» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
67 / 264
»»

enadvatri ::

Fiskalno pravilo pa je nujno, ce hocemo biti v nemskem krogu, mislim na standard.
To trdiš ti. Nobeden. Večina ustavnih pravnikov se s tem ne strinja. Prav tako Francozi ne bodo sprejeli fiskalnega pravila.

Jaz ne prebolevam ničesar, ker meni nihče nič ni storil in jaz nisem nobenemu. Za pradedke se pa ne bom sekiral, ker to ni zrelo in doraslo sedanjemu času. Jezi me, da kljukci kot si ti, kalite pravo domoljubno klimo, enotnost in človekoljubnost s pronacističnimi in skrajno nacionalističnimi fintami. Se pa smešiš, ker je zgodovina vsem jasna (vsaj glede vaških straž) in podprta z artefakti - torej dokazi. Jaz ne zanikam povojnih pobojev. Nasprotno, pravim, da je tudi to del naše temne zgodovine, a nikakor ta ne opravičuje kolaboracionizma (nihče od politikov ni toliko pragmatičen, ker se vsi bojijo ali pa veselijo vas "vernikov", levih in desnih)- Nemci so jo odkrito sprejeli in se najbolje spopadli z lastno sramoto. Italijani imajo temo v učbenikih. Tudi v turističnih vodnikih! Pri nas pa ne bomo dovolili, da se zgodovino potvarja. Vaške straže so se obrnile na fašiste. Tako jih je fašistični general Mario Rabotti preoblikoval v protikomunistično milico (enoto Milizie Voluntarie Anticomunista), sodelovali so še številni politiki in duhovščina. To je raziskala tudi mešana slovensko-italijanska komisija! Po kapitulaciji Italije pa hop v nemške škornje. Daj, Karaya 52, prosim te, ne bluzi več.

Mipe ::

Nacionalizem ni nahranil še nikogar, prav tako ne zgodovina. Proti okupatorjem se naši predniki niso obrnili zaradi domovinskega čuta, pač pa samoohranitvenega čuta. Zatiranci se prej kot slej zbunijo. Seveda pa so nacionalistični kekci pripisali večji pomen.

Seveda vse to sedaj nima veze z nami. Zgodilo se je, to je zgodovina, ki nas sedaj ne bo nahranila ne našega lačnega frocovja. Dokler se pričkamo o zgodovini in ideologijah, mi pa lačni zremo v prazno skledo.

Sedaj pa moram počasi nehat brat donfilipove poste...

Karaya 52 ::

Ja, Katja Soba, studentka je zrusila reformo dela. Hjao...

Okapi je izjavil:

niso sposobni podpreti zlatega fiskalnega pravila,
Vnašanje fiskalnega pravila v ustavo je butalsko početje. Oni so nekoč postavili tablo, kjer je pisalo Turkom vstop prepovedan in je potem nek pameten Butalčan rekel, da če se hočejo res ubraniti Turkov, morajo napisati Turkom vstop najstrožje prepovedan.

Če se bodo politiki držali dogovora, je povsem dovolj, da je zlato fiskalno pravilo zapisano v zakonu. Če se ga ne bodo držali, je tudi omemba v ustavi brezveze. In ima čisto prav Hollanda, ko pravi, da to ni stvar za v ustavo. Vsaj ne za v ustavo neke resne države. A kdo pri zdravi pameti misli, da bi šli recimo Američani kaj takšnega vnašati v svojo ustavo? Zakaj bi potem morali mi?

O.

Butasto samo za tiste, ki bi drzavo zadolzili do grla, kot Pahor in Krizanic, resevanje situacije pa prepustili naslednikom. Resna generacija ekonomistov, to je mlajsih, ki ni zgubljala casa s teorijami samoupravljanja pa ta vnos podpira. Brsciceva analogija z Odisejem in vezanjem na jambor je odlicna, trgi to upostevajo in Nemcem je to jasno. Samo PS in SD sta srboriti, ker bo do vnosa prislo v casu "napacne" vlade, ceprav sta obljubili podporo. Razdiralci.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Resna generacija ekonomistov, to je mlajsih, ki ni zgubljala casa s teorijami samoupravljanja pa ta vnos podpira.

