajlih)
- poenostavitev odprtja podjetja ali s.p.-ja prek VEM točk
- odprava davčne napovedi (hkrati pa epic fail pri prenizki meji za najvišji dohodninski razred)
- zastonj topel obrok za srednješolsko deco (sicer epic predvolilni golaž-ukrep)
Me zanima, koliko vas je zares prebralo to komedijo od koalicijske pogodbe?
75 strani organiziranega teksta ni ravno kvantna mehanika za nas, ki smo se pretolkli še skozi kaj hujšega in debelejšega. Potrebno je razlikovati med poslanstvom, vizijo in cilji, kar ima vsako podjetje. Države sicer ni možno enačiti s podjetjem, a vsaka vlada potrebuje vse troje črno na belem.
Za primerjavo je na spletni strani Zaresa koalicijska pogodba prejšnje vlade.
takoj naštejem 5 sprememb, ki so meni osebno izboljšali življenje na dnevni ravni.No, naštej.
Vinjete, ukinitev davka na izplačane plače, evro, nizke trošarine, ukinitev registracijske nalepka, manj pogosti tehnični pregledi.
Ohoho, a evro so pa nam lastnoročno zrihtali? Ja, super, ane.
djordjevic je izjavil:
Ohoho, a evro so pa nam lastnoročno zrihtali? Ja, super, ane.
Bajuk je takrat IMO zelo dobro opravil delo. Uspešno brzdal inflacijo kljub pregretemu gospodarstvu.
Se mi ne zdi kar samoumevno da bi v istih pogojih "veleekonomisti" kova Križanič, Mencinger in Senjur ravno tako uspešno opravili nalogo.
Ajde, jih bom jaz:Pa to se zavedaš, da je večina teh ukrepov populističnih in imajo na gospodarstvo v resnici negativen vpliv?
O.
2004-08
- prva in zadnja vlada, ki je izpeljala mandat do konca
- protikadilski zakon (epski uspeh!)
- znižali notarske tarife
- ukinili so privilegij 100-odstotnega bolniškega nadomestila za funkcionarje in pomemben del državne uprave
- bistveno bolj učinkovita uprava in e-uprava (ja, Virant se je izkazal!)
- brezplačen vrtec za drugega otroka
- 6 ministrom so dali nogo - lahko pogledate, za kakšne malenkosti so leteli
- ukinili so privilegij 100-odstotnega bolniškega nadomestila za funkcionarje in pomemben del državne uprave
Bajuk je takrat IMO zelo dobro opravil delo. Uspešno brzdal inflacijo kljub pregretemu gospodarstvu.
You gotta be fucking kidding me. 6% inflacija je zate uspeh?
Ajde, jih bom jaz:Pa to se zavedaš, da je večina teh ukrepov populističnih in imajo na gospodarstvo v resnici negativen vpliv?
O.
No, vinjete so se izkazale za pozitivno nulo - kazalo je, da bo velik minus, na koncu pa je izplen tu tu kot pri rednem cestninjenju, s tem da si z vinjeto precej na boljšem. Vsaj večina ljudi je. V študentskih letih sem pustil na AC po 600-700 € letno za cestnine. Zdaj bi jih samo 95. Tole se imo pri marsikomu v denarnici konkretno pozna. Pač, kar je bilo na dolgi rok dobro, je treba pohvalit. Jebiga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()
- prva in zadnja vlada, ki je izpeljala mandat do koncaKer je, ne po svoji zaslugi, delovala v gospodarsko in politično najugodnejših 4 letih v zadnjih 100 letih.
No, vinjete so se izkazale za pozitivno nuloJa, ker so uvedli nedemokratično uravnilovko - tisti, ki se vozimo malo in večinoma po mestu, subvencioniramo vožnjo tistim, ki se vozijo veliko po avtocestah. In pri tej pozitivni nuli nisi upošteval negativnega vpliva na turizem (recimo na tiste Lahe in Jodlarje, ki ne pridejo na izlet k nam, ker nočejo plačati vinjete). In še na to si pozabil, da je pozitivna nula šele od takrat, ko je Pahorjeva vlada podražila vinjete.
O.
Ah, tale negativni vpliv na turizem se je v veliki meri izpel. Mene tudi nihče ne vpraša, ali se mi zdi fer, da moram kupiti vinjeto, če hočem par metrov po avstrijskih AC. Bodi ziher, da bi tisti Lahi in Jodlarji že prišli in odkartali za vinjeto, če bi se jim pri nas splačalo kaj drugega. Lahko bi recimo po vzoru Luksemburga* ob meji (ob Italiji in Avstriji) postavili po ducat avtomatskih montažnih tankštel in spustili trošarine, da bi bil liter benza in dizla po 1,15-12 evra. To bi bil naval.
*V luksemburški vasici ob meji z Nemčiji imajo na vsaki strani ceste ene 10 bencinskih servisov vseh možnih ponudnikov, Nemci pa hodijo tja množično tankat - ipak je razlika, ali polniš kesl za 80 c na liter ali 1,4 €.
*V luksemburški vasici ob meji z Nemčiji imajo na vsaki strani ceste ene 10 bencinskih servisov vseh možnih ponudnikov, Nemci pa hodijo tja množično tankat - ipak je razlika, ali polniš kesl za 80 c na liter ali 1,4 €.
gendale ::
>- protikadilski zakon (epski uspeh!)
tole je bila res dobra poteza tiste vlade
tole je bila res dobra poteza tiste vlade
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
You gotta be fucking kidding me. 6% inflacija je zate uspeh?
