» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
62 / 264
»»

Ramon dekers ::

Se mi ne ljubi in tudi nima smisla. Poglej samo koliko "borcev" je v Sloveniji. Noro. Ups sem se zmotil, ne plače pokojnine. Končno se bo v državai naredil nek red in standard, in potem bo prišel Jankovič in spet vse pokvaril in potem nov krog....boga Slovenija. Še 20 let boste v recesiji.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: enadvatri ()

"Med upokojenci, ki so se jim pokojnine znižale, je približno 8.000 tistih, ki so del delovne dobe prebili v nekdanji SFRJ, približno 7.500 je borcev NOB, skoraj 4.000 je nekdanjih beguncev in internirancev ter 2.700 nekdanjih vojaških zavarovancev. Nižje pokojnine je prejelo tudi 1.600 nekdanjih delavcev organov za notranje zadeve in zavodov za prestajanje kazni zapora, 1.300 upravičencev do upoštevanja aktivne vojaške službe v JLA in 240 prejemnikov izjemnih pokojnin."

Nekako tako.

enadvatri ::

Ramon dekers je izjavil:

"Med upokojenci, ki so se jim pokojnine znižale, je približno 8.000 tistih, ki so del delovne dobe prebili v nekdanji SFRJ, približno 7.500 je borcev NOB, skoraj 4.000 je nekdanjih beguncev in internirancev ter 2.700 nekdanjih vojaških zavarovancev. Nižje pokojnine je prejelo tudi 1.600 nekdanjih delavcev organov za notranje zadeve in zavodov za prestajanje kazni zapora, 1.300 upravičencev do upoštevanja aktivne vojaške službe v JLA in 240 prejemnikov izjemnih pokojnin."

Nekako tako.

In ti misliš, da je prav, da so znižali nekaterim, ki so del delovne dobe opravili in zanjo vplačevali prispevke v drugih državah nekdanje SFRJ? Bila je ena država in te obveznosti smo nasledili. Koliko naših zdravnikov je šlo dol, pa njihovih sem kasneje ... Poslal jih je delodajalec/država. Pa tudi, kdor je delal v JLA si ne zasluži nižanja pokojnin, delal je tako kot tvoji starši/stari starši.

To kar je naredil tvoj (politični) idol, je sovražno nastrojeno, podlo, provokativno in spominja na nacionalsocializem. Ti pa spominjaš na rajo, ki je velikemu diktatorju nasedla.

No kakorkoli, upam da bo dobil ponovni mandat. Tisti, ki delajo (za 500 in 600) in gledajo kako nekateri vlečejo penzije 1500+ med drugim ne znajo niti slovensko, se jim mogoče tole groteskno stanje ne zdi prav, a kljub temu se vsaj malo izboljšuje stanje.

Zanima me kdaj bodo delavci odšli pre parlament.

Karaya 52 ::

Matijadmin; Znizali so nadpovprecne pokojnine, pa se to le tistim, katerih pokojnine ne temeljijo na vplacanih prispevkih. Chill dude, preberi si zakon pa se ne smesi s kulturkampfovskimi izpadi.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers je izjavil:

No kakorkoli, upam da bo dobil ponovni mandat. Tisti, ki delajo (za 500 in 600) in gledajo kako nekateri vlečejo penzije 1500+ med drugim ne znajo niti slovensko, se jim mogoče tole groteskno stanje ne zdi prav, a kljub temu se vsaj malo izboljšuje stanje.

Zanima me kdaj bodo delavci odšli pre parlament.

Dragi Ramon, kdo zna in kdo ne slovensko, NI POMEMBNO. Pomembno je le, ali si je prislužil pokojnino. Verjemi, večina si jo je.

Navsezadnje pa tudi ti in še prenekateri nestrpni politiki desnice, ki se radi trkajo po prsih z nacionalističnimi - ne domoljubnimi - vrednotami, ne znate slovensko. Tudi generalni sekretar vlade Božo Predalič NE ZNA, kljub temu, da si srborito drzne pošiljati izbrisane brez vejic in "iz TV" na tečaj slovenščine.

Malajlo ::

Ramon dekers je izjavil:

Ti si zmešan... Torej je višina penzije pogojena z oceno slovenščine po tvoje?

