» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
215 / 264
»»

dstr17_ ::

Gregor P je izjavil:

Mislim da sem že enkrat na tem forumu napisal, zasebno zdravstvo je očitno samo pri nas ter ostalih tajkunskih deželah problem:8) ... že čez mejo v Avstriji to odlično funkcionira (pomeni: čakalne vrste minimalne, ali pa jih ni! In vse to ravno tako preko državnega zdravstvenega zavarovanja - koncesije pa to).
Avstrija ima zelo močan del javnega zdravstva. Približno 11% BDP namenijo za javno zdravstvo. Slovenija pa približno 8%.

Massacra ::

dstr17_ je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Mislim da sem že enkrat na tem forumu napisal, zasebno zdravstvo je očitno samo pri nas ter ostalih tajkunskih deželah problem:8) ... že čez mejo v Avstriji to odlično funkcionira (pomeni: čakalne vrste minimalne, ali pa jih ni! In vse to ravno tako preko državnega zdravstvenega zavarovanja - koncesije pa to).
Avstrija ima zelo močan del javnega zdravstva. Približno 11% BDP namenijo za javno zdravstvo. Slovenija pa približno 8%.

In pbl. 1% za javno zobozdravstvo, v Slo pa 0,14%. Seveda razliko plača pacient (ali imamo morda 4x slabše zobozdravstvo kot Avstrijci? Hmmm... morda, morda pa res...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

monster-x je izjavil:

No, potem pa boš moral še kakšen učbenik ekonomije prebrati, da ti ne bo treba dvomiti. Težko pa v ekonomskih debatah debatirajo tisti, ki nimajo pojma niti o osnovah ponudbe in povpraševanja.
Tole sklicevanje na učbenike ekonomije je navadno šarlatanstvo. Navedi dokaze za svojo trditev, ali pa je pač ni možno resno jemati. Pa ne kar poljubno trditev, ampak to kar si predhodno trdil: da če se v Sloveniji zviša cena dela, potem bo manj delovnih mest.
A ti nas maš za norca al kaj?
Še enkrat: velika večina pacientov v Sloveniji se obravnava v strokovno ustreznih in sprejemljivih rokih.
Vidim, kako veliko mi daje. Toliko, da me kar zmrazi, ko pomislim na njih.
Potem pa pojdi v Čile, kjer imajo privat zdravstvo in ponovno širjenje tuberkuloze v 21. stoletju. Srečno.
Ti pojma nimaš, kaj so nizki davki. Lahko govorimo, da so v nekaterih primerih davki nižji, niso pa nizki.
Slovenija ima de facto nizke davke v primerjavi z razvitimi EU državami, ki so edine relevantne za primerjavo. Afriške države naj se pa primerjajo z afriškimi državami.

Delovna sila je cenejša kot v kateri drugi državi, ampak v drugi državi boš dobil za enak bruto višji neto in boš tako bolj motiviran za delo.
To smo že obdelali: v Sloveniji so pač plače nizke in je zato dohodninska lestvica postavljena nižje kot v nekaterih drugih državah. Porazdelitev je pa enaka oz. glede na to da je v Sloveniji 85% ljudi v I. in II. razredu morda celo še slabša (to bi bilo potrebno preveriti).

Je narobe, da plačujejo bogati več.
Ni narobe, ampak je čisto pravilno.

Monster_x

Daj malo se še potrudi in sestavi številke in realno situacijo v našem zdravstvu. Potem pa to primerjaj z Avstrijo (samo z njo se "želimo" primerjati).

Potem pa dodaj dejstvo, da so avstrijska sodišča že obsodila evro poslanca. In nato dodaj korupcijo v Sloveniji in jo primerjaj z avstrijsko. In primerjaj koriptivne posle v slovenskem zdravstvu s kvaliteto storitev in čakalnimi dobami. Ko boš vse te spremenljivke upošteval, pa nam napiši, kako kvalitetno bi lahko bilo slovensko zdravstvo. Javno, vsem dostopno.

Arto ::

monster-x je izjavil:

To, da so ljudje bogati zaradi revnih je pa še en nesmisel.