Resna generacija ekonomistov bi šla resno varčevat, ne pa resno gledat, kam je treba napisat kako se bo čez tri leta varčevalo.

Mipe je izjavil:

Nacionalizem ni nahranil še nikogar, prav tako ne zgodovina. Proti okupatorjem se naši predniki niso obrnili zaradi domovinskega čuta, pač pa samoohranitvenega čuta. Zatiranci se prej kot slej zbunijo. Seveda pa so nacionalistični kekci pripisali večji pomen.

Seveda vse to sedaj nima veze z nami. Zgodilo se je, to je zgodovina, ki nas sedaj ne bo nahranila ne našega lačnega frocovja. Dokler se pričkamo o zgodovini in ideologijah, mi pa lačni zremo v prazno skledo.

Sedaj pa moram počasi nehat brat donfilipove poste...

To, da se nekdo zateče k nacizmu, ni opravičila. Še manj, da se zateče k fašizmu, ki je trpinčil celo Primorsko! Če te pomiri, tudi za poboje brez sojenj ni. Tu sem neomajen.

PaX_MaN je izjavil:

Resna generacija ekonomistov, to je mlajsih, ki ni zgubljala casa s teorijami samoupravljanja pa ta vnos podpira.

Resna generacija ekonomistov bi šla resno varčevat, ne pa resno gledat, kam je treba napisat kako se bo čez tri leta varčevalo.

Točno tako in ukvarjali bi se še s čim in predvsem kako spodbuditi gospodarstvo, da bi polnili luknjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Keyser Soze ::

Mater, že obstoječih ne znamo spoštovat. Ampak fiskalnega pa bomo. To pa čist zares. Častna pionirska pravi Janša.:|
OM, F, G!

Janšatu se nabo treba čist nč držat:
Fiskalno pravilo bo začelo veljati leta 2015

O ideoloških temah; to je tako kot v Parizu, ko te okradejo. Pride tip mimo, prime tvojo punco za ta malo, ko se ubadaš z njim, vaju drugi gladko okrade. To ste dobili tisti, ki ste volili JJ, pa ali ste si želeli ali ste se opekli. Takoj je, žal.

Double_J ::

Se kar dogaja zadnji čas. Kratek komentar.

Jaz bi to zlato pravilo dal na glasovanje šele ob skrajnem roku, ki smo ga obljubili EU in naj šele takrat pade če že mora. Se nam bodo dosti kasneje poslabšale bonitetne ocene. Kakšne koristi so, da sedaj vežeš zaupnico na zlato pravilo, četudi potem pride do predčasnih volitev, levica namreč tudi v morebitni novi sestavi parlamenta tega pravila ne bo hotela podpreti.

Kar se tiče državnega holdinga, kaj imajo s tem sindikati sploh veze? Jaz se ne bi dosti pregovarjal z njimi, če želijo lahko sprožijo referendum, tudi če referendum slučajno pade, se potem naredi kakšno podobno rešitev. Zakonsko je sicer povsem različna, iz praktičnega vidika upravljanja pa je enaka.
Dve šivanki...

ferdov ::

V državni holding bo vključen KAD - to je sklad ki med drugimi polni pokojninsko blagajno. dovoljšen razlog?

Mr.B ::

Matijadmin, ne skrbi neka živčnost se pojavila, ko je JJ vezal zaupnico. Hm le zakaj. No ne skrbi na zadnje ko je kazalo da je PS tista izbira naroda, so obrsti obveznic narastle nad 7%, hm kaj misliš koliko bi sedaj. No ampak PS ima druge probleme, kot so znižanje kazni prometnim prekrškov, katerih namen je bilo polnjenje Ljubljanskega proračuna, ali pa SDH in skrbni pregled NLB, kaj misliš, da ne bo nihče odgovarjal na jesenski bankrot Grepa.