Karaya 52 je izjavil:

Matijadmin; Znizali so nadpovprecne pokojnine, pa se to le tistim, katerih pokojnine ne temeljijo na vplacanih prispevkih. Chill dude, preberi si zakon pa se ne smesi s kulturkampfovskimi izpadi.

Lažeš ali nasedaš lažnivcem. Znižali so tudi nižje pokojnine, sicer ne tistih najnižjih. Mojima babicama in eni od njenih sester, vsem trem so. Pridi pa vidi!

Če bi se tega lotili pošteno, bi znižali VSEM, le ponderirali bi tako, da res najnižjim ne jemljejo. V nižanje so dobesedno vgradili nestrpnost, z razlikovanjem teh in onih, takšnih in drugačnih.

Dragi Ramon, kdo zna in kdo ne slovensko, NI POMEMBNO. Pomembno je le, ali si je prislužil pokojnino. Verjemi, večina si jo je.

Ja, če si tukaj s turistično vizo, potem RES ni. :D

Lažeš ali nasedaš lažnivcem. Znižali so tudi nižje pokojnine, sicer ne tistih najnižjih.

Koliko pa je imela?

V bivši državi ni bilo turističnih viz, še tisto, kar bi bilo potrebno urediti, smo zajebali (izbrisani). Zato NE bluzi.

Očitno si spregledal moj del zapisa, kjer sem napisal, da si tudi ti nepismen, pa veliko srboritih desnih politikov ni nič na boljšem. Zame je povsem isto napačno, če nekdo zapiše: "slovenština" ali: "slenščna". Razumeš? Kakšen domoljub pa si, če NE znaš slovensko in ne spoštuješ ustave?!

Ena je imela nekaj čez sedemsto, druga pa devetsto. To so nizke pokojnine, jaz ne želim vzajemno plačevati za take pokojnine, da v blagajni vse sprašijo, ne glede na prirastek, in mi pol nekaj dajejo iz proračuna in še jemljejo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

700€ in 900€ so nadpovprecne, povprecje je nekaj cez 600€. Vidim da pises na pamet, sploh ne ves za kaj gre.

Buggy ::

Znizali so nadpovprecne pokojnine, pa se to le tistim, katerih pokojnine ne temeljijo na vplacanih prispevkih.

zelo pozorno ja, cisto po desnjasko...suhi nategi odzadaj. Pred samo izvedbo so izkljucno navajali kot problematicne oz "nadpovprecne" pokojnine tiste nad 1800€ ...sedaj se je iskazalo da je najvecjo udar, kar se kvote pokojnin tice usekal ravno tiste od 622 do 800€...ja res ste carji desnjaki ogabni.

In sedaj na veliko razlagajo... saj smo rekli da bomo "nadpovprecne" znizali in ker je povprecna pokojnina 622 so usekali vse, o tistih ekstremih s katerimi so paradirali na zacetku pa nic vec, saj vejo da s tem niso not prinesli nic.

BTW: kako kaj kaze na podrocju razvoju nasega gospodarstva, da se nam bo zopet cedilo med in mleko...kako je z recepti iz famozne belo-rumene knjihe 10+100?

ajajaj

Karaya 52 je izjavil:

700€ in 900€ so nadpovprecne, povprecje je nekaj cez 600€. Vidim da pises na pamet, sploh ne ves za kaj gre.

Priznam, zmedel sem se. Nadpovprečno me je zavedlo, razumel sem kot nekaj nadstandardnega. 700 € je sam prag revščine, povprečje gor ali dol.

Nisem pa govoril na pamet o naslednjih dejstvih:

diskriminacija glede na vaše/naše (NOB, osamosvojitelji, izgnanci);

nespoštovanje sukcesije za tiste, ki so delali v drugih republikah SFRJ;

nedotakljivost duhovščine, ki je prejemnik iz proračuna (tudi če NSI in SDS plešejo na spolovilih nad severno steno Triglava);

dejstvo, da so vsi prejemniki pokojnin prejemniki iz proračuna (vsaj deloma, tako pravi ZPIZ-1);

da je nižanje slabo ponderirano v smislu socialne varnosti (700 evrov je na pragu revščine, ti veš, koliko je potrebno kljub dodatnemu zdravstvenemu vseeno doplačevati za zdravstvene pripomočke, koliko stane dom, ipd.?).

Karaya 52 je izjavil:

Na pamet dela ta vlada, ker se o tem NI razpravljalo. To ne sodi med interventne zakone!