Ne zaradi revnih ampak na račun revnih. Morajo obstajati ljudje, ki imajo manj, da imajo lahko drugi več. Denar se samo razporeja med ljudmi. Ne more imeti nekdo veliko denarja, ne da bi ga imeli nekateri manj. Preprosta matematika. Zdaj, kdo si več denarja zares zasluži je pa drugo vprašanje. Jaz sem mnenja, da večina revnih ljudi ni sama kriva za svoje finančno stanje, kot tudi niso vsi premožni ljudje blazno pridni in zaslužni. In zato je prav, da se take stvari nekoliko izravnava s pomočjo davkov - konec koncev so premožni ljudje premožni zaradi in na račun družbe v kateri živijo, zato je prav, da dajo tej družbi več, kot nekdo, ki ima finančno od te družbe manj.

Daedalus ::

Kako svinje rijejo po Sovi. Me zanima, kako bojo cvilili, ko se Vlada menja in bojo razni Črnčec-i leteli na cesto.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Buggy ::

...tole vse skupaj mi deluje, kot da je SDS ugrabil naso drzavo, ki jo sedaj posiljuje istocasno pa se se psihicno izzivlja nad njo :'(

res upam da bo SDS tokrat hudicevo placal tole gomazenje po drzavi in ljudeh!

enadvatri ::

Gregor P je izjavil:

Se popolnoma strinjam.

Sicer pa sem ravno danes naletel na odgovre, kot so: "... tega ne delamo več, nam ne plačajo." in "... drugič se pride za nujne primere!", kljub temu, da sem sestri povedal, kaj je moja težava in me je sama naročila v tako kratkem času.

Aja, pa še to. Pri nas na Obali koncesjonarji ne dežurajo več, so se temu uprli, ker naj bi ZD zadržal sredstva namenjena njim za dežuro.

Počilo bo in upam, da čim prej.

Več korenjakov potrebujemo kot je tisti, ki se je odpeljal z avtomobilom v bolnico. Da ne bo pomote, ne spodbujam nasilja. Toda, če se folku ne bo mešalo, bo očitno še dolgo tako. Tisti revež pa se je jebal, ker ni dobil ponoči na celi Obali dežurnega spihiatra, rešilec je bil zaseden in ga ni imel kdo peljati v najbližjo ustanova - do Idrije (110 km oz. 1,5 h vožnje po ovinkih).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

[J.P.Sartre]

Mr.B ::

Glede na to, da so polcaji v takih primerih nobstoječih, je to listo ok.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

djordjevic ::

Ti bi res požrl vsak drek, ki ti ga servirajo vladajoči, a?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ne jaz bi dal nove pogodbe o delu, oziromaa anekse, kjer bi definiral odškodninsko odgovornost, za primere....., kazensko odgovornost za primere..., itd najprej za definicijo slabega dela, ta je zelo splošen, potem pa naj se vsak Jeb**, kaj poemni slabo delati. Ne rabiš nič definicij famoznih norm JS.

djordjevic, pozabil dodati, kakšni mestni Redaji, ki te lahko vklenejo ter posprejajo pa te itak ne motijo....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Buggy ::

haha...upam da bi zacel z izvajanjem tvojega ukrepa na vrhu JS, kot vzor vsem... Jajec power :))

Mr.B je izjavil:

djordjevic, pozabil dodati, kakšni mestni Redaji, ki te lahko vklenejo ter posprejajo pa te itak ne motijo....

Valjda, da me motijo. Četudi me ne bi, ta ukrep o 'avtocestnih redarjih' ni zato nič manj debilen.

OK, potem pa pojdimo protestirati proti obojim, ker to je nekako tako kot v času prve polovice prejšnjega stoletja, kjer so po Ljubljani imeli obhode črnokapci..

blackpirat ::

Eni pa so res nepismeni. Napišem, da vem, kako optimalno porabiti denar in podpiram tak sistem, ti pa mi težiš, da se česa bojim. Neverjeten si, res.

Torej, najbolje, da državljanom vzamemo kar ves denar, ki ga zaslužijo in se potem mi skupaj odločimo, kaj je zanj najbolje? Da ne bo slučajno kupil prevelike plazme ali pa kakega nizkokvalitetnega sranja?

Tudi zate ni najbolj pametno, da kvasiš neumnosti po temu forumu, pa ti ne smem vzeti dostopa do interneta in ti jaz povedati, kam smeš in kam ne smeš. No, po tvoje bi celo lahko. :)

Res si neverjeten. :D Če veš kako optimalno porabiti denar, je super. Trdim, kar dosti državljanov tega ne ve, zato podpiram načelo solidarnosti. Nič več nič manj. Tvoj koncept liberalnosti pa izvajaj v ZDA, tam je itak sociala in družbena blaginja v kurcu.