No ne skrbi , MOL najema kredite za odplačevanje obresti, no nič hudega, zato pa imamo nov parkomate, ki začenjajo delovati sredi počitnic, torej 1. Avgusta, pa podražitev socalno čutečih kot se reče Vrtec, pa seveda mesečnih vozovnic. To ti da vedeti, kako je uspešna PS, in njen socialni čut. Sej če se boš bolje počutiš, lahko za vse to rečeš da so krivi Tajkuni, vključno z znižanjem pokojnin. In te tajkune, je ustvaril JJ. Sicer ne vem , kam se bo tistih 130 milEUR Grpovega bankrota pokazalo v bilancah NLB-ja, ker bodi prepričan, da kredita z NLB-ja ne bo, ravno zaradi "skrbnega" pregleda.

In prav želim si, da bi pred počitnicami JJ s fix-krucefix pravilom, vezal še zaupnico vladi. Boš saj videl Matijadmin, ali ima socailno čuteči, jajca, ali samo populizem...
Sicer pa me res zanima interpelacija proti osebi, ki je dreznil v leglo ki se reče NLB, me zanima kakšne populizme bomo slišali...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

oldguy ::

O ideoloških temah; to je tako kot v Parizu, ko te okradejo. Pride tip mimo, prime tvojo punco za ta malo, ko se ubadaš z njim, vaju drugi gladko okrade.

No ja no, bi rekel, da ste to dobili predvsem volilci PS in SD. Menda tako socialne stranke, ki jih menda skrbi za malega človeka pa so gladko:
- proti znižanju nadomestil poslancem
- proti ukinitvi DS
- proti zlatemu pravilu
- proti varčevanju in za dvig DDV

I'd think again if I were you...

Kaj ti koristijo milijoni, sreca in zdravje, ce na proslavi ni tvojega prapora?

Dobro, da so šli "vladni" delat cajtung teme iz nepomembnih stvari, kot so prapori, jim tudi ne štejem ravno v čast. Sicer zna najbolj škodit ravno njim, a pod črto bomo morda zaradi tega, ker se nekdo ne zna zadržat, naj**** vsi.

Okapi ::

Zdaj pa naj še Karaya poskuša razložiti, kaj ga pravzaprav muči? Da ne more zaslužiti, kolikor misli, da bi si zaslužil, ali on že dovolj zasluži, samo za domovino ga skrbi?;((

O.

Mr.B je izjavil:

Matijadmin, ne skrbi neka živčnost se pojavila, ko je JJ vezal zaupnico. Hm le zakaj. No ne skrbi na zadnje ko je kazalo da je PS tista izbira naroda, so obrsti obveznic narastle nad 7%, hm kaj misliš koliko bi sedaj. No ampak PS ima druge probleme, kot so znižanje kazni prometnim prekrškov, katerih namen je bilo polnjenje Ljubljanskega proračuna, ali pa SDH in skrbni pregled NLB, kaj misliš, da ne bo nihče odgovarjal na jesenski bankrot Grepa.

No ne skrbi , MOL najema kredite za odplačevanje obresti, no nič hudega, zato pa imamo nov parkomate, ki začenjajo delovati sredi počitnic, torej 1. Avgusta, pa podražitev socalno čutečih kot se reče Vrtec, pa seveda mesečnih vozovnic. To ti da vedeti, kako je uspešna PS, in njen socialni čut. Sej če se boš bolje počutiš, lahko za vse to rečeš da so krivi Tajkuni, vključno z znižanjem pokojnin. In te tajkune, je ustvaril JJ. Sicer ne vem , kam se bo tistih 130 milEUR Grpovega bankrota pokazalo v bilancah NLB-ja, ker bodi prepričan, da kredita z NLB-ja ne bo, ravno zaradi "skrbnega" pregleda.

In prav želim si, da bi pred počitnicami JJ s fix-krucefix pravilom, vezal še zaupnico vladi. Boš saj videl Matijadmin, ali ima socailno čuteči, jajca, ali samo populizem...
Sicer pa me res zanima interpelacija proti osebi, ki je dreznil v leglo ki se reče NLB, me zanima kakšne populizme bomo slišali...

Ne vem zakaj se me prijemljejo PS/SD etikete, kljub dejstvu, da ponavljam, da nisem barvno slep in, da ne razmišljam digitalno.