Zgodovina sprememb…

Samo duhovscina dobiva pod 600€ zato ni bila prizadeta, tako kot vsi tisti, ki dobivajo pod 600€, cetudi v celoti proracuna. Zgajner Tavseva pa v jok na drevo, pomoje ni funkcionalno pismena za poslanko (mogoce se kdo drug tukaj), ki mora zakone razumeti - ali pa je samo zleht. Sem pa mnenja da za osamosvojiteljev nebi smeli delati izjem. Zato da bi bil mir v hisi.

Brscic:

Ob vprašanju znižanja pokojnin za vojake nekdanje JLA pravi, da gre za problem sukcesije po razpadli SFRJ. "Napaka je bila storjena leta 1991, ko se je zaposlenim v JLA kar povprek priznavalo pravice, denar za njihove pokojnine pa je ostal v Beogradu," je pojasnil. Rente zaslužnih

"Gre za terjatev do beograjskega vojaškega pokojninskega sklada in ne razumem čisto dobro, zakaj naj bi izplačevanje vojaških pokojnin bila naenkrat naloga slovenskega Zpiza oziroma proračuna," pravi Brščič. Vsi ti zavarovanci bi morali pokojnino po njegovih besedah izterjati od svojega izvajalca zavarovanja oziroma iz naslova sukcesije.

Najbolj so "nastradali" rentniki, NOB, ki so priviligirani od 2SV dalje, glasni so pa za celotno upokojensko populacijo.

Povprecna placa je 600 realna. Vsem bodo nizal in odpuscal, upokojencem pa nic. Upam da naslednji mandat zmaga zj. Da vidim kaj bo prinesel dvig ddvja. Zagon gospodarstva:d. No kakorkoli tisti ki niste volili jj ga tudi naslednjic ne boste. But than again, who cares.

Buggy ::

VIR: http://www.facebook.com/SlovenijaMojaDe...

Slovenija, moja dežela

Pozdravljeni,

preprosto sem moral te svoje misli pri svojih sedeminpetdesetih letih zliti na papir. Rad imam to deželo - Slovenijo, rad imam to domovino, pokrajino - Slovenijo, ne maram pa de države v njenem institucionalnem ali oblastnem smislu. Tega me je sram, tega me je groza in strah. Sram me je!

... Moj oče je bil znani slovenski pisatelj, ljubil je to deželo, ljubil je svoje ljudi, ljubil je to, da smo nekoč na svoji zemlji. Tudi jaz imam rad to deželo. Kot novinar, terenski, sem imel možnost, da sem jo kot eden redkih Slovencev spoznal po dolgem in počez. In je res lepa, enkratna, neponovljiva. In vedno sem bil vesel in ponosen, da živim na tako lepi zemlji, v tako lepi deželi. A...

A za tak sistem se jaz nisem trudil, ne boril. Bil sem srečen, ko smo dobili svojo državo, ko smo prišli na svoje, kot se reče. Jaz to lahko rečem, ker so bili moji stari starši tlačani na zemlji madžarske grofice. Ki sploh ni bila slaba. Bil sem srečen, ko sem odraščal, od leta 1955 naprej, v neki državi, ki se ji je takrat reklo Jugoslavija, kjer je bilo na začetku težko, zelo težko. Meni in mami je v podstrešnem stanovanju voda zmrznila v umivalniku. A - vsak naslednji dan je bil težak, a vendarle boljši. Bil sem srečen, da sem lahko hodil v šolo, da sem lahko študiral, da sem lahko dobil službo, si ustvaril družino in v vsem tem užival. Za boljši jutri. Pa so bili boni za bencin, pa je bil sistem par - nepar za avtomobile, pa je bila inflacija.

Ampak, dragi moji, bila je tudi sociala, bili so počitniški domovi, bile so šole, bili so vrtci, bili so športni amaterski klubi, amaterska gledališča, bilo je življenje. Bila so potovanja po svetu, bil je nakupovalni Trst, Celovec, Graz, pa še kaj. Vsak dan je bilo bolje. A potem je prišla osamosvojitev, samostojnost, z novimi junaki - vsi iz istega gnezda! In so nam prinesli nove resnice, novo državo. In sem upal vanjo, ponosen sem bil, da jo imam. Kako ponosno sem tista leta v Franciji, Belgiji, Italiji, pa še kje drugje potrpežljivo razlagal, od kod prihajam, da sem iz Slovenije, da to ni več Jugoslavija. Bil je en sam ponos.