Spomni me kje oz. kako sem trdil, da lahko komu država omeji svobodo gibanja in dostop do interneta?
"I do not argue with people, I correct them"

Keyser Soze ::

djordjevic je izjavil:

Valjda, da me motijo. Četudi me ne bi, ta ukrep o 'avtocestnih redarjih' ni zato nič manj debilen.

Ponavadi folk mal argumentira zakaj je to slabo. Lahko pa po "janševo" odpizidiš vsako stvar z obrazložitvijo, da je "komunajzarska zarota".8-O

DARS je v bistvu že nadzorni in prekrškovni organ. Vrši nadzor in kaznuje. Če dokvalificirajo svoje nadzornike še za to širitev pooblastil to ni nujno slaba rešitev.

Al hočete rečt, da ljudi ni mogoče došolat oz. potem ko zapustijo šolo ratajo "neučljivi butli"?
OM, F, G!

Nas moti. Nek gumpec z OŠ, nima kaj paradirati naokoli in uveljavljat pravila, ki jih itak ni sposoben razumet.

Če dokvalificirajo svoje nadzornike še za to širitev pooblastil to ni nujno slaba rešitev.

Velja isto, kot za mestne redarje. Plus, v kolikor se stvari organizirajo drugače, niti ni potrebe bo dodatnih pooblastilih, samo DARS mora žačet opravljat svoje delo.
[J.P.Sartre]

Kako razlike med prijavljenim in dejanskim premoženjem hendlajo na Hrvaškem:

Med njimi je tudi eden bolj popularnih in prepoznavnih predstavnikov hrvaške estrade, pevec Marko Perković Thompson. Čeprav sam odločno zanika, da je kar koli dolžan, dacarji dokazujejo, da jim dolguje približno 140.000 evrov tako imenovane razlike med vrednostjo lastnine in prijavljenimi dohodki. Thompson, ki ne skriva svojega pretiranega nacionalističnega prepričanja, je zaradi zapisov v medijih ogorčen. Kot je za Večernji list dejal njegov odvetnik, se je vnovič zgodilo, da so mediji prejeli odločbo prej kot stranka, kar je nedopustno, Thompson pa je dodal, da je to tretja odločba, od katerih so vse različne. Davkariji je očital, da ga sploh niso pozvali, da bi pojasnil nastali zaplet. Seveda je že napovedal pritožbo. Ne glede na vse bo moral Perković v dveh tednih poplačati dolg državi, drugače mu bo davčna zaplenila del lastnine v vrednosti nastalega dolga.
[J.P.Sartre]

Presneti neciviliziranci! Pri nas lahko pojasnjuješ, dokler se pristojni ne naveličajo pojasnil, da je spet lepo vse AOK. ;(

jype ::

SDS je spravla javni sektor na barikade, zdej pa s prstom kaže na ubožce, ki trpijo zaradi odsotnosti tistega javnega sektorja, ki ga po njihovo itak ne potrebujemo.

PaX_MaN ::

Daedalus je izjavil:

Kako razlike med prijavljenim in dejanskim premoženjem hendlajo na Hrvaškem:

Tale "davčni steber sramu" je dost fail, predvsem zato, ker ne povedo koliko so pa pred tem seznamom pob(i)ral(i na mesec/leto/itn).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

jype, sarkazem ni kaj.
Realnost je ta, da bodo hočeš ali nočeš plače v javnem sektroju postale standardizirane v razmerju, ki ga pozna ostala EU, verjetno tudi večino "demokratičnega" sveta. Pa se lahko še nekateri poprsih tolčete, o pomembnosti itd...
PS: Včeraj so verjetno tudi štrajkali, ker sem rabil od vstopa v obravnavo pridobitve dovolilnice malo več kot 20 minut. S tem da je JS oziroma uradnik, cca 5 minut gledal v ekran, ne da bi kakšno tipko pritisnil ali premaknil miško. Je bilo kar napeto, dokler ga jaz z vprašanjem: Je morda kaj narobe?, nisem zbudil iz transa...

Mr.B> Realnost je ta,

Ne. Realnost je ta, da bomo javni sektor plačevali, ali pa ta ne bo delal. Tako kot v gospodarstvu.

Mr.B> Včeraj so verjetno tudi štrajkali, ker sem rabil od vstopa v obravnavo pridobitve dovolilnice malo več kot 20 minut.