Meni bi bila sprejemljiva tudi ta vlada, če bi se za začetek držala vsaj predvolilnih obljub. Najraje pa bi videl vlado enotnosti oz. povsem nasprotno klimo v DZ, kot je sedaj!

oldguy je izjavil:

O ideoloških temah; to je tako kot v Parizu, ko te okradejo. Pride tip mimo, prime tvojo punco za ta malo, ko se ubadaš z njim, vaju drugi gladko okrade.

No ja no, bi rekel, da ste to dobili predvsem volilci PS in SD. Menda tako socialne stranke, ki jih menda skrbi za malega človeka pa so gladko:
- proti znižanju nadomestil poslancem
- proti ukinitvi DS
- proti zlatemu pravilu
- proti varčevanju in za dvig DDV

I'd think again if I were you...

Še zadnjič, dragi šalabajzerji. Bolj, kot vam dopovedujem, da nisem volilec PS/SD, bolj me tja potiskate. Ste pismeni ali kaj?!

Drugače pa sem za znižanje nadomestil poslancem, sem proti ukinitvi DS, proti zlatemu pravilu, proti pretiranemu varčevanju (to je lahko dvorezen meč, potrebno je premišljeno varčevanje, saj lahko recesijo z varčevanjem le še poglobimo) in proti dvigu DDV.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 je izjavil:

Ta stavek pove o tebi vse, predvsem, kako izključujoč si.

Ne gre za to, dobro veš, da gre za načrtno sproduciran družbeni dražljaj, ki je zanetil klimo, v kateri se nekdo očitno dobro znajde med vladanjem.

Matijadmin , sej je ok sej sisam povedal da si digitalen. Pač svet in narava ne delujeta po pravilu DA / NE.

Mr.B je izjavil:

Matijadmin , sej je ok sej sisam povedal da si digitalen. Pač svet in narava ne delujeta po pravilu DA / NE.

Me veseli, da razumeš.

Nekateri ne razumejo ali pa nočejo in imajo zato poseben miselni mehanizem, ki deluje, tako da vse popredalčka in, če nisi "njihov", si "naš".

Zgodovina sprememb…

Še zadnjič, dragi šalabajzerji. Bolj, kot vam dopovedujem, da nisem volilec PS/SD, bolj me tja potiskate. Ste pismeni ali kaj?!

Če posplošuješ sam, boš pa ja tolko dedca, da boš malce posploševanja prenesel še sam.

oldguy je izjavil:

Če posplošuješ sam, boš pa ja tolko dedca, da boš malce posploševanja prenesel še sam.

Brez skrbi. Se ne zlomim in zjočem za vsako odtrgano bilko.

Bolj se mi zdi nesmiselno, da mi nekdo žuga z zdajšnjo opozicijo, kot bi jo jaz zagovarjal ...

Tanko ni pri pravi, kaj ima veze napovedana obstrukcija poslanske skupine/stranke z glasovanjem poslancev? Mar niso prav ti pri glasovanju vezani le na svojo vest?

Kahl se že sestaja s stranko SD in razmišlja, da bi bilo bolje sestaviti novo koalicijo (beri: voha kri).

Zgleda da sem podcenjeval velikost Jansevih jajc. Opozicija fiskalno pravilo podpre in prizna, da v tem trenutku ni sposobna voditi reform oziroma zrusi vlado in kasira naplavine Avgijevega hleva. Ce bo zaupnica vezana na sprejem pravila, jasno. Opozicija je sredi organizacije, Pahor je odsel, Desus razpada, Jankovic je zupan...

jype ::

Zgleda pojma nimajo kaj bi nardil, bojo pa v ustavo zapisal da je neki treba nardit.

Hja, zdaj vsebina zlatega pravila niti ni tako vazna. PS prisiljena podpreti fiskalno pravilo = zmaga JJ. Ce vlada pade pa stvari postanejo bolj kompleksne, nepredvidljive. Sicer pa podpiram JJ, ce misli da reform ne more izpeljati v tej DZ sestavi, potem naj odstopi. Program bo slej kot prej realiziran na srednji rok, na kratek rok pa nam lahko vladajo pingvini ali trojka. Avgenijevhlevpress

celada ::

Karaya 52 je izjavil:

Hja, zdaj vsebina zlatega pravila niti ni tako vazna. PS prisiljena podpreti fiskalno pravilo = zmaga JJ. Ce vlada pade pa stvari postanejo bolj kompleksne, nepredvidljive. Sicer pa podpiram JJ, ce misli da reform ne more izpeljati v tej DZ sestavi, potem naj odstopi. Program bo slej kot prej realiziran na srednji rok, na kratek rok pa nam lahko vladajo pingvini ali trojka. Avgenijevhlevpress

Kako ni važno kaj je zapisano v zlatem pravilu? To naj bi postal del ustave seveda, da je važno kaj piše notri.