Potem pa minejo leta... Potem pride privatizacija, pride tranzicija, pridejo pidi in sodi, pride Koržetov sklad za državna podjetja. In potem pridejo razni Bavčarji, Kordeži, Valanti, Duhovnikove, Volki, Šroti, da Hildice ne pozabim, in cela plejada z njimi zlizanih novih povzpetnikov. In z njimi povezanih novih menedžerjev z mojim nekdanjim kolegom Samom Miličem Hribarjem na čelu. Kdo bi jih vse našteval. Škoda časa in prostora. In potem nam ukradejo državo. In naredijo dva sistema, enega za ,,elito" in enega za navadne ljudi, za sodobne sužnje. Mar je treba naštevati primere... Mislim da ne. In potem jemljejo, kradejo.

In ko skorajda vse ,,privatizirajo", si za ubogega človečka izmislijo še recesijo.

Odpuščanja, cesta, brez plač, ki so jih ljudje zaslužili, brez zavarovanja, ki so ga že plačali. Brez upanja in brez prihodnosti. In brez pravne države. Potem ga do konca oropajo. Do tega, da ljudje ne morejo več živeti, da se po kleteh blokov vlačijo kot podgane, da si pozimi najdejo topel kotiček, da bi dočakali jutri. Brez služb, brez prihodnosti. Kje so Litostroji, Mure, Tami, Labodi, Lisce, Mipi, Jutranjke, kje je SCT, kje je Vegrad, kje je Prevent. In kje so ti ljudje. In kje je denar, ki je bil tam. Kdo ga je vzel, kdo ga je privatiziral. Kdo je pokradel NLB. Za zasluge so direktorji dobivali nagrade, saj se še spomnite imen. Upam da.

Pa še ni dovolj. Potem se vsi ti ,,mojstri", ne bi rad uporabil hujšega izraza, potem se lotijo še generacije upokojencev. Tistih, ki so jim s svojim delom dali sploh možnost, da so svoje riti prinesli do šol in fakultet, da so postali to, kar so. No, prepričan sem, da tega njihovi starši tega niso želeli. In na to niso ponosni. Zdaj ropajo še njih. Sramota.

In kaj so dali mladim? Povejte mi, kaj in kakšna je vaša prihodnost. Če mi boste dali optimizem, bom srečen. Pa se bojim, da ne bo nikakršnega optimizma v vaših odgovorih, če bodo pošteni. Na žalost. Mi bomo na star leta delali do smrti, kje pa boste vi dobili službo, kako si boste ustvarjali boljši jutri, lepšo prihodnost. Kako boste v življenje spravili vaše otroke, ki so nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi. Povejte mi, kako!

O vsem tem tudi pišem, vsak teden, vsak dan o tem razmišljam. Pa ne pomaga. Treba je nekaj narediti. To, kar je pred nami, verjemite, ni dobro. Ne pelje nikamor. To je preprosto kraja v imenu - koga že?? - morda ljudstva. Dajte no, to je svinjarija.

Pa še vedno bom zapisal: imam najlepšo domovino, najlepšo deželo, rad imam Slovenijo. A čas je, da se nekateri, mnogi umaknejo. Dovolje je bilo. Dajte nam, da zadihamo.

Matjaž Kranjec

Matako ::

" Jaz to lahko rečem, ker so bili moji stari starši tlačani na zemlji madžarske grofice."

Tukaj sem nehal brati.

Definitivno Kranjcu priporočam TL;DR verzijo, če je le možno. Jbg, brez upoštevanja simptoma pridobljenega pomankanja pozornosti pač danes nikamor ne prideš - tudi v politiki.
/\/\.K.

populisticne floskule ne palijo. Ukrepi so potrebni, ne pa novi stadioni. In jj. Jih izvaja. Prevec ste custveno vpleteni. Pomislite samo na delavce ki jih odpuscajo, ali delajo zastonj v upanju da placa naslednji mesec bo. Ali pa na oglase za zaposlovanje, kje rabis xx let izkusenj, univerzo, znati pa toliko kot einsten.

BlueRunner ::

enadvatri je izjavil:

Država namenja pomoč duhovščini v obliki prispevkov za pokojnino, nato jim nič ne vzame, ker niso iz proračuna ... Smradi!