Ja, jebiga, premal jih plačuješ, pa pol slabo delajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype
Ne. Realnost je ta, da bomo javni sektor plačevali, ali pa ta ne bo delal. Tako kot v gospodarstvu.
Plačevali, da, nikjer ne piše koliko, in kako bodo plače tam rastle, po "izravnavi" To je velika razlika, ker nikjer ne piše, da se JS ne bo plačal, samo manj bo plačan. Glede na standard, ki ga nudi, je plačan preveč, ali pa ga nekateri ups "demostranti" preveč molzejo. Kar ti je ljubše, seveda...

Mr.B> nikjer ne piše koliko

O tem se bodo odločili kar zaposleni v javnem sektorju (in nihče drug).

Mr.B> Glede na standard, ki ga nudi, je plačan preveč, ali pa ga nekateri ups "demostranti" preveč molzejo. Kar ti je ljubše, seveda...

Tvoje mnenje je nepomembno. Javni sektor se od zasebnega ne razlikuje v ničemer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

dzinks63 ::

Minister Žerjav je bil v torek na obisku v Daimlerju, kjer je lobiral za nove posle z avtomobilskim gigantom.

Čeprav mu to ni uspelo, je lepo da se trudijo, kaj drugega jim niti ne preostane, to je edini pravi način , da se Slovenijo potegne naprej. Upamo da jim bo uspelo najti ene par tapravih , da bi investirali v sloveniji, zgradili nekaj tovarn, da se zmanjša brezposelnost, popravi stanje v proračunu in se zaćne dogajati tisto ta pravo, pač ustvarjati, ne samo denar vleči iz žepov.

jype
O tem se bodo odločili kar zaposleni v javnem sektorju (in nihče drug).
To je odgovor, ki nima nikakršne veze z realnostjo. V končni fazi se lahko oni plačujejo tudi na bone, pa če boš hotel imeti višjo plačo, si lahko zaradi mene tudi dodatno nulo napiši. Z realnostjo pač nima nikakršne povezave, pa če tudi na vsako kljuko, nalepijo: mi nismo krivi, WTF. Ampak ko bo JJ na kol nabit, bo med in mleko...

NissanGTR ::

Pravijo učitelji, ki štrajkajo, da hočejo sistem kot je bil pred letom 91, ko smo imeli socialno državo... samo če bodo spet uvedli tak sistem, potem bodo morali učitelji delati dosti več... nas je bilo 33 nekoč v razredu, danes jih je pa 15 v razredu... A se zato borijo ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: enadvatri ()

če bodo srali, bodo imeli avtocesto enkrat leta 2050

djordjevic je izjavil:

Tole je tudi kar precej zanimivo. Sama naključja zadnje čase. >:D

Lolooolol. To pa ni več res. Koliko bo zrasla cena zemljišča in nepremičnine? Kakšna mafija, ajoooj..:))

Invictus ::

NissanGTR je izjavil:

Pravijo učitelji, ki štrajkajo, da hočejo sistem kot je bil pred letom 91, ko smo imeli socialno državo... samo če bodo spet uvedli tak sistem, potem bodo morali učitelji delati dosti več... nas je bilo 33 nekoč v razredu, danes jih je pa 15 v razredu... A se zato borijo ?

Da ne govorim o tem ko se jim bo plača znižala za 30%.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NissanGTR je izjavil:

Standardizacija se ne bo spreminjala tako, kot ti pišeš (in kar pišeš tudi ni res - '91 -> 33 učencev, danes 15 učencev).

Saj učitelji že sedaj delajo več (vse ostale dejavnosti izven osnovnega dela). Le plačani najbrž niso več za to (in kot so bili).

Najbrž pa si več dela želijo. A tudi plačila za to!

friendbreez , sej vem, včasih so se kontrolke kar same popravile, pa učna snov kar sama priprvaila. P
a seveda kar naprej se nekaj izobražujejo,...

Standardizacija se ne bo spreminjala tako, kot ti pišeš (in kar pišeš tudi ni res - '91 -> 33 učencev, danes 15 učencev).

Kaj ni res??? Vso osnovno in srednjo šolo nas je bilo več kot 30 v razredu!! Pa ne mi govorit, da so sedaj učiteljice bolj obremenjene kot takrat...

Ko bodo imeli 40 urni delovnik in kartice za štemplati, potem naj Štrukelj stavke organizira...