Invictus ::

Janša bo pobral iz podjetij tisto kar je še ostalo in odšel ...

Pol se bomo pa sami zafrkavali kako naprej ... In pod katerim idiotom ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Karaya 52 je izjavil:

Zgleda da sem podcenjeval velikost Jansevih jajc. Opozicija fiskalno pravilo podpre in prizna, da v tem trenutku ni sposobna voditi reform oziroma zrusi vlado in kasira naplavine Avgijevega hleva. Ce bo zaupnica vezana na sprejem pravila, jasno. Opozicija je sredi organizacije, Pahor je odsel, Desus razpada, Jankovic je zupan...

Politična kriza je očitna na obeh straneh. Prav zato sem mnenja, da je skrajni čas, da staknejo glave skupaj (ne glede na to, kako narazen imajo stolice)!

Invictus je izjavil:

Janša bo pobral iz podjetij tisto kar je še ostalo in odšel ...

Pol se bomo pa sami zafrkavali kako naprej ... In pod katerim idiotom ...

Prav tega me je strah in zato mislim, da ihti/hiti s fiskalnim pravilom (ki bi začelo veljati po mandatu ter jim kupilo nekaj časa/navideznega miru pred Evropo) in prenosom slabih naložb na holding, da znova opustošijo vnovič sanirano NLB. Pa smo v rutini prejšnjih vlad ...

Zgodovina sprememb…

celada je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Kako ni važno kaj je zapisano v zlatem pravilu? To naj bi postal del ustave seveda, da je važno kaj piše notri.

Res je, v ustavo preprosto ne sodi kar koli, še najmanj pa brez širšega političnega konsenza (zato je tudi potrebna dvotretjinska večina. Najboljše, da bi začeli trolati po njej ali jo uporabljati za chat.

Ramon dekers ::

Karaya 52 je izjavil:

Nimajo šans. Če pa pride do volitev je pa LGV, desus, SD skoraj zuna. Čeprav SD bi prišla v parlament vendar je Lukšič hudič ki ga ne mara nihče, roko na srce Pahor jih je pripeljal tja kjer so. Ostane samo PS, SDS, Nsi, SLS mogoče še SD(ki bi dobil toliko glasov kot Nsi.

Me zanima kaj bo. Mislim da opozicija nima jajc da ne bi sprejela tega ukrepa. Je pa tale ukrep nujen za nadaljni gospodarski razvoj.Če ne bo spret bo hudič.

jype je izjavil:

Zgleda pojma nimajo kaj bi nardil, bojo pa v ustavo zapisal da je neki treba nardit.

Mah sam bi dal rajše na izredno sejo izbrisane. Vsakomur 20.000€ odškodnine pa je zadeva rešena. Kakšno zlato pravilo...

še enkrat edit: sam bi najraje videl Jankovića na oblasti, resno.

Zgodovina sprememb…

Hmmm. Pravkar smo dali poroštva Španiji.

To pomeni, da se bomo v primeru, da se znajdemo brez denarja gladko zadolžili ob poroštvih drugih evropskih držav (fiskalno pravilo gor ali dol).

Zgodovina sprememb…

Janša gre po zaupnico, zdaj vsaj vemo, da to ni bilo t. i. "zavajanje neprijatelja".

Lukšič tudi napoveduje glasovanje predvsem proti vladi in ne v celoti proti pravilu. Kaj res je tak peskovnik tam, da nihče ne predlaga kompromisa oz. zagrize vanj braz strahu, da bi ga zastrupili?

Meni osebno je to pravilo mimo (aroganca, zdravljenje kompleksov), če bi se ga pa vseeno zapisalo, dol mi visi. V ustavi piše marsi kaj, pa se tega ne držimo.