Ahem. To se mi nekaj ne sesteje.

Pomoc verskem osebju gre iz zakonske postavke 27. cl. Zakona o verski svobodi, izplacuje jo Urad za verske skupnosti (v sosednji temi sem dal povezave na to in na supervizorja, od koder so razvidni natancni zneski in prejemniki). Urad za verske skupnosti se financira izkljucno iz proracuna.

Z novim zakonom se je (ZUJF) se jim je postavka znizala na nacin, da se jim za osnovo privzame 48% povprecne place in ne vec 60%. Torej znizanje za 12 odstotnih tock.

Se vedno pa se mi cez palec zdi, da drzava tako vec placa posamicnim duhovnikom (vse socialne prispevke), kot pa posamicnim policistom (samo dodatna vplacila za pokojninsko zavarovanje). Kar tudi nekaj pove o temu koliko se koga ceni.

Dodatno vprasanje pa je, ce bo vlada po nesreci ali namenoma "nacionalizirala" sklad dodatnega zavarovanja (ki je za razliko od tega, kar vodi ZPIZ, resnicno varcevalni sklad), kamor se vplacuje te prispevke za policiste.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers je izjavil:

Povprecna placa je 600 realna. Vsem bodo nizal in odpuscal, upokojencem pa nic. Upam da naslednji mandat zmaga zj. Da vidim kaj bo prinesel dvig ddvja. Zagon gospodarstva:d. No kakorkoli tisti ki niste volili jj ga tudi naslednjic ne boste. But than again, who cares.

Tudi njega nočem, nisem kot enosmerni el. tok!

BlueRunner je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Država namenja pomoč duhovščini v obliki prispevkov za pokojnino, nato jim nič ne vzame, ker niso iz proračuna ... Smradi!

Ahem. To se mi nekaj ne sesteje.

Pomoc verskem osebju gre iz zakonske postavke 27. cl. Zakona o verski svobodi, izplacuje jo Urad za verske skupnosti (v sosednji temi sem dal povezave na to in na supervizorja, od koder so razvidni natancni zneski in prejemniki). Urad za verske skupnosti se financira izkljucno iz proracuna.

Z novim zakonom se je (ZUJF) se jim je postavka znizala na nacin, da se jim za osnovo privzame 48% povprecne place in ne vec 60%. Torej znizanje za 12 odstotnih tock.

Se vedno pa se mi cez palec zdi, da drzava tako vec placa posamicnim duhovnikom (vse socialne prispevke), kot pa posamicnim policistom (samo dodatna vplacila za pokojninsko zavarovanje). Kar tudi nekaj pove o temu koliko se koga ceni.

Dodatno vprasanje pa je, ce bo vlada po nesreci ali namenoma "privatizirala" sklad dodatnega zavarovanja (ki je za razliko od tega, kar vodi ZPIZ, resnicno varcevalni sklad).

Agree.

So pa tako ali drugače vsi iz proračuna plačani (vsaj deloma), ker ZPIZ-1 pravi, da primanjkljaj zavoda krije proračun. In primanjkljaj je.

Zgodovina sprememb…

matijadmin: potem ti priporocam tujino. Recesija bo se najmanj 10 let. Slovenija je tako v kurcu da se vam ne sanja ne.

Ramon dekers je izjavil:

matijadmin: potem ti priporocam tujino. Recesija bo se najmanj 10 let. Slovenija je tako v kurcu da se vam ne sanja ne.

To vemo vsi. In vsi vemo, da nam tega ne bi bilo treba (vsaj v takšni meri ne).

Kar bi ti želel sporočiti je, da počisti pred svojim pragom, ker imaš veliko za čistiti (JJ ni svetnik in si ne zasluži naslednjih volitev)!

matijadmin:potem pa ne jokaj. Kot primer pokojnino 672, so znizali za 4 evre, in nevem v cem je problem. Tudi jankovic bi moral napraviti enako, samo da bi prej dvignil ddv. Kaj imam pa jaz za cistit pred pragom pa nevem. No kakorkoli moj glas jj ima.

Okapi ::

Najbolj podlo pa je, da so najprej tistim s "previsoko" penzijo ukinili ali znižali regres, potem pa penzijo znižali. Če bi najprej penzije znižali, bi mnogi dobili regres.

O.