Matako ::

Demografija je naredila svoje, to je dejstvo. Samo ne za toliko. Vseeno, število učiteljev gotovo ni sledilo trendom.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Lolooolol. To pa ni več res. Koliko bo zrasla cena zemljišča in nepremičnine? Kakšna mafija, ajoooj..:))

Jaz nikoli ne bi kupil hiše tik ob avtocesti in večina Slovencev ne... Janša pa ima nad hišo velik daljnovod, sedaj bo pa očitno imel še kamione, ki se mu bodo valili par metrov od hiše. Takšna hiša ni nek nepremičninski dragulj... Bolje biti 3 km stran od avtoceste, kot pa ob avtocesti... V KR na Korkrici, so morali zaradi AC namestiti protihrupne ograje, pa je kljub temu življenje tistih hiš, ki so blizu AC dokaj neznosno.

Glej, če pogledaš poročilo KPK, itak ugotoviš, da mu je hišo plačal neki angel, ker je vsaj s kreditom, ki ga je vzel zanjo, ni odplačeval, če mu kapne še od parcele, pa se ziher ne bo bunil. Skratka, win-win. >:D

Apropo obremenitev učiteljev - slednji nimajo danes niti enega disciplinskega ukrepa, ki so jih imeli v letih, ko smo mi hodili v šolo, nebroj - podpisi, ukori, nenapovedano spraševanje, ni da ni. Ni čudno, da so pohendlali 30 mulcev.

Massacra je izjavil:

Saj učitelji že sedaj delajo več (vse ostale dejavnosti izven osnovnega dela). Le plačani najbrž niso več za to (in kot so bili).

Najbrž pa si več dela želijo. A tudi plačila za to!

Med svojimi znanci imam kar nekaj učiteljev, pa se ne pretegnejo od dela. Sicer vsi jamrajo ker delajo neko brezzvezno birokracijo in projekte (s čimer se tudi strinjam), ampak nobeden ne gre na bolniško zaradi preveč dela. Kvečjemu premalo.

Plačani so precej dobro glede na ure ki jih opravijo. Tisto o delu doma je pa bolj kot ne ljudsko izročilo. Ja imajo nekaj več dela ko se zaključuje konferenca, ampak vse skupaj ne nanese 40 ur/teden v povprečju.

Moja kolegica gre v službo ob pol devetih, ponavadi je pa ob štirih že doma. Pa še to jamra da je brez zveze tam v šoli zaradi enega učenca viseti, ki bi šel lahko domov ... Ima pa tudi več kot pol ure vožnje do delovnega mesta.

Tako da, lepo prosim ... Mislim da se v šolstvu se noben ni pretegnil. Niti za 8ur/dan ne ...

Ne pozabimo predvsem naših vrlih visokošolskih profesorjev. Nekaj tedenskih ur dela in občasno prijetje mične študentke za ritko... za ta denar? I tata bi!
/\/\.K.

T-h-o-r ::

lol, škoda da si tak bumbar, resno
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Včasih zrno resnice v čevlju življenja.... žuli.
/\/\.K.

jp, univerzitetni profesorji delajo 2 uri na teden, ostalo pa ležijo na svoji debeli riti

in tako brez problema 40 let

Na univerzi je tako ali tako eno veliko sranje.

Obstaja namreč delovno mesto rednega profesorja. Ko enkrat dosežeš ta status, ti načeloma ni treba več delat. Malo predavanj in je to to. Ker si bolj zaščiten od kočevskega medveda. Pri teh je vsaj vsakoletni odstrel.

Pa so to besede rednega profesorja izpred 20 let. Dvomim da so zdaj vzpostavili kako bolj konkurenčno okolje.

da, da

Pogodbe so različne za neposredno pedagoško obveznost, ampak tipična izgleda:

-docent, izredni in redni profesor 6 ur tedensko (oziroma 5 ur tedensko, če je pri
predmetu več kot 120 študentov),
- asistent 10 ur tedensko,
- učitelj veščin - učitelj športne vzgoje 20 ur tedensko,
- učitelj veščin - učitelj tujega jezika 16 ur tedensko

Ni neke sile. V bistvu nisi dosti falil, Thor.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

aja, očitno nihče vas ni dovolj sposoben, da bi prišel do kakega faksa, morda bi ugotovil, da predavanja niso edini del službe univerzitetnih profesorjev

Saj sem lepo omenil kabinetno delo s študenti- hands on:

Nekaj tedenskih ur dela in občasno prijetje mične študentke za ritko... za ta denar? I tata bi!

To je samo primer. Jasno so še druge zadolžitve, kot je reprezentanca, izobraževanje in akademsko predstavništvo na kongresih in simpozijih.

Življenje profesorja je težko.. ampak lepo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
215 / 264
»»