Zgodovina sprememb…

enadvatri je izjavil:

Janša gre po zaupnico, zdaj vsaj vemo, da to ni bilo t. i. "zavajanje neprijatelja".

Lukšič tudi napoveduje glasovanje predvsem proti vladi in ne v celoti proti pravilu. Kaj res je tak peskovnik tam, da nihče ne predlagati kompromisa oz. zagristi vanj?

Meni osebno je to pravilo mimo (aroganca, zdravljenje kompleksov), če bi se ga pa vseeno zapisalo, dol mi visi. V ustavi piše marsi kaj, pa se tega ne držimo.

To je njegov get of jail free card.

Erjavec je danes dejal, da "če se Janez Janša odloči za glasovanje o zaupnici, pomeni, da bomo jutri ostali brez vlade. Razlog so posamezni projekti, ki jih je vlada načrtovala in ne bodo sprejeti. Nekateri, denimo zlato fiskalno pravilo, povsem nerazumno. Res je škoda, če jih ne bi sprejeli."

Tole je čisti dejavu Pahorizmov o pokojninski reformi/malemu delu/delu na črno.
Aja, ena velika razlika je: Pahor je bil nesposoben znat to predstavt ljudstvu, Janšo pa rušijo vsi po vrsti, ker ga ne marajo.
:))

Občutek imam, da se je zameril še lepemu številu lastnih volilcev s slabimi reformami in očitnim nespoštovanjem predvolilnih obljub!

enadvatri je izjavil:

Občutek imam, da se je zameril še lepemu številu lastnih volilcev s slabimi reformami in očitnim nespoštovanjem predvolilnih obljub!

Japajade ta tvoj občutek te vara že lep čas. Dobil bi še večjo podporo kot prej, enako Jankovič, Desus, LGV, pa mogoče SD in Nsi pa bi ostali zunaj. Hja kaj pa veš mogoče pa pride LDS nazaj.

Sicer pa nevem zakaj bi se Janša komorkoli zameril. No moj glas ma, pa mislim da še od koga tu.

Ramon dekers je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Japajade ta tvoj občutek te vara že lep čas. Dobil bi še večjo podporo kot prej, enako Jankovič, Desus, LGV, pa mogoče SD in Nsi pa bi ostali zunaj. Hja kaj pa veš mogoče pa pride LDS nazaj.

Sicer pa nevem zakaj bi se Janša komorkoli zameril. No moj glas ma, pa mislim da še od koga tu.

Prav je, da imaš svoje mnenje. Kako bi ali boš glasoval, je tvoja izbira.

Zdaj mi (si) iskreno odgovori ... Je prekršil predvolilno obljubo o neodpiranju ideoloških tem in skalil klimo v širši družbi?

Zdaj mi (si) iskreno odgovori ... Je prekršil predvolilno obljubo o neodpiranju ideoloških tem in skalil klimo v širši družbi?

Zakaj? Ker rdeče zvezde ni bilo na proslavi, ali ker je znižal previsoke pokojnine? Ne vidim problema?

Prav je, da imaš svoje mnenje. Kako bi ali boš glasoval, je tvoja izbira

Seveda je moja izbira, so pa neumne izjave da JJ njegovi volivci ne podpirajo več.

Ramon dekers je izjavil:

Zakaj? Ker rdeče zvezde ni bilo na proslavi, ali ker je znižal previsoke pokojnine? Ne vidim problema?

Prav je, da imaš svoje mnenje. Kako bi ali boš glasoval, je tvoja izbira

Seveda je moja izbira, so pa neumne izjave da JJ njegovi volivci ne podpirajo več.

Če bi ga sam volil, bi bil razočaran.

Ne gre le za zvezde, gre za ljudi, ki so nam omogočili četrt stoletja razvoja lastnega jezika in kulture (če bi že želel spravo, bi npr. zapisal v vabilo dresscode, sej dobrih idej ni težko najti). Da ne govorimo o ločevanju cerkve in države, kar je ideološka tema, vaških stražah, ki jih tudi Nemčija in Italija uradno označujeta za kolaborante s totalitarnima režimoma, pa norčevanje iz himne ...