Dokler smo bili v € čakalnici je bila znotraj zahtevanih mej. Po prevzemu € so šle cene res gor, ampak ker smo (na srečo) zgubili zmožnost printanja je bil trend kratkoročen.
Ja, potem pa je podivjala, 'umirila' pa jo je šele kriza.
Reycis ::
Vinjete, ukinitev davka na izplačane plače, evro, nizke trošarine, ukinitev registracijske nalepka, manj pogosti tehnični pregledi.
-Vinjete so vecini ljudi dejansko prinesle manjso podrazitev na racun manjsine, ki placuje mnogo manj. AMpak recimo, da tebi je ugodnejse torej recimo OK.
-ukinitev davka: ok
-evro: Jansa izvoljen 9. novembra 2004. Torej po dejanski uvedbi evra
-nizke trosarine: ok
-ukinitev registracijske nalepke: ni izboljsava na dnevni ravni
-manj pogosti tehnicni: ni izboljsava na dnevni ravni
P.S. Pahor pa res ni nic naredil.
Rešitev problema izbrisanih, arbitražni sporazum s Hrvaško - aja, to niso Pahorjevi dosežki, ampak njegove napake.
O.
O.
@nny> Še kaj za "malega človeka"?
Pokojninska reforma, malo delo.
Oboje neizpeljano.
Ne ropotat, da je bil negativen odvziv državljanov prehud in vlada prešibka. Tudi pri protikadilskem zakonu se je zdelo, da bo konec sveta, propad gospodarstva na celi črti, grožnje so bile celo z državljansko nepokorščino, pa je zadeva vseeno zaživela v praksi.
@nny> Oboje neizpeljano.
To ne drži.
@nny> Tudi pri protikadilskem zakonu se je zdelo, da bo konec sveta, propad gospodarstva na celi črti, grožnje so bile celo z državljansko nepokorščino, pa je zadeva vseeno zaživela v praksi.
Ker desnica v opoziciji očitno stremi k onesposabljanju države, levica pa ne.
To ne drži.
@nny> Tudi pri protikadilskem zakonu se je zdelo, da bo konec sveta, propad gospodarstva na celi črti, grožnje so bile celo z državljansko nepokorščino, pa je zadeva vseeno zaživela v praksi.
Ker desnica v opoziciji očitno stremi k onesposabljanju države, levica pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Loocas ::
@Majk
Evro smo sprejeli 1.1.2007!
-evro: Jansa izvoljen 9. novembra 2004. Torej po dejanski uvedbi evra
Alexius Heristalski ::
Od danes naprej bom večino zadev kupoval v tujini, in naj moj DDV služi boljšim namenom, kot je bil v letih 2004-2008.
Sral boš pa še vedno tukaj?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Bellatrix ::
Ma ja no. Jankovič bi Slovenijo popeljal iz krize, for shure. Janša jo bo pa zasral for shure ane ? Smilte se mi.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Matako ::
No, vinjete so se izkazale za pozitivno nuloJa, ker so uvedli nedemokratično uravnilovko - tisti, ki se vozimo malo in večinoma po mestu, subvencioniramo vožnjo tistim, ki se vozijo veliko po avtocestah.
Ma temu se reče solidarnost, no.
Saj isto imaš pri sociali - tisti, ki delajo subvencionirajo tiste, ki ne - pa nihče ne teži z nedemokratično uravnilovko.
In potem imaš neskončno bolj ali manj upravičenih primerov in protiprimerov. Pri vinjetah je podobno. :D
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
no comment ::
Alexius Heristalski je izjavil:
To je podobna bedarija kot tisto 'kaznovanje', ki so ga napovedali janšisti, ko je Pahor poviševal trošarine na bencin. Če bi takrat poslušali Janšo in Boscarolija, bi si obesili še za par dodatnih miljard dolgov.Od danes naprej bom večino zadev kupoval v tujini, in naj moj DDV služi boljšim namenom, kot je bil v letih 2004-2008.
Sral boš pa še vedno tukaj?
(Hecno je, kako so me janšisti zdisali, ko sem predlagal, da naj nova vlada takoj ukine trošarino na bencin)
'Tvoj' DDV, ki bo manjkal v Sloveniji, bo Janša tako ali drugače (na kratek ali dolgi rok) nadomestil s čim drugim. Ampak, če si tako bogat, da si to lahko privoščiš, je edino prav, da slediš svojim ciljem. Če je zadovoljstvo, ki ga občutiš, ker misliš, da Janšo drkaš v glavo, večje od škode, ki si jo s tem delaš... je edino racionalno, da to tudi počneš.
Evro smo sprejeli 1.1.2007!Uvedli smo ga takrat, ja. Praktično pa smo Euro sprejeli že z vstopom v EU s hkratnim kvalificiranjem in vstopom v ERM2 in fiksiranjem tečaja.
Bellatrix> Ma ja no. Jankovič bi Slovenijo popeljal iz krize, for shure. Janša jo bo pa zasral for shure ane ?;(( Smilte se mi.
For professional microphones!
For professional microphones!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Loocas ::
Uvedli smo ga takrat, ja. Praktično pa smo Euro sprejeli že z vstopom v EU s hkratnim kvalificiranjem in vstopom v ERM2 in fiksiranjem tečaja.
Ma lepo te prosim... ne zamegljuj.
Looooooka ::
2004-08
Kazen ce te prime scat ob 3 zjutri pa nisi doma in moras potrebo opraviti v travi.
Kazen ce si mlad in gres sexat v avto, ker pac nimas kje(da o nataliteti sploh ne govorim)
Razni zakoni, kjer se spet krade svobodo v imenu neke varnosti.
Kar si omenjal je pac pesek v oci.