Nissan GTR ::

Če bi najprej penzije znižali, bi mnogi dobili regres.

ga bodo pa drugo leto dobili

Ramon dekers je izjavil:

matijadmin:potem pa ne jokaj. Kot primer pokojnino 672, so znizali za 4 evre, in nevem v cem je problem. Tudi jankovic bi moral napraviti enako, samo da bi prej dvignil ddv. Kaj imam pa jaz za cistit pred pragom pa nevem. No kakorkoli moj glas jj ima.

Ne jokam, ker nisem upokojenec. To, da so bili pri tem progresivno je pohvalno.

Vse to so pa zamočili, kar pravična in socialno usmerjena vlada (leva ali desna) ne bi smela:

diskriminacija glede na vaše/naše (NOB, osamosvojitelji, izgnanci);

nespoštovanje sukcesije za tiste, ki so delali v drugih republikah SFRJ;

nedotakljivost duhovščine, ki je prejemnik iz proračuna (tudi če NSI in SDS plešejo na spolovilih nad severno steno Triglava);

dejstvo, da so vsi prejemniki pokojnin prejemniki iz proračuna (vsaj deloma, tako pravi ZPIZ-1);

da je nižanje slabo ponderirano v smislu socialne varnosti (700 evrov je na pragu revščine, ti veš, koliko je potrebno kljub dodatnemu zdravstvenemu vseeno doplačevati za zdravstvene pripomočke, koliko stane dom, ipd.?).

T-h-o-r ::

vladimir vodušek

kva pa zdej
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T-h-o-r je izjavil:

vladimir vodušek

kva pa zdej

Kaj pa ima on formalno ali neposredno veze z vlado?

Back on topic, vlada se je potegnila nazaj in s tem priznala krivdo glede površnosti in/ali krivičnosti glede dela ZUJF, ki ureja pokojnine. Ali pa se je prestrašila Kahla ...

Revizija je pokazala pričakovano, takšne banke še norec ne bi kupil, kar ni očitek tej vladi.

Vsi vemo, da naših obveznic nihče ne bi kupil, zato sta dve državni banki služili zadolževanju države. Ker sta zaradi omenjenega bili nujno zlo, so se v njenih kreditnih vrsta izmenjevali koloni zdaj naših, zdaj vaših ... Prav to, oboje, je tudi razlog, da bodo slabe terjatve prenesli na nov holding, kar je slaba odločitev po mojem prepričanju, saj države nič manj ne bremeni, bo pa sprostil breme banki, ki se bo znova lahko zadolževala, da bodo nekateri veselo ropali!

Tega ne bi očital Janši, ker bi bilo preveč populistično. Jako jih zaboli za take sitnice ...

Nemci bi si polizali prste za Splošno plovbo, ki smo jo mimogrede tudi (pre)večkrat dokapitalizirali, a o tem se ni pisalo (Srečko Prijatelj ima o tem precej prav, a to nima popolnoma nobene veze z njegovim izsiljevanjem in orožarskimi posli). Zato so Nemci kupili terjatev Unicredita do Mercate ...

Double_J ::

Premier Janez Janša je sinoči v nastopu na Info TV znova poudaril, da večjega preizkusa, kot je glasovanje o zlatem fiskalnem pravilu, še ni bilo. Vlada prevzema vso odgovornost, ki jo ima, pravi premier, odgovornost za stanje v javnih financah zaradi nasprotovanja zlatemu fiskalnemu pravilu pa bo nosila tudi opozicija, saj koalicija sama nima dovolj glasov za vnos pravila v ustavo. Če se bo opozicija prihodnji teden odločila proti zlatemu pravilu, bi to pomenilo, da se je Slovenija odločila za predčasne volitve (iz TV Dnevnika).

Ne verjamem da bodo predčasne volitve zaradi zlatega pravila, če pa ne bi bil sprejet varčevalni zakon, potem bi pa dejansko lahko bile.

Bo pa levim veliko težje vladati, če slučajno pridejo na oblast na rednih volitvah. Bodo dobili dosti večji dolg. Ampak to je njihova izbira...
Dve šivanki...

In kaj potem ko bodo slabe terjateve v holdingu? Kdo bo potem to odplačal. Kolikor razumem se samo razbremeni banke in prenese dolg na drugo institucijo "holding." Sicer pa če se sprejme t.i. zlato pravilo, potem je zadolževanje itak ustavljeno.