Pokojnine so tudi poglavje zase, kjer niso nižali vsem, ki imajo visoke (zakaj neki ozki skupini npr. niso?).

Hočem povedati, da če je volja za spravo, bo prej ali slej tudi sprava ali vsaj ideološko zatišje kot rezultat politične korektnosti v času resne situacije. Jaz bi se počutil prevaranega kot njegov volilec.

Zgodovina sprememb…

enadvatri je izjavil:

Jao, se kar glodas kost praproscakov. Ko bi vedel kako pateticen si s tem. ;((

Kaj se zgodi, ce ne glasuje 60 ali vec poslancev oz. je zahtevana sklepcnost za veljavnost?

Karaya 52 je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Jao, se kar glodas kost praproscakov. Ko bi vedel kako pateticen si s tem. ;((

Kaj se zgodi, ce ne glasuje 60 ali vec poslancev oz. je zahtevana sklepcnost za veljavnost?

Ne gre za praporščake, prapore in zvezde.

Se bom ponovil:

Ne gre le za zvezde, gre za ljudi, ki so nam omogočili četrt stoletja razvoja lastnega jezika in kulture (če bi že želel spravo, bi npr. zapisal v vabilo dresscode, sej dobrih idej ni težko najti). Da ne govorimo o ločevanju cerkve in države, kar je ideološka tema, vaških stražah, ki jih tudi Nemčija in Italija uradno označujeta za kolaborante s totalitarnima režimoma, pa norčevanje iz himne ...

Pokojnine so tudi poglavje zase, kjer niso nižali vsem, ki imajo visoke (zakaj neki ozki skupini npr. niso?).

Koliko sem patetičen naj sodijo, tisti, ki preberejo in vsaj skušajo razumeti napisano.

Ne gre le za zvezde, gre za ljudi, ki so nam omogočili četrt stoletja razvoja lastnega jezika in kulture (če bi že želel spravo, bi npr. zapisal v vabilo dresscode, sej dobrih idej ni težko najti)

Misliš tiste ljudi ki so vozili svoj narod v Barbara rov in v druge jame? Sicer pa lastni jezik in kultura meni ne korstita nič, nemščina bi bila veliko bolj uporabna. Sicer pa se tudi že slovenščina spreminja v srbohrvaščino.

JJ zamenja kakšen ata, ali pa pride na oblast Zoran Jankovič.

enadvatri je izjavil:

Koliko sem patetičen naj sodijo, tisti, ki preberejo in vsaj skušajo razumeti napisano.

Samo ideoloski pofl si citiral. Meh...

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Zelo in še več.
Število tvojih postov polnih jamranja in stokanja tudi.

Get a job.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ramon dekers je izjavil:

Ne gre le za zvezde, gre za ljudi, ki so nam omogočili četrt stoletja razvoja lastnega jezika in kulture (če bi že želel spravo, bi npr. zapisal v vabilo dresscode, sej dobrih idej ni težko najti)

Misliš tiste ljudi ki so vozili svoj narod v Barbara rov in v druge jame? Sicer pa lastni jezik in kultura meni ne korstita nič, nemščina bi bila veliko bolj uporabna. Sicer pa se tudi že slovenščina spreminja v srbohrvaščino.

JJ zamenja kakšen ata, ali pa pride na oblast Zoran Jankovič.

Koliko Slovencev je v Barbarinem rovu še ne vemo (pustimo to forenzikom, antropologom in zgodovinarjem), nihče si pa ni zaslužil tam končati! Nikakor ne moreš posplošiti, da so vsi borci odgovorni za vse zločine.

Rojen sem v nekdanji skupni državi in od kar pomnim smo tu govorili slovensko, če je bil še kakšen uradni jezik, nam gotovo ni škodilo (tudi sedaj ju imamo ob meji z Italijo in Madžarsko). Nemci se svoje zgodovine sramujejo, da si pa želiš nemščine tu, poveš vse o svojem odnosu do Naroda, Jezika in Kulture. O spremembah slovenščine ne bluzi, imamo pa zares vdor tujk, ki sčasoma postajajo prevzete besede (zlasti zaradi globalizacije in reprodukcije znanja).

WarpedGone je izjavil:

Zelo in še več.
Število tvojih postov polnih jamranja in stokanja tudi.