A kdo kaj več razume tole, kaj pa posojilodajalci, se strinjajo s tem da se njihove terjatve prenesejo na holding.

Samo za razbremenitev gre, holding izda obveznice z drzavnim kritjem in nato odkupuje slabe terjatve. IMO bodo prevzemali predvsem posojila zavarovana z lastniskimi delezi in potem na koncu procesa dejansko dobis "nov SOD", normalno banko in vse to je lazje prodati in kot super minestro.

Aha holding bo izdajal posojila oziroma obveznice. Got it. Kdo jih bo pa kupoval? LOL. Obrestna mera obveznic je 7 ali 9 nemška 2 ali 1%. A upniki se pa strinjajo s hodlingom? No ja tega dela vseeno ne štekam. Saj imajo oni terjatve ne država.

Zgodovina sprememb…

Vem kaj mislis, ti normalni arugmenti imajo tezo v normalnih drzavah. Slovenija je pa spacek, ki je obdrzal del socialisticne stukture in z veseljem pograbil kapitalisticne cukre. Drzava je tako vecinska lastnica NLB in bo tako sama sebi odkupovala terjatve. Upnik (drzava) se zato strinja z drzavo. Bizarno ha?

Torej ja. Cilj je prodaja NLB in prodaja obveznic iz holdinga po izredno visoki obrestni meri. No ja če ne drugega, vsaj banke se bomo losali, kljub temu da so obrestne mere obveznic astronomske -----kdo bo plačeval tele obresti, davkoplačevalci itak? Kupec se bo pa po mojem že našel.

Kaj naj rečem, podn. Ni pa nikogar ki bi imel čarobno palčko, ker država je v kurcu, božiček pa ne bo prinesel denarja. Torej lahko pričakujemo še drastične socialne ukrepe "varčevanja."

Zgodovina sprememb…

celada ::

Double_J je izjavil:

Premier Janez Janša je sinoči v nastopu na Info TV znova poudaril, da večjega preizkusa, kot je glasovanje o zlatem fiskalnem pravilu, še ni bilo. Vlada prevzema vso odgovornost, ki jo ima, pravi premier, odgovornost za stanje v javnih financah zaradi nasprotovanja zlatemu fiskalnemu pravilu pa bo nosila tudi opozicija, saj koalicija sama nima dovolj glasov za vnos pravila v ustavo. Če se bo opozicija prihodnji teden odločila proti zlatemu pravilu, bi to pomenilo, da se je Slovenija odločila za predčasne volitve (iz TV Dnevnika).

Ne verjamem da bodo predčasne volitve zaradi zlatega pravila, če pa ne bi bil sprejet varčevalni zakon, potem bi pa dejansko lahko bile.

Bo pa levim veliko težje vladati, če slučajno pridejo na oblast na rednih volitvah. Bodo dobili dosti večji dolg. Ampak to je njihova izbira...

Torej levi naj sprejmejo vsako neumnost, ki jo predlaga ta vlada a ko je bilo obrnjeno se je pa lahko vse miniralo? Mislim hinavci...

djordjevic ::

Meni se zdi, da imajo oboji resne težave z 'državotvornostjo', ko nosijo bedž z napisom opozicija.

Samo pravim.
No grave is deep enough to keep us in chains.

celada ::

djordjevic je izjavil:

Meni se zdi, da imajo oboji resne težave z 'državotvornostjo', ko nosijo bedž z napisom opozicija.

Samo pravim.

Ja se strinjam. Sej sta obe strani hinavski.

Ramon dekers je izjavil:

In kaj potem ko bodo slabe terjateve v holdingu? Kdo bo potem to odplačal. Kolikor razumem se samo razbremeni banke in prenese dolg na drugo institucijo "holding." Sicer pa če se sprejme t.i. zlato pravilo, potem je zadolževanje itak ustavljeno.

A kdo kaj več razume tole, kaj pa posojilodajalci, se strinjajo s tem da se njihove terjatve prenesejo na holding.

Kaj si bedak? Sprašujem, ne označujem za ...

Pojasnilo ... Isto sranje drugo pakovanje, vedno bo država dolžnik (beri: pesek v oči volilcem, državljanom, dalkoplačevalcem ...).

Obe strani strani ali obe opciji ali vse opcije so hinavske in svinjske. Še najbolj pa ste določeni pisuni na tem forumu SVINJSKI! Plačanci ste, ni kaj ... ;) Vsi to vemo, razen vas, ki mislite, da vam kdo naseda ... Trolololl :)

Zgodovina sprememb…

Mislis da so placanci vsi tisti, ki se ne strinjajo s tvojo verzijo resnice? Po tej plati sta si z Mikijem zelo podobna.

Matako ::

Plačenec seveda ni mišljeno dobesedno. Upam.

Če bi res toliko ljudi za spletno nabijanje prejemalo plačilo, kot se obtožuje... bi že zdavnaj rešili problem brezposelnosti.
/\/\.K.

"Placanec" predpostavlja obstoj "pogodbe" med subjektoma. Matija ne more verjeti, da lahko nekdo zagovarja drugacna stalisca in ob tem nima nobene osebne koristi. Mogoce gre samo za ad hominem prijem, ne vem kaj ga je danes zjutraj ob 01:29:50 zagrabilo.

solatko ::

Cilj vsega tega prekladanja je, da se razprši dolgove Zvon1 in Zvon2, da se reši slovenski del RKC. Plačali bomo pa vsi, tako kot vse dosedaj.
Jajo je bil prej zagret gorečnež KPJ - KPS, sedaj pa ne more brez RKC.
Volk dlako menja, narave nikoli - mali Stalinček, veliki Majer.
Delo krepa človeka

Keyser Soze ::

Karaya 52 je izjavil:

"Placanec" predpostavlja obstoj "pogodbe" med subjektoma.

Ni nujno da je v pisni obliki. Ene sorte "tiha" pogodba, ko se stranki sparita, ker je to obema v korist. IMO zna obstajat. Ker vidim blazen manjko kritike. Prejšnjo vlado bi ob takšnih blamažah lastni volilci raztrgali na koščke. Tej skoraj da ne raste podpora. :D
OM, F, G!

Kaj naj recem, sem zadovoljen z vecino ukrepov, mene itak ne morejo prizadeti ker nisem pri drzavnem koritu. 8-)

Timurlenk ::

vzeli smo poštenim državljanom, študentom in upokojencem

da bomo lahko zakrpali milijardno luknjo v banki, ki posluje z izgubo, zaradi enormnih vložkov v znanje, raziskave in odpiranje novih podjetij

in naj raje ostane anonimna
lp, vaš führer
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Predvsem zaradi blazenja pritiska na realni sektor. Drzava vzame denar tistim, ki ustvarjajo, drzava pac ne ustvarja, samo prerazporeja. IIRC si student fakultete za upravo, tako da z realnim sektorjem verjetno ne bos imel veliko opravka. Skoda, ravno ljudje ki denar pobirajo z dreves bi potrebovali taksno lekcijo. IMO je to najboljse zdravilo proti skupnoskledarskim neumnostim.

Okapi ::

Predvsem zaradi blazenja pritiska na realni sektor.
In kdo je naredil minus s tem, da se je zakreditiral? Realni sektor ali javni?

O.

Karaya 52 je izjavil:

Kaj naj recem, sem zadovoljen z vecino ukrepov, mene itak ne morejo prizadeti ker nisem pri drzavnem koritu. 8-)

+1 se strinjam. Še enkrat jajo ima moj glas. Vseeno so vsi ti ukrepi boljši kot dvig DDV.

Okapi je izjavil:

O.

Oboji. Eni so dajali drugi so pa zapravljali in kradli. Posijilo je vzel tudi Akrapovič pa mu je uspelo. Je pa sigurno več propalic kot tistih uspešnih. Tako kot povsod v življenju.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

O.

Za javni dolg je kriva drzava: napihnjena javna uprava, mastni socialni transferji, evo, to je ze vec kot polovica drzavne potrosnje, ki je sla preko vseh meja. Realni sektor mora vse to odplacevati, poleg svojih dolgov, tako da tvojega vprasanja ne razumem.

Keyser Soze je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

"Placanec" predpostavlja obstoj "pogodbe" med subjektoma.

Ni nujno da je v pisni obliki. Ene sorte "tiha" pogodba, ko se stranki sparita, ker je to obema v korist. IMO zna obstajat. Ker vidim blazen manjko kritike. Prejšnjo vlado bi ob takšnih blamažah lastni volilci raztrgali na koščke. Tej skoraj da ne raste podpora. :D

Pa sej sami SDS raste podpora.
««
62 / 264
»»