Get a job.

Sem preskrbljen (imam denar), hvala za skrb.

Zgodovina sprememb…

Je pa ta negotovost pravo veselje za nas, amaterske samooklicane analitike. PS, SD in Desus imajo premalo glasov, spet bo vse odvisno od DL. Pomoje se je med PS in DL nabralo toliko nasprotij, da se mi zdi scenarij vstopa v novo koalicijo precej neverjeten. Also! Tehnicna vlada mogoce nebi bila slaba. Se bolj zanimive pa bi bile nove volitve. Jankovic verjetno nebi drugic sel na volitve in bi moral stranko skozi kampanijo voditi samo kot zupan in ne kot poslanski kandidat. Jasno, tudi na mesto premierja nebi mogel startati. Velik minus. SD je financno na dnu, Desus iz parlamenta gotovo izpade. Kakorkoli obracam, se mi zdi da je JJ naredil dobro takticno potezo.

Je prekršil predvolilno obljubo o neodpiranju ideoloških tem in skalil klimo v širši družbi?
V bistvu ne, odpirala je opozicija kot tipa SD, ker so to dejansko ostali edini njeni volivci. JJ zelo dolgo ni od reagiral.

KAr se tiče jezika, bom zelo cinično rekel, še malo pa bo Srbski drugi jezik, ker POP TV, pri Srbsko govorečih "državljanih" republike Slovenije, ne daje več podnapisov.

jype ::

Patetični so predvsem tisti, ki se jim zdijo Janševi titoizmi posrečeni.

Mr.B> KAr se tiče jezika, bom zelo cinično rekel, še malo pa bo Srbski drugi jezik, ker POP TV, pri Srbsko govorečih "državljanih" republike Slovenije, ne daje več podnapisov.

ali kako prepoznati ksenofoba.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Rupa ()

Jankovic in Luksic se ze nazaj vleceta, ces, "naj Jansa ne veze zaupnice, odloca se naj samo o zlatem fiskalnem pravilu". Ne razumem, glasni so za sto krat sto, ko dobijo pa priloznost vladanja pa ... nic oz. "Jansa, prosim ostani".

Karaya 52 je izjavil:

Je pa ta negotovost pravo veselje za nas, amaterske samooklicane analitike. PS, SD in Desus imajo premalo glasov, spet bo vse odvisno od DL. Pomoje se je med PS in DL nabralo toliko nasprotij, da se mi zdi scenarij vstopa v novo koalicijo precej neverjeten. Also! Tehnicna vlada mogoce nebi bila slaba. Se bolj zanimive pa bi bile nove volitve. Jankovic verjetno nebi drugic sel na volitve in bi moral stranko skozi kampanijo voditi samo kot zupan in ne kot poslanski kandidat. Jasno, tudi na mesto premierja nebi mogel startati. Velik minus. SD je financno na dnu, Desus iz parlamenta gotovo izpade. Kakorkoli obracam, se mi zdi da je JJ naredil dobro takticno potezo.

Ja sej pri Janši lah na to vedno računaš. BMK za državo važno, da je za mojo rit poskrbljeno.

Mr.B je izjavil:

Je prekršil predvolilno obljubo o neodpiranju ideoloških tem in skalil klimo v širši družbi?
V bistvu ne, odpirala je opozicija kot tipa SD, ker so to dejansko ostali edini njeni volivci. JJ zelo dolgo ni od reagiral.

KAr se tiče jezika, bom zelo cinično rekel, še malo pa bo Srbski drugi jezik, ker POP TV, pri Srbsko govorečih "državljanih" republike Slovenije, ne daje več podnapisov.

Janša ni imel na kaj reagirati, saj je šlo za klasični, akcijo - reakcijo. Provociral pa je.

To je komercialna televizija oz. medij, kjer za lektorja niti slišali še niso. Saj veš, da prevajanje drago stane ... Ovce pa to "kupujejo". Pismenost (že funkcionalna) je na psu, zato ne bi obtoževal vdora sosednjih kultur, ampak bi poiskal krivca kar doma (šolstvo). Tudi med nami forumaši je kar nekaj napol pismenih domoljubov.
««
67 / 264
»»